Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Burnout Paradise
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
Mikes
Criterion Games zamierzają po raz piąty zdobyć mistrzostwo świata w konsolowych wyścigach. Pierwsze informacje o serii, która sprawia, że określenie - prędkość wgniata w fotel - nabiera nowego znaczenia. Burnout nadchodzi!

Electronic Arts ogłosiło, iż trwają prace nad Burnout'em 5 (roboczy tytuł). Gra będzie miała swoją premierę na playstation 3 i xbox'ie 360. Criterion Games tworzy od podstaw nowy silnik graficzny specjalnie na obie konsole, choć chielibyśmy, żeby to były dwa oddzielne kawałki kodu. W końcu nie chcemy powrotu czasów, gdy wersja na playstation 2 wychodziła również na pierwszego xbox'a.

W grze dostaniemy jedno duże miasto, po którym będziemy się poruszać oraz przyległe do niego sieci dróg. Po przyjeździe do Paradise City (taką nazwę nosi owe miasto) przyznane nam zostaje prawo jazdy. Dzięki niemu będziemy mogli podglądać nasze postępy w grze, oraz... w łamaniu prawa oczywiście, bo chyba nie myślicie, że będzie to spokojna jazda po bezdrożach. Pomysł był już wykorzystany w NFS: Most Wanted, więc nie będziemy narzekać, ale z drugiej strony - duże miasto? Underground 2, Most Wanted? Nie za dużo takich patentów?

EA obiecuje oczywiście lepszą grafikę, ociekającą w większą ilość detali i genialnych efektów specjalnych. Na dodatek zmianie mają ulec zniszczenia - będzie można wręcz rozerwać samochód na dwie części, ale przy okazji chcielibyśmy usłyszeć, że otoczenie również będzie podatne na zniszczenia. W końcy to autorzy Black'a!

Burnout 5 znajdzie się w naszych konsolach w 2007 roku, a my już nie możemy się doczekać, kiedy sprawdzimy go na następnej generacji, bo Revenge był tylko rozgrzewką. Wierzymy, że Criterion Games kolejny raz są w stanie dostarczyć nam najszybszy i najbardziej widowiskowy wyścig na konsole.

GameOnly.pl

W końcu! Troszkę szkoda że tylko na NG, no ale przynajmniej dostaniemy porządną grafę. Otwarte miasto, możliwość przepołowienia samochodu O_O Mam nadzieję że Criterion pójdzie w stronę FO2 i zniszczenia pozostaną na cały wyścig.

Gra wyjdzie na PS3 i 360

Mój NO.1 w liście najabrdziej oczekiwanych gier. icon_twisted.gif
ako
QUOTE(Mikes @ 29 08 2006, 21:24) *

W końcu nie chcemy powrotu czasów, gdy wersja na playstation 2 wychodziła również na pierwszego xbox'a.

Tak, no ten tekst to sie im udal wink.gif

Pomysł był już wykorzystany w NFS: Most Wanted, więc nie będziemy narzekać, ale z drugiej strony - duże miasto? Underground 2, Most Wanted? Nie za dużo takich patentów?

Owszem, za duzo. Ale to bylo do przewidzenia, w koncu to EA. Oby dali mozliwosc przeskoczenia prosto do wyscigu z menu i IMO niech to otwarte miasto sobie wsadza gdzies tongue.gif

EA obiecuje oczywiście lepszą grafikę, ociekającą w większą ilość detali i genialnych efektów specjalnych. Na dodatek zmianie mają ulec zniszczenia - będzie można wręcz rozerwać samochód na dwie części, ale przy okazji chcielibyśmy usłyszeć, że otoczenie również będzie podatne na zniszczenia. W końcy to autorzy Black'a!

Oooo tak, zniszczalne otoczenie byc musi, jaka to frajda pokazal juz FlatOut 2, a ja chce wiecej, go Criterion! Tylko niech nie przesadzaja z kolorkami i wybuchami, bo wg. mnie z Burnouta robi sie pod skrzydlami EA gra typowo "festyniarska". No ale to w koncu EA...

W końcu! Troszkę szkoda że tylko na NG, no ale przynajmniej dostaniemy porządną grafę. Otwarte miasto, możliwość przepołowienia samochodu O_O Mam nadzieję że Criterion pójdzie w stronę FO2 i zniszczenia pozostaną na cały wyścig.

Oby tylko razem z grafa dopisaly patenty w gameplayu i bedzie dobrze.
Otwartemu miastu mowie od razu "nie", taki patent patent pasuje do GTA, a do wyscigow juz niebardzo confused.gif

Jesli czytam "przepolowienie samochodu" to raczej watpie by zniszczenia zostawaly na caly wyscig. Conajwyzej lekkie usterki po respawnie tak jak to bylo w rewendżu w road rage. Na wiecej bym nie liczyl, bo musieli by bardzo stonowac efektownosc wypadkow - wyobrazasz sobie jezdzic wrakiem bez kol po pierwszej klepie? Ja niebardzo wink.gif
h1m3r4
[Oby tylko razem z grafa dopisaly patenty w gameplayu i bedzie dobrze.
Otwartemu miastu mowie od razu "nie", taki patent patent pasuje do GTA, a do wyscigow juz niebardzo confused.gif]

Ja tak samo. Jednak moim zdaniem to by troche zachwialo to, co lubilam w Burnoucie - to, ze skupiasz sie na tym by byc pierwszym itp. Poza tym mieli juz fajne pomysly z tymi crashami, wiec po co miasto? Jak miasto to zaraz policja, zaraz klimat NFS:MW, zaraz wlasnie GTA sie kojarzy i z typowych wyscigow malo zostanie. Jak chca cos brac z NFS'a to niech wprowadza tuning:))

Jak NG to z grafa musi byc wypas, licze na jeszcze lepsze odczucie predkosci (pod tym wzgledem moim zdaniem Burnout jest najlepszy) i na fajny soundtrack...

Pozdrawiam fanow:)
Hela
W grze dostaniemy jedno duże miasto, po którym będziemy się poruszać oraz przyległe do niego sieci dróg. Pomysł był już wykorzystany w NFS: Most Wanted, więc nie będziemy narzekać, ale z drugiej strony - duże miasto? Underground 2, Most Wanted
Szczerze mowiac srednio mi to pasuje do Burnout'a, ale moze Criterion zrobi z tego cos ciekawego. Przymiarka do Bournout MMO?
Emet
Ciekawe jaki będzie model jazdy skoro chcą dać całe miasto, bo ten z poprzednich Burnoutów nie nadaje się kompletnie do jazdy po "wolnym" mieści. Jak ktoś nei wie o co mi chodzi, to niech spróbuje w którymś np. w B3 czy B:R zawrócić się normalnie, w miare wolno, czy w ogóle z niską prędkoscią wejść w zakręt. To jest niemożliwe confused.gif Tak więc pomysł z miastem jest IMO chybiony. Pomijam nawet fakt, że ten cały pomysł z miastami już mi się przejadł. Ja chcę NORMALNEGO NFS'a a teraz jeszcze pewnie stracę NORMALNEGO Burnouta confused.gif
Trzcina
Wydaje mi sie ze chodzi o to ze wszystkie trasy bedzie laczyl jeden wspolny punkt, mianowicie to ze sa w tym samym miescie.

Watpie zeby bylo to otwarte miasto jak w GTA... zreszta patrzac na poziom tego 'newsa' to nie zdziwilbim sie gdyby autorzy cos zle zrozumieli, albo zle zinterpretowali wink.gif

Osobiscie stawiam na to ze wszystkie trasy beda z jednego miasta, a nie ze bedzie otwarte miasto. Co nie zmienia faktu ze takich pomyslow bylo juz bez liku (chocby starusienki rage racer od namco) i ze nei pasuje to chyba za bardzo do tej gry...
Hela
Trzcina - tu masz oficjalna notke prasowa z ktorej przetlumaczony jest nius na GO:
http://www.ea.com/article.jsp?dcr=ea&id=burnout5

"...every inch of the world is built to deliver heart-stopping Burnout-style gameplay. Every intersection is a potential crash junction and every alleyway is an opportunity to rack up moving violations."
Trzcina
Hmm... ale to w dalszym ciagu w zadnym wypadku nie potwierdza ze miasto bedzie otwarte smile.gif

Mozna to tez zinterpretowac w ten sposbo ze 'kazda alejka bedzie mogla stanowic ...' albo 'kazde skrzyzowanie stanowi...' co oznacza ni mniej ni wiecej ze MOZE byc osobny 'spot, miejsce, trasa' na wszystkie te atrakcje ktore byly do tej pory.

Oczywisice moge sie mylic... ale mam nadzieje ze nie tongue.gif
Mikes
dali linka w temacie o Burnoucie w dziale o 360 a tu nie dali wink.gif
http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=67218
Interview

Eurogamer: Burnout has always featured incredible damage modelling. With the power of next gen machines at your disposal, how much better can it get?

Alex Ward: A lot better. We can now simulate the energy traveling through a vehicle at the point of impact. For us, it's about spectacular car crashes.

mniam

Eurogamer: Traffic checking was Revenge's 'big idea' but not everyone liked it. Will it be in 5? What's the big new addition to 5?
Advertisement

Alex Ward: The big idea for Revenge was actually Revenge Takedowns and how they work. Traffic Attack is just a fun game mode. There is a lot of sublime gameplay in there. Personally, I'm not a fan of boiling down a couple of years work to one big idea. It's more of a central experience. The Burnout Experience.

Nie kapuje, to będzie Traffic check czy nie?

Eurogamer: Is your focus entirely on Burnout at the moment, or are you working on other IP as well? A Black sequel perhaps?

Alex Ward: I am working on about six or seven projects right now.

lol, ea style. Czyli nowy black, i co jeszcze? huh, boję się myśleć hyh.gif

Eurogamer: EA Mobile has had success with bringing Need For Speed to mobile phones. Could we see Burnout on mobiles one day? Is mobile gaming something Criterion is interested in?

Alex Ward: Right now it is not something we are doing. But that may change in the future.

Komórkowy Burnout? mniaaaam
ako
QUOTE(Mikes @ 1 09 2006, 14:54) *

Alex Ward: The big idea for Revenge was actually Revenge Takedowns and how they work. Traffic Attack is just a fun game mode. There is a lot of sublime gameplay in there. Personally, I'm not a fan of boiling down a couple of years work to one big idea. It's more of a central experience. The Burnout Experience.

Nie kapuje, to będzie Traffic check czy nie?

Jak na moj gust to bedzie, troche lipnie no ale coz wink.gif

QUOTE(Mikes @ 1 09 2006, 14:54) *

Eurogamer: EA Mobile has had success with bringing Need For Speed to mobile phones. Could we see Burnout on mobiles one day? Is mobile gaming something Criterion is interested in?

Alex Ward: Right now it is not something we are doing. But that may change in the future.

Komórkowy Burnout? mniaaaam

Feeeeee... jak do ch.... wafla mozna grac w cos na komorce. Mnie na sama mysl o tym dopadaja drgawki i szlag trafia. Szkoda by bylo gdybym pewnego dnia zobaczyl Burnouta w postaci kiszki na komorki, ale to tylko moje zdanie tongue.gif
OsciBosci
Spoko to jest devolper od EA a oni jak wiadomo na wszystkim chcieliby zarobic. Wogole srednio podoba mi sie to wszystko. Juz pomysl w Revenge z mozliwoscia taranowania aut byl beznadziejny, ciekawe co teraz wymysla
YETI
Ta seria skonczyła sie na trzeciej czesci confused.gif
TomisH
Na drugiej się skończyła, ale nie offtopujmy ;]
Tokar
QUOTE(YETI @ 5 09 2006, 21:03) *

Ta seria skonczyła sie na trzeciej czesci confused.gif

Pewnie dlatego, że czwartej jeszcze nie było. Bo chyba nikt nie traktuje Revenge jako zupełnie nowej odsłony. Ot, "mission pack", wariacja na temat B3.
YETI
QUOTE(TomisH @ 5 09 2006, 23:46) *

Na drugiej się skończyła, ale nie offtopujmy ;]

dokładnie, moja pomyłka

Tokar czyli Revenge to co ? mission pack?
Tokar
No a nie ? :>
Ja mówię o stanie faktycznym, a nie zamierzeniach twórców ;]
YETI
W Oficjal PlayStation Magazyn, zaprezentowane zostały screeny i informacje.

Some quotes:

"Cell has lifted limitations, and those are the two areas that win -audio and physics. And in particular, our own brand of how we use those."

"Burnout Revenge were composed of 12 different parts, cars in Burnout will now have 80 different pieces that can get blown off in a collision."

"Audio was shortchanged on the last generation, but the PS3 has lifted the restrictions. They had 32 voices on the PS2; on the PS3, they're getting 1,000."

-Crash Mode is manipulated by the PS3 tilt functionality.

-Tracks are built in a seamless area (like a city).

-R2 is gas, L2 is brake, and x is boost because R2 and L2 are triggers. If you don't like it, it can be changed.

-New Online mode- Marked Man.

-Downloadable stuff is a Yes.

scany
http://home.comcast.net/~vegtro/IMG_0455.JPG
MOOOOOCCCCC!!!!!!

http://home.comcast.net/~vegtro/IMG_0456.JPG

http://home.comcast.net/~vegtro/IMG_0458.JPG

http://home.comcast.net/~vegtro/IMG_0459.JPG

http://xs.to/xs.php?h=xs206&d=06374&f=scan.jpg

http://xs.to/xs.php?h=xs206&d=06374&f=scan0001.jpg
Emet
Nic dodać, nic ująć. Będzie kosmos excl.gif i roz(pipi)ka na maxa icon_twisted.gif
Hela
-R2 is gas, L2 is brake, and x is boost because R2 and L2 are triggers.
Ciekawe jak sie bede sprawowaly te triggery.

A ten skan na ktorym widac jak ciezarowka rozpolawia auto jest zaje.bisty. Next-genowy crash zryje beret!
Gemi
Panowie od GT5 przynajmniej beda mieli na czym sie wzorowac smile.gif
CheeseOfTheDay
Całkiem fajnie się zapowiada. Może nawet przyciągnie mnie na dłużej niż 3 godziny:P.
Mikes
hmm z tyego co wyczytałem to Crashy nie będzie normalnie, miejscówki trzeba bedzie wyszukiwać normalnie z czego tylko 50 będzie wchodziło w progres, huh mania zbierania xD

btw. cała zapowiedź kręci się wokół wersji na PS3, o tym jak będzie tam wykorzystany kontroler etc, NIC o wersji na 360, czyzby jej nie było?
Hela
cała zapowiedź kręci się wokół wersji na PS3, o tym jak będzie tam wykorzystany kontroler etc, NIC o wersji na 360, czyzby jej nie było?
chciales zeby w Official PlayStation Magazin pisali o wersji XO?
Mikes
chciales zeby w Official PlayStation Magazin pisali o wersji XO?

ups, myślałem że to EGM był
OsciBosci
QUOTE(Liberty666 @ 14 09 2006, 12:37) *

Całkiem fajnie się zapowiada. Może nawet przyciągnie mnie na dłużej niż 3 godziny:P.

taa te wypadki to dla mnie porazka, tzn. rozpieprzasz sie na drobny mak a po chwili samochod w idealnym stanie jedzie, powinny byc jakies ograniczenia, a taranowanie samochodow jadacych przed nami to mega idiotyczne rozwiazanie, w Revenge nawet nie trzeba bylo specjalnie omijac samochodow

poza tym czym sie tak podniecacie?? przeciez to nie sa screeny z in-game(aczkolwiek nie sadze aby to tak nie wygladalo)
Hela
taa te wypadki to dla mnie porazka, tzn. rozpieprzasz sie na drobny mak a po chwili samochod w idealnym stanie jedzie, powinny byc jakies ograniczenia
Dlatego Burnout to arcade.

a taranowanie samochodow jadacych przed nami to mega idiotyczne rozwiazanie
I nie wiadomo czy sie w B5 pojawi.
OsciBosci
QUOTE(Hela @ 14 09 2006, 16:02) *

a taranowanie samochodow jadacych przed nami to mega idiotyczne rozwiazanie
I nie wiadomo czy sie w B5 pojawi.

modlmy sie aby nie pojawilo sie, a arcade ok ale mogli by to troche zmienic
Er_WolvEr
Ej to tylko Twoje podejście i Twoja modlitfa - ja wole by zostały chociażby Traffick-Attack'i. Czy w czasie normalnych zadań także będzie możliwosć rozwalania samochodów które są przed tobą - mi to zwisa, obydwa sposoby (z B3 i B4) gry są świetne, przynajmniej dla mnie.
Tokar
Wszystko fajnie, tylko nie za bardzo podoba mi się patent rodem z Most Wanted z tylko jednym, dużym miastem. Ogranczona różnorodność krajobrazów raczej included :f
Mikes
Wszystko fajnie, tylko nie za bardzo podoba mi się patent rodem z Most Wanted z tylko jednym, dużym miastem. Ogranczona różnorodność krajobrazów raczej included :f

hjehje o to to ja bym się nie martwił. W B2 też było jedno duże miasto(tyle że bez freeroamingu) ale że miasto szło od gór do morza miejscówek było duzo. Pozatym w zapowiedzi z PSM piszę że miasto będzie podzielone na kilka części(doki, downtown etc.) wiec ja bym sie nie przejmował wink.gif

http://xs.to/xs.php?h=xs206&d=06374&f=scan0005.jpg

mapa na dowód biggrin.gif
Jakim
no i na mapce dokładne widac że trasy obejmują tereny górskie, nadmorske, lesiste i w środku miasta czyli mamy to samo tylko pozlepiane w jedno duże miasto. Tylko dalej ciekawi mnie jak niby mamy jeździć po tym mieście. Model jazdy burnouta wybitnie nie pozwala na takie coś jak free ride:/
Tokar
Łooo, ta mapka kojarzy mi się z terenami GTA:SA O.O
Inna sprawa, że jak wspomniał Jakim, przy prędkościach, z jakimi mamy do czynienia w Burnoutach, przejechanie z jednego krańca mapy na drugi może zająć 3 minuty : /
Mikes
w zapowiedzi pisało ze ma byc jakies tam ograniczenie prędkości czy co
Zeratul
w najnowszym gameinformer jest krotka wzmianka smile.gif

http://img141.imageshack.us/img141/5011/122kn2.jpg
Watari
a ta mapka to to czasem nie ejst miastko z B3? ogolnie to seria Burnout schodzi na efekciarstwo i staje sie kolejnym tasmociagiem, a co do miasta to jezeli to jest to z b3 to ja jestem na NIE
Mikes
a ta mapka to to czasem nie ejst miastko z B3? ogolnie to seria Burnout schodzi na efekciarstwo i staje sie kolejnym tasmociagiem, a co do miasta to jezeli to jest to z b3 to ja jestem na NIE

O_o W B3 nie było jednego miasta, gra rozchodziła się na cały świat, paradise city ma być czymś nowym.
Co do taśmociągu, nie zgodzę się bo za każdym razem zmiany sa duże a jeśl... poproszę więcej takich taśmociągów ^^
Adamgermany
Nowy Burnout napewno będzie super!! Poprzednie części były świetne. Burnouta 3 uważam za najlepszą grę wszechcasów.
_Milan_
QUOTE(Adamgermany @ 28 10 2006, 19:21) *

Nowy Burnout super!! Poprzednie części były genijane. Burnouta 3 uważam za najlepszą grę wszechsasów

"genijane" - chodzilo Ci o genji? nie ten temat

"wszechsasów" - to sasi sa producentami burnouta?

no stary, popatrz na swoja wypowiedz, przeciez ona jest smieszna...

nowy burnout super? bez jaj ze juz grales ohmy.gif

olaboga
Linek
Oj widać tutaj EA. A ta mapa? Baardzo podobna do tej z NFSU2, ciekaaawe czemu wink.gif To taka mapka z FNSU2 powiększona o dodatkowe tereny, spójrzcie
http://www.nfs-planet.de/images/nfs8/screens/map/0002.jpg
Czy to nie jest podobne? Lotnisko w tym samym miejscu, tylko powiększone, tereny górskie rozciągają się oprócz góry także na lewo i dół mapy, a poza tym to baardzo podobne.
Mikes
Tak samo możesz jaą przyrównać do SA*

*czyt. jedyne podobieństwo że obydwie mapy to mapy, nie doszukujmy się spisków bo wygląda to kompletnie inaczej
signap
EA robilo U2 a teraz robi B5 wiec moze sobie zapozyczac co chce
Trzcina
Lol, milanowi udaly sie zarty w nagrode za to nei bede kasowal ani edytowal jego posta ;]

Alena przyszlosc, ogranicznie sie do rozmow o grze, a ty adamgermany ucz sie polskiego bo egzaminu na koniec gimnazjum nie zdasz smile.gif
Mikes
EA robilo U2 a teraz robi B5 wiec moze sobie zapozyczac co chce

Burnoita robi criterion, NFS robi bodaj jakiś oddział EA, to że wydają nie znaczy że gry będą takie same.

Naprawdę podobieństwa nie ma _-_,
sorow
festyniarski to był burnout 3 a 4 to było mistrzostwo "dizajnu".
CELL7777
chodza sluchy o burnout dominator czy ktos cos wie o tym tytule podobno ma sie ukazac na ps3,ps2 i psp w marcu.....
rad
premiera X360 08.03.2007, PS2 29.03.2007, PS3 ?
AbraHAM
Dziwne nie bedzie na PS3 O_O , to bedzie chyba kolejny gwozdz do trumny sony jezeli szybko czegos nie wymysla , po co wydawac na PS2 , a no tak EA tak kaze to CRITORiANS musi , a PS3 za trudne w programowaniu wiec zagracie latem 2008 ale w nastepna czesc , widze ze robi sie coraz ciekawiej , byle nie wyszlo tak ze na PS3 bedziemy dostawac podrasowane porty z rocznym opuznieniem ( fight night 3) , puzniej jak wydadza beda mowic ze PS3 potezniejsze patrzcie ,, patrzcie co osiagnelismy na PS3 jest 2 razy wiecej trawy ŁAŁ " , nie wiem jak wy na to patrzycie ale ja to czarnowidze...
Er_WolvEr
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=30098

Burnout: Dominator
,,Temu nie wzmiankowanemu nigdzie wcześniej produktowi przypisano platformy sprzętowe w postaci PlayStation 2 i PlayStation Portable. Jego nazwa brzmi natomiast Burnout Dominator, a reprezentowany gatunek to oczywiście widowiskowe wyścigi samochodowe z obowiązkowymi kraksami. Na razie pozostaje czekać na oficjalne stanowisko EA w niniejszej sprawie."

Czyli może coś jak Wersja na PS3 a wersja na PSP/PS2 to jak Burnout 3/4 a Burnout Legends.
rad
QUOTE(AbraHAM @ 4 12 2006, 16:12) *

Dziwne nie bedzie na PS3 O_O , CRITORiANS

Masz jakies kompleksy? Czy ja napisalem gdzies ze nie bedzie wersji na PS3, po prostu nie znam daty premiery, bo mozliwe jest, ze wyjdzie pozniej niz reszta.

BTW co to jest CRITORiANS ?
Er_WolvEr
QUOTE(rad @ 4 12 2006, 19:55) *

QUOTE(AbraHAM @ 4 12 2006, 16:12) *

Dziwne nie bedzie na PS3 O_O , CRITORiANS

Masz jakies kompleksy? Czy ja napisalem gdzies ze nie bedzie wersji na PS3, po prostu nie znam daty premiery, bo mozliwe jest, ze wyjdzie pozniej niz reszta.

BTW co to jest CRITORiANS ?

Chyba chodzi o firme która robiła Burnouty - Criterion Games.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.