Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Burnout Paradise
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
(BaT)
CYTAT(YETI @ 12 12 2007, 10:10) *
Raczej jutro, bo w czwartki Sony wrzuca nowosci na PS Store

Trailer prezentujący jutrzejsze demo - bedzie tryb online!
http://www.ps3site.pl/crash-burn-fun-to-wlasnie-demo-burnout

Oby z tym online nie było tak jak w Timeshift Multiplayer Demo czyli wywala przy próbie połączenia
Afroman
Demko ma być dla usa czy na europejskim psn tyż bedzie?
Litwin25
Zarejestruj sie na us,był gdzieś tutaj pomocny opis i dzięki temu mam sporo nowych demek
Afroman
mam konta w usa japonii i europie. Pytam sie czy bedzie na europejskim psn?
Butcher
Wrażenia IGN z prawie finalnej wersji - jestem dobrej myśli... smile.gif
(BaT)
Demo avaliable for download from the PlayStation® Network, PlayStation® Store and Xbox Live® Marketplace starting 8am PST Dec 13th.

laugh.gif
Afroman
w kulki se leca chlopaki
LiSoQuan
A mnie odrzuca showtime.. co to ma byc.. skakajacy samochód... beznadzieja.. ma nadzieje ze wyscig bedzie juz normalny.. tzn taki jaki był poprzednio
Arek_
CYTAT(Butcher @ 10 12 2007, 11:54) *
1.Szczerze mówiąc nie pojmuję skąd ta panika w oczach fanów Burnouta wink.gif
2. - menusy z wybieraniem wyścigów zamieniono nam na skrzyżowania...cały czas jesteśmy w grze - na drodze, w ruchu - co w tym złego?...
3.mamy milion nowych skrótów, zamiast jeżdżenia w kółeczko całe miasto,
4.w każdej sekundzie możemy wejść online...
1.A co byś powiedział na świetnego Tekkena6, gdyby pod tym tytułem krył się PES09? PES09 pewnie będzie bdb i wielu fanom Tekkena by się spodobał, jednak równie wielu byłoby wściekłych. Zmiany są zbyt ogromne
2.A komu się chce błądzić po mieście? Było to irytujące (nudne tracenie czasu) w NFS-ach i tu też
3.Niecierpię skrótów, chcę się ścigać! Oraz w B:P się jeździ w kółeczko, ciągle się błąkamy po mieście gubiąc drogę, szczególnie irytujące gdy stoję "obok" czegoś, a to coś jest na górze
4.Zobaczymy, bo w demie wybór jest dziwny: albo kumple albo quick z pipipi, którzy nie patrzą na reguły, tylko polują na takedowny (nuuuuda).

Na razie grałem w demo na X360 i czekam na demo (ależ opóźnienie) na PS3, by porównać grafę i animację (i tu to opiszę, może). Gra prezentuje się gorzej niż myślałem, a wstępną oceną wzbudziłem kontrowersje, więc odejmijcie sobie od niej 1.
Arik_19
Jest juz demo na PS Store UK smile.gif
(BaT)
CYTAT(Arik_19 @ 13 12 2007, 20:14) *
Jest juz demo na PS Store UK smile.gif

W szoku jestem bo sądziłem ze dadzą na US
Mimo wszystko zassysa sie wybornie
Nim się obejrzałem już 15%
Afroman
Na polskim tez jest juz. Szybciej kurrrrde.
RON!N
PSS PL a UK to to samo tylko kasa za gry przelewana jest na inne konto bankowe tongue.gif

Dopiero 3% :[
Afroman
tylko ze na pl bylo jakies 40 minut pozniej. 93%
hacik
Trzeba przyznać, że demo jest całkiem przyjemne biggrin.gif, ja juz chce pełną wersję!!
(BaT)
Właśnie gram z Afromanem online . przydało by sie więcej osób
Zeratul
sciagnalem, odpalilem i mi sie PS3 powiesila... tez tak macie?

jak co jestem chetny na online
Afroman
online jest fajne. gra misie zawiesila przed chwila, ale to norma w demach z online. we dwuch z batem gralo sie spoko ale we czterech tonaprawde za(pipi)isci. pelnawersje kupie napewno.
GMB
CYTAT(Zeratul @ 13 12 2007, 23:23) *
sciagnalem, odpalilem i mi sie PS3 powiesila... tez tak macie?

jak co jestem chetny na online

U mnie wszystko OK.

Co do gry to grafika nawet ładna ale kolorystyka totalnie do bani. Asfalt wygląda kozacko i autka też ale nieco ubogie otoczenie odstrasza. Natomiast wypadki to poezja.

Pomysł z miastem uważam za chybiony. Wolę starego dobrego Burnout'a.
Afroman
Co do grafiki to napewno najladniejsza samochodowka na ps3 - przedewszystkim w stałech fpsach dziala. Otoczeniejest slabo interaktywne ale ubogie graficznie nie jest IMO.W demie miasto jest na tyle duze ze we czworo troche trzeba sie najezdzic zeby kogos dorwac. hmmm... burnout 3 takedown swego czasu zrobil na mnie większe warzenie ale... jest naprawde fajnie.
mrynk
Eee tam, najwieksze wrazenie to zrobil Burnout 2.....
Ale wracajac do tematu: Criterion znowu dostarczyl swietna gre - jakby wyscigowe GTA.
Ciolki od Need for Speed powinni sie popatrzec ja sie robi racera w otwartym miescie z 60 fps. A nie ich ciagle 25-15.
Bo kiedys mogli sie tlumaaczyc ze poprzednie Burnouty byly na z gory zdefiniowanych trasach, a miasto ze swobodnym dostepem oczywiscie duzo bardziej obciaza hardware.
No ale jednak mozna biggrin.gif.
OlooS
gra sie wiesza niestety a tak pozatym nei wiem jak tu zagrac z kims zaprosilem kumpla niby byl a nie wiem jak wyscig wlaczyc jutro sie cos pomysli
Zeratul
Nie podoba mi sie w ogole ten Burnout, mam nadzieje, ze to tylko demko jest tak spaprane... jeden plus, powrot do wrecked po walniecie w auto od tylu... potem cala lista minusow...

Zrobilem pare fotek...
X360

PS3

X360

PS3

X360

PS3

X360

PS3

IMO
Ladniejsze kolory w wersji 360, mniejszy aliasing w wersji PS3... generalnie obie wersje wygladaja prawie tak samo i obydwie chodza plynnie, przynajmniej ja nie zauwazylem dropow...
VascoDa
Jestem rozlozony na lopatki.
Criterion skonczyl odcinac kupony i wreszcie poszedl krok dalej.
Demo wyglada fenomenalnie ( tak jak screeny z dawien dawna) chodzi rewelacyjnie jak kazdy burnout. Kolorystyka mi bardzo pasuje.
Zaraz po starcie odpalila mi sie kamerka i juz mialem swoj ryj w prawie jazdy wink.gif
Nigdy w zadnym racerze nie slyszalem tak swietnego udzwiekowienia aut. Uszy mi sie staly deba od tych efektow.
Zapalanie auta - rewelacja. Po prostu jest wrazenie ze mozna to auto dotknac..

Czego mi zabraklo to tego fajnego taniego efektu otoczenia z poprzednich burnoutow jak wciskam boost, ale szanuje decyzje Criteriona bo zrozumialem ze chca dodac wiecej realizmu grze. Kolizje bardzo fajne jak sa nieduze. Jak niszcze auto calkowicie to juz wchodzi filmik i z tech-demo niewiele to ma wspolnego..glownie przez to ze robi sie cutscena. Wlasciwie tylko cutsceny wydaly mi sie zbedne ale moze w finalu da sie zrobic OFF.

Hamuje do zera i kamera moze latac w kolo auta...ruszam..kamera sama wraca na zderzak za auto... swietnie wyczute.
Nowy drift..na poczatku nie podobalo mi sie..po chwili...swietny bo da sie kontrolowac. Auta probuja mnie omijac. Ja raczej odwrotnie...

Znowu poczulem radosc jak 30 lat temu przy pierwszym Matchboxie w piaskownicy... wink.gif
Zeratul
nom patent z kamerka, to kolejny plus...

Butcher
Jestem zachwycony !! ohmy.gif
Możliwościami (byliście na szczycie piętrowego parkingu? na plaży?), pomysłami, ukrytymi bajerami (znalazł ktoś wszystkie żółte ogrodzenia? billboardy Burnout? mega-jumpy?), grafą, zniszczeniami, "żywą" kamerą, ujęciami, płynnością rozgrywki, płynnością online, rozwiązaniem kwestii wyboru eventów (skrzyżowania), dźwiękiem, muzą, klimatem (DJ Atomica znany z SSX), wykorzystaniem kamerki Live Vision (nareszcie!!), ogólną oprawą i całą resztą.

Problemem dema (albo raczej Graczy ze słabym angielskim) jest to, że DJ (i napisy na dole) zapowiada mnóstwo atrakcji, które przyniesie pełna wersja - to co dostaliśmy to jedynie ułamek finalnego produktu. Szokuje to, że każda ulica będzie miała własne statsy rekordów, będzie można zassać staty Friendsów dla każdej ulicy aby je pobić. Trzaskanie nowej fotki do prawka po każdej wygranej, tudzież po każdym TD online to niezły bajer. Zostawcie pada bez ruchu, żeby silnik auta zgasł - wchodzi Mozart/Verdi i czarno-białe ujęcia z Paradise City. GENIUSZ. Jednym przyciśnięciem klawisza burzysz sielankę i ryciem silnika brutalnie rozrywasz wymuskany spokój...
Kupuję to.
Wolverinexxx
Porobiło się ostatnio z tymi "rejserami" ...
NFS chce być symulatorem, Burnout nie jest Burnoutem ...
Graficznie i dźwiękowo jest świetnie ale ... grywalność tego demka nie przekonała mnie wogóle.
Od Burnouta oczekiwałem ponaddźwiękowych prędkości ( tak jak to było w poprzednich odsłonach ).
Dostałem za to ... wolność i swobodę ... ale jednak też ... nudę ?

Nie wiem, PS3 mi się wczoraj popsuło więc pewnie nie jestem obiektywny ...
Butcher
Jeżeli narzekasz na brak prędkości, to zapomniałeś o przycisku Boost.
Jeżeli narzekasz na nudę, to dlatego że to demo - w którym mamy 3 konkretne eventy (Stunt, Race, Burning).
W pełnej wersji znajdziesz kilkaset wyzwań, na każdym ze skrzyżowań bedzie coś czekało...

Co ciekawe: BP zawiera podobne niespodzianki i wyzwania co np. GTA (typu "znajdź coś": billboard, skok, stunt, yellow fence), co samo w sobie daje nam już zajęcie na długie godziny - a jeszcze co chwila bedziemy kuszeni jakimś eventem na skrzyżowaniu. Rozumiem, że w grze akcji (GTA) spędzanej w 80% w aucie było to sexy/trendy/cool, ale wyścigówce już jest be ? Tzn. nie rozumiem...
Wolverinexxx
Po prostu chyba tęsknię za zamkniętymi wyścigami, takimi z wielkimi strzałkami mówiącymi że za chwilę będzie ostry zakręt więc ładuj ręczny i odpalaj nitro.
Jadąc 1000 na godzinę nie ma czasu żeby patrzeć na mapkę i szukać odpowiedniej drogi.

Brakuje mi tej intuicyjnej jazdy poprostu.
Mam też nadzieję, że w produkcie finalnym będzie można skonfigurować pada bo sixaxis i jego tzw. triggery ( R2 i L2 ) mnie dobijają.

Generalnie sterowanie ostatnimi czasy stało się bolączką w wielu tytułach ( np. Kane&Lynch ).
Dlaczego programiści nie dają już możliwości dowolnego przyporządkowania przycisków do było nie było dość odmiennych preferencji gracza.

Ale wracając do Burnouta.
Grę będzie można ocenić dopiero w styczniu.
Być może demko wyszło odpowiednio wczesniej żeby do tego czasu wszyscy zdążyli już przekierować swoje myślenie na nowe, tak aby w styczniu oszczędzić sobie porównań z wczesniejszymi odslonami tej serii.

Trzeba trzymać kciuki i wierzyć że będzie dobrze.
A swoją drogą to skandal żeby na konsolę nowej generacji nie było wyścigów z prawdziwego zdarzenia.
wojnar
Dostaje się coś za odnalezienie wszystkich billboard'ów itp?
Czy tylko uścisk prezesa i see you soon? ^^
Jakim
KURDE GRAFICZNY WYPAS. Właściwie niczego innego się nie spodziewałem. Zbyt krótko pograłem w demko aby je poznac doszczętnie ale widac że jest dosyć rozbudowane.
Małe pytanko.. czy stan gry w demku się save'uje?
Butcher
Szczerze mówiąc nie pamiętam dema z opcją save. Tutaj nawet naszej fotki w prawku nie zapamiętuje.

CYTAT(Wolverinexxx @ 14 12 2007, 09:16) *
Po prostu chyba tęsknię za zamkniętymi wyścigami, takimi z wielkimi strzałkami mówiącymi że za chwilę będzie ostry zakręt więc ładuj ręczny i odpalaj nitro.
Jadąc 1000 na godzinę nie ma czasu żeby patrzeć na mapkę i szukać odpowiedniej drogi.

Nie ukrywam, że w pierwszych minutach także miałem uczucie zagubienia, jakie wywołuje otwarte miasto w stosunku do przedefiniowanych tras znanych z poprzedników. Ale po 2h. z demem znasz już mniej więcej okolicę - i o to chodzi. Nauczyliśmy się fefnastu tras z innych Burnoutów czy miast z GTA - nauczymy się i Paradise City, kwestia czasu ;]
Poza tym spójrzmy choćby na tryb Stunt - który w demie (zapewne w wersji podstawowej) wymaga nabicia 50.000 pkt. Nie wyobrażam sobie, żeby robić to na pałę, prując przez miasto szukać combosów i multiplierów (a tylko tak można to szybko osiągnąć) - zawsze zabraknie czasu. A jak znasz dobrą miejscówkę i masz rozeznanie w okolicy, 50.000 łykasz w 20 sekund.

Co do skręcania - zamiast strzałek masz przed każdym newralgicznym skrętem pulsujące tabliczki z nazwą ulicy plus sygnał dźwiękowy. Można to dostrzec nawet kątem oka i wystarcza w zupełności. A przecież twórcom i tak chodzi o to, aby szukać włąsnych skrótów - jak twierdzi DJ Atomica, "prędkość to nie wszystko" smile.gif
VascoDa
CYTAT(Wolverinexxx @ 14 12 2007, 09:16) *

A swoją drogą to skandal żeby na konsolę nowej generacji nie było wyścigów z prawdziwego zdarzenia.

Widze, ze jakis gorszy dzien masz smile.gif Mozesz byc spokojny, ze jak dluzej pojezdzisz po Paradise to bedziesz z zamknietymi oczami fruwal po calym miescie.
Otwarte miasto to naturalny kierunek rozwou dla burnouta. Wszystkie dobre patenty z testdrive+model jazdy burnouta to swietny mix.

Zgadzam sie, ze guziki moglyby byc do konfiguracji. Ja nie umiem hamowac L2. Moze jednak sie naucze.

MS, GT5p i teraz Burnout to zestaw baaardzo daleki od twierdzenia ze brak jest wyscigow z prawdziwego zdarzenia na ps3 wink.gif
da$io
Demo raczej rozczarowuje ale wiadomo...to demo wink.gif Poza tym brakuje mi rozwalania aut jadących w tym samym kierunku , w tym Revenge był świetny!!!
ziemia1
CYTAT(wojnar @ 14 12 2007, 09:34) *
Dostaje się coś za odnalezienie wszystkich billboard'ów itp?
Czy tylko uścisk prezesa i see you soon? ^^

zdaje się że w demie tylko info o tym zniszczyłem wszystkie, poluję na ogrodzenia, zrobił ktoś stunt event?
Butcher ma rację tu jest od cholery eventów tyle że pozamykanych co skrzyżowanie ta sama info "even locked in demo"
co wynika ze spotkania na dachu dworca w multi ? zawsze trafiam na grupę gdzie jakiś kretyn nie umie czytać

Demo raczej rozczarowuje ale wiadomo...to demo Poza tym brakuje mi rozwalania aut jadących w tym samym kierunku , w tym Revenge był świetny!!!
to akurat imo było do dupy, ale wiadomo lameryka to kocha
ja jestem zachwycony
YETI
Dla mnie ta seria skończyła sie po trzeciej części. Po Paradise nie spodziewałem się czegos wielkiego, wiec demem się nie zawiodłem wink.gif
Od strony graficznej jest średnio, jeżeli auto prezentuje sie swietnie, to tak juz otoczenie to nic specjalnego, PS2 w wysokiej rozdzielczosci (zwłaszcza przy drugiej kamerze, widać dobrze bardzo słabe tekstury). Speed jest dobrze oddany, jak sie dobrze rozpędzimy to trzeba bardzo uważać aby w cos nie uderzyć. Chyba najwieksze rozczarowania to, kraksy, spodziewałem sie czegos znacznie lepszego, nie dość że są słabo pokazana (jakas dziwna kamera) to "wizualnie" prezentują się słabo.

Moja przygoda z tą grą skończyła sie na demie, a tymczasem wracam do MotorStorm, które prezentuje sie lepiej i jest sto razy bardziej widowiskowe i intesywne.

PS. Mozna w tym demie się normalnie pościga na wyznaczonej trasie? Po co komu jakis drift czy rozbijanie banerów? confused.gif
MeL
Ja właśnie pograłem chwilkę biggrin.gif

Jeżeli chodzi o przygodę z Burnoutem. 1 dobra - coś nowego. 2 część była najlepsza. a część 3 to Burnout ale w innej oprawie bardziej efekciarski. Reszty nie tykałem.

No i nadszedł paradise.
Mi się podoba. O grafice nic nie powiem bo śmigam na crt. lcd bedę miał może w przyszłym tyg ( hurra tongue.gif )

ale muszę przyznać że wypadki są R E W E L A C Y J N E ! ! ! Auto gnie się pięknie. Zwija się jak papier. Wygląda to bosko. Pogram na LCD trochę więcej to pomyślę o wpisaniu na listę moich przyszłych zakupów smile.gif
quill
Pogralem i mam mieszane uczucia. grafa jest swietna, grywalnosc niby tez. Ale cos mi tu brakuje. Moze pelna wersja powie mi czego nie bylo w demie wink.gif
Arkady
Może ktoś napisać co trzeba zrobić w evencie gdzie należy uzbierać 50.000 pkt.? Palić gumę? walić na booscie jakiś czas? w zakręty wchodzić na ręcznym? Nie cierpie takich gier, te Tony Hawki i inne Skate bleee
Incognitos
Ach co za gierka.... Niesamowity feeling!! Fury są jakby bardziej masywne - cięższe, co uważam za DUŻY PLUS, nie ma juz uczucia jakbym leciał samolotem - tylko czuć, że to fura - z konkretnym silnikiem, a po zapodaniu boosta to już wogóle cudo smile.gif Ogólnie model bardzo mi sie spodobał i jak dla mnie to krok do przodu! BRAWO!Wypadki SZOK! A dźwięki silnika i zgniatanej blachy to majstersztyk.
Coś czuje, że jak jak ta gra trafi w styczniu w czeluścia mojej PS3 to nie za prędko uda się jej stamtąd wydostać wink.gif
Amer
ile waży demko?
Jakim
chyba 810 mb
VascoDa
760mb raczej..
Yeti. Zapomniales ze mija moda na ocenianie tekstur? wink.gif Oceniamy calosc.

OlooS
Po dluzszej sesji z friendsami stwierdzam ze jest super biggrin.gif tak pozatym demko wazy ponad 800mb baby.gif
Arek_
Demko waży 811mega na PS3 i 835mega na X360. Co do grafy (którą olewam) to różnic nie widzę, na PS3 kolory są bardziej nasycone, ale to chyba kwestia kabla.
Ponadto cóż za różnice poglądów, skończyłem przeglądać opinie graczy PRO i wszyscy są bardzo zawiedzeni, choć niektórzy kupią grę do offline, a tu co? Casual gamers są w siódmym niebie, pfff sad.gif
CYTAT(Butcher @ 14 12 2007, 09:01) *
Co ciekawe: BP zawiera podobne niespodzianki i wyzwania co np. GTA (typu "znajdź coś": billboard, skok, stunt, yellow fence), co samo w sobie daje nam już zajęcie na długie godziny - a jeszcze co chwila bedziemy kuszeni jakimś eventem na skrzyżowaniu. Rozumiem, że w grze akcji (GTA) spędzanej w 80% w aucie było to sexy/trendy/cool, ale wyścigówce już jest be ? Tzn. nie rozumiem...
I w tym problem, że to takie GTA, tylko że w GTA (które uwielbiam) wyciągnęli najgorsze śmiecie (których nieznoszę) "typu 'znajdź coś': billboard, skok, stunt, yellow fence". GTA to przygodówka, zaś wyścigi w GTA były kiepskie i ich nie kończyłem (o ile nie były misjami).

Ponadto dziś się dowiedziałem o kolejnej wadzie, otóż to host będzie wybierał drogę, co doprowadzi do ogromnej ilości cheaterów. W NFSU irytowali mnie cheaterzy, 90% ludzi jeździło tylko jedną trasę, a 9% "aż" dwie, ale 16 krótkich tras można było obkuć. NFSU2 olałem, bo ani myślałem kuć pół roku 62 długich tras. W B:P nie ma mowy by takich oszustów pokonać, ot ustawi sobie cheater jakąś pokręconą trasę, obkuje w 2 godz i nikt go nie pokona, bo nikt nie da rady obkuć całego miasta na maxa (to nie NFSU2 i 62 trasy, ale tryliardy tras, w tym z milion wyraźnie różnych). Ale co mi tam, grałem w Burnouta 2,5 roku online, tej części i tak nie tknę, szczęście, że jest demo bo bym się złamał i wypożyczył, a tak ze 30 zł oszczędzę.
ziemia1
dla fanbojowskich wojenek http://gamersyde.com/stream_5671_en.html
OlooS
w grafie zadnych roznic tlyko kolor dla mnie na ps3 lepsza lecz to kwestia gustu smile.gif
szymku
To ja mam malą uwagę do osób, którym grafika się nie podoba - chcielibyście by GTA IV wyglądało choćby w połowie tak dobrze jak ta gra
Łebi
Kurde a ja mam coś takiego:

Jak gram online przez opcje szybkiego wyszukania gry z kimkolwiek to łączy dobrze i jest git, natomiast jeśli się dołącze do jakiegoś friendsa to albo nie widzę przeciwników i po chwili wywala mnie z notką abym sprawdził firewall albo chwilkę pojeżdzę z kolesiami ale za moment znowu mnie wywala z tą samą notką.

Spotkał się ktoś z Was z czymś takim ???? Może jakieś porty muszę przekierować w routerze ???

Ps. Inne gry chodzą wyśmienicie i nigdy nie miałem takich problemów.
Burth
http://www.n4g.com/News-92919.aspx
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.