Kupilem sobie gre w niezlej promicji i nie powiem...URYWA LEB.Nie spodziewalem sie ze przykuje mnie do TV na tak dlugo,swietna sciezka dzwiekowa,piekna grafika,duzo dynamiki i miod.Brakuje mi tylko Replayow,stad pytanie,wystepuje ona lub mozna je jakos wlaczyc?
Nie ma opcji Replay w B: Paradise.
Jedyne co mnie w tej grze mocno denerwuje, to nawigacje w trakcie wyścigu. Skręt w zły zakręt praktycznie kończy wyścig. Przy tak dużych prędkościach bardzo łatwo przeoczyć właściwy zakręt i wyścig trzeba powtarzać. No i jak już ktoś wcześniej zauważył, za nisko osadzona kamera.
W momencie niepewności włączasz mapę i wiesz gdzie jechać. Szkoda, że na mapce nie można wytyczyć własnej trasy i by strzałki pokazywały kiedy skręcić.
Co do kamery to od dawna twierdzę, że ta na zderzaku jest za nisko.
Nie wiem jak wygląda to z zewnętrznej, bo używanie jej IMO jest zbyt proste i wolę oddającą prędkość i trzymającą za jaja "zderzakową".
jakie tryby oferuje BurnP na trybie splita?
okoolarnik
9 04 2008, 12:02
nie ma splitskrina
ej wtf

- to chyba BP odpada z zakupu
Kroolik
10 04 2008, 07:15
To będzie twój DUżY błąd. Gra jest przekozacka i mimo, że początkowo ostro katałem (50h), później mi się nie chciało grać.
Wczoraj odpaliłem ponownie i grałem 3h. Magia powróciła i w końcu za singla się wziąłem...
rano byłem troche w szoku jak to na 4fun tv zobaczyłem:D
a wiadomo cos o terminie tego update?
24go kwietnia będzie Bogart bodajże, ten to nie wiem kiedy
Butcher
17 04 2008, 14:24
CYTAT
The Criterion team closes their update with...
"Over the next 12 months, we're going to transform the Burnout Paradise you know and love into the Burnout Paradise you only ever dreamed of!"
Zapowiada się nieźle... tylko ciekawe od kiedy i ile zacznie nas to szarpać po kieszeniach...
Kroolik
18 04 2008, 11:00
CYTAT(Butcher @ 17 04 2008, 15:24)

CYTAT
The Criterion team closes their update with...
"Over the next 12 months, we're going to transform the Burnout Paradise you know and love into the Burnout Paradise you only ever dreamed of!"
Zapowiada się nieźle... tylko ciekawe od kiedy i ile zacznie nas to szarpać po kieszeniach...
Racja to jest korporacja EA i nie dociera do mnie ich "dobroć". Kasa to kasa i wcześniej czy później coś będzie płatne.
Teraz normą jest zarabianie kasy na dodatkach. Kiedyś musieli dać to w grze lub wypuścić pełnoprawny dodatek, teraz patche (więc nie trzeba się przykładać) oraz dodatki (niektóre za "olbrzymie" pieniądze patrząc na zawartość.) są normą. Taki pseudo PC się robi. Szkoda gadać, ale narzekać też nie ma co.
z tego co Criterion mówił to mają być darmowe, jak będą chcieli kasę to ja swoją kopię daję do żyda
El Loco Chocko
18 04 2008, 12:33
Mnie dzis cosik wzielo jak przechodzlem nie opodal sklepu i zobaczylem reklame B:Paradise.Ehh wysuplalem troszke drobnych i do domu juz wracalem jakby lzejszy w kieszeni ale z reklamoweczka pod pacha.
Krotka sesyjka nim do pracy uderze i qrcze pioro.Osiol ze mnie ze tak dlugo sie wachalem odnosnie zakupu.Gra wciaz kopie mi tylek, a tym razem jak by mocniej hehe.Fakt ze ja nie lubie takiego free roamingu (wole na tacy zadania) ale kwestia kilku godzin i miasto nie bedzie mialo tajemnic przede mna (oby).
Polecam tak czy owak...nie mozna sie zawiesc.
Wieslawa
19 04 2008, 18:01
Po wczorajszym UPDATE gry animacja w grze zaczyna rwać, bardzo dobrze to idzie odczuć przy dużej prędkości, można powiedzieć, że to mała tragedia dla tej gry.
Potwierdzają to wszyscy, z którymi grałam. Bardzo się zdenerwowałam tym, ciekawe kiedy to naprawią?
EDIT:
Criterion pisze na
http://criteriongames.com/article.php?artID=124"Xbox 360 Bogart frame rate issue
We're aware there are some framerate issues with yesterday's Bogart update on some Xbox 360s.
This relates specifically to the frame rate in streaming zones and does not seem to be an issue on all machines.
Thanks to everyone for all the feeedback on the forums.
We're doing everything we can to resolve this as quickly as possible and will post further info on a solution as soon as we have it."
Niestety mam ten sam problem...

Przez to rwanie gra stracila caly urok
po co w demie jest shop w ktorym odnowimy bryke skoro po kilku kraksach mamy nowa blyszczaca fure?
Jesli jej nie naprawisz chociaz 1 raz na samym poczatku, to nigdy nie bedzie idealna. Da sie to latwo zauwazyc.
Jako zawsze mialem ze wygladala jak nowa - na czym ma polegac ta roznica?
Przydają się również w czasie wyściygów takich jak marked man oraz road rage
Mozesz jasniej? Bo RR znam z poprzednich Burnow ale co to za roznica czy jestes troche zniszczony czy wyglada jak z salonu? Chyba roznicy w osiagach nie ma bo inaczej rozumialbym - zniszczony - wolniejszy wiec trzeba szybko trafic na AUTOREPAIR by miec pelna moc
Czemu nie ma predkosciomierza?
CYTAT(signap @ 20 04 2008, 11:41)

Mozesz jasniej? Bo RR znam z poprzednich Burnow ale co to za roznica czy jestes troche zniszczony czy wyglada jak z salonu? Chyba roznicy w osiagach nie ma bo inaczej rozumialbym - zniszczony - wolniejszy wiec trzeba szybko trafic na AUTOREPAIR by miec pelna moc
Czemu nie ma predkosciomierza?

jesli jestes w trakcie RR lub Marked Man, zaleznie od furki jaka jedziesz, jesli zostaniesz rozwalony 3-5 razy tryb sie zakonczy. aby tego uniknac zajezdzasz do naprawy i jestes jak nowy, wiec znow moga Cie rozwalac.
Criterion ujawniło sporo z tych zapowiadanych zmian do Burnouta -
link. W sierpniu przykładowo dojdą motory i zmrok, jesienią te pokazywane wysepki. Woot!
KOD
że od kilku dni jest dostępna aktualizacja "Bogart", eliminująca najbardziej uciążliwe błędy wykryte po premierze gry. Dla niektórych posiadaczy wersji na Xboksa 360 jej pobranie skończyło się problemami z animacją. Rozwiązanie powinno pojawić się w okolicach 2 maja. Do końca tego tygodnia ma zostać wycofana ta nieszczęśliwa łatka.
czyli co? lepiej nie odpalać teraz b:r bo mi wykrzaczy? lol
a co do motorów to przesada
Tylko jakiś tam procent ludzi zgłaszał problemy. Możesz zaryzykować
Ja sciagnalem ta latke i problemow zadnych nie mam.
Butcher
23 04 2008, 21:18
CYTAT(wrog @ 23 04 2008, 19:27)

Criterion ujawniło sporo z tych zapowiadanych zmian do Burnouta -
link. W sierpniu przykładowo dojdą motory i zmrok, jesienią te pokazywane wysepki. Woot!
Widzę, że nikt jakoś specjalnie nie komentuje takich sensacji jak motory i noc
MOTORY - czyli
widoczny KIEROWCA !! Ciekawe jak z obrażeniami - liczę przynajmniej na niezłą fizykę lotów...

BTW: u mnie BP szarpie po łatce...
Mnie cieszą bardzo te motorki. Ciekawe tylko co się będzie działo przy większym dzwonie w ścianę itd. Noc, puste ulice - miodzio
Keymaker
23 04 2008, 21:26
Burnout i motory ? What the, ku.rwa, fuck ? W takim razie poproszę kierowców do samochodów
Kroolik
24 04 2008, 07:22
Mnie osobiście bardzo cieszy pojawienie się jednośladów. Zawsze miałem do nich sentyment.
Może czują zagrożenie od nadchodzącego Midnight Club:LA ?
Fakt, też jestem ciekaw kolizji (loty jak w Flatoucie?) oraz możliwości robienia kołasia czy endo.
Nie ma co marudzić, ważne że rozwijają grę po jej wydaniu, a nie zapominają jak większość firm.
Zakładam, że motory będą szybsze na starcie, ale za to bardziej podatne na Takedowny.
Co do nocy to tego mi brakowało, ale będą musieli także dodać oświetlenie, gdyż za miastem latarni zbytnio nie ma. Oświetlenie w samochodach (i motorach) jest nieodzowne. Ciekawe czy będzie można kogoś oślepić...
No i dochodzi aspekt ograniczonej widoczności w nocy, a przy prędkościach rzędu struś pędziwiatr może to być problemem.
Mam nadzieję, że noc obejmie całe miasto, a nie np. jedną wyspę (na zasadzie wjeżdżasz i zmienia się para dnia) i idąc dalej tym tokiem rozumowania prawdopodobnym jest dynamiczna zmiana pogody, choć kto wie. Jeszcze niech dodadzą deszcz i śnieg i nie mam pytań.
Co do łatki to przyznam się, że od czasu jej wydania jakoś nie miałem możliwości grania w BP (kończę inne tytuły) i teraz nie wiem co robić.
Jedni piszą o dropach inni o ich braku, a na stronce onlinecenter napisał wrog, że łatkę wycofają. Co robić? Jak jej nie ściągnę to co, stracę coś?
Kroolik, no stracisz, grę online ;( Nie da się grać na livie bez załadowania tego patcha

Ja na razie też się wstrzymuję ze ściągnięciem tej łatki, no i pozostaje jedynie singiel.
ja tych motorów to tam nie widzę, jak niby wypadki zrobią? i co z ruchem ulicznym?
a deszcz to był bodajże w dwójce, noc na pewno
W sumie prawda. Przydzwonienie w ścianę motorkiem przy takich prędkościach, jakie tam się osiąga będzie wyglądało bardzo drastycznie. Aczkolwiek, potencjalni motocykliści będą się mogli doedukować: "jak bezpiecznie jeździć na motorze, by ci się nie stało, tak jak w Burnoucie"
massmedia
24 04 2008, 17:34
Wyobrażacie sobie balerona na motorze? Ja jakoś nie. Chyba, że back flipy będzie można w zamian robić to wtedy miodzik będzie, ze ho ho
van_guard
24 04 2008, 17:45
Tricki na motorze jako jeden ze sposobów na nabijanie nitro to byłoby coś

Szczerze jednak wątpię, że Criterion zdecyduje się na wprowadzenie takiego elementu
to ma być burnout a nie tony hawk, nie chcę trików i nie chcę motorków dodupnych - Butch, jak dają motory to muszą dać kierowcę, bo jak by to inaczej wyglądało? wyścig resoraków do potęgi entej
tak pierdzieli że nie ma kierowców w autach bo wypadki i miazga i cośtam ktośtam, a tu co? nagle wpadają na pomysł z jednośladami - to ja czekam na filmik z prezentacją szczegółową tych wehikułów - zwłaszcza zachowanie podczas dzwona
coś czuję że się zabrechtam i posmarkam
z gry wyścigowej zrobili nam zwiedzanie miasta i kręcenie trików na hopkach, a niech się walą na mordy
CYTAT(Diabeu @ 24 04 2008, 20:04)

to ma być burnout a nie tony hawk, nie chcę trików i nie chcę motorków dodupnych - Butch, jak dają motory to muszą dać kierowcę, bo jak by to inaczej wyglądało? wyścig resoraków do potęgi entej
tak pierdzieli że nie ma kierowców w autach bo wypadki i miazga i cośtam ktośtam, a tu co? nagle wpadają na pomysł z jednośladami - to ja czekam na filmik z prezentacją szczegółową tych wehikułów - zwłaszcza zachowanie podczas dzwona
coś czuję że się zabrechtam i posmarkam
z gry wyścigowej zrobili nam zwiedzanie miasta i kręcenie trików na hopkach, a niech się walą na mordy
Wpis
EA chce zniszczyc Burnouta tak jak zniszczylo serie NFS durnym tuningiem (choc przyznam ze NFSU1 byl naprawde dobry w swoich czasach)
van_guard
24 04 2008, 19:36

Wprowadzenie do serii free-roamingu to faktycznie porażka, o czym pisałem już kilka stron wcześniej. Pojawienie się jednośladów zaliczam jednakże jak najbardziej in plus - w końcu jakaś innowacja w kwestii dostępnych pojazdów; no i ten wspaniały, zupełnie odmienny feeling podczas jazdy.
Podobnie jak przedmówców zastanawia mnie w jaki sposób rozwiązana zostanie sprawa kierowców - naturalną koleją rzeczy byłby patch, dzięki któremu wirtualne ludziki zagoszczą również w furaczach, znając jednak życie taki "drastyczny" patent nie przejdzie. Ale jak z kolei będzie wyglądać animacja rozwalanego bike'a? Jakoś nie widzę w tej grze kierowców szybujących w górę na 10 metrów... Może Criterion zdecyduje się na całkowite usunięcie animacji takedownów motorów?
Kasandra
25 04 2008, 09:22

Trochę krzywdząca opinia o tym niesamowitym tytule.
IMO to najlepszy Burnout, w moim prywatnym rankingu przebija nawet nieśmiertelną 3.
Przecierz seria nigdy nie była stricte wyścigowa.
Jak ktos nie chce robic Stunt'ów, to nikt go przecierz nie zmusza. To jest własnie piękne w tej grze, że daje Ci wolnośc wyboru, tego co robisz. Chcesz się poscigać, to sie ścigasz.
Burnout: Paradise jest grą dla wszystkich, dla casualów, którzy beda jeździć bez celu i cieszyć wafla z samej przyjemności jeżdżenia, dla hardcorowców, którzy postanowią rozwalić wszystkie licencje (brak restartu eventu może nieźle frustrować, przez co każdą trasę trzeba sobie dobrze poukładać w głowie).
Piękna gra!
KIELiCH
25 04 2008, 09:37
Podpisuje sie pod kolega wyzej lapami i nogami

Burnout zabil dla mnie nawet ukochana serie PGR jesli chodzi o miodnosc chociaz nadal uwazam ze oba tytuly (paradise i PGR4) warto miec w kolekcji i na zmane jezdzic bo FUN JEST MEGA!!!!
KOD
i na tym mógłbym zakończyć rozmowę
Burnout był esencją wyścigów, 2ka to najlepsza erkejdowa ścigałka jaka powstała, potem Criterion złapał równię pochyłą i zmierza systematycznie w kierunku mułu
jak będę chciał pojeździć luźno po mieście to odpalę Crackdown
przyjemność z jazdy to jest wtedy gdy sunę 300 km/h po trasie i nie muszę się martwić dodupną mapką - liczy się cas reakcji oko-ręka i znajomość trasy
okoolarnik
25 04 2008, 11:06
CYTAT(van_guard @ 24 04 2008, 20:36)

Podobnie jak przedmówców zastanawia mnie w jaki sposób rozwiązana zostanie sprawa kierowców - naturalną koleją rzeczy byłby patch, dzięki któremu wirtualne ludziki zagoszczą również w furaczach, znając jednak życie taki "drastyczny" patent nie przejdzie. Ale jak z kolei będzie wyglądać animacja rozwalanego bike'a? Jakoś nie widzę w tej grze kierowców szybujących w górę na 10 metrów... Może Criterion zdecyduje się na całkowite usunięcie animacji takedownów motorów?
Gdzieś wyczytałem wczoraj że kierowca motocyklu znika w momencie kraksy i rozpiernicza sie tylko sam motor, lol
neospiderman
25 04 2008, 12:01
CYTAT(okoolarnik @ 25 04 2008, 12:06)

Gdzieś wyczytałem wczoraj że kierowca motocyklu znika w momencie kraksy i rozpiernicza sie tylko sam motor, lol
Dokładnie tak jest, pokazywali to nawet na filmiku [Crash TV].
Ale i tak samolot przebił wszystko, ciekawe czy go ostatecznie wrzucą.
CYTAT(Diabeu @ 25 04 2008, 10:43)

KOD
i na tym mógłbym zakończyć rozmowę
Burnout był esencją wyścigów, 2ka to najlepsza erkejdowa ścigałka jaka powstała, potem Criterion złapał równię pochyłą i zmierza systematycznie w kierunku mułu
przyjemność z jazdy to jest wtedy gdy sunę 300 km/h po trasie i nie muszę się martwić dodupną mapką - liczy się cas reakcji oko-ręka i znajomość trasy
w ostatnim zdaniu zaprzeczyłeś sam siebie - brawo
jak sie liczy czas reakcji oko -reka i
znajomość trasy to po co ci "dupna mapka" - poprostu nie znasz trasy i skrecasz tam gdzie nie trzeba - a nie tak jak w poprzednich burnoutach strzałki zamykające poboczne drogi cię ograniczały i trasy nie musiałeś wogóle pamietać
osobiscie uważam tą cześc za bardzo dobrą - może troszke szkoda braku tirów na drogach hehe
czegoś nie zrozumiałeś raczej, w 2 liczył się czas reakcji i znajomość trasy (w sumie to w każdej części poza najnowszą która jest jakimś mutantem wynaturzonym)
w b: p liczy się tylko trasa, mam siedzieć z wydrukiem i planować trasę wyścigu? opcji jest tyle że bez gps to chyba optymalnej trasy nigdy nie wytyczysz
przecież w tej części nie masz żadnej trasy wyścigu, masz początek i koniec
i wbrew pozorom to trasę musiałeś znać nad wyraz dobrze, wszelkie skróty i przesmyki - które z nich faktycznie dadzą ci przewagę a które nie
w multi inaczej byś nigdy wyścigu nie ukończył (miałeś bodajże 30 sekund na dojechanie do mety po tym jak pierwszy wóz ją przekroczył)
wiadomo że z czasem na niektórych wyścigach będziesz miał obcykaną trasę, tyle że to nie o to biega
za duży chaos i za dużo popierdółek (billboardy, brameczki itp.)
van_guard
25 04 2008, 15:23
CYTAT(Diabeu @ 25 04 2008, 10:43)

przyjemność z jazdy to jest wtedy gdy sunę 300 km/h po trasie i nie muszę się martwić dodupną mapką - liczy się czas reakcji oko-ręka i znajomość trasy
Święte słowa. Paradise to moim zdaniem zaprzeczenie całej idei, która przyświecała twórcom podczas tworzenia pierwszych odsłon serii - zamiast czerpać radość z jazdy z niebotyczną prędkością całą uwagę muszę skupiać na tym, czy jadę w dobrym kierunku. Chwila nieuwagi skutkuje dzwonem, a podczas wyścigów po dłuższych, bardziej zawiłych trasach takie dzwony możemy podziwiać niejednokrotnie. I jak tu do cholery cieszyć się grą, skoro oczy mam ciągle wlepione w górę ekranu, aby dobrze widzieć jakieś popierdółkowate drogowskazy, bez których dotarcie do mety na pierwszej pozycji graniczyłoby z cudem?
massmedia
26 04 2008, 13:35
A nie wie ktoś przypadkiem czy po updejtach wrócą double, triple takedowny, impact time i crashbreaker? Zabarli mi moje ulubione opcje tylko po to, zeby pokazywac jak działa ich nowa fizyka licząca miażdżacą blachę.Chamy z criterion pod władzą EA sie rozpaśli i rozleniwili, albo ich poprostu podmienili ):
Marne szanse ,zeby wrocili, za duzo by to w grze zmienialo i za duzo roboty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.