neopb20
16 03 2008, 01:43
Najprawdopodobniej tak będzie wyglądała ostateczna mapa Paradise City i terenów przyległych po wydaniu wszystkich DLC...
Pierwsza mapa wyglądała tak:
http://img244.imageshack.us/img244/9828/originalbpmpy1.jpgNajprawdopodobniej w pierwszym DLC dostaniemy właśnie tą wyspę na wschodzie z lotniskiem ...
Później pewnie te części południowe...tak coś czuję i...obym się nie mylił

Gołym okiem widać, że w ten sposób możemy spodziewać się praktycznie drugiej takiej ilości terenu ...
Przeciez to jest ponad 2x tyle ile juz bylo oO Jakies potwierdzone zrodlo? I tak sie zastanawiam co dadza te nowe tereny? Nowe billboardy, smashe, jumpy, eventy czy po prostu dadza pojezdzic.
Pewnie to co wymieniles, bo wypuszczanie samego terenu tylko po to zeby sobie pozwidzac byloby glupota, nikt by tego pewnie nie kupil, do tego pewnie dorzuca jakies nowe osiagniecia. Mapka wyglada obiecujaco (miejmy nadzieje, ze jest prawdziwa) chociaz wolalbym wiecej terenow zabudowanych, a nie polnych drog.
Nadal nie chce mi zaliczyc tego osiagniecia z pobiciem czasu na ulicy Watt St?, normalnie jaja jakies
neopb20
16 03 2008, 11:24
To pierwsza mapa do BP , którą wydała Criterion, umieszczona w jednym z branżowych pism zagranicznych, później szybko rozprzestrzeniła się w necie jako scan. Raczej nie fake - pojawiła się z 3/4 roku przed premierą, a jak widać zawiera dokładną kalkę tego, co ostatecznie się w grze znalazło... i jeszcze więcej terenu, którego nie ma... . Mapa w ostatecznej wersji gry została zmniejszona, zapewne z powodu mniejszej pojemności DVD . Dodanie tej wyspy na wschodzie i do tego informacja, że teren "będzie dodawany i nie skończy się na jednym dodatku" sugeruje, że najprawdopodobniej Criterion po prostu zmierza do tego, byśmy ostatecznie mieli własnie taki teren jakim była pierwsza planowana mapa ... i nie da się ukryć - ten teren po pierwsze jest odpowiednio zróznicowany, po drugie...odpowiednio duży - taki był zamysł BP i pewnie ostatecznie właśnie tak to będzie wyglądać .
Mamy też w tym wypadku odpowiedź dlaczego te wyspy będą za free. Ot, po prostu teren miał być większy tylko nie udało się go zmieścić na DVD . Pewnie na PS3 pojawiłby się od razu cały z racji Blu-Ray'a, i MS zaprotestował . Efekt? Wszyscy dostaniemy cały teren tylko przez darmowe DLC , zarówno na PS3 jak i X360
Sokolov
16 03 2008, 19:31
CYTAT(neopb20 @ 16 03 2008, 11:24)

Raczej nie fake - pojawiła się z 3/4 roku przed premierą, a jak widać zawiera dokładną kalkę tego, co ostatecznie się w grze znalazło...
Nie do końca taką dokładną kalką. Zobacz tam gdzie jest tama, pod nią jest jeszcze most (w grze), którego na tej mapce nie ma
I autostrada jedzie inaczej na poludniowym-zachodzie, ale to szczegoly
Sokolov
16 03 2008, 22:46
Też prawda

A co do DLC, to chyba rzeczywiście jako pierwsze dostaniemy lotnisko. Na ostatnim filmiku (
http://pl.youtube.com/watch?v=DcrprEQwSpE ) można zauważyć, że samochód kieruje się właśnie w stronę lotniska
To chyba pierwsza gra w ktorej chce zdobyc wszyskie achievementy z singla i cholera musialo sie cos oczywiscie skopac, zrobilem osiagniecie za pobicie czasu na kazdej ulicy w miescie, a ten za ulice Watt St oczywiscie nadal nie wszedl
Matrox musisz poczekac na latke, nie jestes jedyna osoba ktorej ten achi nie wchodzi,podobnie jest z tym za showtime na jednej z ulic....taki blad w kodzie gry i tyle, ponoc w latce Criterion obiecuje to naprawic.
Wlasnie zassałem demko z Marketplace (uhmm, sorry z Rynku..

) Majac w pamieci lupanie we wszystkie częsci z PS2 i PSP naprawde dostałem solidnego kopa. X360 posiadam dopiero drugi dzień wiec moze dlatego grafa robi na mnie jeszcze bardzo duze wrazenie, co mnie mile zdziwilo to to, ze mozna spokojnie pograc online z ludzmi ktorzy tez smigaja przez wersje demonstracyjna. Next-genowy Burnout wypada jak na 1wsze wrazenie bardzo fajnie, wielka jak narazie przytlaczająca nieco metropolia, no i jeszcze jeden (maly aczkolwiek cieszacy) bajer czyli zapalanie silnika przed rozpoczeciem jazdy, co nie wiem czemu ale bardzo mi sie spodobało:)
CYTAT(Matrox @ 17 03 2008, 16:17)

To chyba pierwsza gra w ktorej chce zdobyc wszyskie achievementy z singla i cholera musialo sie cos oczywiscie skopac, zrobilem osiagniecie za pobicie czasu na kazdej ulicy w miescie, a ten za ulice Watt St oczywiscie nadal nie wszedl

Dziś udało mi się zaliczyć tego achivementa bez żadnego problemu.
W koncu udalo mi sie zrobic licencje Elite, jezeli ktos jeszcze jej nie zrobil, a zamierza to mam dobra rade, nie zostawiajcie Burning rouds na koniec, jak tak zrobilem i malo sie nie zachlastalem przez to wracanie przez cala mape do zlomowiska, a potem na start.
wujakamil
22 03 2008, 01:01
Ja zostawiłem na koniec i nie narzekam trzy godzinki i na wskakiwało tyle autek co przez 40 godz.

Gra kozak wymiata na całej lini , niebawem setka pyknie i wcale nie nudzi
Właśnie dotarła do mnie gierka, ale się w niej troszkę gubię. Wygrałem 5 rajdów ulicznych na 1st miejscu. Dostałem w nagrodę furę + jakieś wins upgrade. Jak dostać się do tej fury, lub zrobić te upgrejdy?
Na złomowisku a upgrade to może license
Po fure musisz jechać do Junk Yardów które są zamieszczone
na tej mapceCo do wins upgrade'ów to im więcej wygrywasz eventów tym lepszą masz licencję (najpierw C potem B ,A ...)
XM16... właśnie o taką mapkę mi chodziło. Jeszcze nie orientuje się, co jakie ikonki oznaczają stąd moje poszukiwania. Dzięki chłopaki.
Aha, a podpowiedzcie mi jeszcze, na niektórych trasach klikając na padzie górny krzyżyk pojawia mi się albo czas, albo jakieś koszta w $$ i coś jeszcze. Domyślam się, że trba przejechać trasę w określonym czasie, tylko w jakim. Albo te koszta, mam wszystko rozwalać po drodze?
I dlaczego te auta są takimi gratami

Praktycznie wszystko im odpada. Wygrałem pierwsze auto, ucieszyłem się, znalazłem ten Junki Yard i... dostaję jakiegoś gruchota
jasiopatryk
31 03 2008, 18:24
Musisz wjechać do warsztatu i auto będzie cacy.
CYTAT(DaBig @ 31 03 2008, 17:55)

XM16... właśnie o taką mapkę mi chodziło. Jeszcze nie orientuje się, co jakie ikonki oznaczają stąd moje poszukiwania. Dzięki chłopaki.
Aha, a podpowiedzcie mi jeszcze, na niektórych trasach klikając na padzie górny krzyżyk pojawia mi się albo czas, albo jakieś koszta w $$ i coś jeszcze. Domyślam się, że trba przejechać trasę w określonym czasie, tylko w jakim. Albo te koszta, mam wszystko rozwalać po drodze?

Praktycznie wszystko im odpada. Wygrałem pierwsze auto, ucieszyłem się, znalazłem ten Junki Yard i... dostaję jakiegoś gruchota

te koszta to showtime, podczas zderzenia dwoma tylnymi przyciskami się włącza ten tryb i musisz robic rozpierduche : )
CYTAT(DaBig @ 31 03 2008, 17:55)

sa gratami, bo je znajdujesz na zlomowisku (junk yard po angielsku to zlomowisko).
zabierz go do warsztatu to bedziesz mial cacko, ktoremu bedziesz mogl nawet kolorki pozmieniac pozniej.
CYTAT(ShtaS @ 31 03 2008, 19:37)

te koszta to showtime, podczas zderzenia dwoma tylnymi przyciskami się włącza ten tryb i musisz robic rozpierduche : )
co masz na mysli uzywajac zwrotu "dwoma tylnymi przyciskami"?
chodzi o bumpery czy triggery?
Az tyle tych przyciskow nie ma z tylu, zeby na to nie trafic jakos.
wujakamil
31 03 2008, 21:43
Bumpery
Czyli w momencie, że tak, powiem zbliżającego się ostrego przywalenia, wciskam dwa bumpery na raz i zlicza mi $$$, tak?
wujakamil
31 03 2008, 22:17
Wystarczy że będziesz jechał z prędkością, która pozwoli uruchomić showtime nie musisz akurat dobijać do jakiegoś pojazdu na ulicy może być w tym momencie pusto
CYTAT(Owiec @ 31 03 2008, 22:27)

Az tyle tych przyciskow nie ma z tylu, zeby na to nie trafic jakos.
pytam z ciekawoci
bo na kompie nie mam jak sprawdzic, a konsoli w pracy nie mam

pozatym chcialem wiedziec ktore to wlasnie tylne, a ktore jakies inne (jakie?)
CYTAT(DaBig @ 31 03 2008, 23:05)

Czyli w momencie, że tak, powiem zbliżającego się ostrego przywalenia, wciskam dwa bumpery na raz i zlicza mi $$, tak?
nawet turlającym się wrakiem możesz to odpalić, tylko po co
No jak to? Przecież, jak kliknę na padzie górny krzyżyk, to mi wyskakuję 250.000$, czyli muszę chyba za tyle narobić strat. Tak się domyślam.
dobrze myślisz, ja tylko mówię że showtime możesz odpalić w dowolnym momencie
każda ulica ma swoją kwotę zniszczeń, wraz z licencjami one rosną (na Elite to chyba po 700 tyś trzeba robić)
showtime imo zawodzi.
fajny bajer na pierwsze 3-4 przeloty przez cale miasto, ale potem tylko zeby maxowac wyniki, bo replayability niziutkie, no chyba ze sie siedzi zbombionym to rozrywka mila

brakuje mi starego dobrego crasha...
Słuchajcie, a co oznacza taka ikonka pojawiająca się na niektórych skrzyżowaniach w tym samym miejscu, co znaczniki wyścigów, takedownów itp. Ta ikonka, to takie czerwone kółeczko z białą spiralnie skręconą strzałką w środku.
I druga sprawa, szkoda, że wyścigi, w których się już brało udział, nie są jakoś znaczone. Niekiedy ciążko spamiętać, który wyścig jest zaliczony, a który nie i się niepotrzebnie go powtarza.
Sztajniec
1 04 2008, 15:32
CYTAT(DaBig @ 1 04 2008, 16:30)

I druga sprawa, szkoda, że wyścigi, w których się już brało udział, nie są jakoś znaczone. Niekiedy ciążko spamiętać, który wyścig jest zaliczony, a który nie i się niepotrzebnie go powtarza.
Przecież pozaznaczane masz, który wyścig już zaliczyłeś.
Chyba, że tylko ja tak mam ;O
SZTAJNIEC, tak? Grę mam dopiero od wczoraj i być może nie wiem jak to sprawdzić. Gdzie to jest zaznaczone?
Jak wjeżdżasz na skrzyżowanie, na ikonce symbolizującej rodzaj eventu pojawi się "odhaczenie", jeżeli już go zaliczyłeś.
Okej, dzięki. Już wiem czemu tego nie zauważyłem

Za dalego siedziałem od TV w słabych okularach
PO czym będę wiedział, że dany wyścig już zaliczyłem? Bo tak to niewiem co jest zalicozne, co nie. Nie wiem o co chodzi z tymi kolorami wyścigów\kropek, skąd mam wiedzieć jakim autem jechać? Już pare razy powtarzałem dany wyścig i dopiero jak go zaczynam to gość mówi, że już go robiłem :\
na ikonce wyścigu (na mapie) jeśli masz przejechany wyścig to masz go odhaczonego ("v") w chyba prawym dolnym rogu ikonki.
Wyścigi możesz jechać dowolnym autem, tylko Burningi robisz wyznaczonymi (jest napisane jakim+innym nie masz szans wystartować).

Słuchajcie, a co oznacza taka ikonka pojawiająca się na niektórych skrzyżowaniach w tym samym miejscu, co znaczniki wyścigów, takedownów itp. Ta ikonka, to takie czerwone kółeczko z białą spiralnie skręconą strzałką w środku.
Tam ulepszasz swoje wozy.
CYTAT(jarken @ 2 04 2008, 13:49)

Nie do konca, tam sie wozu nie ulepsza tylko po pobiciu czasu na danej drodze dostaje sie nowa wersje danego samochodu

Sprecyzowalem, bo twoje wypowidz mogla byc troche mylaca
A jak to jest z trybem Crash?
Grałem wczoraj z godzinę i jak na razie go nie widać
CYTAT(raVen20 @ 2 04 2008, 14:43)

A jak to jest z trybem Crash?
Grałem wczoraj z godzinę i jak na razie go nie widać

Nie ma trybu Crash, jest cos podobnego w postaci trybu ShowTime.
A to jakoś się uaktywnia w zawodach, na mapie?
oba bumpery naciśnij jednocześnie
CYTAT(Matrox @ 2 04 2008, 14:38)

CYTAT(jarken @ 2 04 2008, 13:49)

Nie do konca, tam sie wozu nie ulepsza tylko po pobiciu czasu na danej drodze dostaje sie nowa wersje danego samochodu

Chyba sam doszedłem, co oznacza ta tajemnicza ikonka. Że ścigany samochód, którego masz takedownować jest w pobliżu i zaraz ci gdzieś bokiem śmignie.
CYTAT(DaBig @ 3 04 2008, 11:50)

CYTAT(Matrox @ 2 04 2008, 14:38)

Chyba sam doszedłem, co oznacza ta tajemnicza ikonka. Że ścigany samochód, którego masz takedownować jest w pobliżu i zaraz ci gdzieś bokiem śmignie.
Jest w ogole cos takiego ?;] Myslalem, ze chodzi ci o Burning Route
KOD
O_o może ja ślepy jestem bo nie czaję tej ikonki
Przy niektórych skrzyżowaniach pojawia sie takie czerwone kółeczko ze spiralnie skręconą białą strzałką w środku. Zauważyłem, że kiedy ono wyskakuje, za chwilę śmiga koło mnie auto do takedowna. Być może mylnie interpretuje tę ikonkę.
Aha, kiedy pojawi się to kółeczko i wciśniemy jednocześnie LT+RT pojawia się komunikat, że to nie ten samochód do tekdowna, bo akurat na światłach stoi obok nas zwykłe autko. A jak postoimy dalej kilka/kilkanaście sekund, to śmiga koło nas autko do tejka. Znakiem tego ta ikonka musi mieć coś wspólnego z tejkiem.
zle zle zle.
spirala (mnie to sie bardziej kojarzylo ze znakiem target, ale moze to i spirala) to oznaczenie burnout routa
a komunikat jest o tym, ze siedzisz w innej bryce niz ta ktora powinna byc uzyta do tego wyscigu.
kropka.
Aaaaaaaa... no to coś mi się pomerdało
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.