Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Tales of Phantasia
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Ölschmitz
jeden z najlepszych, jesli nie najlepszy - erpeg na snesa. swietna grafika, elementy voice-actingu, oryginalny system walki, ogrom i... POZIOM TRUDNOSCI.

gram to juz chyba ze dwa lata. tzn. na liczniku mam z 50 godzin, bo robie czeste przerwy ;p gra jest bardzo trudna i frustrujaca. wszelkie labirynty (ktorych troche jest...) sa strasznie pogmatwane, trzeba rozwiazywac jakies lamiglowki a do tego walki sa praktycznie co chwile. nie, nie sa one latwe. jest naprawde bardzo ciezko i na pewno nie jeden sie zniechecil ;p wlasnie sobie odpalilem mojego sejwa. jestem w zamku dhaosa. ciekawi mnie czy ktos to ukonczyl, bo chce uslyszec od kogos, ze ta gre da sie przejsc xD

dobra, zara ide grac. polecam z calego serca jak ktos lubi wyzwania. gra zawiera odrobine pikantnych dowcipow czyli to co lubimy najbardziej, do tego jest naprawde ciekawa i oryginalna. grafika to mistrzostwo, chyba tylko seiken dentetsu 3 wyglada lepiej.

no i jak? ktos to ukonczyl? ;p
dark_grzyb
Ja grałem ale nie przeszedłem - ponieważ musiałem zrobić przymusowego formata na kompie. Było to ze 2 lata temu. Z tego co pamietam to chyba do Morii [czy jakoś tak] doszedłem. Niektóre walki zaiście frustrując, no i te 'zagadki'. Myśle, że kiedyś powróce do tej gry, bo warto [jak kupie sobie kiedyś DSa to napewno przejde]
Moralio
Przeszedłem z 3 razy w tym raz na Hard smile.gif Gra naprawde oldskulowo ciężka, ale daje masę satysfakcji z przejścia. No i ten wypasiony humor, jeżeli oczywiście grasz na emulatorze(wer.SNES) - seksualne aluzyjki w wykonaniu Arche i reszty dają radę smile.gif
Ölschmitz
obiecalem sobie, ze ja ukoncze do konca tego roku siedze wiec po nocach i ostro pakuje levele zeby jakos ten zamek ukonczyc. pomijajac juz labirynt to walki sa trudne ;p

taa gram na emu snesa, dowcipy o arche ('i bet she fucks like tiger') sa dobre ;]
Moralio
Polecam pakować w Treant Forest, całkiem niezły xp. A, i wybierz się spowrotem do Morii: na dnie znajdziesz bonusowy, bardzo ciężki dunegon. Zainteresuj się też questem Treasure Hunt aktywowanym u kolesia w barze w Freezekill: dużo dobrych przedmiotów praktycznie za darmo.

"Go Cless you sex machine!" - mehehe
Mahou
Dodam od siebie ze KOCHAM ta gre jest poprostu swietna pzrzeszedlem ja tak dawno na snesie ze ledwo przypomnialem sobie tego ''zlego'' (chyba Dhaos)Jest teraz wersja na GBA(angielska-wreszcie!!) ma lepsza grafike ale podobno stracila klimat.Cala seria ''Tales of...'' jest swietna, Star Ocean(snes) takze.Mysle ze to jest ''must-have'' dla kazdego RPG maniaka.
Moralio
Oj tak, straciła straciła. Z dokładnie 2 powodów:

1) Tłumaczenie - niemal wszystkie seksualne aluze poszły pod nóż. Wyobraźcie sobie, że w pamiętnej scenie na statku bohaterowie nie dają sobie w czajnik tylko... obżerają się. mellow.gif Pozatym Runegloom => Lundgrom, Cless => Cress, Klarth => Claus (dojcza jakiegoś z niego zrobili!). Płacz i zgrzytanie zębów, ale i tak najgorszy jest:

2) Dzwięk - wywalono opening no i fatalne głosy postaci! Cless, przepraszam Cress brzmi jakby miał z 30 a nie 18 lat, o Clausie już nic nie wspomne. Wszystko wypowiadane w chamskim akcencie made in USA. Arche jakoś trzyma fason ale to nie to samo... Damn, a tak lubiłem słuchać jak postaci wykrzykiwali nazwy ataków/czarów...

Poziom trudności poleciał na łeb na szyje. Jestem już przy Lunie i ani razu nikt mi nie padł w walce...

Ach, Komodo się nie zna. Biadolił w recce że walki za często itp. Żeby wiedział co się działo w org "Talesach".

Gram tylko by sprawdzić nowości - rozszerzona Morilia(Bosze, nawet to źle przetłumaczyli) i Suzu. Potem dam sobie siana i kolejny raz przejdę ToP by DeJap na hard smile.gif
Mariusz Saint
QUOTE(Moralio @ 4 09 2006, 20:15) *
2) Dzwięk - wywalono opening no i fatalne głosy postaci!

Najpierw odpaliłem na emu SNESa, potem widziałem filmik a youtube z tymi angielskimi głosami... to było przykre doświadczenie O_o
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.