Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Burnout Paradise
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Zeratul
http://www.ea.com/article.jsp?dcr=ea&id=burnout5

EA's Burnout 5 Crashes Onto PlayStation®3 and Xbox 360™
Criterion Reinvents Seamless Open World Gameplay With Reckless Speed and Destruction

Guildford, UK – August 29, 2006 – Buckle up and prepare to unleash automotive anarchy in the ultimate burner’s paradise. Electronic Arts today announced that Burnout™ 5 is in development for the PlayStation®3 computer entertainment system and Xbox 360™ video game system from Microsoft®.

Burnout 5 gives players license to wreak havoc in Paradise City, the ultimate seamless racing battleground, with a massive infrastructure of traffic-heavy roads to abuse. Gone is the need to jump in and out of menus and aimlessly search for fun like many open world games; in Burnout 5, every inch of the world is built to deliver heart-stopping Burnout-style gameplay. Every intersection is a potential crash junction and every alleyway is an opportunity to rack up moving violations.

Of course, rules are made to be broken, and when gamers enter Paradise City, they’re assigned a Drivers License that quickly begins to amass a record of player’s most aggressive, reckless and destructive exploits behind the wheel. But it’s not the law that’s eyeing player’s progress … when gamers push things too hard they’ll be squaring off against the city’s most infamous burners, and these legends aren’t interested in who crosses the finish line first.

"Burnout 5 is a complete reinvention of the series, built from the ground up for the PlayStation 3 and Xbox 360," said Alex Ward, director of game design at Criterion Games. "To create truly next-generation gameplay, we needed to create a truly next-generation game, from top to bottom."

Burnout 5 also delivers the next level of speed and destruction, with brand new next-generation technology allowing gamers to literally rip their cars in half, in the most explosive pile-ups in the series’ history.

Burnout 5 will ship in 2007 under the EA™ brand and was developed by Criterion Games in Guildford, UK.
ping
OMFG nie mogę się doczekac! biggrin.gif
Zeratul
jedyna co mi sie juz nie podoba, to za duzo zapozyczen z NFS
Diabeu
jakoś nie czuję podniety, kolejna oczojebka jaką serwują od części trzeciej
ping
taka prawda, podobnie jak z seriami THPS, NFS i innymi podatnymi na sequele tytułami, więcej tego samego w nowej oprawie ale to nie zmienia faktu że i tak jestem napalony na mission packa tongue.gif
Butcher
Jakoś nie wyobrażam sobie formuły "otwartego świata" w przypadku Burnouta, śmierdzi to NFS i nie bardzo klei się z ogólną destrukcją jakiej dokonujemy (będziemy co chwilę naprawiac swój wrak, żeby w ogóle móc się poruszac?). Co nie zmienia faktu, że Criterion wszystko ma obmyślane smile.gif
Czytając w większości zapowiedzi teksty typu "To create truly next-generation gameplay, we needed to create a truly next-generation game, from top to bottom. (...) delivers the next level of speed and destruction, with brand new next-generation technology" normalnie uśmiałbym się po pachy - ale mając na uwadze ich poprzednie dokonania w serii wierzę im w 100%.
Napalony jestem jak szczerbaty... biggrin.gif
Mikes
Myslę ze criterion mówił ogólnikami i ten otwarty świat będzie wg. ich czyli jakieś nowe rozwiązania.

Walić Halo 3, Bunout 5 nadchodzi!

wink.gif
Soul
Niewiem ja sie az tak ta gra nie grzeje , jest dobra naprawde i mam tylko nadzieje ze B5 bedzie natyle inowacyjny ze mnie do siebie przyciagnie. Bo B4 to mega nuda B3 mnie bardziej zainteresowal aaa no i hem jak chcesz to wal Halo 3 , B5 jakie by nie bylo to i tak nie osiagnie tego co Halo 3 to jest mega produkcja i podstawa dla kazdego posiadacza iXa LOL wogule jak mozna tak napisac walic Halo 3 blink.gif troche szacunku dla tego tytulu . Tyle oddemnie jak masz mi cos do napisania to prv wink.gif
Arox
Walić Halo 3

Mam nadzieję że tym razem Burnout będzie w klimatach zbliżonych do wspaniałego Takedown bo Revenge nie spełniło moich oczekiwań (głównie zawodzi muza i brak opcji szybkiego wyścigu na losowej trasie - to ma być arcade?)
Towarzysz
O JAAAAAAAAAAAAAA! Burnout to tytul, ktory moze mnie przyciagnac do konsoli next-gen.
Szkoda, ze EA nie zaprezentowalo tego tytulu podczas swojej konferencji prasowej na Games Convention.
Diabeu
Eurogamer vs Alex Ward

http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=67218
Ćwieku
3 była najlepsza częścią, z Revange Criterion juz tak dobrze nie poszło. Otwarty świat? Widze to tak: pojazd-spychacz, target - autostrada z setkami samochodow i MAYHEM. Jezeli ma byc coś z naprawianiem fur, to IMO gra zassie. Ma byc czysty nieskrępowany arcadeowy gameplay.
Diabeu
2 misiu puchaty, dwójka icon_twisted.gif maxymalny skill (burnout chains) i pure arcade miodzik
Maiden
Zgodze sie hyh.gif

2 Pwnz hyh.gif
Mikes
2 misiu puchaty, dwójka icon_twisted.gif maxymalny skill (burnout chains) i pure arcade miodzik

etam, IMO dwójka była łatwiejsza niż 3(w 2 100% miałem dosyć szybko, 2x w tira w ciagy wyscigu w burnoucie nie zrobiłem do dziś ;P)

Pozatym, do burnout amam uraz, za każdym razem siada mi sejw rzez co nie mogę jej skończyć drugi raz(a chciałbym sobie 2 raz super carem pojeździć)
Diabeu
właśnie 3ka jest prostacka, Revenge tak samo
zrobienie 20+ burnout chain to była zabawa, głupia tabelka hi-score po wyścigu

Freeroaming w B5? no bez jaj, ja chcę erkejdową rzeźnię na ekranie (za cywilów na chodnikach się nie obrażę icon_twisted.gif ) a nie zwiedzanie miasta czy inne bzdury - tona torów i aut, edytor bryczek (jak w NFS Carbon) edytor crasha - koniec
Ćwieku
Mnie tam bardziej podpasowała 3 wink.gif
Zeratul
Na GO rzucili skanami... gierka zmiadzy!!!!
YETI
ktore maja juz prawie tydzien lol ("PROFESIONALNY" servis)
PS. W dzien w ktorym ukazały sie scany podawał tu linka ale jakos znikł ?
http://www.psxextreme.info/index.php?showt...=41597&st=0
Zeratul
w najnowszym gameinformer jest krotka wzmianka smile.gif

http://img141.imageshack.us/img141/5011/122kn2.jpg
Mikes
http://www.gamewallpapers.com/getwallpaper...titel=Burnout+5

Wiecie skąd to wziac w normalnej jakosci? Za*ebista tapetka
Mikes
ooo, dzięki wielkie!
Diabeu
ciekawe czy wreszcie będzie widać kierowców huh.gif
Przemski
Jak dla mnie najlepszą częścią była odslona druga na Xbox`a, a dopiero później Revenge na X360. Mimo wszystko uważam że trójka wprowadziła za dużo udziwnień i absurdalnych patentów powtórzonych później w czwartej odsłonie, być może nie powinienem mieć zastrzeżeń ze względu na klasyfikację gry jako arcade, ale jakość pewne rzeczy są dla mnie nie do przełknięcia, sczególnie traffic attack
Mikes
QUOTE(Diabeu @ 18 12 2006, 10:23) *

ciekawe czy wreszcie będzie widać kierowców huh.gif

No to ja jestem gupi bo dam głowę że już w 3 podczas wypadów było ich widac ninja.gif
Mikes
http://operationburnout.com/

2 screeny, artowrki itp, wszystko co było w OPSM teraz w dobrej jakości.

renderek muscle cara jest świetny
Zajcik
Jakos nie ciekawia mnie informacje dotyczace B5... bardzo lubialem B3, gralem w nie dniami i nocami, lecz B4 jakos mnie od tej serii odepchnal. Teraz jeszcze Criterion oglosil, ze w B5 bedzie jedno duze miasto, z mozliwoscia free roamingu (wzorem serii NFS, ktorej nie cierpie). Jak wyjdzie i okaze sie dobre, to moze sie skusze smile.gif
Mikes
Coś w rodzaju nowego screena(był jeszcze jeden ale nie mogę skopiować) :

Troszkę szajsko że dodatkow auto tylko dla preorderowców
Owiec
Troche? Na 99% ,bedzie/beda to auta z najwyzszymi statystykami naduzywane na Live ...
Matriks_1111
W sumie to zamówię, tylko niech mi ktoś powie gdzie i kiedy gierka wyjdzie tongue.gif
Hela
(był jeszcze jeden ale nie mogę skopiować)

Prosze bardzo:

Butcher
Jak rozumieć ppkt. Sonic Intensity i txt o PS2, skoro gra zmierza na PS3/XO ? ohmy.gif
Czyżby zmierzała również na PS2 ? A co z Burnout Dominator ?
Hela
Jak rozumieć ppkt. Sonic Intensity i txt o PS2

Jakis blad smieszny na bank.

Adres z ktorego to pochodzi:
http://www.ea.com/burnout/dominator/burnout5.jsp

Dominator - Burnout 5
Ulotka z B5, napisali o Dominatorze, czy cos...

signap - co?
signap
moze B5 to dla 360/PS3 a Dominator PS2/PSP (czyli podobna wersja?)
Sylvan Wielki
Ja wprost nie moge sie doczekac jak tez to będzie wygladac sprawa z owymi dzwonami typu next generation , podobno pojazdy maja sie kruszyc bardziej niz kiedykolwiek .... (^^)

Człowiek poźniej do takiego GT czy Forzy nie chce nawet wracać O_o
SpideyPL
Pierwsze obrazki z gameplay'u !!!
KLIK 1
lub tutaj KLIK 2

Niestety moim zdaniem do renderów sporo brakuje, ale cóż takie czasy i trzeba sie przyzwyczajać.

Graficznie nie jest źle ale nie widzę KOLOSALNEGO skoku jakości pomiędzy Revenge a tymi obrazkami.
Mastah27
Trzeba wziąć pod uwagę, że w poprzednich Burnoutach ścigaliśmy się tylko na wyznaczonej trasie (w dodatku nie mogliśmy jechać pod prąd, bo ograniczała nas czerwona bariera), a tutaj mamy do czynienia z jednym, wielkim miastem, gdzie do dowolnego zakamarka możemy dotrzeć w każdej chwili. Jeśli już miałbym porównywać grafę to nie z poprzednimi częściami, ale z Need for Speed Most Wanted i Carbon, Test Drive Unlimited, czy też nawet GTA IV. Biorąc pod uwagę, że to free roamingowe miasto, w dodatku przedstawione na tak małych screenach, jest dobrze, a nawet powiedziałbym, że bardzo dobrze. Czekam z niecierpliwością na jakiś gameplay w HD, bo dopiero wtedy będzie można ocenić jak z tą grafą naprawdę jest.
Mastah27
Screeny i trailer:

http://www.xboxyde.com/news_4264_en.html

http://xbox360.ign.com/articles/784/784405p1.html

CYTAT
Get Ready to Break the Rules - Paradise is Coming!

EA Invites Dangerous Drivers to Burnout Paradise This Winter

REDWOOD CITY, Calif.--(BUSINESS WIRE)--Electronic Arts Inc., (NASDAQ:ERTS) today announced the title for the revolutionary new Burnout™ videogame currently in development for the PLAYSTATION®3 computer entertainment system and Xbox 360™ videogame system. Players will be able to take their dangerous driving experience to a whole new level when Burnout™ Paradise is unleashed this winter.

Burnout Paradise proves that crashing is awesome! Next generation technology has enabled an unprecedented level of crash deformation allowing you to experience the most explosive pile-ups in the series’ history. Now the development team can realize their original vision for the Burnout franchise: an open world environment where you can do anything, anywhere, anytime!

“We have been working towards Burnout Paradise for quite some time. Next generation consoles have opened up a raft of new gameplay opportunities and the Criterion team has leapt at the chance to innovate and raise the bar to an all new high,” said Pete Hawley, Executive Producer, Burnout Paradise. “There are going to be some big surprises and a lot of new features but the core of the game is still pure Burnout. Instant accessibility will be reinforced by innovative online capabilities which will see Burnout Paradise smash racing conventions.’’

Feel the adrenaline course through your veins as you take to the road for the first time in Paradise City, where the action is all around you. Explore the city, discover events, and look for the best opportunities to crash, jump and pull signature takedowns. In Burnout Paradise you’re given the keys to the city, but it’s up to you to earn the keys to the meanest and most dangerous cars on the street, and earn your Burnout license.

Burnout Paradise has not yet been rated by the ESRB. It will ship under the EA™ brand and is developed by EA’s Criterion Studio in Guildford, UK. For more information about the Burnout franchise, please visit http://ea.com or our press website at http://info.ea.com. For more information about Criterion Games, please visit http://www.criteriongames.com.
PePeP
Mnie troszkę przeraża że Criterion przy każdej okazji daje do zrozumienia że najważniejszą konsolą jest dla nich PS3. Nie wiem czy mają taki sentyment, czy EA ma na pieńku z MS (bo nie sądzę żeby było SONY stac na ich przekupienie czy coś w tym stylu), ale boję się żeby nie skopali wersji na 360. Już widzę ten zachwyt fanboyów PS jeśliby B:P gorzej wyglądał/miał mniej fps czy funkcji na 360'ce. Jedyną nadzieją jest to że ta firma zawsze była solidna, a ich produkty dopracowane więc nie powinni nic zepsuc na 360. Zresztą przy takiej konkurencji (PGR4, flatout i inne) źle by to się mogło dla nich skończyc...
ArkejD
Jakoś do tej pory wersje na xboxa były ciut lepsiejsze graficznie niz na ps2, choć wynikało to z mocy konsol, a nie złośliwości programistów, więc myslę że nie skopią tej części specjalnie, żeby pokazać że ps3 jest mocniejsza od xboxa 360 (nie pisze że jest tongue.gif).
Sarge
Dokładnie, jakoś poprzednie części na Xboxie nie odstawały wersji z PS2, więc myślę że podobnie będzie i na nowej generacji.
Mikes
Ja również myślę że ot tak sobie nie oleją wersji na 360, posadacze xboxa by im tego nie wybaczyli.

http://www.operationburnout.com/ Ostra aktualizacja najlepszej stronki o Burnoucie
Mikes
3 nowe screeny

FlyJ4ck
troche nędza sad.gif
mam nadzieje ze do premiery to poprawią
Colio
Nędza? W którym miejscu? Są piękne.
ArkejD
Co ty gadasz, tak właśnie powinien wyglądać nowy burnout, super płynna animacja, nowy model zniszczeń (zapowiadany, co z tego wyszło jeszcze nie wiemy) ogromy zasięg widzenia i super ostra grafika. Jest pozytywnie.
mord00k
Flyjack, imo "trochę" się mylisz. Moim zdaniem jest pięknie. Wszystko ostre, duży zasięg widzenia, fajne rozmycie, piękne odbicia smile.gif.
Hela
CYTAT(mord00k @ 6 05 2007, 10:52) *
Flyjack, imo "trochę" się mylisz. Moim zdaniem jest pięknie. Wszystko ostre, duży zasięg widzenia, fajne rozmycie, piękne odbicia smile.gif.

Jest tak jak mówisz, tylko czemu jest tak minimalny ruch uliczny?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.