Czesc
Bardzo prosze cczy zna ktoś jakis program który bylby w stanie odzyskac czesc danych po sformatowaniu kompa? Jesem zrozpaczony przez przypadek usunałem okolo tysiąc fotek moich i naszej calej rodziny (m.inz wakacji..)Były na pulpicie wiec poprzenosilem na dysk D (formatowalem tylko C) tylko to co bylo w moj komputer/C:. A na pulpicie zostawilem a przeciez to tez dysk C:
Blagam pomozcie matka mnie zabije jak sie dowie ze to zrobilem w najlepszym wyoadku znienawidzi...
Wiem ze bylo kiedys cos takiego. otki byly na C:/documents and settings/pulpit
Najbardziej trzeba uwazac jak sie formatuje partycje ktora jest w ntfs, dzisiaj sam sformatowalem nie ta co trzeba xD
Dos nie widzi ntfs tylko faty, wiec zmienia literacje dyskow...to tak na przyszlosc
Jedyny program (a raczej jeden z lepszych) ktorym mozesz probowac to wlasnie Easy Recovery data Ontracka... ale licz sie z tym ze nawet jak znajdzie skasowane pliki to nie wszystko da rade odzyskac
MaciejPŃ
2 09 2034, 12:19
Ontrackiem da sie odzyskać dane tylko i wyłącznie po usunięciu, nie po sformatowaniu, wiem ze jest jakiś progs co odzyskuje dane po sformatowaniu, ale potrzebny jest drugi dysk do zgrywania czy coś.
koniol21
2 09 2006, 17:00
Odzysk po sformatowaniu moze zrobic programik "GetDataBack for NTFS", ale jesli na ta partycje zainstalowales windowsa, programy, a na dodatek masz tam plik wymiany, to z zdjeciami mozesz sie pozegnac, na 99% sa juz tak uszkodzone ze na odzyskanych fragmentach nic nie zdzialasz.
Ja swego czasu miałam taką sytuacje iż brat formatował dysk C i D, a po formacie okazało się, że na dysku E (nikt nie wie dlaczego) również nic nie ma. W 100% jestem pewna, że nikt go nie sformatował celowo ani "przez przypadek", ale już mniejsza z tym. Oczywiste jest to, że w takiej sytuacji miałam styczność z odzyskiwaniem danych (głównie zdjęcia)i uważam, że nie warto się fatygować, bo jak to napisał Sizzzu "licz sie z tym ze nawet jak znajdzie skasowane pliki to nie wszystko da rade odzyskac ", ew. będą to pliki uszkodzone. Jeżeli plik został odzyskany, to najczęściej w formacie .txt i w 90% przypadku uszkodzony bezpowrotnie. Próbowałam wielu programów i skutek zawsze ten sam. Wg mnie nie warte zachodu.
Szakal v_1
11 12 2007, 07:03
Ja też straciłem zdjęcia z wakacji bo tak samo jak ty miałem je na pulpicie i formatowałem dysk C.No coż próbowałem i coś tam podobnież mozna odzyskać,małą część ale można.No coż jeszcze popróbuje.Albo jest jeszcze jedna rada.Kiedyś mój tata poszedł do informatyka(kumpel jego) bo wazne pliki skasował.Bardzo ważne co mojej mamie w pracy potrzebne były.

.No i kumpel całą noc siedział aż to zrobił.Oczywiście trza było zapłacić

Słoono zapłacić(joke,żart)
Dla wszystkich co poformatowali dyski bądź stracili partycje polecam program GetDataBack. Same mi się pousuwały partycje a dysk się przekonwenterował do stanu surowego RAW. Dane odzyskane w 100%. Polecam progarmik.
skyblue
10 03 2008, 01:58
CYTAT(Labik @ 21 12 2007, 17:34)

Dla wszystkich co poformatowali dyski bądź stracili partycje polecam program GetDataBack. Same mi się pousuwały partycje a dysk się przekonwenterował do stanu surowego RAW. Dane odzyskane w 100%. Polecam progarmik.
jasne same, to wyglada na zabawę z tablicą partycji (najlepsze prgramy do wykańczania partycji to te co mają w nazwie partition doctor albo partition magic

) EASEUS też odratuje pliki z partycji RAW, u mnie uratował 25 000 mp3ek

dobry program;)
Mariusz20
20 04 2008, 15:04
Spróbuj tym programem: Find and Mount nic jednak sobie nie obiecaj

.
Szakal v_1
29 04 2008, 13:14
Przypadkime przy kasowaniu skasowałem film na którym była komunia jakiegoś chłopca.Teraz bardzo ważne jest to by ten film odzyskać.Są jakieś szanse?Wrociłem o pare tygodni ale niestety zawartość filmu nie chce się pokazac.Są szanse na odzyskanie tych danych?
Czytamy pozostałe topici zanim założymy nowy 
/
stona
sproboj poszukac takiego programu jak undelete_plus.exe i sprawdz
Albo tune up utilities i tam masz funkcje undelete files
MaciejPŃ Ontrack zrobi wszystko... jedna z najwiekszych firm i z najlepszym oprogramowaniem do data recovery, sam uzywam i robie wszystko co sie da z dyskami od strony softowej.
http://www.ontrackdatarecovery.com/file-recovery-software/a jak nie to do katowic, maja tam siedzibe.
lena163
18 06 2008, 18:31
A czy jest możliwość odzyskania danych po tym jak nagle (bez powodu) uszkodziła się jedna partycja dysku?
Bo jakis czas temu tak mi sie zrobiło. Dysk niby był ok, druga partycja działała poprawnie, a jak chciałam wejść na tą uszkodzoną to wyskakiwał błąd. Oczywiście próbowałam odzyskać dane przed i po formacie różnymi programami ale niestety nie dało się z czym się już pogodziłam ale chciałambym wiedzieć na przyszłość czy jescze coś można zrobić żeby takie dane odzyskac?
Poza tym mimio że sprawdzenie dysku po formacie nie znajduje rzadnych nieprawidłowości to po podłączeniu pojawia mi sie co chwile blue screen of death (choć dysk działa, mozna na niego wgrywac dane odczytywac itd)

No i zastanawiam się czy da się z tym dyskiem cos zrobić żeby działal poprawnie czy raczej nadaje sie na złom
Hmm, w takim przypadku już chyba tylko firmy odzyskujące dane, ale to raczej droga zabawa. Może w dysku padła elektornika. Sprawdzałaś go na innym kopie? Gdzieś tam kiedyś czytałem o zerowaniu dysku ale o co chodziło to już nie pamiętam.
Dyski drogie nie są, kup sobie nowy, bo jak dysk raz padnie to raczej nic dobrego z tego w przyszłości nie będzie.
lena163
18 06 2008, 19:02
Heeh spróbuje z tym zerowaniem (popytam kumpli może coś wiedzą) ale chyba i tak bede musiała jednak kupić nowy bo już mi się na drugim dysku dane nie mieszczą no i boje się powtórki z rozrywki bo jak pomyśle ile mi danych poszło...
Może i dobrze że nie pamietam dokładnie wszystkiego co tam było bo po co się denerwować

Dzieki za namiar na stronę jak bede miała czas to się pobawie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.