TEAM Dabrowa Tar.
15 11 2007, 09:24
Chłopaki maja racje-bdb gra,olbrzymie tereny,grafika,bardzo grywalna-nie ma co sie rozisywac-zakup obowiazkowy

(czesto bedziecie uciekac....gdy uda sie wam wejsc gdzie inni nie moga,to poleca w was kamienie by wac stracic

) do pełni szczescia brakuje stlu walki z sc
CYTAT(Xymek @ 15 11 2007, 00:53)

Czepiaja sie walki ktora z czasem podobno staje sie troche za latwa, zapominajac, ze w grze sterujemy Assasinem, kolesiem ktory jest sredniowieczna maszyna do zabijania
Taka ciekawostka - hasziszin nie byli maszynami do zabijania, tylko ludźmi, którzy po prostu nie bali się śmierci. Członków sekty, którzy mieli być mordercami, odurzano haszyszem i, kiedy zasnęli, przenoszono do zamkniętych komnat, w których czekały na nich kobiety, owoce i więcej haszyszu. Wpajano im, że to przedsionek nieba i że śmierć w chwale Pana przeniesie ich tam na stałe.
Asasyni byli dlatego skuteczni, że nie dbali o swoje życie, nie dlatego że wywijali jak w Matriksie. I rzeczywiście, przytłaczająca większość z nich zabijana była na miejscu morderstwa. Mieli to po prostu w du.pie.
A "Acre" to Akka, serce Królestwa Jerozolimskiego po upadku Świętego Miasta.
Jeżeli wiszą wam takie ciekawostki to możecie mnie przegonić i będę już cicho
Mnie nie przeszkadzasz
dawaj Sasori. ja uwielbiam wiedziec nieco wiecej w temacie. z checia poczytam ciekawostki
Pograłem trochę i naprawdę nie wiem jak można tej grze dać 7 czy mniej. Fajny klimacik, sporo zabawy. Taki trochę Crackdown w średniowieczu (tutaj są flagi zamiast orbów)
CYTAT(jiloo @ 15 11 2007, 11:02)

dawaj Sasori. ja uwielbiam wiedziec nieco wiecej w temacie. z checia poczytam ciekawostki

nie prowokujcie Sasa bo się rozkręci jak katarynka
CYTAT(Sasori @ 15 11 2007, 09:25)

CYTAT(Xymek @ 15 11 2007, 00:53)

Czepiaja sie walki ktora z czasem podobno staje sie troche za latwa, zapominajac, ze w grze sterujemy Assasinem, kolesiem ktory jest sredniowieczna maszyna do zabijania
Taka ciekawostka - hasziszin nie byli maszynami do zabijania, tylko ludźmi, którzy po prostu nie bali się śmierci. Członków sekty, którzy mieli być mordercami, odurzano haszyszem i, kiedy zasnęli, przenoszono do zamkniętych komnat, w których czekały na nich kobiety, owoce i więcej haszyszu. Wpajano im, że to przedsionek nieba i że śmierć w chwale Pana przeniesie ich tam na stałe.
Asasyni byli dlatego skuteczni, że nie dbali o swoje życie, nie dlatego że wywijali jak w Matriksie. I rzeczywiście, przytłaczająca większość z nich zabijana była na miejscu morderstwa. Mieli to po prostu w du.pie.
A "Acre" to Akka, serce Królestwa Jerozolimskiego po upadku Świętego Miasta.
Jeżeli wiszą wam takie ciekawostki to możecie mnie przegonić i będę już cicho

dajesz dajesz...podobaja mi sie te opowiesci - mam nadzieje tylko ze nie Ty sam je piszesz...
No to opowiem wam moją ulubioną historyjkę, wyczytaną w "Dziejach wypraw krzyżowych" pióra Stevena Runcimana.
Jednym z najsłynniejszych (choć niedoszłych) celów asasynów był sam Saladyn. Kilku morderców kilkukrotnie dotarło bardzo blisko Saladyna, lecz ochroniarze tego wielkiego wodza zawsze zdążali z posiekaniem ich zanim doszło do czegokolwiek poważnego.
Saladyn wpadł w nerwicę, postanowił przeto skończyć z sektą i obległ zajmowaną przez nią twierdzę Masyaf. Oblężenie się nie powiodło. Któregoś poranka Saladyn zbudził się w swym namiocie i zamarł z przerażenia - na jego piersi leżało zatrute ciastko z karteczką o treści "Jesteś w naszej mocy." Tego samego dnia Saladyn zainicjował rozmowy pokojowe.
Trochę to dziwne - kilkukrotnie asasyni dawali ciała, a potem taka akcja, że Fisher się chowa (raz - wydostać się z otoczonego zamku, dwa - przekraść do serca obozu oblegających, położyć kawał ciasta na najpotężniejszym władcy Bliskiego Wschodu i trzy - wrócić w jednym kawałku, a to wszystko bez bycia spostrzeżonym). No ale może właśnie o to im chodziło, by owinąć sobie Saladyna wokół palca?
A co do gry, to chętnię ją obczaję za parę miesięcy, kiedy stanieje. Setting jest bombowy.
Zeratul
15 11 2007, 14:50
Na poczatku wielkie rozczarowanie. Siedzialem przed konsola i tylko CO TO K$%^A JEST? Chodzi mi generalnie, o akcje z czasem i animusem... wiem, wiem bylo juz o tym wiadomo od dosyc dawna, ale jakos nie docieralo do mnie, ze tak spartacza gre. IMO to jest do bani. Spodziewalem sie genialnej, klimatycznej gry w sredniowieczu gdzie w czasach krucjat, a przez to co zrobili nie potrafie sie w ogole wczuc. No ale whatever, bo potem jest tylko lepiej. Wprawdzie pogralem tylko z 5h, ale ok. No wiec w GT fabula dostala 9.7. W moim przypadku po tym co zrobili z ta gra nie dam jej wiecej niz 5, chocby nie wiadomo co mialo sie wydarzyc. Moze komus to bardziej odpowiada i dzieki temu ulatwi mu wczucie sie w gre, ale sorry no bonus nie w moim przypadku. A to Forwarding to current event. BULLSHIT!
Anyway gameplay daje rade, walczy sie dosyc fajnie, kradnie sie tez fajnie, ale najwiekszy fun to wspinaczka i skakanie po dachac, wprawdzie nie jest zbyt skomplikowane, ale dostarcza miodu. Nie twierdze, ze bedzie tak przez kolejne 20h, ale nie narzekam poki co i podoba mi sie to. A faith jumps czy jak to sie tam nazywa sa przekozackie XDD
Gra laczy w sobie pare stylow, jak bycie stealth, walka na miecze, skoki... itd I to jest zdecydowany plus. Animacja jazdy na koniu nie zachwyca, ale trzyma fason. Natomiast animacja Altaira jest przekozacka. I tak zaraz sie pojawia porownania do Uncharted. Nie wiem ile Uncharted ma tak tych animacji, ale bardziej mi sie podoba ta w AC, gdyz Drake biega machajac lapskami jak ciota i podskakuje jak ruska prostytutka. Bez tych dwoch moze i by wypadala lepiej. Anyway graficznie jest pieknie. Wprawdzie wyglad postaci nie jest zbyt mocny, ale np. taki damaszek zgniata jaka, ze wychodza ustami. Piekne i klimatyczne miasto. Plus tyle przechodniow, ta interakcja... O KORWA! Jest bosko! Tak wiec z koncowa nota sie wstrzymam. Ogolnie nie jestem fanem Jade Raymond.
Acha kupwalem gre w gamestop. zwykla wersje i mi dorzucili art book
ja sobie też wczoraj poczytałem na wikipedii i podobnych stronkach o assasynach i generalnie wiem co nieco.. polecam wszystkim a teraz biorę się za gre.
mord00k
15 11 2007, 15:52
Cenega zaczyna rozsyłać kolekcjonerkę dopiero w przyszłym tygodniu w "dniu nieokreślonym". Chyba anuluję zamówienie bo nie wiem czy warto płacić te dodatkowe 85 zł za figurkę, komiks i płytę DVD. Brał ktoś? W Ultimie dostępna od ręki?
Pytanie co do gry. Jakie są limity wysokości wspinania się? Znaczy jak wysokie jest najwyższe miejsce. Serio pytam, nie dla zdjęcia zdeka offtopu.
Meanthord
15 11 2007, 16:07
Wysokosc nie ma znaczenia, bo wdrapac sie gdziekolwiek nie jest trudno, to - poniekad niestety - banalna sprawa. Za freeroaming odpowiada kombinacja przyciskow, a postac automatycznie zaczyna robi rozne cuda. Lepiej bylo w Crackdownie - tam, zeby dostac sie w niektore miejsca trzeba bylo chociaz troszke pokombinowac.
CYTAT(Meanthord @ 15 11 2007, 18:07)

...Za freeroaming odpowiada kombinacja przyciskow, a postac automatycznie zaczyna robi rozne cuda. Lepiej bylo w Crackdownie - tam, zeby dostac sie w niektore miejsca trzeba bylo chociaz troszke pokombinowac.
Dobrze sobie, chyba w pierwszej miejscówce - wiosce Altara. Już dalsze tereny Jerozolimy, czy zamku Templariuszy wymiatają takimi rozwiązaniami architektonicznymi, że nie raz trzeba dokładnie planować trasę ucieczki, bo można po prostu zlecieć na pysk. Wg. mnie jest o wiele lepiej niż w Crackdown. No i ta animacja rąk Altara, w zależności czego się chwyta.
Och tak. Wielki skok jakościowy od czasu PoP.
No i ta grafa. Kompletnie się nie boję czy X360 i PS3 pociągną ogromne i otwarte miejscówki z GTA4, patrząc na to jak poradziły sobie w Assassin's Creed.
Jak na dzień dzisiejszy, najwięcej prawdy ma ocena GameTrailers - 9.1. Nie jest to jakaś wybitna gra na 9+, ale na prawdę już 8 wydaje się wobec niej nie w porządku.
Można się spierać czy jest przereklamowana, czy UbiSoft rozbudził nadzieje na nie wiadomo jaki gameplay, lecz imo przynajmniej to co pokazywali i o czym mówili w samej grze się znalazło. A że niektórzy oczekiwali czegoś więcej ponad sprawny i przemyślany system zabawy, to ich sprawa. Dopiero GTA4 pewnie zrewolucjonizuje na tyle rynek freeroamingowych gier akcji, aby później AC2 miało na czym się wzorować.
marcines2
15 11 2007, 18:24
Witam. Nie wiem, moze przeoczylem ta opcje, ale czy w tej grze mozna wlaczyc napisy. Bo ze sluchy z moim angielskim nie jest zadowalajaco, a przechodzenie gry bez znajomosci fabuly jest troche bez sensu. Pozdrawiam
A ja mam pytanie co do dzbanuszków, bo pamiętam, że jak Jade grała w demo na targach to wyglądało to żenująco - kobiecie wypadły dzbanki z rąk, spadły na ziemie i się rozbiły przy czym od razu znikły z ziemi... ten kto oglądał wie o czym mówię, zostało to jakoś lepiej rozwiązane czy bez zmian ?
zagrałem. początek jest "wtf?".. generalnie tego chciałem i tego się spodziewałem po samej grze, fenomenalna animacja, altair rusza się jak najbardziej wredny madafak na ziemi (ruch altaira jak wysuwa ostrze.. grrr, aż ciarki po plecach przechodzą..), wieeelkie mieściny.. jedyne co mnie drażni to muzyczka, bo jest cicho i mało.. i dołączam do pytania wyżej, można napisy włączyć?
marcines2: nie ma możliwości włączenia napisów - też bym z chęcią przywitał tą opcję, bo ciężko jest wyłapać wątki fabularne z kaleczonej naleciałościami arabskimi angielszczyzny.
popiol - akurat ten element gameplaya pozostał bez zmian. Za to lewitujących zwłok już nie uświadczysz - wszystko w technice rag doll zsuwa się z dachu i wywołuje panikę wśród przechodniów.
Bawił się ktoś już z Was może w zbieranie flag? Mam problem z jedną, szukałem po sieci, ale znalazłem tylko fotkę i kolesia z tym samym problemem

Chyba z 1,5h próbowałem skakać z tej wysokiej kolumny po lewej, na tą niższą z flagą. Altair nawet jak już blisko dolatuje, to się od niej odbija... Kombinowałem też inaczej, bez skutku. Komuś się udało albo ma jakiś pomysł? Miejsce to rozwidlenie na dole mapy, pomiędzy Acre i Jerusalem.
Zeratul
16 11 2007, 05:07
rzuc granata pod nogi
Master_Lukas
16 11 2007, 12:52
Ma ktos linka do jakiejś mapki gdzie pokazane sa wszystkie flagi?
Jeszcze za wcześnie na to. No chyba, że gdzieś skany oficjalnego poradnika ktoś wrzuci. Samo zbieranie flag idzie dość łatwo - widać je z daleka, nie są w jakiś chamskich miejscach poukrywane. W miastach trochę trudniej, ale nie ma tyle kombinowania co z orbami w Crackdownie jak na razie

W sumie trzeba znaleźć 420 sztuk.
Na swoje pytanie wyżej sam odpowiem, bo może ktoś tak jak ja będzie się męczył na starcie. Podobno po trzeciej misji dostajemy jakieś rękawice (czy inne cudo średniowiecznych rzemieślników), które pozwolą dostać się na kolumnę.
Temper-Tantrum
16 11 2007, 14:13
W takich momentach jak ten ciesze sie , ze zamienilem ps3 na xboxa 360 !!
mord00k
16 11 2007, 15:04
Odwołałem sobie kolekcjonerkę. Główny powód to to ,że nie mogłem się doczekać, lol. A tak na serio nie podoba mi się wykonanie tej figurki ,a to dla mnie jedyna atrakcja tej limitki. Olać.
No ale mam i gram. I się cieszę! Kurczę, ten rok mną zamiótł i zamiecie. Assasin rozłożył mnie klimatem na łopatki. Matriks mi tak bardzo nie przeszkadza. Trochę imo za łatwe ucieczki są. Rozumiem ,że tak jest tylko w pierwszym mieście? Grafika jest po prostu rozbrajająca. Gdy wyjechałem z doliny na Damaszek po protu na widok miasta opadła mi szczęka. Piękne widoczki. Do tekstur też nie można mieć jakichś specjalnych wątów. AC zamiata i stwierdzam to ze 100% pewnością. 9+/10
Kupil juz ktos w empiku albo mm bylem dzisiaj w gdansku i nie kumaja o jaka gre mi chodzi dramat...
CYTAT(mord00k @ 16 11 2007, 15:04)

Odwołałem sobie kolekcjonerkę. Główny powód to to ,że nie mogłem się doczekać, lol. A tak na serio nie podoba mi się wykonanie tej figurki ,a to dla mnie jedyna atrakcja tej limitki. Olać.
No ale mam i gram. I się cieszę! Kurczę, ten rok mną zamiótł i zamiecie. Assasin rozłożył mnie klimatem na łopatki. Matriks mi tak bardzo nie przeszkadza. Trochę imo za łatwe ucieczki są. Rozumiem ,że tak jest tylko w pierwszym mieście? Grafika jest po prostu rozbrajająca. Gdy wyjechałem z doliny na Damaszek po protu na widok miasta opadła mi szczęka. Piękne widoczki. Do tekstur też nie można mieć jakichś specjalnych wątów. AC zamiata i stwierdzam to ze 100% pewnością. 9+/10
Im dalej tym lepiej ,sam zobaczysz ,gra rozwija się kapitalnie ! Jak można tej grze dać 7 ?!
Slupek88
16 11 2007, 15:11
to jest parodia, to samo cały Gdańsk przeleciałem, wszędzie mi mówia ze premiera jest 23 listopada. Gdy im tłumacze że niektóre sklepy juz maja od środy, to oni ze to niemożliwe. To samo odpuszczam sobie kolekcjonerską, która mają wysyłąć dopiero w przyszlym tygodniu, a już nie wytrzymam, zazdroszcze tym co już graja.
mord00k
16 11 2007, 15:14
CYTAT(Soul @ 16 11 2007, 15:11)

CYTAT(mord00k @ 16 11 2007, 15:04)

Im dalej tym lepiej ,sam zobaczysz ,gra rozwija się kapitalnie ! Jak można tej grze dać 7 ?!
Też się zastanawiam. Pewnie oczekiwali od niej kosmicznej jakości. A nie sorry, taka już jest;] Po prostu pewnie chcieli mieć grafę jak z rendera i w ogól żeby wszystko było jak tam. Idealne. No cóż, nie zawsze ludzie nawet z największym firm są kompetentni. Ich problem. Ja tam olewam recenzje.
A i jak wam potrzebna jakaś pomoc , czegoś nie wiecie śmiało zadawajcie pytania.
A najlepiej na GG , bo w domu mam zablokowane forum ;P
Grę dziś pewno skończę została mi końcówka.
Zeby bylo smieszniej na stronie empiku date premiery maja ustalona wlasnie na dzisaj znowu mam poczucie mieszkania w du[pie europy... Mass effect wyjdzie pewnie dopiero na swieta... FCUK!! mialo byc tak milo dzisaj
CYTAT(Slupek88 @ 16 11 2007, 15:11)

to jest parodia, to samo cały Gdańsk przeleciałem, wszędzie mi mówia ze premiera jest 23 listopada. Gdy im tłumacze że niektóre sklepy juz maja od środy, to oni ze to niemożliwe. To samo odpuszczam sobie kolekcjonerską, która mają wysyłąć dopiero w przyszlym tygodniu, a już nie wytrzymam, zazdroszcze tym co już graja.
hehehehe to chyba tylko ja jestem takim hardkorowcem, ze mam dalej zamowiona kolekcjonerke, a nie mogac sie doczekac kupilem tez wersje podstawowa

...co do figorki z kolekcjonerki to jest ona naprawde swietnie wykonana - osobno kosztuje 200zl...
mord00k
16 11 2007, 15:30
Wykonana - może i tak. Pomalowana - nie. Uwierz mi, widziałem o wiele lepsze rzeczy.
Ja jeszcze nie odmówiłem znaczy się, nie miałem czasu

. Może i zrobię tak ,że pogram do póki nie dostanę kolekcjonerki , a potem sprzedam zwykłą. I tak za kolekcjonerkę płacę o wiele taniej niż w innych sklepach
maciucha
16 11 2007, 15:45
Czy przestrzeń jest tak duża jak zapowiadano?
Matriks_1111
16 11 2007, 17:13
Parodia... cały Kraków zjeździłem... MM, Saturn, Empiki... nie ma

Do tego do MM przyszła jakaś paczka od dystrybutora tej gierki, ale niestety nie jest to to, czego oczekiwali... Jutro może będzie już dostępna - ale i tak to jest kosmos - reklamy gry są, a na półkach pustki - to się może zdarzyć tylko w Polsce
Meanthord
16 11 2007, 18:17
CYTAT(mord00k @ 16 11 2007, 15:14)

Też się zastanawiam. Pewnie oczekiwali od niej kosmicznej jakości. A nie sorry, taka już jest;] Po prostu pewnie chcieli mieć grafę jak z rendera i w ogól żeby wszystko było jak tam. Idealne. No cóż, nie zawsze ludzie nawet z największym firm są kompetentni. Ich problem. Ja tam olewam recenzje.
Nie oczekiwalem renderow, ani idealow, a mimo to zgadzam sie z ocena "7" (chociaz osobiscie ja wystawilbym "8"). Ot i tyle, gusta sa rozne

. Z tego co zauwazylem glownym zarzutem jest monotonnosc i schematycznosc i z tym zgadzam sie calkowicie, robimy DOKLADNIE to samo w kazdym miescie po kilkanascie razy i generalnie gra niczym nie zaskakuje. Freeroaming, architektura miast, rozmach - zgoda, powalajace

. To mocno ciagnie gre w gore, ale merytorycznie i tresciowo jest tylko przecietnie. Nie jest to solidny dzwon w czache, jaki swego czasu zadaly Gearsy czy zada Mass Effect

, ale dobra gra. Dobre gry sie kupuje, wiec kupic AC trzeba

. Oceny sa calkiem sprawiedliwe - 10 bylaby przegieciem paly, 9 troszke na wyrost (to blisko idealu, a tej grze do tego sporo brakuje), 8 w sam raz, 7 tez stonowana. Nizsze oceny bylyby przegieciem w druga strone.
A ja probowalem dzisiaj zakupic i co? W warszawskich empikach "premiera sie opoznila".
Slupek88
16 11 2007, 20:14
W Ultimie mają "zwykłą wersje" po 239 zł.
ImOwnYou
16 11 2007, 20:14
Teraz wyczytałem że AC prezentuje się lepiej na maszynce Billa

. Wersja na PS3 ma kłopoty z płynnością rozgrywki, i texturami. A ciekawostką jest to że Creed miałó powstać tylko na PlayStation 3, i powinno teoretycznie wyglądac lepiej, a jednak tak sie nie stało, bo widocznie Developer bardziej skupił na wersji dla X'a, niż dla PS3, lub PS3 jest nadal nie dokońca ujażmione
mord00k
16 11 2007, 20:48
CYTAT(Meanthord @ 16 11 2007, 18:17)

CYTAT(mord00k @ 16 11 2007, 15:14)

Nie oczekiwalem renderow, ani idealow, a mimo to zgadzam sie z ocena "7" (chociaz osobiscie ja wystawilbym "8"). Ot i tyle, gusta sa rozne

. Z tego co zauwazylem glownym zarzutem jest monotonnosc i schematycznosc i z tym zgadzam sie calkowicie, robimy DOKLADNIE to samo w kazdym miescie po kilkanascie razy i generalnie gra niczym nie zaskakuje. Freeroaming, architektura miast, rozmach - zgoda, powalajace

. To mocno ciagnie gre w gore, ale merytorycznie i tresciowo jest tylko przecietnie. Nie jest to solidny dzwon w czache, jaki swego czasu zadaly Gearsy czy zada Mass Effect

, ale dobra gra. Dobre gry sie kupuje, wiec kupic AC trzeba

. Oceny sa calkiem sprawiedliwe - 10 bylaby przegieciem paly, 9 troszke na wyrost (to blisko idealu, a tej grze do tego sporo brakuje), 8 w sam raz, 7 tez stonowana. Nizsze oceny bylyby przegieciem w druga strone.
Dla mnie 9 jest oceną właśnie idealną dla AC. Dla mnie AC jest większym dzwonem w czache niż Gearsy. Te na mój gust nie pokazały nic oprócz za(pipi)istej grafy, dobrego multi i ciekawego systemu walki. A jednak bardziej podoba mi się AC. No ale cóż. Jak powiedziałeś kwestia gustów
CYTAT(mord00k @ 16 11 2007, 20:48)

Dla mnie AC jest większym dzwonem w czache niż Gearsy. Te na mój gust nie pokazały nic oprócz za(pipi)istej grafy, dobrego multi i ciekawego systemu walki. A jednak bardziej podoba mi się AC. No ale cóż. Jak powiedziałeś kwestia gustów ;)
:D
Zupełnie jak "A co dla nas zrobili Rzymianie?" w "Żywocie Briana".
mord00k
16 11 2007, 21:29
No wiem ,że tak to brzmi ale... no po prostu kwestia gustu c'nie. Jednemu spodobają się bardziej przygody "pudziana-żołnierza" ,a drugiemu samotnego zabójcy niezależnie od tego co dała nam dana gra. W końcu chodzi o to żeby gra podeszła danej osobie i to się dla tej osoby liczy ,a nie to czego to ta gra nie dała. No.
buzra102
16 11 2007, 21:39
Jeżeli chodzi o dostępność gry w Polsce w dniu premiery to najprawdopodobniej w całym kraju w Empikach, MM i innych większych sklepach z elektroniką premiera jest opóźniona. W Szczecinie nie ma gry ani w MM, ani w Empiku (CH Galaxy oraz ul.Krzywoustego). Oczywiście pracownicy nie wiedzą nic na temat gry. Czy ktoś zakupił grę dzisiaj w innym mieście w MM, bądź Empiku ?
OsciBosci
16 11 2007, 22:41
wow IGN UK dał za gameplay ocene 4/10, mozna przestaniemy sie oszukiwac??
Bez kitu, nie wiem jakim trzeba byc fanbojem zeby mowic, ze AC to gra na 9. Niby miala byc super skomplikowana produkcja z masa mozliwosci, a okazuje sie, ze gra jest prosta jak drut i zawodzi tam gdzie miala rzadzic - w gameplayu. Zaluje kasy - trzeba jak najszybciej wymienic. Gratuluje rozumu panu, ktory kupil limited i zwykla.
Scenki przerywnikowe = kilka nieruchomych kukiel costam belgocze - ciapaki maja taki akcent, ze ciezko jest wszystko wylapac. System walki - powrot do POP sprzed prawie 20 lat - zenada. Fabula jest ciezka (co mozna oczywiscie zaliczyc in plus), a klimat jakis taki przygnebiajacy. Gra o skrytobojcy umozliwa 2 rodzaje stealth killi - kwik. Generalnie gre warto zobaczyc dla freeroamu, tetniacych zyciem ulic i dalekiego pola widzenia, ale kupno ODRADZAM. Nie oszukujmy sie - miala byc gra wielka i teraz wiele dzieciakow, które czekały na nia z wywieszonymi jezorami (chociaz kolejne filmy sugerowaly, ze moze nie byc najlepiej) lub zakupilo w dniu premiery wciska sobie kity, ze AC jest bajeczny i miazdzy Gears of War. Zabawne. Zawod roku - taka jest prawda.
Temper-Tantrum
17 11 2007, 00:39
Panwie : grafika zjada komiksowo-babelkowe halo bez mowienia dzien dobry . Misje sa inne niz wybij wszystko co sie rusza , potem wybij wszystko co sie rusza a na koniec wybij wszystko co sie rusza . Guzik skacz jest odpowiednio zinterpretowany . Nie ma skokow na 20 metrow . Halo bylo w kiepskiej rozdzielczosci i wygladalo tak sobie . AC posiada grafike co najmniej dobra . Architektura to majstersztyk . Halo3 moglby byc shareware sciagalnym za 800 gp z live ale i tak bym sie zastanowil . AC moglo by kosztowac 49.99# i tak bym kupil .Ta gra ma tak wielen plusow i taka glebie , ze gdyby plusami mozna by obdarowac 10 gier a AC dalej bylo by dobre . Cod 4 , ACi F:F nastala era gier , ktore w sp nie dadza Ci pojsc spac . W mp nie wiem , bo lubie przygody . Nawet po pijaku wole dyskusje niz dac komus w ryj ( vide odmozdzone najbki w stylu halo ) . Jeszcze mass efect etc .
IGn i Gamespot to lapowkarze §. Outrun 2006 dostalnotty powyzej 8 , chociaz jest duuuuuuuuuuuzo gorszy od road race . Znalazlem kilka gier , ktore sa smieciami , ale oba serwisy daly im duzp punktow . Panowie redaktorzy obu musza zarobic na subskrycje stron porno i zarcie . Kazdy ma swoja wizje dobrobytu i bedzie do niej darzyl . IGn i Gamespot nie ufam
Meanthord
17 11 2007, 00:50
Rozwin o tej glebi, bo cos mi umknelo.
Generalnie gra jest prosciutka - wszystko mozna robic "na pale", a i tak ukonczyc kazda misje z sukcesem. Juz Tenchu 1 z PSX-a byl O WIELE bardziej "stealth" - w tej grze przechodzenie niektorych misji "na jana" konczylo sie doslownie po kilku minutach, w AC mozna robic co sie chce bez zbytnich konsekwencji. Ktos napisal, ze trzeba dokladnie opracowywac trase ucieczki przed straznikami - ROTFL

.
Opracowywac trase = wskoczyc do pierwszego napotkanego stogu siana :FFFF
Geniusze z ubisoftu pozwolili opracowywac plan ucieczki ALBO napi.er.dalac na jana przed siebie. Wybor nalezy do ciebie.
;D
CYTAT(Meanthord @ 17 11 2007, 09:50)

Rozwin o tej glebi, bo cos mi umknelo.
Generalnie gra jest prosciutka - wszystko mozna robic "na pale", a i tak ukonczyc kazda misje z sukcesem. Juz Tenchu 1 z PSX-a byl O WIELE bardziej "stealth" - w tej grze przechodzenie niektorych misji "na jana" konczylo sie doslownie po kilku minutach, w AC mozna robic co sie chce bez zbytnich konsekwencji. Ktos napisal, ze trzeba dokladnie opracowywac trase ucieczki przed straznikami - ROTFL

.
Cos mi sie wydaje ze jestesza bardzo uprzedzony, grales...nie podeszlo spox...
Keymaker
17 11 2007, 07:40
Słuchajcie, gdzie w Warszawie można dostać tę gierkę ? Wczoraj byłem w Pempiku w Arkadiii co ? HUGO ! Styknąłem się jednocześnie z innym graczem, który też na głodzie przyszedł zostawić złodziejom 250 zł. Pracownik mówił, że gra będzie u nich pod koniec listopada...i że nawet kierownik Empiku w Arkadii jest na nią napalony

Masowa hipnoza ?
Slupek88
17 11 2007, 07:59
Po raz, kolejny, to ja sestem z Gdańska, a wiem gdzie w Wwa, można dostać ULTIMA.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.