Maiden jeśli gra Ci się nie podoba i zawiodłeś się to w nią nie graj proste. Cały twój post odczytuje jako marudzenie i szukanie dziury w całym. Nie ma gier idealnych. Twierdzisz że gra nie jest innowacyjna ja się z tym twierdzeniem nie zgadzam. Poziom destrukcji w Bad Company biorąc pod uwage rozbudowane mapy, mase obiektów, które ulegają destrukcji, oraz efekty towarzyszące owym działaniom to coś nowego, nie spotykanego na taką skale w innej multiplayerowej grze. Porównywanie do Red Faction z przed kilku ładnych lat to nieporozumienie.
Wybacz ale w Red Faction nie grałeś (mam na myśli multiplayera) - Tam też miałeś "desktrukcję taktyczną".
Krytykuje grę bo nie jest innowacyjna, jest słabsza niż ją zapowiadano. I to zdecydowanie. Staram się być obiektywny pomimo faktu, że z Modern Combatem spędziłem na obu ixach masę czasu.
CYTAT
W Bad Company jest taktyczna destrukcja. Może czepiaj się gier, które nie mają wcale interakcji z otoczeniem np. CoD 4 tam to dopiero miałbyś o czym pisać.
"Taktyczna desktrukcja" - Jak mnie to pojęcie jest bzdurne.
Gracz może znisczyć to co na co mu pozwolili programiści:
Część scian przy oknach (nie wsyzstkie!), dachy, drewniane płoty (choć nie kryłem zaskoczenie gdy zrobienie dziury w palisadzie kosztowało mnie dwa 40 mn. naboje czołgowe podczas gdy zazwyczaj starcza strzał z granatnika), oraz setki, poustawianych wszędzie na siłę beczek z paliwem i skrzyń z amunicją.
A schody, stropy, część drzwi, wieże, cześć dachów itp. itd.
Wywołujesz tu przypadek COD. Tam zniszczeń nie ma, ale za to pociski przenikają przez część powierzchni. W BF:BC pociski z RKMu nie przechodzą przez drewnianą scianę baraku.
To dla Ciebie normalne?
Tak jak mówię - znisczenia na tym poziomie oferował Red Faction. Jeżeli w niego grałeś to powienieneś o tym wiedzieć.
Oczwyiście mapy w BF są wieksze tyle tylko, że 360 jest "ciut" mocniejszą maszyną od PS2. Zgodzimy się?
CYTAT
Gra jest trudna i nie każdy ogarnia. Trzeba dobrze poznać mapy. Autoaim można wyłączyć w opcjach. Bronie są wyważone i jest ich sporo do wyboru, każdy może coś dla siebie wybrać. Gra jest zbalansowana. Jeśli mowa o błędach to będą poprawki.
W ogóle nie jest trudna. Jest po prostu szalenie teamplayowa. W przeciwnym razie robi się chaotyczna i randomowa. A bronie przykro mi, zbalansowane nie są. I to nie tylko moja opinia.
CYTAT
Porównywanie tekstur do poziomu z PSX to jest nieporozumienie. Czasem są mniej urodziwe, ale większość to wzór. To co osiągneli wizualnie programiści w Bad Company w trybie multiplayer biorąc pod uwagę ogromny rozmach podczas batalii to MAJSTERSZTYK.
Powtórzę co już napisałem. Tekstury jeżeli im się przyjrzeć są koszmarne - rodem z PSX'a. Jeżeli go nie miałeś to oczywiście porównania nie masz. Choć, jak już napisałem, jeżeli mamy na uwadzę wielkość map to całość prezentuje się solidnie. Lecz na pewno nie jest to "majstersztyk".
CYTAT
Jeśli jesteś takim bacznym obserwatorem tekstur w grach to może zobacz jakie słabe są w CoD 4 i to opisz.
Momentami nawet bardzo. Ale wypadają dużo lepiej niż w BF - choć tam mapy są mniejsze.
CYTAT
Bad Company jest nowym projektem, wielkim przedsięwzięciem i wyzwaniem dla programistów. Wiadomo, że czasem może coś nie zagrać jak należy, ale trzeba oddać uznanie ludziom z DICE, bo naprawde udało im się osiągnąć zamierzony cel
.Nie jest niczym nowym - powtórzę, zniszczenia na tym poziomie mieliśmy osiem lat temu. Po prostu dobrze rozreklamowanym.
CYTAT
Maiden jeśli jesteś tak krytycznie nastawiony do Bad Company to może zakasaj rękawy i sam zrób gre na podobnym, albo lepszym poziomie. I wtedy ją ocenimy.
Wybacz ale mam ambitniejsze cele zawodowe, aniżeli pisanie gier
Jestem jednak w stanie chłodno na nie patrzeć. Pisanie, że BF jest najlepszym shoterem ever świadczy o dwóch rzeczach:
-O fanboystwie
-Bądź o nieznajomości rynku konsolowych FPS'ów.