Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: christ illusion
Forum PSX Extreme > Niezależni > UNDERGROUND > The Pit
hellium
wreszcie jest. pierwsza dobra płyta slayer od czasu "Seasons in the Abyss".
Jeśli mieliście okazję już sie zetknąć z tym materiałem, to chętnie poczytam o Waszych opiniach icon_twisted.gif

IMO wreszcie zagrali tak jak grać powinni, choć szkoda że dopiero teraz.
Dawno nie było tak mocego składu i materiału.
_Milan_
Temat o jednej plycie, hmmm, jak chesz.
prosisz o komentarze?
przytocze rozmowe z kumplem:

19:22:31********
włączyłem na chwilę slayerka
19:22:40 *********
kur.wa co za wiocha
19:22:51 milaneze
wiem
19:23:31 *********
teraz to będzie chyba mój rozśmieszacz
19:23:41 milaneze
taa,plyta roku jak nic

mnie sie "nie podoba",szkoda mi kazdej sekundy ktora mialbym spedzic z ta plyta, za duzo alternatyw...
Ölschmitz
zassalem, przesluchalem, wyj.ebalem
Egr
?

Ja nie wiem, jak można takie rzeczy wypisywać ;P

Płytka świetna! Oczywiście to nie to samo co RiB czy SiTA ale już GHUA zjada na śniadanie ;D

Jak dla mnie rewelka biggrin.gif
Specu
QUOTE(Olszesky @ 22 08 2006, 16:48) *

o to to
strasznie sie zawiodlem. ile lat mozna grac dokladnie to samo? o_O
_Milan_
QUOTE(Egr @ 22 08 2006, 18:13) *

Oczywiście to nie to samo co RiB czy SiTA ale już GHUA zjada na śniadanie ;D

ja ino napisze ze nie trudno innym kapelom zjejsc ta plyte na sniadanie, po co tylko jejsc stara bule,jak mozna sie delektowac stekiem icon_twisted.gif
Egr
Motorhead gra już w (pipi) długo i jakoś nikomu to nie przeszkadza ;P.

Slayer był, jest i prawdopodobnie już zawsze będzie genialny.

Kapela NIE DO PODROBIENIA!

Sam Szatan! biggrin.gif

ja ino napisze ze nie trudno innym kapelom zjejsc ta plyte na sniadanie, po co tylko jejsc stara bule,jak mozna sie delektowac stekiem

Stara buła? Ta płyta z kolei niszczy 90% całego thrashu...
_Milan_
QUOTE(Specu @ 22 08 2006, 18:14) *

o to to

o to to wink.gif
Specu
QUOTE(Egr @ 22 08 2006, 18:16) *

Motorhead gra już w (pipi) długo i jakoś nikomu to nie przeszkadza ;P.

Slayer był, jest i prawdopodobnie już zawsze będzie genialny.

Kapela NIE DO PODROBIENIA!

Sam Szatan! biggrin.gif

ja ino napisze ze nie trudno innym kapelom zjejsc ta plyte na sniadanie, po co tylko jejsc stara bule,jak mozna sie delektowac stekiem

motorheada chyba tylko jeden kawalek kiedys slyszalem i ogolnie mi kolo pyty lataja ;]

niszczy 90% bo te 90% to kalki slayera :}
The Haunted zjada ich ostatnie dokonania na sniadanie.
Mathiu
QUOTE(Specu @ 22 08 2006, 16:14) *

o to to

Ło... oby kur.wa jeszcze ze 100 lat grali to samo. Modlę się o to do szatana codziennie.
Egr
The Haunted zjada ich ostatnie dokonania na sniadanie.

Proszę Cię... ;P

Ale fakt - dwie pierwsze płytki całkiem, całkiem ;D

Ło... oby kur.wa jeszcze ze 100 lat grali to samo. Modlę się o to do szatana codziennie.

O to to! biggrin.gif
Specu
QUOTE(Mathiu @ 22 08 2006, 18:20) *

o to to

aj wez, ze slayera zrobil sie thrashowy ajron majdan...
nonstop graja na tym samym schemacie, tych samych riffach, a 40paro letni araya spiewajacy o szatanie to smiech na sali wink.gif
_Milan_
QUOTE(Egr @ 22 08 2006, 18:16) *

pardon, ale szufladki mnie kompletnie nie interesuja,dla mnie moga byc krolami ukulele, mam do nich szacunek za plytki do Reign in blood, reszta jest czerstwa.
Ale nie winie ich za to, jesli by sie zmienili ,to ich mega-otwarci-na-inna-muzyke-fani by ich zakopali na pustyni po szyje...
chca czy nie chca,ich los jest juz napisany, przed nami jeszcze duzo takich samych nudnych plyt, i spoko.
Mathiu
QUOTE(Specu @ 22 08 2006, 16:21) *

QUOTE(Mathiu @ 22 08 2006, 18:20) *

o to to

nonstop graja na tym samym schemacie, tych samych riffach, a 40paro letni araya spiewajacy o szatanie to smiech na sali wink.gif

I ch.uj, że tak powiem... jak widzę, jak niektóre niegdyś dobre kapele grają shit, to zęby ze szczęścia zjadam, że Slayer gra to samo. I ja chcę żeby grali, to samo. Poza tym... nie uważam, że oni grają zawsze dobrze i są qrva bogami (choć są wink.gif ). Do Seasons... jest masakra, a potem, z paroma wyjątkami (Bloodlines...), jest mooocno średnio. Teraz IMO wracają na szczyt i w to mi graj.
Egr

To już jest herezja - na stos!

Ajron majdan jak piszesz, to tandeta, pełna słodkawych melodii, Dickinsonowego piania, zalukrowana itd. Za dużo cukru w cukrze.

Podczas gdy Slayer to jeden z NAJWIĘKSZYCH i NAJWAŻNIEJSZYCH zespołów na scenie metalowej.

nonstop graja na tym samym schemacie, tych samych riffach, a 40paro letni araya spiewajacy o szatanie to smiech na sali

Ale to jest ich zupełnie autorski styl. Nie grają dla wszystkich tylko dla określonej grupy ludzi i Ci ludzie (np. ja ;P) łykają to wszystko bez popity. Czemu mieliby się zmieniać?

mega-otwarci-na-inna-muzyke-fani

Tak się składa, że jestem WIELKIM fanem Slayera - i nie przeszkadza mi to słuchać Current 93, Coil, Lusmord, Captain Beefheart, Van Der Graf Generator czy Diamandy Galas ;P

Po prostu - Slayer to Slayer. Zmieniając styl musieliby zmienić nazwę...
_Milan_
QUOTE(Egr @ 22 08 2006, 18:30) *

mega-otwarci-na-inna-muzyke-fani

Tak się składa, że jestem WIELKIM fanem Slayera - i nie przeszkadza mi to słuchać Current 93, Coil, Lusmord, Captain Beefheart, Van Der Graf Generator czy Diamandy Galas ;P

Po prostu - Slayer to Slayer. Zmieniając styl musieliby zmienić nazwę...

nie zrozumiales mnie,chodzilo mi o to ze Ci fanatyczni wlasnie by ich przeklneli... nie generalizuje zachowan wszystich fanow slayera, ale wielu juz spotkalem poyebow ktorzy mieli klapki na oczach, i mogliby zabic za zle slowo o nich,wiec wiem ze tacy sa.
Specu

To już jest herezja - na stos!

Ajron majdan jak piszesz, to tandeta, pełna słodkawych melodii, Dickinsonowego piania, zalukrowana itd. Za dużo cukru w cukrze.

Podczas gdy Slayer to jeden z NAJWIĘKSZYCH i NAJWAŻNIEJSZYCH zespołów na scenie metalowej.

podzielam zdanie co do IM, ale znam mase pedryli dla ktorych IM jest najwiekszym i najwazniejszym zespolem na scenie metalowej zaraz obok metalipy wink.gif rzecz gustu jak widac.

nonstop graja na tym samym schemacie, tych samych riffach, a 40paro letni araya spiewajacy o szatanie to smiech na sali

Ale to jest ich zupełnie autorski styl. Nie grają dla wszystkich tylko dla określonej grupy ludzi i Ci ludzie (np. ja ;P) łykają to wszystko bez popity. Czemu mieliby się zmieniać?

no ja do tej grupy ludzi nie naleze smile.gif
nie neguje ich zaslug na scenie metalowej bo to naprawde wielki zespol, daja kopa na zywo jak malo kto, łoją solidnie, ale jak dla mnie za bardzo sie powtarzaja, NIC sie w nich nie zmienia. jednym to pasi innym mniej, ale mnie to akurat troche irytuje ze sluchajac obojetnie ktorego albumu mamy przekroj przez cala dyskografie...
whitesand
Podobnie jak kilku innych forumowiczów przesłuchałem nowy longplej Slayera i nie zrobił on na mnie większego wrażenia. Przeleciało gdzieś te dziesięć numerów, co jakiś czas odwracając moją uwagę od sytuacji na drodze, kontrolek i wskaźników, ale jedynie dla tego że coś tam mocniej zabrzęczało w słuchawkach. Potwierdzić więc jedynie mogę nijakość, a może nawet wtórność nowej płyty chłopców z LA. Do tego okładka utrzymana w klimatach God Hates Us All. Czyli tanio, acz kontrowersyjnie (powiedzmy). I utwór numer 4 - Jihad. Litości. Zostaję więc przy Divine Intervention i Diabolus in Musica. Dla usprawiedliwienia dodam że to płyty w dorobku Slayera, które usłyszałem jako pierwsze (w tej kolejności) i dla mnie to najlepsze amerykańskiego bandu produkcje. Czyli coś w tym twierdzeniu o powielaniu schematów przez Slayer jest ;P
hellium
QUOTE(whitesand @ 23 08 2006, 08:42) *

Zostaję więc przy Divine Intervention i Diabolus in Musica.
nic tylko pogratulować icon_twisted.gif
whitesand
A dziękuję icon_twisted.gif
Royal

Nom smile.gif O tym chyba Araya nawet gadał w materiale dodatkowym do War At The Warfield.
A Araya śpiewa teksty Kinga, ale ma do nich jakiś dystans. I tak już od dawna...
Diabeu
dobre łojenie, z chęcią bym to live zobaczył i zdeka w moshu ponapierdalał
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.