Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zaczela sie Twoja przygoda z Halo?
Forum PSX Extreme > Kąciki > Halo Arena
Goldi69-PL-
Nie pamietam czy kiedys byl taki temat.
Napiszcie jakim cudem dowiedzieliscie sie o tej grze (chodzi mi oczywiscie o multi)

Ja mialem Xa i Halo, zagralem z 5 misji, wrzucilem multi na 10min i odlozylem na półke.

Rok pozniej kupujac dla ojca telefon z allegro, umowilem sie z typem na odbior osobisty przy stacji metra Politechnika, traf chcial ze mialem przy sobie PSX EXTREME w reku.
Typ z ktorym sie spotkalem pyta:

typ: o widze ze masz extrima, masz moze konsole?

ja: mam ps2 i x'a

typ:a w halo grales?

ja: gralem polowe przeszedlem i lezy teraz

typ: a w multi?

ja: chwile gralem ale jakos Time Spliters 2 fajniejsze smile.gif

typ: no co ty, ustawmy sie to sie przekonasz

ja: ok, wsumie to Złoty jestem

typ: czesc, ja jestem Darek, ale mowia na mnie Dark

Ustawilismy sie nastepnego dnia (sobota) w tym samym miejscu o 10 rano
Tego samego dnia byla gruba impreza w Piekarni (klubie), wracajac zalany z imprezy przysnalem na przystanku z rekoma w kieszeni, jak sie obudzilem rece nadal byly w kieszeni ale i dziure w spodniach mialem, jak sie okazalo jakis mily Ukrainiec wycial mi ja jak spalem i skozystal z mojego telefonu dzwoniac do swoich rodakow (kilka minut pogadal nim zablokowalem po pijaku, ale 90zl w plecy bylem + ok 1300zl za telefon Nokia 7650)
Rano,po 3h snu (+ z 1h na przystanku) wstalem z Giga Kacem, chcialem odlozyc ustawke ale nie mialem telefou, wiedzialem ze jak sie nie zjawie to juz nigdy nie spotkam Darka i raczej nikt mi nie pokaze o co chodzi w tym Halo Multi, na mocnym kacu ubralem sie na szybkosci (jak sie okazalo w spodnie z dziurką) po czym ruszylem na spotkanie.

Po dotarciu na miejsce stal juz Dark z jakims typem przypominajacym grubego pingwina, pingwin nagle sie odezwal:

Psycho jestem, do piz..y zblaszałej !

po 3 min siedzielismy juz w Darka maluszku ktory doturlal sie trasa łazienkoska do wysokosci klubu Legia gdzie zdechl, dopchlismy go do przystanku przy moscie i tam zostawilismy ruszajac dalej autobusem.

Po 20 min jazdy na Olszynke Grochowska dotarlismy na miejsce, otwozyl nam typ ktory sie przedstawil jako DaX

Zaczelismy grac, tu musze zwrocic uwage ze zaden z nas nie mial wsumie pojecia co ijak z Halo choc chlopaki juz znali mapy i mieli lepszego aim'a.
Gralo sie glownie Prisonera lub Wiza ostatecznie HH, tylko ffa nikt nie myslal o robieniu teamow, glowna bonia byl mega assult, jak sie skonczyl to trzymalo sie trigera i pistol sam strzelal, oczywiscie Needlerka tez sie podnosilo wink.gif

Po kilku lanach przez ktore przewinelo sie jeszcze kilku typow (np Micki ktorego pozniej juz nei widzialem, typ grajacy oporowo w bijatyki 2d, tanczacy Brecka i dzgniety kiedys przez kolesia nozem)

Jednak przewanie gralismy w 4

Z czasem troche sie sklad posypal, Dark najpierw znalazl sobie kobiete,ja w tym czasie Swoja powoli tracilem smile.gif (thx Bungie) potem Dark mial male problemy z wydzialem sprawiedliwosci co zupelnie wykluczylo go z Lanow.

DaX mimo poczatkowej Giga zajawki, wielu godzin spedzonych na szukaniu trikow z podawaniem broni itd. przestal nagle grac, przerzucil sie na stara miosc (perkusje) - Grisza z CK chyba podobnie zreszta mial wink.gif

Potem nawinal sie FaTaL, Bieniu, z czasem Maiden i na koniec Soul

Jak sobie przypomne tegop kaca jakiego mialem przed pierwszym spotkaniem do dzis nei wieze ze tam pojechalem, po 3min przed TV glowa mi pekala, musialem co partie odpoczywac.
Ćwieku
Po przejsciu "2" pomyslalem sobie gra na 7 ohmy.gif Po przejsciu jej w co opie a potem samotnie z 10 razy + przejsciu kilka razy "1" doszedłem do wniosku, ze to najlepsze gra w jaka dotad gralem. Az wstyd, ze jej niedocenialem. Czekam na 3 i jestem unizonym sluga Gry Boga tongue.gif
Yap
Nigdy za FPSami nie przepadałem. Jednak kiedy zakupiłem X-a mój starszy brat zażyczył sobie szarpnąć w Halo właśnie. Z niechęcią złapałem za pada któregoś wieczoru i...przepadłem ninja.gif . Grałem i grałem i grałem aż do samego końca gry. Później dwujka siłą rzeczy. Halo stało się dla mnie wyznacznikiem dobrej strzelanki. Nawet Black'a zapodałem sobie tongue.gif .
Uzny
Jak kupilem Xa to mialem w 'zestawie', no i sie zaczelo smile.gif
Goldi69-PL-
Uzny ale napisz cos wiecej, kto pierwszy z toba kminil w Halo, jaka wersja, jak noob'iliscie na poczatku itd.
B0CZEK
QUOTE(Uzny @ 31 08 2006, 03:06) *

heh pamietam jak kiedys przyszedlem do uznego i cos meczyl na xie (mial chlopak problemy z przejsciem 2 misji w halo na normalu happy.gif ), a ze mial 2 pady to z ciekawosci zalaczylismy sobie BG na splicie cool.gif jak juz bylo nas wiecej.. i pojedynki na BG sie powoli zaczynaly nudzic biggrin.gif to uzny zakupil 2 przejsciowki do padow z ps2 (ahh ta pozniejsza walka o pady od xa wub.gif ) i tak gralismy sobie splita na 4... po jakims czasie kupilem sobie xa. Oczywiscie pierwszy lan nie mogl sie obyc bez problemow laugh.gif kabel kupiony 15min przed lanem nie pozwalal na gre dluzsza niz 4-5min i dc xD. Po jakims czasie Uzny zorganizowal turniej gdzie pierwszy raz zrejpowalismy polska 'elite' xD a pozniej to jakos juz lecialo tongue.gif
_Bobek_
QUOTE(B0CZEK @ 31 08 2006, 22:55) *

heh pamietam jak kiedys przyszedlem do uznego i cos meczyl na xie (mial chlopak problemy z przejsciem 2 misji w halo na normalu happy.gif ), a ze mial 2 pady to z ciekawosci zalaczylismy sobie BG na splicie cool.gif jak juz bylo nas wiecej.. i pojedynki na BG sie powoli zaczynaly nudzic biggrin.gif to uzny zakupil 2 przejsciowki do padow z ps2 (ahh ta pozniejsza walka o pady od xa wub.gif ) i tak gralismy sobie splita na 4... po jakims czasie kupilem sobie xa. Oczywiscie pierwszy lan nie mogl sie obyc bez problemow laugh.gif kabel kupiony 15min przed lanem nie pozwalal na gre dluzsza niz 4-5min i dc xD. Po jakims czasie Uzny zorganizowal turniej gdzie pierwszy raz zrejpowalismy polska 'elite' xD a pozniej to jakos juz lecialo tongue.gif

Noi tak to sie zaczelo;P,przyszedlem,patrze ohmy.gif, a tam boczek z uznym w cos se graja,no to chwycilem za pada,trzymalem go jak jakis paralityk (H),zebralem asuuulta i do ataku tongue.gif-->a potem molo przyszlo xD
JuanMag
QUOTE(B0CZEK @ 31 08 2006, 22:55) *

zorganizowal turniej gdzie pierwszy raz zrejpowalismy polska 'elite' xD

??? blink.gif tzn kogo ? smile.gif
KarCzoH
Ja kupilem xa odrazu z Halo. Halo multi nie tykałem przez jakies pół roku od premiery w europie ... pierwsze starcie na multi było z dim!trem na spiltscreenie smile.gif Pozniej jakos wyczytalem o Filu i XBC w PE. Jakoś mi się udało z nim nawiązać kontakt i to właśnie z nim rozegrałem pierwsze potyczki on line. Fil mi pomógł się wprowadzić na dobre do Halo Multi (Thx :*) Dobrze pamietam ze pierwsze mecze poza tym z Filem to wlasnie gralem na XBC z Juanem Rapotorem i w jakiś dzien z Goldim smile.gif Fajnie bylo ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.