Oficjalnie potwierdzono, że ta wspaniała gierka wyjdzie na x360. Więc cieszmy i radujmy się, bo jest z czego.
Wypadałoby jeszcze
podac linka, ale faktem jest, że ziściło się marzenie wielu posiadaczy 360-tek i potwierdziła się największa plota tegorocznego E3...
Potwierdzenie także
tutaj - PS3 straciło jednego z największych exclusive'ów. Pytanie tylko czy kiedykolwiek go faktycznie miało ? Wspólna premiera wersji PS3/X360 w I kwartale 2007.
Graficznie równie zabójczo jak na PS3 (na xboxyde screeny z wersji 360)
news roku, najlepsza (wg mnie) gra na PS3 zmierza na Xboxa 360 który już od dawna stoi u mnie w pokoju, Yeah!!
Pięknie...
Ta gra zmiecie wszystko
Baardzo ciekawy artykuł o wersji na naszą konsolę:
http://www.gamespot.com/ps3/action/assassi...8&mode=previewsw sumie w tym wywiadzie nie ma żadnych konretów

ale..
Ta gra moim zdaniem nigdy nie była exlusivem na PS3 i tylko czekałem aż się pojawi zapowiedź na 360'ke. Wszystko na to wskazywało - developer, wydawca, brak reklamowania gry przez SONY jako exclusive (a TAKĄ GRE by napewno reklamo prawie na równi z MGS 4), myślałem jednak, że SONY uda się powstrzymac zapowiedź wersji na 360'ke conajmniej do premiery PS3. Bardzo możliwe jest też że Ubisoft próbował się targować z SONY oferując mu wyłączność za jakąś horendalną kwote (biorąc pod uwage jak mało gier będzie na PS3 przez najbliższe pół roku - w tym praktycznie zero hitów, pewnie The Darkness będzie najlepszą grą, który też wychodzi na 360 i jak sami twórcy przyznają będzie wygladał tak samo bo obie maszyny mają porównywalną moc ;]). Sony pewnie nie chciało tyle zabulic bo jak powiedział ich szef PS3 się sprzeda w każdym nakładzie nawet jak nie będzie ciekawych gier na tą konsole przez cały rok. Najbardziej przeraża mnie to że ma troche racji - wielu graczy tak właśnie postąpi co moim zdaniem troche źle świadczy o nich samych, ale trudno. Miejmy nadzieje ze jednak pokaz możliwosci graficznych gier jak i ich jakości przekona graczy że PS3 to nie jest żadne "cudo" i wybiorą konsole rozumem a nie sercem ...
Wogóle mnie ten tytuł nie interesuje. Nie rozumiem tego wszech hype'u, który wokół niego panuje. Owszem ładne to, duzy teatr działań, ale w załozeniach jakby GTA wsadzone w bliski wschód. A GTA samo w sobie (oprócz 2 części) wogóle mi nie odpowiada (zobaczymy co 4 pokaze). No cóż ja czekam dalej na GoWa i Halo3, a i Army of Two...
YES YES YES
No to teraz już wiem jaką konsole wybrac. Tylko MGS4 barkuje

ale tego to już raczej nie dostaniemy na X360
QUOTE(Ćwieku @ 1 09 2006, 09:41)

Owszem ładne to, duzy teatr działań, ale w załozeniach jakby GTA wsadzone w bliski wschód.
Mylisz się stary strasznie. A jeśli jakąś z widzianych przeze mnie grę nazwałbym next-genową to właśnie AC.
Oskae - nic nie jest niemożliwe, skoro sam CAPCOM powoli myśli o wydaniu Sonkowych "exclusive'ów" na 360.
Aha - panowie, żeby sprawa była jasna - jest tu temat o AC na 360 i bez wojenek (w stylu "hahaha fanboje sony do domu, hahaha"), rozumiemy się?
pewnie czekali na kase od sony... a sony splukane...

piekna sprawa!!!
Gra może i zapowiada się ciekawie, ale dopóki nie zobaczę recki pełnej wersji tej gry w jakimś liczącym się serwisie, ewentualnie sam nie zagram w demo (jeśli będzie), to do tego czasu traktuje ten tytuł jako raczej jako dobrze zapowiadający się, nic więcej.
Bo widzę że niektórzy zrobili już z niej stuprocentowego killera, a znając życie różnie z takimi dobrze zapowiadającymi się grami bywało.
Splinter Cell oraz Prince of Persia Sands of time.... jasne, dobrze jest poczekać na grywalny kod, ale te dwa tytuły od nich dają nadzieje na świetną grę.
Narescie sie doczekalem , sprawdzilo sie to co przypuszczalem , w koncu to Ubi
Świetna informacja.. źle. Old news który w końcu można było wypuścić bez sprzeciwu zagorzałych fanatyków Sony.
QUOTE(Ćwieku @ 1 09 2006, 10:41)

Wogóle mnie ten tytuł nie interesuje. Nie rozumiem tego wszech hype'u, który wokół niego panuje. Owszem ładne to, duzy teatr działań, ale w załozeniach jakby GTA wsadzone w bliski wschód. A GTA samo w sobie (oprócz 2 części) wogóle mi nie odpowiada (zobaczymy co 4 pokaze). No cóż ja czekam dalej na GoWa i Halo3, a i Army of Two...
Mylisz się tutaj. Wariacją GTA był Mercenaries czy ostatnio Just Cause. Ta gra to raczej mix prince of persia (walka, akrobacje) i thiefa (stealth, ucieczki przed straznikami, klimat sredniowieczny). Do tego jazda na koniu, otwarty świat i miasta(Oblivion). I wiecie co... jest to mix gier należących do moim ulubionych, mam tylko nadzieje że system walki będzie ciekawszy niz ten z prince of persia (tamten byl ciekawszy dla ogladającego niz dla grającego - wieczne trzymanie bloku i potem kontra i tak w kółko, do tego inne schematy, kiepska precyzja). Jako ciekawostke podam fakt ze nastawieni troche anty-konsolowo i wiecznie marudzący ludzie z gry.wp.pl (którzy uznali grafike z NFS Carbon i jeszcze paru innych gier z GC za dosyc kiepską) mówili po prezentacji tej gry (gameplay) o niej jako najważniejszej grze targów, najlepiej się zapowiadającej z genialną grafiką, animacją postaci i ciekawymi misjami. Tylko MGS4 wzbudził w nich podobne emocje wiec chyba jest co hypować !!!!
Mastah27
22 09 2006, 20:11
Dostepny jest nowy trailer oraz (UWAGA!!!!) filmik z grywalnego demka prezentowanego na X06. Gra wygląda ślicznie i chodzi płynnie.
http://xboxyde.com/news_3585_en.html
Zeratul
27 09 2006, 22:52
ta gra potargala mi psychike...
Obejrzalem filmik z gameplayu i co moge powiedziec... Ta gra jest niesamowita, motywy ze wspinaczka, gapiami, odpychaniem ludzi, wtapianiem sie w tlum sa genialne i wlasnie to jest dla mnie next-genowa gra. Nie tylko grafika ale i swietne, nowe pomysly.
Deadeye
27 09 2006, 23:57
QUOTE(Yaxa @ 27 09 2006, 23:59)

Obejrzalem filmik z gameplayu i co moge powiedziec... Ta gra jest niesamowita, motywy ze wspinaczka, gapiami, odpychaniem ludzi, wtapianiem sie w tlum sa genialne i wlasnie to jest dla mnie next-genowa gra. Nie tylko grafika ale i swietne, nowe pomysly.
no wiesz, to wszystko bardzo ladnie wyglada na filmikach, ale ile z tego i w jakiej formie wejdzie go gameplayu to nikt nie wie. mam nadzieje ze ta gra bedzie genialna, ale teraz za wczesnie zeby w to wierzyc
O czym ty gadasz? Przeciez pokazali gameplay o_O
no no no, czuję się przekonany do tego tytułu w tej chwili - sama wspinaczka i śmiganie po dachach robi wrażenie, social stealth (akcja z mnichami) to jest jakiś pomysł - podoba mi się animacja, taka miękka
WildFirePL
28 09 2006, 08:39
Podobnie myślę, gra wczraj jak oglądałem na żywo zaparła mi dech w piersiach.
Butcher
28 09 2006, 11:42
Zauważcie genialny system walki na końcu trailera, jak wojacy otoczyli herosa - nasz "odzew" następuje dopiero po "otwarciu", ataku ze strony przeciwnika. Ciosy krótkie, konkretne i skuteczne. Rewelacja - tak jak cała reszta dema ofkoz.
Must-have.
QUOTE(Butcher @ 28 09 2006, 12:42)

Zauważcie genialny system walki na końcu trailera, jak wojacy otoczyli herosa - nasz "odzew" następuje dopiero po "otwarciu", ataku ze strony przeciwnika. Ciosy krótkie, konkretne i skuteczne. Rewelacja - tak jak cała reszta dema ofkoz.
Must-have.
A ja wlasnie do tej walki bym sie przyczepil, prawie za kazdym razem kontra glownego bohatera wygladala tak samo, malo zroznicowania. Ale ogolnie jak to dopracuja to bedzie bardzo fajnie.
Zeratul
28 09 2006, 15:34
mnie sie bardzo spodobal patent... jeden cios i dead. Mam nadzieje, ze beda bossowie i wprowadza element np. odcinanie reki... wtedy boss moze stracic rownowage etc. ale zdaje sie ze bosow nie bedzie i trzeba bedzie sie skradac do dowodcow, co w tej grze akurat tez sie swietnie sprawdza. Paten wolnosci nie do konca mnie przekonuje... bo zadna to dla mnie roznica czy mam jedna czy dwie drogi do wyboru, wazne ze musze dotrzec do celu, liniowosc i tak jest nieunikniona. Grafika jest piekna, ale to nie ma znaczenia, jakby gra wygladala gorzej ale miala te same patenty to i tak bylaby mega swietna. Ponadto babka wspominala o roznych reakcjach ludzi gdy sie ich odepnie, czemu ktorys z tych kogo popchnalem nie oddaje albo doprowadza do bojki, albo co nawet byloby bardziej klawe, czemu ktos np mnie nie odepchnie!? np. biegnie jakis goniec albo mieszkaniec i dup wpada na mnie. a ja mu nozykiem
il capitano
29 09 2006, 07:05
Świetnie wypada system wspinania sie po kondygnacjach budynków. Dla mnie rewelka. Zaija mnie wszystko w tejże pozycji, zawsze uwielbiałem zakapturzonych bohaterów gry, tajemnica itp.
Graficznie - ja nic wiecej nie powiem - tak poziom jest dla mnie wystarczający

no i klimat, panowie - KLIMAT.
Must Have jak się patrzy.
Sciagneliscie trailer z Live'a?Jedyne co mnie niepokoi to te jakby takie "zaklocenia w matrixie".Jezeli z tego wyjdzie jakie Cybernetyczne Assasins Neo Creed to sie zdenerwuje
Nie cybernetyczne, tylko cybernetyczno genetyczne ;]
jasiumaster
2 10 2006, 16:06
QUOTE(PePeP @ 27 09 2006, 22:46)

Dostepny jest nowy trailer oraz (UWAGA!!!!) filmik z grywalnego demka prezentowanego na X06. Gra wygląda ślicznie i chodzi płynnie.
http://xboxyde.com/news_3585_en.html Poza tym że straszliwie sie dorysowywuje:/
mi sie bardzo podoba

ma chy6ba to cos co przykuje uwage ludzi
Z tym dorysowywaniem się to lekka przesada. Poza tym do premiery jeszcze prawie pół roku - gra wyjdzie pewnie koło marca 2007, wiec jest na serio dużo czasu na dopracowanie grafiki.
PS. Jest dostępne nagranie z grywalnego demka w bardzo dobrej jakości na www.gametrailers.com
Mysle ze ta gra pokazuje jak cienka konwersja byla konwersja Obliviona. Dopiero Assasin pokazuje co to znaczy next-genowe miasto gdzie jest faktyycznie tlok na ulicach!
MUST HAVE
Nie krytykujccie tak łatwo Obliviona, trzeba pamiętać że sama konstrukcja tej gry jest już trudna w programowaniu i bardzo pamięcio-żerna. W takim GTA czy AC tłum (ludzie) pojawia się loso, może być na bieżąco generowany. W Oblivionie gra cały czas musi liczyć który człowiek gdzie poszedł, gdzie się znajduje. Tak samo itemy, jak w Oblivionie coś gdzies zostało postawionie, to nieraz będzie tam leżało do końca gry natomiast w grach przygodowych czy zręcznościowych czesto coś takiego woóle nie występuje. Weźcie to pod uwage - jak bardzo engin tamtych gier jest odciążony od kontrolowania i pamiętania wielu rzeczy.
Jestem pod olbrzymim wrażenien, normalnie kupił by dla tej gry X360. Nawet nie chodzi mi o grafikę btw świetną, ale ciekawy gameplay mianowicie parkourowe nawiązania w tamacie wsinaczki, taki bardziej realistyczny Prince of Persia. System walki bardzo minie się podoba (realny, ładny,nieprzesadzony), rola tłum jeszcze nigdy nie była tak wielka w żadnej chyba grze. Dużo nowych ciekawych pomysłów można zabserować w tej produkcji. Narazie to tylko jeden filmik ale ja już nie mogę się doczekać tej gry, absolutny must-have.
FlyJ4ck
18 10 2006, 09:00
mam nadzieje ze ta gra wkoncu spelni moje oczekiwania co do szpiega wojownika itd
thiefy... i pop'y byly biednawe jednak...
w sklepie play-asia mozna juz zlozyc pre-order na wersje z figurka. gra jest region free.
konrado0905
25 10 2006, 13:51
kotaku to bradzo "wiarygodne zrodlo"
QUOTE(konrado0905 @ 25 10 2006, 14:51)

a zerknales na njusa na kotaku?
odnosi do servisu xboxic
http://www.xboxic.com/news/1857
Frank Jaeger
25 10 2006, 15:19
QUOTE(konrado0905 @ 25 10 2006, 13:51)

to samo przeczytasz na gamespocie, eurogamerze i kazdej innej liczacej sie stronie..
konrado0905
25 10 2006, 15:37
a wiec sorry. bardzo ubolewam ze zmieniono date premiery tej gry ;(
Dr_Bakier
12 11 2006, 08:08
Ciekawe czy opóźnienie jest podyktowane poprawkami w grafice czy chęcią umieszczenia w grze tego co się zapowiedziało

- chodzi mi szczególnie o wielkie miasta oraz inteligentne reakcje tłumu.
QUOTE(Diabeu @ 15 12 2006, 18:36)

Może nieco odbiegnę od tematu, ale sama teoria (wcześniej o niej nie słyszałem), jakoby w genach była przechowywana pamięć naszych przodków ma jednak coś w sobie. Sam mam czasem tak, że robiąc coś lub widząc coś po raz pierwszy, mam wrażenie że już kiedyś to miało miejsce. Ciekawe jaki związek będzie to miało z grą.
Jak ja takie cos mam, to mi wciskaja kity ,ze jedno oko reaguje szybciej i widze to samo ,tylko chwile wczesniej ,a to G prawda, kazdy takie cos ma ,ale z wiekiem to zanika nie wiedzac czemu

Dobra koniec offa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.