jedynie co wkurza to kolejka do klepania geby... rycerze czekaja spokojnie az ich sklepiemy mimo ze maja przewage liczebna, to imo powazna wada jesli idzie o emocje towarzyszace walce
CYTAT(qazar @ 12 10 2007, 16:17)

jedynie co wkurza to kolejka do klepania geby... rycerze czekaja spokojnie az ich sklepiemy mimo ze maja przewage liczebna, to imo powazna wada jesli idzie o emocje towarzyszace walce

pamietaj ze to moze byc najnizszy poziom trudnosci, bo wiadomo ze taki gameplay ma miec atuty prezentacyjne i troche kiepsko by bylo gdyby Altairowi sie zeszlo prawda? Choc z drugiej strony masz racje, ze opieszalosc atakujacych przeciwnikow troche denerwuje...pozostaje poczekac i zagrac samemu. Swoja droga ciekawe czy gra bedzie miala cos takiego jak "poziom trudnosci" do wyboru czy moze nie...mam nadzieje ze tak - a to co obserwujemy na filmikach to po prostu EASY
Slupek88
12 10 2007, 15:24
Można składać juz preordery na zwykła edycje i limitowaną, swoją drogą wypasiona ale cena 400 zł .................. gra wychodzi 16 albo 16 listopada jakos tak tu wszytsko jest
http://www.sklep.psxextreme.pl/index.php?c...ilter=preorderysory za pomyłke 15 albo 16 listopada
MarekGTS
12 10 2007, 17:06
No jeśli walka będzie za łatwa, to czajenie się może stracić cały sens, skoro nawet 10 rycerzy będziemy mogli spokojnie wykończyć jednego po drugim... Mam nadzieje, że będzie możliwe odpowiednie podkręcenie trudności ...
Thompson
13 10 2007, 17:53
Z tego co oglądam te wszystkie filmiki to wychodzi na to, że co chwile przybywają nowi przeciwnicy. Więc co z tego, że pokonamy ich wszystkich po kolei skoro (przypuszczalnie wg. mnie) nigdy się nie skończą? Jedynie ucieczka i czajenie się wydają się sensownymi wyborami.
Keymaker
13 10 2007, 17:56
Po obejrzeniu ostatnich filmików z gameplay'u stwierdzam, że gra przeszła ostre szlifowanie od E3. O wiele lepiej wygląda, naturalnej wypada odpychanie ludzi i w ogóle zdaje się być bardziej dopracowaną grą.
Zgadza się poprawili mocno animacje usprawnili parę rzeczy , i fakt jedyne co boli to walka jest OK tylko czemu typy atakują pojedynczo ?!
bo nie chca byc nie fair wstosunku do gracza? %-) nie no dlamnie to na max pasciarsko wyglada ,licze ze poprawia to :-P
Może faktycznie włączony jest najniższy stopień trudności, to by wyjaśniało sprawę.
W sumie ja mam nadzieje że przeciwnicy bedą się respawnować.Nigdy nie było nic mówione o możliwości zabiciu normalnego człowieka czy mi uciekło?Wybicie całego miasta i bezstresowana eksploracja terenu?To już by było gorsze
Jak było, to sorrki. Właśnie się doczytałem, że Ubisoft natknęło się na pierwsze poważne problemy z gierką i to zarówno na platformę X360, jak i na PS3. Na X-a ma problemy z upchnięciem gierki na jedną płytę, a na PS3 z operowaniem pamięcią. Mam nadzieję, że nie przysporzy to kolejnego opóźnienia i w grę będzie można pograć w połowie listopada.
komar737
18 10 2007, 18:37
Mimo tego, trudno to zaobserwowac.
MarekGTS
19 10 2007, 15:15
Zauważyliście to że podczas lądowania na tych zawieszonych na sznurach deskach one nawet nie drgną....ciekawe:D
CYTAT(MarekGTS @ 19 10 2007, 16:15)

Zauważyliście to że podczas lądowania na tych zawieszonych na sznurach deskach one nawet nie drgną....ciekawe:D
nie mozna miec wszystkiego
Zgadza się , jest za to wytłumaczone czemu typy stoją i nie atakują czasami, proste jeżeli Twoi koledzy dostają mocne ciacho , to pozostali nie chętnie atakują ( i tak w rzeczywistości jest) wycofują się ITP . Jeżeli widzą że Altair nie daje sobie rady walka nabiera tempa.....
Sztajniec
21 10 2007, 08:57
CYTAT(Soul @ 21 10 2007, 09:44)

Zgadza się , jest za to wytłumaczone czemu typy stoją i nie atakują czasami, proste jeżeli Twoi koledzy dostają mocne ciacho , to pozostali nie chętnie atakują ( i tak w rzeczywistości jest) wycofują się ITP . Jeżeli widzą że Altair nie daje sobie rady walka nabiera tempa.....
To rozwiązanie wypada akurat dość mądrze, ale zobaczymy jak sprawdzi się podczas gry (bo w sumie to wystarczy obić jednego typa i wtedy reszta się nas przestraszy? Raczej powinni mu natychmiast pomóc!

). Osobiście bardzo czekam na ten tytuł, to może być rewelacja, żeby tylko gra nie była zbyt zabugowana

No i ciekawe jak wypadnie patent z dwoma różnymi czasami wydarzeń.
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=37415 Problemy z Assassin's Creed w wersji na X360 zażegnane
Mastah27
25 10 2007, 20:15
Data premiery - 14 listopada:
http://assassinscreed.ca.ubi.com/Lista 44 osiągnięć:
http://www.achieve360points.com/game/assassinscreed/Niektóre z nich potwierdzają wcześniejsze przypuszczenia co do pochodzenia "dziwnych" zjawisk.
Slupek88
25 10 2007, 21:32
Znowu przesunęli premiere, dobrze ze to pare dni tylko, nawet lista achivmentów, w tej grze przysparza mnie o ciarki, po prostu NIECH TA GRA JUZ WYCHODZI
Keymaker
26 10 2007, 20:40
Z dniem dzisiejszym "Hitman w sredniowieczu" poszedł w złoto
Mastah27
28 10 2007, 19:41
Wszystko super, ale boję się o to, że za dużo skryptów będzie, a przez to gra przestanie być atrakcyjna przy drugim podchodzeniu... Tak samo było z Doomem 3
CYTAT(Mastah27 @ 28 10 2007, 19:41)

Dzieki za fotki Mastah

Coraz bardziej napalam sie na AC i mam nadzieje, ze nie bedzie zadnej obsuwy
_Milan_
28 10 2007, 20:22
CYTAT(Sztajniec @ 21 10 2007, 08:57)

CYTAT(Soul @ 21 10 2007, 09:44)

To rozwiązanie wypada akurat dość mądrze, ale zobaczymy jak sprawdzi się podczas gry (bo w sumie to wystarczy obić jednego typa i wtedy reszta się nas przestraszy? Raczej powinni mu natychmiast pomóc!

). Osobiście bardzo czekam na ten tytuł, to może być rewelacja, żeby tylko gra nie była zbyt zabugowana

No i ciekawe jak wypadnie patent z dwoma różnymi czasami wydarzeń.
co do atakowania, wyjasnił to Ziemiański w książce "achaja" ;]
rzecz polega na tym ze atakowanie jednego celu np. w 3 jest calkowicie pozbawione sensu, gdyz spada wtedy efektywnosc.
jest wieksza szansa na to ze jeden drugiemu prz,y(pipi)ie w leb wlasnym mieczem.
tak w wielkim skrócie.
to ma sens, tylko w grze z tego co widzialem wyglada to troche sztucznie, ale nie jest az tak zle
devil boban
28 10 2007, 23:01
Bo Achaja to tylko książka, i zawarte tam teorie to fikcja. W realnej walce to nie ma najmniejszego sensu. Sytuacja ukazana w grze AC też jest absurdalna
jezeli typ do Ciebie jest odwrocony plecami to chyba grzech mu nie wyplacic chleba w plecy, raczej ziomka nie zawadzisz przy tym, ta teoria jest bez sensu zueplnie
Na zadanie ciosu w plecy nie pozwalał honor.
_Milan_
29 10 2007, 08:29
no wiadomo ze ksiazka to nie podrecznik, ale ja na miejscu tych rycerzykow tez bym nie ruszyl w 5 na goscia, wolalbym poczekac az ktos inny mu przyyebie.
to oczywiste, zaden honor tylko strach przed smiercia
Mastah27
29 10 2007, 12:43
http://www.gametrailers.com/player/26612.htmlDługi wywiad z Jade, mowa jest o podstawowych rzeczach w AC, ale zainteresowała mnie jedna sprawa, która chyba do tej pory nie była przedstawiona, a mianowicie obszar, na którym toczy się gra:

Robi wrażenie, ale ciekawi mnie jak będzie wyglądało przemieszczanie się przez tę wielką przestrzeń w środku. Spodziewam się jakiś cut-scenek, ale może coś innego wykombinują

.
elimiko
29 10 2007, 16:27
Przemieszczanie się swoją drogą, ale pozostaje jeszcze kwestia orientacji w gąszczu tych zawiłych uliczek
Na dach i jazda, gorzej jak bedzie cos w stylu GTA ,czyli odkrywa sie mapa tam gdzie bylismy - ile biegania

A teren serio zaje.iscie duzy
MarekGTS
29 10 2007, 18:10
Szczerze mówiąc to te fotki z ps3 wypadają świetnie. Ciekawe jak wypadną w porównaniu do x360
Raiven2
29 10 2007, 19:03
Jak to zwykle bywa zapewne wersja na X360 będzie ładniejsza...Dopóki producenci się nie pokapują jak działa PS3 możemy być spokojni XD
Slupek88
29 10 2007, 20:38
Co do walki, rzeczywiście dziwnie to wygląda, że tylko jeden walczy z nami reszta stoi i czeka, zobaczymy jak to będzie wyglądało ostatecznie, ale z drugiej strony, dla średniowiecznego rycerza, najwarzniejsze były 3 hasła : Bóg, Honor i Ojczyzna, nie honorowe było atakowanie od tyłu, bądz też kilku na jednego, oczywiście to tylko spekulacje, tak czy siak jest to najbardziej przeze mnie oczekiwana gra po GtA IV, i mam nadzieje że 16 listopada to ostateczna data wydania.
Jakby się wszyscy jednocześnie rzucali na siebie z metrowymi kosami i to na "hurra", to pewnie prędzej wyrżneliby się na wzajem (w najlepszym wypadku pokaleczyli)

A tak, walka ciekawsza, łatwiej zrobić unik, zadać konkretny cios w konkretne miejsce, podskoczyć, przeskoczyć, uskoczyć i trach!

Dlatego, to taki "hitman", a nie "Diablo"
co do przemieszczania sie to mogly by byc miejsca do teleportu dla leni jak w oblivionie jakies domy lokacje i do tegoprzechdzka piesza lub konno

moim zdaniem dobre rozwiazanie

chcesz isc ? idz..nie to sie teleportujesz
Starożytna Jerozolima, Assesyni, Krzyżowcy i... teleporty? Oj chyba niebardzo to pasuje
nie chodzi mi o zaklecia tylko o taki magiczny przycisk jakby

na mapie .....lub cos takiego
Tak, tak, rozumiem. Jednak mimo to, nie pasują mi w tej grze elementy fantasy (teleporty), kompletnie zaburzją klimat. Najszybszym naszym środkiem lokomocji pozostanie raczej konik
w US premiera przesunieta po raz n-ty na 14 listopada... Jade ssie...
Shit, czyli cholera! To na Europe jeszcze później. Mam nadzieję, że w ostatniej chwili nie okaże się, tak jak w przypadku Army of Two (tfuuu tfuuu tfuuu, na psa urok i odpukać w niemalowane).
nie powinno, gra przecież już trafiła do tłoczni
Slupek88
1 11 2007, 18:28
Nie no w Europie to 16 listopada.
Mastah27
1 11 2007, 21:36
CYTAT(Zeratul @ 1 11 2007, 16:36)

w US premiera przesunieta po raz n-ty na 14 listopada... Jade ssie...

Jak przesunięta? To pierwsza i jedyna data wydania AC.
Chyba, że czegoś nie pamiętam...
premiera w US miala byc wczoraj, zmienila sie w tym tyg, bo w poprzednim bylem w sklepie zamowic preordera...
Mastah27
2 11 2007, 14:21
Nie miała być wczoraj, bo jak pisałem środek listopada to jedyne oficjalnie podane daty premiery AC w USA, Europie i Australii, a to że w sklepach mają błędne informacje to nie jest żadna nowość.
Jest ocena od... tak,
od Famitsu biblii gier itd. AC dostal -
37/40!!! (10, 8, 9, 10)Bedzie swietna gra w szczegolnosci ze Famitsu rzadko wystawia takie oceny nie-japonskim produkcja ... cos jest na rzeczy - moze ukryty symulator randkowy?
Prime Hunter
2 11 2007, 23:43
Zawsze podejrzewalem, ze Altair to tak napawde Mario w przebraniu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.