Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Super Dragon Ball Z
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk
Vipe
No i mamy kolejna bitke z udzialem smoczych kul.

Obserwacje po 2 godzinkach grania.

Na poczatek MENU, w koncu cos nowego!!! Nie ma juz tradycyjnych linijek tekstu pod soba jak to w wiekszosci gier. Obraz jest podzielony za pomoca kilku obrazkow i kazdy taki obrazek to oddzielna opcja. Prezentuje sie dosc ciekawie, chociaz z poczatku moze sie wydawac malo czytelne wink.gif

Arcade.
Dragon Ball wszyscy wiedza jaki jest i wszyscy wiedza ze Vegete pokonal Songo, Piccolo Radditza itd. Czyli co tu mozna wymislic nowego? Otoz w tej czesci nie ma tzw. Story Mode, czyli arcade to po prostu zwykla walka. I jest to bardzo dobre rozwiazanie bo po co kopiowac ciagle to samo. DBZ Tenkaichi juz byl tak rozbudowany, ze chyba nie zostala w nim pominieta zadna walka z animki.
Oczywiscie mozna zbierac smocze kule ale, zdobywamy je wygrywajac walki.

Jest jeszcze jedna opcja Arcade, ale to tez raczej same walki (raczej bo stoczylem ich tylko kilka) powiekszamy tam swojego skilla, smocze kule chyba tez tam mozna zdobyc itp.

Customalizacja
Kazda postac mozna oczywiscie rozbudowywac dodajac nowe ataki, zmieniac kolor stroju, polepszac statystyki itp.

Walka
To polaczenie kwintesencji Budokai3 z Tenkaichi, czyli postacie sa widziane z boku jak w standardowym mordobiciu, ale areny sa wieksze i interaktywne. Rozwiazanie to jest rewelacyjne!! Grafika przypomina ta z Budokaia, czyli jak dla mnie to plus smile.gif

Postaci z tego co widzialem nie ma za duzo (ok 10), ale dokladnie jeszcze nie wiem ile ich tam mozna odkryc bo znaki zapytania moga powiekszyc swoja liczbe smile.gif Podczas walki mozna sie zamieniac w SSJ smile.gif a ciosy wykonuje sie bardziej jak w mordobiciu niz zwyklej nawalance ( czyli hcf, qcf, bcf itd) czyli w koncu kierunki do czegos sluza wink.gif

Supery juz nie sa tak efektywne jak w Budokai3 i nie ma "zgadywanki". Tak samo nie zauwazylem "atakow zrecznosciowych" typu przepychanie sie kamehame i krecenie kolek na padzie, ale gra jeszcze nie zostala rozpracowana wiec kto wie co mozna w niej robic wink.gif

Areny
Jak wspominalem sa duze i interaktywne, czyli mozna sie np chowac przed kamehame za skala. Oczywiscie taka skale moza zniszczyc smile.gif Pozatym sa areny sa ladne. (chociaz to akurat subiektywna opinia wink.gif ) Jednak nie ma czegos takiego jak szukanie przeciwnika, tak jak to bylo w Tenkaichi. Mi akurat to odpowiada smile.gif
Mastachi
Giera jest spoko, ale na 1 playera nie za bardzo zywotna. Znaki zapytania do dotatkowe postcie jak cos. Survival to 9 walk (10) z roznymi przeciwnikami. 10 walka bonusowa, jak sie wygra to dubluje expa i BP chyba. Mam Goku ponad 1 mln BP. W koncu mozna pograc jakies normalne pojedynki, bo gra jest jako tako skillowa jak dla mnie. Boli tylko mala ilosc postaci.
Di_
Pograłem trochę i... niestety zawiodłem się. Gra wydaje się płytka jak brodzik, przez który przechodzi się przed wejściem na basen. Możliwe, że to przez fakt, że na razie grałem na single, ale - szczerze mówiąc - nie wydaje mi się. Mało postaci i - chyba - ciosów, wyśrubowana do granic możliwości cukierkowość (sorry, ale granie w Super Bust A Move jest dla mnie mniej męczące).
Pomysł ze zbieraniem kul jest dobry (a nawet obowiązkowy), ale litości, nie w takiej formie!
Albo jeszcze nie poznałem dobrze systemu, albo jest on bliski temu z SF2 (w końcu to ci sami twórcy). Jeśli ktoś mi da tutorial i mnie przekona to SDBZ, to chętnie potrenuję i zagram jakieś versusy.
Liczyłem, że w końcu jakiś DB będzie się nadawał na porządny VS, ale na razie nie wygląda to za różowo...
Fuji
gra jest najgorsza ze wszytskich czesci najlepszy jest dotad budokai 3 i chyba nic tego juz nie mnie w kwesti PS2 na PS3 zrobia mam nadziej juz cos lepszego duzo lepszego biggrin.gif
Vipe
bez przesady jest zdecydowanie lepsza od tenkaichi, ale to juz kwestia gustu smile.gif
Super Big Boss
Leprza od Tenkaichi? Jak dla mnie to narazie Tenkaichi 2 jest najleprze, nic leprzego nie potrzebuje jeśli chodzi o DB. Jak chce se pograć w bijatyke z dobrym systemem to gram w Tekkena 5.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.