To może jeszcze ja dorzucę węgla do pieca, że tak powiem, zresztą spójrzcie sami:
Jest to ocena kogoś kto już w to grał:
"No wiec jestem po pierwszej sesji z grą dalej nawet nie musicie czytac : TA GRA RZĄDZI to chyba najlepsza gra na x360 w jaka zyciu gralem !!
No wiec moze opisze od poczatku moje wrazenia:
Grafika :
Jest po prostu niesamowita, to co widzimy na ekranie to po prostu ganiusz, piekne kolorowe lokacje, ostre wyrazne tekstury wszystkie screeny jakie sa w necie tak wlasnie gra wyglada na x-klocku. Wyglad (pierwszego miasta) jest niesamowity, wszystko zyje swoim zyciem, kazdy gdzies sie przemieszcza, straznicy pilnuja tam gdzie maja pilnowac. Wszystko smiga bez zadnej przycinki i tak powinny wygladac i działac gry na x360 !
Animacja:
Caly czas zbieram szczeke z podlogi jak zobaczylem ruchy naszego zabójcy Altaira, po prostu niesamowita ilosc animacji, wszytko tak dopracowane, efektowne palce lizać!! Nie wiem jak dlugo zespół Ubisoftu siedział nad ta animacja ale wyszlo to bombowy, po prostu ogromne wrazenie na mnie to wywarło, szczegolnie jak nasz assassin przedziera sie przez tłum ich odpycha mistrzostwo. Liczba animacji jak Altair wspina sie po budynkach, nie nadzylem zliczyc ile to animacji wymagalo ale wyglada to tak plynnie i naturalnie ze trudno odciagnac oczy od monitora. Niesamowite...
Gameplay:
Tego nie moge opisać, po prostu trzeba samemu zagrac i samemu sie przekonac. Mnie juz brakuje słów po tym co zobaczylem. Moze jest to takie pierwsze zauroczenie bo widze cos nowego, ale dawno sie tak nie czulem.
Podam przyklad, biegniesz rozpedzonym Altairem i po drodze wpadasz na predkosci w przypadkowego przechodnia, oczywiscie efektowana animacja , przechodzen krzyczy podchodzi do ciebie odpycha cie i mowi donosnym glosem "uwazaj koles" , albo "zeby mi to bylo ostatni raz", jesli jest to kobieta to zaczyna krzyczec i ucieka... Lub nasz zabojca wskakuje na murek obok gdzie przechodzi duzo przechodniow oni zatrzymuja sie na chwile patrzba na Altaira i mowia "co za glupek, po co on tam sterczy", lub mowia "nie mam pojecia po co on to robi" inni przechodza bez zwrocenia uwagi... mistrzostwo.. Duzo napewno jest takich szczegolow, no ale to wlasnie Diabel tkwi w szczegołach.
Dzwiek:
Wszystkie dzwieki pasuja, dubbing angielski jest genialny, glosy postaci idealnie pasuja, duze wrazenie robi dzwiek jak idzie sie przez miasto gdzie slychac, jak ludzie rozmawiaja, ktos cos zbija zdrewna, dzwonki slychac, odglosy roznych domowych zwierzat od razu czlowiek czuje sie jak w tamtych czasach...
Pare zdjec z cyfrowki jako dowod ze ta gra wyglada wspaniale a jeszcze lepiej sie w nia gra
http://img267.imageshack.us/my.php?image=img4719tt5.jpghttp://img77.imageshack.us/my.php?image=img4718ko6.jpg Moja ocena 9.75/10 (Pierwsze wrazenie) nie dam 10 bo pewnie jak pogram to znajde jakies minusy narazie zadnych nie zauwazylem, a gra wciaga jak cholera" - Jak widać ta gra to masakra, już się nie mogę doczekać, szkoda, że mój Xbox jest w servisie akurat teraz gdy wychodzą takie hity jak CoD 4, AC i niedługo Kane & Lynch na, którego też bardzo czekam