naruto1991
28 08 2006, 12:02
Witam!!!
Piszę ten temat, ponieważ nurtuje mnie pewien problem, dotyczy on wymiany. Otóż nie wiem czy zdecydować się na wymianę PStwo 70004 na GC''przeróbkę''.
Swego czasu miałem GC i bardzo mi się podobał:
1. Zaje...ste gierki MGS i SMS
2. Fajna grafa (lepsza niż na ps2:)
3. Kolorowe i spedalone Marianki...

Tylko martwi mnie to, że Gacek odszedł z tego świata...

Weżcie i to pod uwagę...

Czekam na odpowiedzi.
Mirek
Jeśli nie miałes jeszcze GaCka i nie zagrałes w "kilka" hitów na te konsole, a na PS2 wymęczyłes co lepsze produkcje to łykaj śmiało GaCka... Tymbardziej jeśli kręcą Cie "spedalone Marianki" a klimat PS2 Ci nie podchodzi
Sokolov
28 08 2006, 14:17
Czy opłaca się wymieć? Hmmm... myślę że nie. GCN ma pare naprawdę dobry tytółów, ale nie ma tyle co PS2. GCN można kupić jako dodatek do PS2/Xbox'a. Sam GCN Ci nie wystarczy poniewarz wychodzi na niego bardzo mało dobrych gier. Chyba że jsteś mocno niedzielnym graczem to może Ci wystarczć

. Sam posiadam PS2 i GC. GC najczęściej stoi i wogóle na nim nie gram poniewarz mam już wszystkie gry godne uwagi. Włączam go od czasu do czasu żeby pyknąć sobie w Metroid Prime czy Zelde. Nie polecam wymiany PS2 na GCN. Na PS2 będe jeszcze wychodzić gry, a na GC już niestety nie. Została tylko Zelda. Widać że nawet Nintendo już zrezygnowała z GC i wkłada wszelkie starania w Wii.
yacolek
28 08 2006, 15:08
Zostan przy PS2 _i_ dokup GC dla odrobienia zaległości (ja tak zrobiłem

:D:D) Na GC nic juz niestety nie wyjdzie prawie...
A na PS2 jescze uraczą nas rózne fajne tytuły, ale tez juz coraz mnej

PS2 + GC, nigdy GC zamiast PS2
totalnie sie nie oplaca

na gaclawa jest malo musthave'ow, a spedalone marianki mozna sobie odpuscic... i... i wiekszosc gier na gacka jest ukierunkowana na 'wczesnych nastolatkow' i dzieci

hmmm ale z drugiej strony dla zeldy ww mozna zrobic wszystko
no nie do końca.. np: seria resident + metroid

.. ale masz racje... też jest wiele gier dla dzieci ale to nie przeszkadza tym "dorosłym" produkcjom

...
Wedłóg mnie warto i to bardzo, a skoro mówisz, że jest przerobiony to tym bardziej. Moje zdanie jest takie, a nie inne. Mam też ps2 i gc i to właśnie na ps2 mało gram, bo jest mało naprawdę ciekawiących mnie gier, ale to tylko moje zdanie. A dla mgs-a na prawdę warto mieć gc!!!
Solidny (pan)
9 09 2006, 20:16
QUOTE(Mantis @ 8 09 2006, 15:04)

Wedłóg mnie warto i to bardzo, a skoro mówisz, że jest przerobiony to tym bardziej. Moje zdanie jest takie, a nie inne. Mam też ps2 i gc i to właśnie na ps2 mało gram, bo jest mało naprawdę ciekawiących mnie gier, ale to tylko moje zdanie. A dla mgs-a na prawdę warto mieć gc!!!
GC dla MGS'a? LOL! Ja mam PS2 dla MGS 1-3. Residenty są na PSX (emulacja w PS2), a RE4 też na PS2, mimo trochę gorszej grafiki... Skoro miałeś już GC, to moim zdaniem się nie opłaca. To Twoja kasa, jeśli brakuje Ci kilku wiecznych tytułów, ale to BARDZO, to zamieniaj się.
damianekmic
13 09 2006, 12:58
Jestem posiadaczem "tylko" GameCube'a i w zupełności mi wystarcza. Dobrych gier na tę konsolę nie brakuje. I mogę to udowodnić. Kupując średnio jedną grę na 1 miesiąc nie mam ani jednego tytułu poniżej 80% (gamerankings), a konsolę posiadam niemal 4 lata. Więc argument, że na Gacku nie ma w co grac jest śmieszny :-)
chrno-x
14 09 2006, 09:30
w Zupełności się z tobą zgadzam,przeważnie ci ludzie co mówią że nia ma w oc na nim pograć oznacza że nigdy nie grał na GaCku albo jest rasowym fanboyem który nie widzi innej konsoli oprócz swojej,i gry na GaCka nadal wychodzą jak np.Baten Kaitos II,czy Harvest Moon:Magical Melody i te gry nie zejdą poniżej 80% i starczą na wiele wiele godzin
jesli ktos ma chwile zwątpienia w PS2 to przypominam, ze na horyzoncie juz widac Okami i God of War 2

poza tym gaclaw nie jest taki drogi i mozna go sobie kupic na allegro za grosze to tez po co wymieniac PS'a na zabawke BIG N?
heh.pewnie teraz wszyscy mysla ze ja fanboy sony xD
consoleboy
16 09 2006, 15:40
CYTAT(chrno-x @ 14 09 2006, 10:30)

w Zupełności się z tobą zgadzam,przeważnie ci ludzie co mówią że nia ma w oc na nim pograć oznacza że nigdy nie grał na GaCku albo jest rasowym fanboyem który nie widzi innej konsoli oprócz swojej,i gry na GaCka nadal wychodzą jak np.Baten Kaitos II,czy Harvest Moon:Magical Melody i te gry nie zejdą poniżej 80% i starczą na wiele wiele godzin
To widocznie mnie tez określisz fanboyem mimo iz posiadam PC i z obecnej generacji konsol Gacka nigdy bym nie zaryzykował takim bluźnierstwem wobec posiadaczy PS2 i XBOXa...PS2 jest lepsze od gacka i basta!! jeden dobry tytuł na miesiąc( chociaż, niekiedy o to było dost trudno ) to słaby argument gacława na to , czym może sie poszczycić PS2.... tyle tych wybitnych gier "only for gamecube" że bylem zmuszony przerzucić sie na tytuły mainsteamowe, pokroju gier EA Sports BIG ( Fifa street, SSX...itd ) ,które raz ze nie wychodzą na PC a dwa ,że dla takiego człowieka jak ja nie mającego stałego dostępu do PS2 , gamecube staje sie jedyna, najtańsza alternatywa na właśnie takie tytuły ,które wydawanie sa multi systemowo..... jeżeli posiadacze konsoli Sony nachalnie twierdza ,iż PS2 jest leprze od gacka to cóż.....nie odkryli Ameryki, maja racje i trzeba to ścierpieć a nie wymyślać niestworzone historie ,gacka zabiły dwie rzeczy...mały nośnik oraz brak większego suportu do pogrania sobie w coś po sieci..... mały nośnik to ograniczenie dla autorów a niektórych gier na nie da sie wciepać na 2 płyty ( gry pokroju GTA) czy wyścigów , już nie mówiąc o tym ,że wpakowanie gry na więcej niż na jeden krążek to spory wydatek a, gdy jednak popatrzeć na to ,iż największe gry na gacka maja aż 2.8 giga a standard na PS2 jest powyżej 3 giga...niekiedy sięgając do 8giga( Gran turismo 4 czy god of war) to aż z współczuciem patrze na tych programistów którzy są zmuszeni ciąć swoje tytuły w sposób niekiedy derastyczny ( vide Splinter cell 2,3 ) bo gdzie maja sie z tym wszystkim zmieścić?? dlatego tez niekiedy wychodzi tak ,że gry na mocniejsze konsoli ( czyli gamecube chociaż ma mniej ramu niż konkurencja a to ważna kwestia) wygląda gorzej niż na konsoli ewidentnie slabrzej ( PS2 ). A w kwestii współpracy konsoli z netem wystarczy popatrzeć na konsole microsofru jakie to daje koszyści....
to ze gacek ma nosnik o malej pojemnosci to kazdy wie, wiec nie wiem po co to pisales. Wedlug mnie gc jest lepszy, ale nie bede pisal ze ps2, czy x jest zly, poprostu kazdy woli co innego. Mysle ze temat do zamkniecia jest.
consoleboy
16 09 2006, 18:05
kazdy moze i wie ze gacek mniejszy nosnik posiada ale poco falboye big N mialby wiedziec co to dla nas graczy i progranistow oznacza...
Stary daruj sobie, dobrze wiem jakie sa mozliwosc nosnika mini dvd, a jakie normalnej plytki dvd. Jedyna osoba ktora jest fanboyem jestes ty i nie komentuj dalej bo to nie ma wiekszego sensu...
PS. I nie zycze sobie zebys pisal ze jestem zalosnym fanboyem
Gawlick
16 09 2006, 18:20
Miałem wszystkie currenty i została teraz tylko czarna skrzynka ps2. Na GC grałem tylko w 3 tytuły bo reszta mnie nie interesowała (MGS TTS, RE4 i Zelda trochu). Coż taka konsola za specyficznymi grami.
GC - Konsola dla wybranych
Dla naznaczonych
neo_angin
17 09 2006, 12:13
GC tak ale raczej jako druga konsola, przynajmniej ja tak uwazam. Samego GC kupilem na poczatku tylko i wylacznie dla harvest moon (po recenzji tego w wersji na ps2 strasznie sie zrazilem), pozniej doszedl Donkey Konga z Bongosami (EP5 wie o czym mowie ^^) i teraz kupielm RE4 i nie mam wiecej gier na te konsolke a gra na niej prawie codziennie (BF2:MC online ma pierwszenstwo

) przeszedlem jeszcze luigis mansion i teraz czekam na Donkey Konga 2

polecam ci te konsolke tylko jako druga

pozdro
barcelona fan
23 09 2006, 09:13
moim zdaniem to zależy od gustu gracza ja posiadam tylko gc z konsol current gen jeżeli o gry dla hardkorowców to nie czego zbyt tam szukac bo dmc ani gta na niej niestety nie uświadczymy
ale dla graczy grajacych we wszystko jest spory wybór gier zarówno cukierkowatych jak i brutalnych i krwawych ale czy bym zamienił raczej nie
chrno-x
23 09 2006, 19:41
Ja tam sądze że musi dana osoba wiedzieć jakie gry lubi,z jakiego gatunku i czy lubi pograć z kilkoma kumplami,od tego trzeba zacząć jeżeli masz więcej gier które cię kręcą na PS2 to zostań przy niej,nieważne jest czy ta druga konsola jest silniejsza,ważne jest czy będzie się miało tam gry które się uwielbia.
Zgadzam się z przedmówcą, IMO jeśli kochasz Ninny i ten słodziudko-miodno-popierdółkowo-przygodowy klimat, to ta wymiana to rzecz godna zastanowienia. Chociaż ja bym przynajmniej dozbierał troche bo PSTwo z leksza żal. No i gry...ofkorz jest pare tytułów must have, ale zastanów się dobrze czy dla nich oddasz swoją czarnulkę. Bo możesz liczyć tylko na te pare majstersztyków a' la Meteroid, nic nowego dobrego prócz Zeldy już na Gacku się nie zjawi. To tak obiektywnie.
Subiektywnie, szkoda kiesy, szkoda czarnulki, i zdecydowanie się cieszę że 2 lata temu nie dałem się skusić na kupno Gacława, bo bym się teraz kisił patrząc na hiciory na innych konsolach. Sorry-Marianów nie łykam, za to DMC 3 jak najbardziej

Ale to wszystko zależy od Twoich upodobań i gustów.
Hide999
29 11 2006, 14:36
Gacek to specyficzna konsola...
Ja bym sie niewymienil owszem ngc ma pare hitów ale ps2 o wiele wiecej mozesz potem zalowac,ale jak krreca cie takie gry jak mario to nie widze przeszkod
W ktoryms PE byl taki list przeczytaj niepamietam w ktorym chyba nie w tym roku
pozdro;d
WESKER-DL
1 12 2006, 23:21
QUOTE(Hide999 @ 29 11 2006, 14:36)

,ale jak krreca cie takie gry jak mario to nie widze przeszkod
Niewiem czemu większość kojarzy GC tak bardzo z Mario rozumiem N64 i Snesy ale GC aż tak bardzo się nie wybija cukierkowością
Jeżeli nagrał się koleś w PS2 a potrzebuje dodatkowych wrażeń i to za niską cenę to czemu nie? Ja mam obie konsole ale pierwszą miałem Gamecuba i po użytkowaniu już sporym

stwierdzam że jednak GC ze swoimi Killerami wygrywa ale nieznacznie z PS2 bo ostatnio Kratos podbił moje serce
ja chyba sprzedam swoje nieprzerobione ps2 i kupie gc z czipem, jak konsole troche stanieja a ja sie nagram to spowrotem kupie ps2 tylko tym razem z przerobka
Niewiem ale według mnie to niewarto

Ja miałem PS 2 i szczerze głupote zrobiłem bo sprzedałem w tym roku na styczeń

a mogłem sprzedać dopiero na lato 2007 bo mam potocznie zysku tyle co w pysku czyli dosłowniej nic, później zakupiłem PSP i szczerze jakoś mnie to nierajcowało gdyż ma to mniejszy ekranik i jakoś dziwnie się ptrzy i bateria słaba oraz potem pomyślałem PO CO MI TO SKORO SIEDZE CIĘGLE W DOMU a na dwór czy gdzies z tym wyjść tez niebardzo

to sprzedałem i PSP i obecnie juz najbardziej czego mi brakuje to Playa 2 bo zagrałbym jeszcze w tym czasie przynajmniej w 4-7 gier co dało by mi 2 razy więcej satysfakcji niż PSP. Dlatego zapamiętaj to abyś nie żałował jak ja. ( TERAz to mi się nieopłaca na PS 2 kupowac bo ile z tego skorzystam 9 miesięcy i dam za PS 2 400-500 zł lub więcej a później PS 3 i znowu kase wydawac bez sensu tak to mam już te 600 zł na PS 3 które ma kosztowac niby 1750 za tańszą wesję

a mnie to wystarcza )
dziki_dziku
24 12 2006, 20:28
QUOTE(Baton @ 4 12 2006, 00:23)

Niewiem ale według mnie to niewarto

Ja miałem PS 2 i szczerze głupote zrobiłem bo sprzedałem w tym roku na styczeń

a mogłem sprzedać dopiero na lato 2007 bo mam potocznie zysku tyle co w pysku czyli dosłowniej nic, później zakupiłem PSP i szczerze jakoś mnie to nierajcowało gdyż ma to mniejszy ekranik i jakoś dziwnie się ptrzy i bateria słaba oraz potem pomyślałem PO CO MI TO SKORO SIEDZE CIĘGLE W DOMU a na dwór czy gdzies z tym wyjść tez niebardzo

to sprzedałem i PSP i obecnie juz najbardziej czego mi brakuje to Playa 2 bo zagrałbym jeszcze w tym czasie przynajmniej w 4-7 gier co dało by mi 2 razy więcej satysfakcji niż PSP. Dlatego zapamiętaj to abyś nie żałował jak ja. ( TERAz to mi się nieopłaca na PS 2 kupowac bo ile z tego skorzystam 9 miesięcy i dam za PS 2 400-500 zł lub więcej a później PS 3 i znowu kase wydawac bez sensu tak to mam już te 600 zł na PS 3 które ma kosztowac niby 1750 za tańszą wesję

a mnie to wystarcza )
eee?

może to ja się czepiam, ale kolo pytał o zamiane PS2 na GC, a nie pozbycie sie konsolki chyba, nie?
piter_1111
27 12 2006, 22:57
Sam dokonalem takiej wymiany
dalem PSTwo za Gaclawa i wcale nie zaluje...
ja bym na twoim miejscu postarał się o dwie konsolki , już nie są nowe więcy gry również znajdziesz po dobrych cenach a każda konsola ma swoję perełki , skończysz super platformera na GC to się przesiądziesz na PS2 i odwrotnie ( ja tak mam i jestem bardzo zadowolony ) , spróbuj .
moim zdaniem sie nie opłaca. Mam obie konsolki i to na Gacku ybztnio nie mam w co pogrywac co by mnie zainteresowało specjalnie. Ps2 mam już troche lat i jescze ni zdążyłem zagrać i przejśc wszystkich gier które mnie interesują więc ja bym został przy tym sprzęcie.
ja bym na twoim miejscu pozbieral i dokupil gacka do towarzystwa dla ps2...
ja zastosowalem takie combo w 2005 roku i musze powiedziec ze nie zaluje, jedne z najlepszych gier jakie w zyciu gralem to byly wlasnie gry na gc: Zelda Wind Waker, Metroid Prime, Paper Mario (wiem wiem dziwny jestem

ale PS2 to klasa sama w sobie; GC kupujesz dla kilku/kilkunastu tytulow, i wysmienicice sie sprawdza w roli 2 konsoli, na twoim miejscu nie wymienialbym ps2- zobacz jakie gry nadchodza
Zgadzam się z przedmówcą, sam Gacek - nie bardzo, sama PS2 - nie bardzo, ale Gacek + PS2 stanowią duet nie do podrobienia! Posiadam obydwie maszynki i więcej mi do szczęścia nie trzeba, obecnie gram w Zeldę TP, a za 2 tygodnie biorę się za GTA VCS, potem znów wrócę do Gacka, a na wakacje wyjdzie Manhunt 2 i czarnula znów zarządzi. Wbrew pozorom current-geny nadal rządzą. Zresztą wszystko zależy od podejścia do gier.
dokładnie, GC+PS2. W żadnym razie nie warto wymieniać PS2 na GC, przynajmiej teraz gdy Gacławy używane chodzą po 190 złotych na allegro a tak samo gry są tanie więc nie warto, na pewno.
NEMESIS US
16 04 2007, 16:59
CYTAT(Am @ 16 09 2006, 20:01)

GC - Konsola dla wybranych
Zgadzam się z tym stwierdzeniem w 100%.GC ma najlepsze gry z wszystkich konsol ever, są one jedyne w swoim rodzaju, niektóre do dziś robią wrazenie, np. RESIDENT EVIL REMAKE, gra ma już ponad cztery lata a wygląda naprawdę konkretnie, jest jeszcze piekna ZELDA zarówno Wind Weaker jak i Twilight Princess, nie wspominając o METROID PRIME.Czy opłaca się wymienić ps2 na gc?To zależy od tego czy klimat wyżej wymienionych tytułów sie komuś spodoba, bo w te gry trzeba sie porządnie wczuć, żeby w pełni się rozkoszować ich esencją.Taka jest moja opinia na ten temat.
Demon7777
16 04 2007, 19:29
GC to tylko dodatek, ma zaledwie kilka gier w które można pograć, ale PS2 nie dorówna nigdy. Gdyby nie RE 0 i 1 nigdy nie kupił bym tej konsoli, przy okazji znalazłem jeszcze kilka tytułów, reszta gier jest przeciętna. Ale nigdy w życiu nie wymienił bym PS2 na GC, to sie wcale nie opłaca. Patrząc nawet pod kątem godzin jakie spędza sie przy grach na PS2, a GC wybrał bym PS2. Owszem zgadzam sie z tym że ma pare świetnych tytułów, ale ich naprawde jest zaledwie garst, dlatego to jest tylko dodatek.
Pozdrawiam
raven_raven
16 04 2007, 19:54
Absolutnie nie warto kupować gacława. Ma zaledwie parenaście naprawdę dobrych gier, nawet dawne "exklusive" wyszły na PS2... Na PS2 masz całe masy świetnych gier, właśnie co masz God of War II i FFXII, nadal wychodzą nowe gry... GC < PS2
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.