Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Assassin's Creed
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
Amer
CYTAT(Zeratul @ 13 11 2007, 16:42) *
IMO przekladanie premiery gry nie wyszlo hype'owi na dobre.

a nieprawda smile.gif gdyby wyszła rok temu dostalibyśmy mocno zbugowanego crapa. No a tak - jest nadzieja.
Zeratul
nie twierdze, ze nie wyszlo grze na dobre, ale hype'owi
Amer
sorry jesli było - Ultima ma już AC na X360 od ręki.
Xymek
CYTAT(Amer @ 13 11 2007, 15:29) *
sorry jesli było - Ultima ma już AC na X360 od ręki.

to akurat jest nie prawda...przed chwila dzwonilem do ULTIMY i gry jeszcze nie maja - mam oddzwonic kolo 18tej zeby sie jeszcze raz dowiedziec - czekaja na kuriera - ale nic nie obiecywali...
nie wiem tez czy dotyczy to tylko wersji na 360tke i czy tylko podstawowej...
takze prosze nie podawac niesprawdzonych informacji...
Amer
im to powiedz (mnie interesuje info ze strony, którym podzieliłem się na forum, a że jest widocznie błędne - ich problem/wina). narka.
Xymek
CYTAT(Amer @ 13 11 2007, 15:43) *
im to powiedz (mnie interesuje info ze strony, którym podzieliłem się na forum, a że jest widocznie błędne - ich problem/wina). narka.

na stronie jest wyrazne info - dostepnosc: zwykle w 24h...
nie ma zadnego info ze od reki...

poza tym na stronie sa jakies dziwne informacje i tu racja...
bo z jednej strony pisza ze premiera na 360tke dzis...kolekcjonerki sa wpisane na 19tego...a wersja podstawowa na PS3 jeszcze inaczej bo 16tego...
ja juz nie raz przekonalem sie zeby nie ufac informacjom na stronie sklepow tylko zawsze wczesniej dzwonic i sie dowiadywac...zeby nie jechac na marne przez cala warszawe - tym bardziej ze pogoda nie za przyjemna na takie wycieczki...
jiloo
na Gamersyde pierwsze 10 min razy 2. pewnie bedzie wiecej z czasem.
http://www.gamersyde.com/news_5516_en.html

ja nei ogladam. nie chce psuc sobie zabawy.
co prawda nie wiem kiedy moja konsola laskawie wroci z serwisu, ale mam nadzieje, ze niebawem.
Slupek88
Na stronce Ultimy, jest troche namieszane tam wynika, że zwykła wersja na 360 już jest, chodź jej nie ma,jak dzwoniłem a kolekcjonerska niby w piątek, kit z tym ja mam zamówione kolekconerską z sklepu extrime, i mówią że w czwartek będe wysyłać czyli w piątek będzie.
hooki
no też mam info że ze sklepu pe mają słać 15.11.2007..
Matriks_1111
Pytanie, czy jeżeli zamówię ją w PE, to czy na 100% dostanę ją w piątek? Pytam, bo jak coś to ew. sobie wyhaczę swój egzemplarz w Empiku za 220 zł wink.gif
Slupek88
Ciężko powiedzieć, najpierw zadzwoń i dowiedz się czy jeszcze mają, znaczy mój kumpel zamawiał z tydzień temu zwykła wersje i podobno to była jedna z ostatnich, to znaczy że na pierwszy rzut, pewno maja jakąś określoną ilość, a widocznie dużo zamówień poszło, jak będzie zamów, w czwartek zadzwoń dowiedz się czy wysłali/wysyłają, jeżeli nie to odmów.
Xymek
jeszcze co do Ultimy - wlasnie dowiedzialem sie ze sklep sobie sam ustala daty premier gier biggrin.gif zamowilem u nich Edycje Kolekcjonerska dzwonilem wczesniej i dowiedzialem sie ze pewnie beda miec dzis wieczorem. Przed chwila skonczylem gadac ze sprzedawca i co uslyszalem - ze dzis maja premiere tylko wersji podstawowej hyh.gif ktora jest co do jednej kopii policzona dla osob ktore zamowily ja wczesniej hyh.gif kiedy spytalem co z moja Kolekcjonerka uslyszalem ze ta nie miala jeszcze premiery i pewnie bedzie miec w przyszlym tyg. a to ciekawe biggrin.gif bo ja myslalem ze gra niezaleznie od wersji ma premiere tego samego dnia...co wiecej Pan z Ultimy nawet nie potrafil powiedziec kiedy zrealizuja moje zamowienie, a jak powiedzialem ze w takim razie chce kupic wersje podstawowa uslyszalem ze nie ma takiej mozliwosci biggrin.gif ...bosze co za zenada z tymi wszystkim sklepami internetowymi...tyle pisza durnych textow na swoich stronach typu - zagraj pierwszy, pre-order ble ble ble...a potem suma sumarum gracz i tak dostaje gre po premierze...litosci :|
t3xz
Xymek, rozumiesz co oznacza określenie: Premiera odbędzie sie około dnia XX.XX.XXXX ?
Sami nie mogą przewidzieć, kiedy przyjdzie dostawa z grami.

Z tymi tekstami typu: "Zagraj pierwszy blah blah blah..." masz rację. Łap na klientów. Ale bądźmy dorośli, co nie?
Xymek
CYTAT(t3xz @ 13 11 2007, 18:59) *
Xymek, rozumiesz co oznacza określenie: Premiera odbędzie sie około dnia XX.XX.XXXX ?
Sami nie mogą przewidzieć, kiedy przyjdzie dostawa z grami.

Z tymi tekstami typu: "Zagraj pierwszy blah blah blah..." masz rację. Łap na klientów. Ale bądźmy dorośli, co nie?

Stary ja jestem dorosly - chodzi bardziej o to, ze na stronie w przeciagu ostatniego dnia, data premiery zmienila sie chyba z 3 razy - najpierw byl 15ty potem 16ty a teraz jest wogole 19ty :| ...rozumiesz o co chodzi prawda?

A z drugiej strony mamy olewanie kogos kto jest naszym klientem, bo gdybym ja byl sprzedawca w Ultimie (a zajmowalem sie tym kiedys) i zalatwil to jak ten gosc to bym stracil prace...bo w takiej sytuacji kiedy klient czuje sie oszukany proponuje mu sie jakies rozwiazanie...a nie mowi sie ze kiedys cos...

Zamowienia z Ultimy najprawdopodobniej po prostu nie odbiore...w wawie jest troche sklepow ktore AC maja miec jutro...i w takiej sytuacji Ultima po prostu stracila klienta - napewno nie jednego hyh.gif
wrog
Przed chwilą wróciłem z Ultimy, mają już na Chłodnej, ale mi nie dadzą bo podczas składania zamówienia się walnąłem i mam wysyłkę, a nie odbiór osobisty. Mimo tego, że nie wysłali jeszcze, to mi nie wydadzą. Gdzieś jutro w Warszawie mają mieć AC?
Xymek
CYTAT(wrog @ 13 11 2007, 19:09) *
Przed chwilą wróciłem z Ultimy, mają już na Chłodnej, ale mi nie dadzą bo podczas składania zamówienie się walnąłem i mam wysyłkę, a nie odbiór osobisty. Mimo tego, że nie wysłali jeszcze, to mi nie wydadzą. Gdzieś jutro w Warszawie mają mieć AC?

bosze co za zenada...bez komentarza pozostawie...ladna profeska w sklepie nie ma co hyh.gif
jarken
TeamXbox Gives 7.9/10 To Assassin's Creed

http://www.n4g.com/News-83168.aspx
JacekW
http://reviews.teamxbox.com/xbox-360/1428/...ssins-Creed/p1/
Troche mnie to ostudzilo, zalamka myslalem ze ta gra zamiecie
jiloo
CYTAT(JacekW @ 13 11 2007, 19:54) *
http://reviews.teamxbox.com/xbox-360/1428/...ssins-Creed/p1/
Troche mnie to ostudzilo, zalamka myslalem ze ta gra zamiecie

nie ma gier idealow. poprostu nie ma i juz.
kazda gra bedzie miala swoich wielbicieli i streczycieli.
nawet taka, ktora ogolnie dostaje super noty od kogos moze dostac ocene obnizona.
juz nie raz gry na 9.5 mi nie podchodzily, a uwielbialem te oceniane na 6.
najwazniejsze zeby czuc, ze ta gra jest dla mnie i tyle.
Keymaker
CYTAT(Matriks_1111 @ 13 11 2007, 17:58) *
Pytanie, czy jeżeli zamówię ją w PE, to czy na 100% dostanę ją w piątek? Pytam, bo jak coś to ew. sobie wyhaczę swój egzemplarz w Empiku za 220 zł wink.gif

Ziom, to potwierdzone, że będzie kosztowało 220 w Empiku ?
Zeratul
CYTAT(Xymek @ 13 11 2007, 20:11) *
CYTAT(wrog @ 13 11 2007, 19:09) *
Przed chwilą wróciłem z Ultimy, mają już na Chłodnej, ale mi nie dadzą bo podczas składania zamówienie się walnąłem i mam wysyłkę, a nie odbiór osobisty. Mimo tego, że nie wysłali jeszcze, to mi nie wydadzą. Gdzieś jutro w Warszawie mają mieć AC?

bosze co za zenada...bez komentarza pozostawie...ladna profeska w sklepie nie ma co hyh.gif

No ale o co ci chodzi?
Tak samo jest np w najwiekszej amerykanskiej sieci sklepow jak Gamestop.
Keymaker
Zeratul, ty się nie mądrzyj, tylko rzucaj recką biggrin.gif Jeszcze nie odebrałeś własnej kopii, czy już ją katujesz ? Bo ciekaw jestem Twojej opinii jak cholera.
Matriks_1111
CYTAT(Keymaker @ 13 11 2007, 20:24) *
Ziom, to potwierdzone, że będzie kosztowało 220 w Empiku ?

Patrząc na to co serwuje nam pre-order w Empiku (https://www.empik.com/produkt?productId=prod250038) to raczej nie powinno być niespodzianek tongue.gif Ogólnie dzwoniłem do nich dzisiaj i może być pewien problem. Bo oni wysyłają takie zamówienia do salonu dzień przed/w dniu/po premierze gry... Stąd może się okazać, że przyjdziesz do Empiku i owszem, gra będzie na półce w cenie 239 zł, a Twojego zamówienia za 220 zł nie będzie tongue.gif Wtedy po prostu kupujesz droższą o 19 zł wersję i wali Cię reszta hyh.gif
Dabman
Gra jest miodna, co prawda ma pewno wiele bugow ( jednego sie dopatrzylem ) np. uciekamy, badz skaczemy po dachach, a tu nagle bum? nie moze wskoczyc, to jeszcze raz i wskakuje, poprostu lapie sie krawedzi i "zeslizguje" przykre troche:/ szczegolnie gdy nas "armia" goni. Ale gra sie przyjemnie, tak wielkie pole manewru, ze az idzie sie pogubic, grafika? no nie jest to ten screen ( woda wyglada przecietnie ) ale cala reszta po za twazami ( mianowicie budynki, horyzont widzenia i takie tam ) wyglada bosko. Animacja miazga!!

Aha... jeszcze, trzeba wysluchiwac "kazan" nie ma mozliwosci ich przerwania:/ ani odejscia, bo w danym momecie mamy ograniczone pole manewru, co najwyzej mozemy sie obrocic tylkiem;)
Keymaker
Co do mnie, to wala mnie absolutnie WSZYSTKIE, jeżeli chodzi ich wpływ na to, czy kupię, czy nie. Recki tylko tworzą jakieś wyobrażenie o grze i konfrontują obietnice twórców z aktualnym stanem rzeczy. Jak dla mnie gra osiągnęła odpowiedni poziom, chociaż i tak sie pewnie doczeka patcha. Należę do mniejszości w społeczności X360, która zakupiła FlatOut: Ultimate Carnage, który nie miał ani dobrych recenzji, ani nie był nei wiadomo jak reklamowany, ani nie było specjalnego hype'u, a gra i tak mi urwała co nieco biggrin.gif Z tego co widzę, Assassin's Creed spełniło pokładane przeze mnie nadzieje w tej grze i po raz kolejny Ubisoft Montreal udowodniło, że ma "cojones" smile.gif Niech no tylko minie chwila od premiery, a w raz z nią ogólna podjarka i ceny, to połaszczę się na tę grę smile.gif
yaczes
Po ocenach jakie to dostaje balbym sie to kupic za 200 zeta confused.gif
Matriks_1111
CYTAT(yaczes @ 13 11 2007, 23:23) *
Po ocenach jakie to dostaje balbym sie to kupic za 200 zeta confused.gif

Bałbyś się? A to niby czemu? biggrin.gif Tyle się od zawsze mówiło o tej gierce, tyle było trailerów, wywiadów, screenów... ta gra po prostu nie może się nie udać chytry_.gif
yaczes
PlanetXbox 360 - 6.7
- 1UP - 7.0
- EuroGamer - 7.0
- IGN - 7.7
- TeamXbox - 7.9
- Pro-G - 8.0
- CVG - 8.7
- Gamespot - 9.0 (Editors' Choice)
- Gametrailers - 9.1

(onlinecenter.pl)

Jak na razie oceny sugeruja, ze sie jednak nie udala (czytaj - miala byc wybitna, a nie przecietna). A od zawsze moze i sie mowilo, ale ostatnio przewaznie zle.
Xymek
CYTAT(yaczes @ 13 11 2007, 23:50) *
PlanetXbox 360 - 6.7
- 1UP - 7.0
- EuroGamer - 7.0
- IGN - 7.7
- TeamXbox - 7.9
- Pro-G - 8.0
- CVG - 8.7
- Gametrailers - 9.1

(onlinecenter.pl)

Jak na razie oceny sugeruja, ze sie jednak nie udala (czytaj - miala byc wybitna, a nie przecietna). A od zawsze moze i sie mowilo, ale ostatnio przewaznie zle.

tak genialne gry jak ICO i SOTC tez byly slabo oceniane...a mialy to cos czego zaden recenzent nie potrafil dostrzec...
po tym jak taki sredniak jak HALO3 nazbieral tyle 10tek stracilem calkowicie wiare w oceny recenzentow...
.:marioo:.
Ocena IGN trochę martwi, z drugiej strony Gamespot ocenił wysoko. Kontrowersyjne te oceny. Recenzenci narzekają na system walki i monotonnie, chwalą natomiast grafikę, swobodę,i ogólnie frajdę ze skakania po dachach. Hmmm...poczekam na jeszcze kilka opinii i recenzji przed zakupem.
Orange
CYTAT
tak genialne gry jak ICO i SOTC tez byly slabo oceniane

niby przez kogo ? bo napewno nie przez te serwisy co juz ocenily AC
elimiko
CYTAT(Xymek @ 14 11 2007, 01:25) *
CYTAT(yaczes @ 13 11 2007, 23:50) *
PlanetXbox 360 - 6.7
- 1UP - 7.0
- EuroGamer - 7.0
- IGN - 7.7
- TeamXbox - 7.9
- Pro-G - 8.0
- CVG - 8.7
- Gametrailers - 9.1

(onlinecenter.pl)

tak genialne gry jak ICO i SOTC tez byly slabo oceniane...a mialy to cos czego zaden recenzent nie potrafil dostrzec...
po tym jak taki sredniak jak HALO3 nazbieral tyle 10tek stracilem calkowicie wiare w oceny recenzentow...

ICO i Shadow of the Colossus były słabo oceniane? blink.gif Bzdury straszliwe... Siedem z dziewieciu serwisów wymienionych wyżej wystawiło ICO ocene oscylującą w granicach 9 (powyzej lub lekko ponizej). Średnia Metacritic wynosi 90%
Problem tych tytułow nie polega na nie docenieniu ich przez redaktorów branzowych pism i serwisów, ale przez nas samych - graczy. W PE był niegdyś felieton poswiecony geniuszowi ICO i zarazem poruszony temat niskiej sprzedawalnosci tej wspaniałej gry. Ten sam los podzieliło przeciez Okami. SOTC sprzedał sie nieco lepiej.

Czas powrocic do tematu bo zrobił sie maly offtop tongue.gif
Tak więc myślę, że zbieżność ocen wystawionych Assasin's Creed nie jest przypadkowa, a rzeczywiscie przeklada sie na ogolną wartośc gry. Zależnie od tego czy nastawialismy sie na hicior z wyraznym powiewem świeżosci, czy dobrą przygodówke z elementami stealth + paroma innowacjami.

Jak narazie boję sie że pani Jade popisała sie, jak niegdyś Peter Molyneux z Fable, obiecując cuda jakich nigdy nie widzielismy nonie.gif

Soul
Witam panowie Giere mam od wczoraj wersja X360 smile.gif Jestem po krótkiej sesyjce jakie 5-6h grania udało mi się odwiedzić dwa miasta i pohasać na koniku:P
Co mogę napisać jak na razie po pierwszej sesyjce zastanawiał bym się nad ocenami między 8+ a 9 smile.gif jest naprawdę bardzo dobrze , choć są rzeczy na które można ponarzekać (bugi) no ale jaka gra tego niema.

Ok lecimy :

Grafika - taka jak na filmikach trailerach ,czyli dobra rewelacji nie ma , jest po prostu solidnie wykonana z daleka wszytko prezentuje się cacy , z bliska już troszkę mniej (tekstury - brak takich pięknych jak w Uncharted czy Bio) ,ale ogólnie jest OK , HDR jak zawszę daje radę :cool: Co do ząbków są prawie nie widocznie , czasami są zauważalne ale tylko czasami ,sama postać Altaira jest wykonana bardzo dobrze ,twarz, blizny na niej wszystko ładnie widaćsmile.gif Ogromne miasta i ich architektura robi wrażenie trzeba przyznać , nie ma to jak stanąć sobie na samej górze i zobaczyć jak to wszystko się prezentuje .

Animacja i skakanie -wspinanie - Kapitalna sprawa :cool: to w jaki sposób nasz Assassin się wspina jest godne podziwu ,jest tyle opcji dostania się w jedno miejsce że to głowa mała tongue.gif może trochę przesadza ale prawda jest taka że mamy spore pole do popisu smile.gif niemal każdy element budynku jest interaktywny blink.gif jeżeli opanujemy naszego Assassina i poznamy miasto ,poruszenie się po nim będzie istnym dziełem sztuki ( wszystko mega płynnie!) Coś pięknego dla oka smile.gif O animacji chyba nie muszę pisać?chytry_.gif jest prze kozacka choć nie bez wad , są lepsze i gorsze(skakanie konia) ,na szczęście dla nas jest więcej tych ładniejszych , momentami coś przy kuleje , i zdarzy się jakiś bug pod czas hasania między budynkami (wspinanie -skakanie )

Chrupanie - powiem tak ,występuje ono ale bardzo rzadko ,zdziwiłem się i to bardzo że przy takiej zadymie na ekranie wszystko chodzi tak jak powinno(wszedłem na targ a prze de mną ze 30 osób ,chodzą rozpycham się delikatnie i wszystko płynnie bez chrupnięcia) :cool:
szacun dla developerów smile.gif podczas wczorajszej sesyjki gra chrupneła może ze 2 razy i to przy ogromnej zadymie (gruby pościg za Assassinem ;P )

Muzyka - J. Kyd i wszystko jasne smile.gif

System Walki - Myślałem że będzie gorzej ;] ale nie jest ! walka nie jest wcale taka łatwa ,gdy wszystko Ci ładnie wychodzi countery itp jest cacy . Ale gdy tylko nie trafimy jakimś counter bądź gwarantowanym hitem ,zaczyna się robić gorąco typy nas atakują jedne po drugim bez opamiętania , nie ogarnięcie = śmierć i to dość szybka. Samo wykonywanie Counterów nie jest wcale takie łatwe( na początku tongue.gif ) , to samo tyczy się cisów które przebijają blok (choć z nimi jest nieco trudniej) Trzeba sobie wyczuć dobry timing i jedziemy z ekipą wink.gif Możecie mi wierzyć że w samej grze prezentuje się to lepiej niż na filmikach smile.gif

Chowanie się - można udawać mnicha , usiąść sobie na ławce , schować się w stogu siana , czy też na dachach w odpowiednich "schowkach"

Nie wiem czy coś jeszcze pisać , czy jest sens giera jest porządna i warta 239zł których za nią dałem , jak na razie ;P

Mogę jeszcze opisać jak się prezentuje wykonywanie zadań ale po co?

Polega to mniej więcej na podsłuchaniu kogoś , zrobienia kieszony (co nie jest łatwe) ,zrobić coś dla kogoś itp :cool:

Są jeszcze akcje typu ,zbierz ileś tam flag w mieście , uratuj kilku ludzi , no i oczywiście zabij kilku złych panów.

http://img145.imageshack.us/img145/296/axjf1if0.jpg

A i nie wiem o co chodzi z tym sterowanie , ja je ogarnąłem na miętusie smile.gif
Goldi69-PL-
Soulik a po co ta fota, myslisz ze Ci nie wierzymy ze masz ta gre :P ?

Ja tez wczoraj gralem, nie dlugo bo nie dlugo ale zawsze cos :)

narazie sie nie wypowiadam bo za malo widzialem, jedynie grafa tak jak mowil Soul, solidnie ale bez przepychu (wole takie textury niz jak mi sie 3x zmienia ich ostrosc jak w innych grach)

i poczatek gry wyjasnil mi dlaczego przy typach z ktorymi walczysz jakies badziewia sie pokazuja ;)
ShtaS
CYTAT(Goldi69-PL- @ 14 11 2007, 12:15) *
Soulik a po co ta fota, myslisz ze Ci nie wierzymy ze masz ta gre tongue.gif ?

myślę, że to raczej dowód dla wszystkich tych, którzy gotowi byli krzyczeć, że Soul gra na piratach.
komar737
Jesli takie marudy jak Gamespot, ocenily ta gre na 9.0, a "rzucajacy dychami" na lewo i prawo IGN dali 7,7, to mamy tu doczynienia z jakims precedensem.
Xymek
CYTAT(komar737 @ 14 11 2007, 12:42) *
Jesli takie marudy jak Gamespot, ocenily ta gre na 9.0, a "rzucajacy dychami" na lewo i prawo IGN dali 7,7, to mamy tu doczynienia z jakims precedensem.

Wlasnie mialem to samo napisac hyh.gif dziwna sprawa com...to samo tyczy sie GameTrailers - oni moim zdaniem gry oceniaja bardzo sprawiedliwie i u nich Assasins Creed dostal 9.1...

Sam juz gralem przez chwile (jakies 30 minut) i krotko mowiac jestem zachwycony, grafika, klimatem, animacja...to jest dokladnie to na co czekalem...teraz musze tylko zdobyc swoja kopie gry smile.gif nie wie ktos czy gdzies w wawie bedzie mozna dzis kupic ??
Soul
Ultima , wczoraj od nich odebrał preordera , prze dzwoń zobacz co i jak , może jeszcze im jedna sztuka została:P
2razyjot
Assasins Creed juz w drodze, poczytalem nieco recek, wy zaostrzyliscie mi apetycik i po Skate i Godfatherze wezme sie i za to! Mniam!! tongue.gif
Xymek
CYTAT(Soul @ 14 11 2007, 13:03) *
Ultima , wczoraj od nich odebrał preordera , prze dzwoń zobacz co i jak , może jeszcze im jedna sztuka została:P

nom niestety Ultima mnie wystawila confused.gif chcialem wczoraj kupic podstawke (mam zamowiona tez kolekcjonerke) i powiedzieli ze nie ma szans confused.gif
Slupek88
Serwisy czepiaja się systemu walki, z tego co czytam to każdemu się widzi, pasuje system walki, boże ci recenzeci są już za bardzo przezwyczajeni, do strzelanek, do używania tylko różnorakich pistoletów, a maja problemy z opanowaniem miecza. Co do monotonności, to co innego jest nuda, kiedy przechodzimy grę na siłe, czy tam jakieś misje, a nic takiego recenzeci nie pisza, tylko po prostu, że się powtarzaja dane zadania,misje, ale kur.. skoro gra jest taka freewolna, skakanie na budowle,ucieczki, akrobacje, interakcja z otoczeniem,tłumem, to ja moge ta sama misje przechodzić 100 razy na 100 innych sposobów, coś jak zabijane splicerów w Bioschocku. I na koniec, narzekają na monotonność, a do jasnej cholery, czy prawie każda, gra teraz wychodząca, nie jest monotonna, przykład, wspaniały Uncharted na ps3, z tego co wiadomo gra głównie opiera się na skocz zastrzel zabij, przejdz dalej itd.itp., Halo 3 idz, zastrzel, zastrzel zastrzel itd. itd. a wyścigi, a gry sportowe czy nie są monotonne, przeciesz od wielu lat chodzi w nich o to samo, a jednak w nie gramy i kochamy. I nawet gdyby nie wiem jakie serwisy wystawiły Ac, najniższe oceny to i tak wezme warto wziąsc ta gre dla wspaniałego klimatu, SREDNIOWIECZE, odwzorowane jak nigdy, klimat jak cholera, i do tego wspaniała fabuła no i świetna grafika.
t3xz
Inny punkt widzenia w IGN - Australia ratuje Ubisoft hehe:
http://xbox360.ign.com/articles/835/835134p1.html
Cegla
Nie rozumiem co sie tak wszscy grzeja na te oceny. Gra sie ma Wam podobac a nie recenzetom. Ja wbijam osobiscie pale w te oceny, bo z wiekszoscia sie nie zgadzam, a gra od tego gorsza sie nie staje.
Zeratul
Nigdy nie czytam reviews chyba, ze po tym jak mialem kontakt z gra. Wiem, co trzeba kupic i sprawdzic... jedynie czym ostatecznie bym sie sugerowal to reckami z gametrailers, bo kolesie zawsze wyciagaja i mowia o najwiekszych plusach i minusach gry i sa krytyczni w ocenie, plus prawie zawsze sie z ich ocenami zgadzam. Obejrzalem wczoraj ta recke AC, bo widzialem, ze sie jakas dyskusja wywiazala i dalej nie jestem jakos napalony na ta produkcje. Sprawdzi sie dzis...
Kroolik
CYTAT(ShtaS @ 14 11 2007, 12:21) *

myślę, że to raczej dowód dla wszystkich tych, którzy gotowi byli krzyczeć, że Soul gra na piratach.

Gdzie wy żyjecie? W dobie ultra-hightech drukarek i dostępności zielonych pudełek sprawa nie jest tak oczywista icon_twisted.gif

Co do Assassina to po obejżeniu 20 minut gry stwierdziłem, że tego się spodziewałem. Wygląda obłędnie, jak się gra? To niebawem się dowiem...
Co do ocen, to czym bardziej "rozpuszczony" recenzent tym "lepsza" ocena. Halo 3 dostaje wysokie oceny (średnia 93%), a takie małe "dzieło sztuki" jak AC leci tak nisko. No ale jak fanboje recenzują Halo to mamy takie oceny. Ehhhh "obiektywność".

Filmiki z pierwszych 40 !! minut i porównanie wersji x360/ps3

http://www.gamersyde.com/news_5516.html

mord00k
CYTAT(_Kroolik_ @ 14 11 2007, 16:04) *
CYTAT(ShtaS @ 14 11 2007, 12:21) *

porównanie wersji x360/ps3

imo wersja na X360 wygląda lepiej. Lepsze cienie i bardziej nasycone kolory.

sorry za offtop ale wie ktoś kiedy Cenega rozsyła kolekcjonerkę?
Diabeu
CYTAT(mord00k @ 14 11 2007, 19:47) *
sorry za offtop ale wie ktoś kiedy Cenega rozsyła kolekcjonerkę?

zadzwoń do nich to się dowiesz
Xymek
Jestem wlasnie po pierwszych 2h z Assasin's Creed i moge juz co nieco napisac. Na wstepie od razu musze sie przyznac, ze byla to najbardziej przezemnie wyczekiwana gra tego roku. Ogladalem prawie kazdy trailer, czylem prawie kazda zapowiedz czy wywiad (oczywiscie skrzetnie omijajac jakie kolwiek spoilery). Dlatego tez, jeszcze na dlugo przed ukazaniem sie samej gry, wytworzylem sobie w glowie jakis jej obraz, tego co bym chcial w niej zobaczyc, i jak bym chcial zeby sie w nia gralo. Czy skonczony tytul sprostal moim oczekiwaniom?

Juz teraz moge glosno powiedziec TAK smile.gif to jest wlasnie to na co czekalem tyle czasu, i to jest dokladnie to o czym marzylem. Poczynajac od bardzo fajnej i ciekawie zawiazujacej sie fabuly, przez genialny gameplay, cudowna grafike na fantastyczne muzyce konczac. Gra daje ogromna swobode, a wizualnie zapiera dech w piersiach. Juz sam klasztor Assasinow sprawia, ze moj respekt dla projektantow lokacji, ktorzy pracuja w Ubi, jest ogromny. Ale czego innego mozna bylo sie spodziewac, po producentach tak fantastycznej gry jak Prince Of Persia: Sands Of Time (ktora dla mnie osobiscie jest pozycja kultowa i jedna z najlepszych gier na PS2). Kolejny temat o ktorym mozna by napisac ksiazke to animacja smile.gif wszystkie modele w grze z Altairem na czele, sa animowane w sposob ktorego nie znajdziesz w zadnej innej grze, jest to po prostu nowy standard, w tym temacie AC moze dorownywac tylko jedna produkcja CoD4. Kolejne ochy i achy beda dotyczyc otoczki gry i wspanialego klimatu jaki wytwarza sie podczas grania, serio to trzeba przezyc samemu, wystarczy tylko troche otworzyc glowe i juz jestesmy w sredniowiecznych czasach ziemi swietej. Muzyka rowniez nie zawodzi, ale jak wiemy za nia wziol sie stary wyga przemyslu growego Jesper Kyd i pozostaje mu tylko pogratulowac, to samo tyczy sie wszelkich dzwiekow czy voicow smile.gif. A na koniec zostawilem sobie oslawiony Parkur hyh.gif zawarty w AC. W momecie kiedy zapoznasz sie i zaprzyjaznisz ze sterowaniem w grze mozesz robic naprawde niesamowite rajdy po budynkach i czym sie tylko da. Sterowanie jest rozwiazane po mistrzowsku, lapie sie je od razu i sprawia duzo przyjemnosci (totalnie nie rozumie jak ktos z PSX Extreme mogl na nie nazekac, no chyba ze mial dwa lewe palce wink.gif )

Co mnie zdziwilo apropo Assasin's Creeda, to oceny jakie ta gra dostaje od czesci recenzentow. Nie jestem ich w stanie zrozumiec. Czepiaja sie walki ktora z czasem podobno staje sie troche za latwa, zapominajac, ze w grze sterujemy Assasinem, kolesiem ktory jest sredniowieczna maszyna do zabijania (swoja droga, gdyby tak szukac porownan, to w BioShocku tez od polowy gry, splicerzy i Big Daddy, nie byli juz zadnym wyzwaniem dla gracza, a gra zgarniala od prawie wszystkich recenzentow 10tki, notabene calkiem zasluzenie, ale skoro nie ganili za to Bioshocka, mogli by sie wykazac taka sama konsekwencja wobec AC). Dziwi mnie tez nazekanie na powtarzalnosc, a z drugiej strony argumentowanie ze ogromna zaleta gry, jest swoboda jaka otrzymuje gracz, w wykonaniu kazdego zadania - troche sie te dwa argumenty wykluczaja, bo w takim razie tylko od gracza zalezy, czy bedzie ciagle powtarzal te same akcje czy jednak postanowi sobie rozgrywke troche urozmaicic...Podsumowujac uwazam ze oceny pokroju 7, sa wysoce niesprawiedliwe, i moga tylko zepsuc tej wspanialej grze sprzedaz. A szkoda by bylo ,gdyby ktos zrezygnowal z tak wspanialej przygody, tylko dlatego ze paru recenzentom zachcialo sie byc na sile kontrowersyjnymi.

Ok koncze moj przydlugi wywod...

Ocena wstepna gry:

9,7 na 10

przede wszystkim za spelnione marzenia wink.gif

dzieki UBI
Soul
Nie wiem jacyś debile oceniali AC , no ale co mnie to ,mną giera zamiotła Po jakiś 20 h grania mogę śmiało powiedzieć że gra zasługuje na 9 i to bez dwóch zdań ,nie zawiodłem się nawet przez chwilę . Panowie nic tylko grać! nie jest tak łatwo jak to wszystko wygląda na filmikach ,dostałem zadanie zabić dwóch szlachciców , zadnie było o tyle trudne że alarm = reset misji , więc wszytko trze ba było zrobić po cichu ;) ))))))))))))))))) I tak też zrobiłem , a ile się na pociłem no nic nie ważne ,zrobiłem tak ogarnąłem jak się typ porusza schowałem się w wozie z siane przy czekałem i bęc po gościu(assassinejt) z powrotem w sianko ,przeczekanie i wybitka. Drugiego ogarnąłem jeszcze inaczej ,w biłem się w tłum mnichów ,szybki assassinejd , znowu palenie frana w mnicha = spokojne od dale się od ciała ,bez przypału :) Przy obu killsach obok mnie jest masa ludzi , w tym Ci którzy mogą zrobić krzywdę.

Nie wiem mogę się mylić ale wydaje mi się że mam nieco więcej niż pól gry ,czyli przede mną jeszcze sporo zabawy ,mam już jakieś 20h i na pewno na tym się nie skończy .Jest naprawdę sporo do zrobienia , a ja nawet połowy nie zrobiłem ,tej gry nie da się przejść na biegusi nie patrząc na to co się dzieje do koła nas , widoki są po prostu KAPITALNE! no i to skakanie po tym wszystkim MASAKRA !

Gdy zabije się kogoś na oczach innych w tym przypadku wieśniaków, robi się klasyczna panika na ulicy ,ale nie na jakąś szeroką skalę ;P coś się zaczyna dziać ludzie się boją potrafią nawet klęknąć przed Tobą;) ale to już przy jakieś porządnej zadymie . Atakują nas tylko "średniowieczna policja" jeden szybki assassinejt na oczach wieśniaków jest do przeżycia , tylko żeby średniowiecznych nie było w pobliżu , albo nie może to się dziać na oczach "średniowiecznych"

Miasta są ogromne!!!!! A póki co moje ulubione miasto to "Acre" zamek,port po prostu coś pięknego.

Co do rozwoju naszego bohatera , po każdym udany zadaniu dostajemy coś nowego , jak wyżej kolega wypisał sztylety do rzucania , miecz , ostrze do zabijania po cichu ,możliwość wykonywania counterów , counterów na rzut , mocniejsze rozpychanie się ,szybsze wchodzenie po drabinie ( tego nie jestem pewien ;P mogło mi się coś ubzdurać) lepsze uniki itp

Walka jest ostra i zacięta , jeden błąd = jedna kreska mniej na naszym hudzie ,rzucanie kamieni w naszą stronę też potrafi mocno z irytować .

Choć z tym bieganiem po dachach wcale nie jest tak łatwo,że by dobrze doskoczyć trzeba dobrze się ogarnąć i wyczuć odpowiedni "Tajming" co kiedy wcisnąć , momentami wszystko wychodzi tak płynnie że to głowa mała :D

A i interakcja z otoczeniem jest genialna !!!!!!!
Slupek88
Co prawda jeszcze czekam na swoją wersje (mam nadzieje, że jutro), ale jestem pewien opinii Soula i Xymka, podobnie dla mnie jest to najbardziej wyczykiwana gra, i wierze w jej wielkość, a po przeczytaniu tych dówch opinii, jestem pewien.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.