Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Assassin's Creed
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
aju
CYTAT(JacekW @ 16 11 2007, 15:21) *
Zeby bylo smieszniej na stronie empiku date premiery maja ustalona wlasnie na dzisaj znowu mam poczucie mieszkania w du[pie europy... Mass effect wyjdzie pewnie dopiero na swieta... FCUK!! mialo byc tak milo dzisaj

Wiec skoncz wierzyc 'wielkim' sieciom a zacznij zagladac do sklepow internetowych, ktorych jest w Polsce juz kilka na dobrym poziomie, szczegolnie tych wyspecjalizowanych w grach a nie wielkim molochom jak empik ...
Kroolik
Panowie, czy ktoś mi wyjaśni o co chodzi?
Na Allegro pojawił się AC za 40 i 50 pln. Niby oryginał jest napisane, no ale coś tu śmierdzi. Tylko dla mieszkańców Krakowa i okolic.
Zakładam, że jest to piracka wersja. Wie ktoś coś?
Matriks_1111
Lol - chodzi o to, że dostaniesz grę za 40 zł, jeżeli przyniesiesz inną o wartości ok 200 zł na wymianę... tak trudno przeczytać ze zrozumieniem? tongue.gif
Iras
Proponuję dokładnie przeczytać opis.

50 złotych + gra o wartości ~ 200 złotych

Jednym słowiem: wymiana.

EDIT: Kolega był minimalnie szybszy wink.gif
Matriks_1111
Inna sprawa, że już totalną miazgą jest to, że za 40 zł mamy wersję na X360, a za 50 zł na PS3 - kolega chyba się ostro zamotał w tym czytaniu opisów aukcji wink.gif
rastafuraj
CYTAT(yaczes @ 17 11 2007, 00:51) *
Opracowywac trase = wskoczyc do pierwszego napotkanego stogu siana :FFFF
Geniusze z ubisoftu pozwolili opracowywac plan ucieczki ALBO napi.er.dalac na jana przed siebie. Wybor nalezy do ciebie.
;D

Widocznie gramy w różne gry, bo u mnie biegać na jana przed siebie nic nie daje...a raczej powoduje że się traci czas, bo jak sie zaplanuje ucieczkę to misje można wykonać bardzo szybko. Jak sie biega na jana to trzeba skakać biegać i w ogóle. Ale wiadomo jak to w życiu, jedni sobie pierw pomyślą i potem mają łatwiej a inni nic nie myślą happy.gif

Jedna z lepszych gierek jakie ostatnio grałem.
yaczes
Czlowieku na pale zajmuje to tyle samo, ew. kilka sekund wiecej. Chyba faktycznie w rozne gry gramy:) Widocznie ty jestes jakis niekumaty skoro musisz planowac ucieczke w tej grze. Jesli tracisz czas na planowanie, to na pale w ogolnym rozrachunku wychodzi szybciej. Uwierz mi.
Xymek
CYTAT(yaczes @ 16 11 2007, 23:46) *
Bez kitu, nie wiem jakim trzeba byc fanbojem zeby mowic, ze AC to gra na 9. Niby miala byc super skomplikowana produkcja z masa mozliwosci, a okazuje sie, ze gra jest prosta jak drut i zawodzi tam gdzie miala rzadzic - w gameplayu. Zaluje kasy - trzeba jak najszybciej wymienic. Gratuluje rozumu panu, ktory kupil limited i zwykla.
Scenki przerywnikowe = kilka nieruchomych kukiel costam belgocze - ciapaki maja taki akcent, ze ciezko jest wszystko wylapac. System walki - powrot do POP sprzed prawie 20 lat - zenada. Fabula jest ciezka (co mozna oczywiscie zaliczyc in plus), a klimat jakis taki przygnebiajacy. Gra o skrytobojcy umozliwa 2 rodzaje stealth killi - kwik. Generalnie gre warto zobaczyc dla freeroamu, tetniacych zyciem ulic i dalekiego pola widzenia, ale kupno ODRADZAM. Nie oszukujmy sie - miala byc gra wielka i teraz wiele dzieciakow, które czekały na nia z wywieszonymi jezorami (chociaz kolejne filmy sugerowaly, ze moze nie byc najlepiej) lub zakupilo w dniu premiery wciska sobie kity, ze AC jest bajeczny i miazdzy Gears of War. Zabawne. Zawod roku - taka jest prawda.

Po pierwsze, zwazaj na swoje slowa bo mozesz kogos obrazic!!! Po drugie, wszedzie zapominasz wspomniec, ze to co piszesz to twoje i tylko twoje zdanie!!! Po trzecie...piszesz ze Assassin's Creed jest gra latwa i mozna w niej wszystko robic na pale, owszem gracz z mala wyobraznia tak wlasnie bedzie robil, ubi pozostawilo nam ogromna swobode (zreszta podobnie bylo np w Metal Gear Solid 2, gdzie byl przeslawny pistolet na usypiajace strzalki, ktory pozwalal przejsc gre wrecz bezstresowo, i sprawial ze byla ona prostacka - ale tylko od gracza zalezalo, czy chce go uzywac, czy moze szuka troche bardziej wymagajacej rozgrywki)...totalnie nie rozumie czepiania sie o voice acting bo jest naprawde swietny...tak samo jak czepiania sie liczonych w czasie rzeczywistym scenek przerywnikowych ktore sa interaktywne...

Z twojej calej wypowiedzi bije jedno - gra nie podobala ci sie z trailerow, nie podobala ci sie z filmikow z gameplay, miales w glowie jakies calkiem inne jej wyobrazenie, sprzeczne z tym co pokazywalo ubi...po co w takim razie jak kupiles i teraz marudzisz ze jestes rozczarowany???? Nie no sory stary ja tez bym sie rozczarowal Gears Of War jak bym oczekiwal ze bedzie to cos w stylu MGSa a nie zwykla strzelanka w bardzo dobrej grafice...

CYTAT(yaczes @ 17 11 2007, 12:07) *
Czlowieku na pale zajmuje to tyle samo, ew. kilka sekund wiecej. Chyba faktycznie w rozne gry gramy:) Widocznie ty jestes jakis niekumaty skoro musisz planowac ucieczke w tej grze. Jesli tracisz czas na planowanie, to na pale w ogolnym rozrachunku wychodzi szybciej. Uwierz mi.

Nie kumaty? Nie sadze, moze po prostu chce czerpac z gry wiekszy fun, niz ktos kto bedzie lecial na pale przed siebie. Widze ze to bardziej ty nie potrafisz tego zrozumiec, ze komus moze sie bardzo podobac cos innego niz tobie. W tej grze jest cos takiego jak swoboda, albo wykonujesz fachowe akcje i chcesz opanowac gameplay, albo lecisz na pale przez tlum duszac jeden przycisk. Ja sie ciesze z tego ze mam wybor, a nie gra mi cos narzuca odgornie.
yaczes
Ja wlasnie nie mam klapek na oczach, bo mimo niezbyt ciekawych ostatnich filmikow postanowilem kupic te gre i przekonac sie na wlasnej skorze czy daje rade. Niestety ty masz. To raz. Po drugie skonczyles chyba wlasnie 9 lat (wnioskuje to rowniez po twoich postach), skoro musisz planowac cokolwiek w tej grze. I jesli myslisz ze "lecenie na pale" to lecenie naprzod przez tlum to gratulacje. Zrozum, ze niektorzy potrafia uciec tym przyglupim straznikom bez "planowania" i ropracowywania kazdego przeciwnika. Dzizas co za gosc. Pewnie Wiedzmin to wg ciebie jedna z najlepszych gier ever, co? Tez czekales i sie podniecales? Tez nie jest do konca tym czym miala byc, ale ty swoje wiesz?
Sztajniec
Jesli gra ma taki typowo skradankowy gameplay, to chyba oczywiste ze nie chodzi tu o to by przejsc ja jak najszybciej zabijajac przy okazji setki wrogow jak w Serious Samie. W takiej grze jak AC wlasnie chodzi o planowanie, trzeba jak najdokladniej zaplanowac fajowska akcje, by potem jak najlepiej ja wykonac ;] Zreszta, mimo, ze przechodzenie gry 'na pale' jest szybsze, to chyba nie o to tu chodzi, c'nie?

No offence, w gre gralem tylko troche i to u kolegi, po prostu poczytalem Wasze posty i napisalem co ja o tym sadze ;]
yaczes
A ja robie fajowskie akcje bez zastanawiania sie. Zatkalo kakao?
Xymek
CYTAT(yaczes @ 17 11 2007, 13:01) *
Ja wlasnie nie mam klapek na oczach, bo mimo niezbyt ciekawych ostatnich filmikow postanowilem kupic te gre i przekonac sie na wlasnej skorze czy daje rade. Niestety ty masz. To raz. Po drugie skonczyles chyba wlasnie 9 lat (wnioskuje to rowniez po twoich postach), skoro musisz planowac cokolwiek w tej grze. I jesli myslisz ze "lecenie na pale" to lecenie naprzod przez tlum to gratulacje. Zrozum, ze niektorzy potrafia uciec tym przyglupim straznikom bez "planowania" i ropracowywania kazdego przeciwnika. Dzizas co za gosc. Pewnie Wiedzmin to wg ciebie jedna z najlepszych gier ever, co? Tez czekales i sie podniecales? Tez nie jest do konca tym czym miala byc, ale ty swoje wiesz?

chlopczyku....lat mam 27...Wiedzmina...robilem bo pracuje w CD Projekt RED i jest on tym czym chcielismy zeby byl i wiekszosc osob czekajacych na prawdziwe cRPG dostalo gre ktorej oczekiwali wiec zamilcz...
wnioskujac z twoich postow oceniam Ciebie na 9 latka...bo zachowujesz sie jak gowniaz obrazajacy wszytkich na prawo i lewo...i czytaj uwaznie bo ja nie pisalem nic o planowaniu...na codzien radze wiecej szacunku do ludzi wykazywac, mniej ich obrazac itd...bo po twoich postach mozna pomyslec ze jestes kolejnym dzieckiem neostrady...
JacekW
CYTAT(yaczes @ 17 11 2007, 22:02) *

Chlopie przestan sie ciskac a jezeli gra ci sie nie pododba to pocztaj sobie tematy o innych grach i tyle wypowiedziales sie i ok ale przestan robic za cwaniaczka.
Master_Lukas
CYTAT(yaczes @ 17 11 2007, 13:02) *

No to MISTRZ jestes. Mi wydaje sie, ze radoche daja wlasnie akcje, ktore wykonamy po cichu. Oczywiscie mozna, tak jak Ty, zabic typa na oczach wszystkich i potem uciekac, bez wczesniego planowania, ale chyba tutaj nie o to chodzi. W Metal Gear Solid tez mozna strzelac do wszystkiego co sie rusza i wszczynac alarm, ale wtedy ta gra bylaby zwyczajnym TPP. To wlasnie akcje typu stealth daja najwiecej radochy. Skoro tak Ci przeszkadza ta gra, to jaki jest cel pisania tylu postów na jej temat?
Meanthord
yaches stwierdzil pewnien fakt, ktory ja bym ujal troszke inaczej: mianowicie dzieki temu, ze mamy totalna swobode gra w zaden, absolutnie w ZADEN sposob nie "karze" za, nazwijmy to, nietypowe zachowania. Innymi slowy moge sobie mordowac wszystkich, finezyjnie badz nie, zgubienie poscigu to pestka, straznicy widzac martwe ciala zachowuja sie jak idioci, generalnie freeroaming jest przesadzony o tyle, ze nie dostaje zadnych kar za przechodzenie na pale, jak i nie dostaje sie zadnych plusow za przechodzenie "stealth". Oczywiscie mozna sie piescic i przechodzic AC na 1000 sposobow w ciagu 40h (ale tyczy sie to KAZDEJ gry), ale nie wszystkich bawi taka dlubanina. Moim zdaniem nie tedy droga, w grze powinno byc wiecej pobocznych questow (ROZNYCH, a nie ciagle tych samych w kazdym miescie), jak rowniez IQ NPC-ow zdecydowanie wymaga poprawek (starenki Tenchu czy nawet Splinter Cell bija na glowe).
Gra bardzo fajna, ale poza skakaniem po budynkach tresciowo nie oferuje zbyt wiele. Brakuje mi jakiegos mocnego szlifu, czegos naprawde wybijajacego sie, tego w AC moim zdaniem nie ma.
raven_fox
Przyznam, że na tę grę napalałem sie od momentu kiedy przeczytałem pierwszą zapowiedź. Jednak pomyślałem sobie "najpierw Bioshock, poczekam aż Assassin's creed troszkę stanieje" happy.gif . Ale dwa dni przed premierą (europejską) zmieniłem zdanie, "nie ma bata ta gra musi trafić w moje łapska jak najszybciej biggrin.gif " Bo ile można strzelać?? Sam nie jestem jakimś wielkim fanem gier FPS, z tamtej generacji zatraciłem się tylko w Halo 1,2 oraz Black (czekam na na drugą część). Gry akcji to jest właśnie to co najlepsze. A AC, to gra która działa na wyobraźnię.
Ale myślę sobie, że skoro mieszkam w prawie największym mieście w Polsce ( pozdrawiam Kraków) , odpuszczę sobie zamawianie ze sklepu internetowego i z samego rana w dniu polskiej (?) premiery (taaa...jasne dry.gif ) podjadę sobie do sklepu "nie dla idiotów" (byłem pewien, że ujrzę tam mój wymarzony tytuł). Ale cóż wygląda na to ze nie ma jeszcze tej gry w naszym kraju....( nie wiem jak jest dzisiaj) Jaka konkluzja? Chciałem sobie zagrac w weekendzik ( troszkę mnie skręca dry.gif ) , ale wygląda na to że będę musiał obejść się smakiem aż do poniedziałku albo co gorsza ( wypluj...) do wtorku!!! Troszkę się przeliczyłem i w sklepie "nie dla ..."poczułem się właśnie jak....idiota. dry.gif

PS: Trzeba spróbować porozglądać sie dzisiaj
PS2: Wiem, że pewnie mało kogo interesują moje wynurzenia, ale nie mam co robić i w co grać.... dry.gif
Meanthord
Wielkie sklepy typu Empik czy MM to ostatnie miejsca, w ktorych szuka sie gier w momencie premiery. "Zwykle" sklepy stricte konsolowe maja dla odmiany gry nawet dzien wczesniej, wiec nie rozumiem w czym problem, poza tym zawsze mozna zadzwonic przed wizyta i dowiedziec sie czy gra jest, a jesli nie, to kiedy bedzie.
Xymek
CYTAT(Meanthord @ 17 11 2007, 13:56) *
yaches stwierdzil pewnien fakt, ktory ja bym ujal troszke inaczej: mianowicie dzieki temu, ze mamy totalna swobode gra w zaden, absolutnie w ZADEN sposob nie "karze" za, nazwijmy to, nietypowe zachowania. Innymi slowy moge sobie mordowac wszystkich, finezyjnie badz nie, zgubienie poscigu to pestka, straznicy widzac martwe ciala zachowuja sie jak idioci, generalnie freeroaming jest przesadzony o tyle, ze nie dostaje zadnych kar za przechodzenie na pale, jak i nie dostaje sie zadnych plusow za przechodzenie "stealth". Oczywiscie mozna sie piescic i przechodzic AC na 1000 sposobow w ciagu 40h (ale tyczy sie to KAZDEJ gry), ale nie wszystkich bawi taka dlubanina. Moim zdaniem nie tedy droga, w grze powinno byc wiecej pobocznych questow (ROZNYCH, a nie ciagle tych samych w kazdym miescie), jak rowniez IQ NPC-ow zdecydowanie wymaga poprawek (starenki Tenchu czy nawet Splinter Cell bija na glowe).
Gra bardzo fajna, ale poza skakaniem po budynkach tresciowo nie oferuje zbyt wiele. Brakuje mi jakiegos mocnego szlifu, czegos naprawde wybijajacego sie, tego w AC moim zdaniem nie ma.

i z Toba sie w pelni zgadzam...rzeczowo wymieniles wady tej gry...na szczescie na X pudle jest cos takiego jak patche...wystarczylo by tylko zwiekszyc percepcje straznikom w niektorych konkretnych przypadkach i juz bylo by lepiej hyh.gif ...ja jestem dopiero po 2 zabojstwach a gram juz z dobre 10 godzin...narazie nie nudzilem sie ani chwili...zobaczymy co bedzie dalej...

CYTAT(Meanthord @ 17 11 2007, 14:04) *
Wielkie sklepy typu Empik czy MM to ostatnie miejsca, w ktorych szuka sie gier w momencie premiery. "Zwykle" sklepy stricte konsolowe maja dla odmiany gry nawet dzien wczesniej, wiec nie rozumiem w czym problem, poza tym zawsze mozna zadzwonic przed wizyta i dowiedziec sie czy gra jest, a jesli nie, to kiedy bedzie.

podobno oficjalny dystrybutor - Cenega...przelozyl date premiery w PL na 23ci pazdziernika (czemu? Nie wiadomo)...sklapy ktore sprowadzaly gre na wlasna reke mialy w dniu premiery - w wawie takich nie brakuje...wystarczy poszukac...
Soul
Panowie gra skończona jakieś 35 h , przez ten czas nie udało mi się wszystkie zebrać i wykonać wszystkich zadań.

Później skrobnę coś więcej.
Xymek
CYTAT(Soul @ 17 11 2007, 15:43) *
Panowie gra skończona jakieś 35 h , przez ten czas nie udało mi się wszystkie zebrać i wykonać wszystkich zadań.

Później skrobnę coś więcej.

skrobnij skrobnij...jakies podsumowanie gry jako calosci smile.gif
popiol
W tej grze jest jakiś licznik godzin spędzonych przy grze (tak jak np. w Saints Row) czy wy sami sobie te godziny naliczacie ? tongue.gif
donLipa
Gra skończona po jakiś 13h (na oko). Wszystkie zadania i View Pointy zrobione. Tylko do zbierania chorągiewek zdrowia nie miałem. Ogólne wrażenia z gry bardzo pozytywne, choć nie trafił do mnie ten patent z pamięcią genetyczną. Grafa fpytę, mechanika gry na plus, design lokacji też. Gierka potrafi przyciąć albo się zbugować (np. przy zsiadaniu z konia nasz chłopek leci w kosmos:). Niemniej jednak jak dla mnie to jedna z najlepszych gier tego roku i czekam na 2gą część (a chyba nikt po tym bedziewnym zakończeniu nie ma wątpliwości, że takowa powstanie). Jeśli miałbym wystawić ocenę to byłoby to 8+
Blim
CYTAT(Keymaker @ 17 11 2007, 07:40) *
Słuchajcie, gdzie w Warszawie można dostać tę gierkę ? Wczoraj byłem w Pempiku w Arkadiii co ? HUGO ! Styknąłem się jednocześnie z innym graczem, który też na głodzie przyszedł zostawić złodziejom 250 zł. Pracownik mówił, że gra będzie u nich pod koniec listopada...i że nawet kierownik Empiku w Arkadii jest na nią napalony biggrin.gif Masowa hipnoza ?

To mogłem być ja hehe. Później pojechałem do Złotych Tarasów i to samo, z tym że powiedzieli że będą mieli w poniedziałek smile.gif.
Matriks_1111
Co do hipnozy to się zgadzam wink.gif 2 razy MM odwiedziłem w przeciągu ostatnich dni i dwóch sprzedawców z którymi rozmawiałam sami stwiedzili, że też czekają na grę (tej oczywiście nadal nie ma w sprzedaży) biggrin.gif Do tego dochodzi jeszcze jakiś ziomek, który też się za gierką rozglądał - ogólnie - ludzie się napalili na ten tytuł wink.gif
yaczes
W tym momencie gram juz tylko dla achievementow :| W tej grze robi sie w kolko to samo sad.gif Kazda misja jest identyczna:/ Strasznie meczace sad.gif Jesli chodzi o walke to jest strasznie DENNA - bez kitu, to jets najgorszy system walki w grze od lat sad.gif Debile czekaja na swoja kolej, a ty powoli, mozolnie ich kontrujesz/rushujesz na nich klepiac jeden przycisk - wyglada to tak sztucznie i prymitywnie, ze czlowiek czuje sie zazenowany. Cos mi sie wydaje, ze Xymek po kilku godzinach z AC zmieni zdanie smile.gif
t3xz
yaczes - spróbuj w czasie walki nie używać counterów. Dopiero takim sposobem walka nabiera rumieńców ( i jest trudniejsza).
Meanthord
Mozna rowniez w trakcie walki robic pompki - bedzie jeszcze trudniej.
yaczes
CYTAT(Meanthord @ 17 11 2007, 20:39) *
Mozna rowniez w trakcie walki robic pompki - bedzie jeszcze trudniej.

XDDDDDDDDDDD

No jak sie nie uzywa counterow to klepie sie X i od czas do czasu wciska blok - jest tak samo latwo:|
Zreszta nie w tym rzecz zeby bylo trudniej - nie odczuwa sie zadnej przyjemnosci walczac. Wrecz odwrotnie.
Matriks_1111
To oddaj mi w takim razie grę, albo nawet Ci zapłacę za nią - warunek - muszę ją jutro dostać biggrin.gif
hooki
imo geniusz tej gry to nie walka czy zadania poboczne tylko same "egzekucje" i wolność. możesz wszystko wykonać 100 razy i za każdym razem zupełnie inaczej. i jeśli się wykonuje zadania "metodą walca" - hmm? jak by tu wejść do fortecy? zabiję wszystkich przed bramą i wbiegnę! - to gra może nudzić.. a wystarczy troszkę pokombinować, połazić, obadać wejście-wyjście, przyczajkę zrobić i z kolana wpaść na ofiarę, szpikulca w szyję i wyjazd. mnie gra się niesamowicie podoba.. a widok np. z wieży klasztoru kładzie na kolana.. idę grać.
Meanthord
Blednie zakladasz, ze kazdy bedzie przechodzil ta gre na 100 sposobow, bawil sie nie wiadomo jak i dlubal niczym przy zegarku. Po prostu mowisz o skrajnosciach. Tak samo, jak zdecydowana mniejszosc zdobyla wszystkie materie w FF7, tak samo nie kazdy ma ochote na opukiwanie kazdej sciany i wymyslanie sobie sztucznych utrudnien. Wlasnie dlatego oceny sa umiarkowanie pozytywne, gra powinna byc zbalansowana i rowna "sama z siebie", a taka nie jest. Pisalem juz o tym we wczesniejszych postach, wiec w tym miejscu zakoncze.
Iras
Cholercia, no ale chyba to, że można grać na pałę i wycinać wszystkich do okoła, nie znaczy, że trzeba grać właśnie tak? Skoro gra daje masę możliwości, to wypadałoby je wykorzystywać. W końcu chyba chodzi o to żeby się bawić, a nie zaliczyć.

MGS3 też można było przejść biegnąć przed siebie...
yaczes
Ta gra nie daje masy mozliwosci.
Opiszcie mi sytuacje z masa mozliwoci.
nelson
wracajac do allegro. pojawil sie inny gosciu ktory sprzedaje assasina za 130 zl O_o nowki ponoc i orginaly. zadna wymiana jak z innym typem
elimiko
CYTAT(nelson @ 18 11 2007, 03:21) *
wracajac do allegro. pojawil sie inny gosciu ktory sprzedaje assasina za 130 zl O_o nowki ponoc i orginaly. zadna wymiana jak z innym typem

Oblokałem tą aukcje już wcześniej i szczerze mówiąc bałbym się licytować... AC w takiej cenie?! To mi zakrawa na jakis podstęp dry.gif Aukcja nie jest zrobiona profesjonalnie, w dodatku koleś jest świezy na Allegro i co więcej żąda wpłaty na konto blink.gif

JacekW
Ja pierdziele Yaczes wez daj spokoj juz z tym swoim nazekaniem juz mi sie flaki od tego wywracaja juz raz ci pisalem jak ci gra nie podeszla to plyn na inny temat i przestan marudzic sprzedaj gre i po sprawie.
yaczes
Pisze po prostu, ze nie oferuje masy mozliwosci, moze ktos nie wywali kasy w bloto oczekujac czegos czym ta gra nie jest. Po co ludzi w blad wprowadzac? Temat jest o grze, moge sobie pisac co chce. Nie zauwazylem zeby sie nazywal: "Fanboye AC". Wycisne Achievy i sprzedam. Co nie znaczy, ze nie bede pisal o niej chytry_.gif
Moze dla odmiany ty bys napisal jakis post, z ktorego mozna sie czegokolwiek o grze dowiedziec?
Podsumujmy głowne minusy:
- powtarzalnosc (nuda). caly czas robimy to samo, takie same misje, takie same sposoby zdobywania informacji, itd.
- walka. Prostacki system, dziwne zachowanie przeciwnikow. Ostatnio okrazylo mnie na oko 20 kolesi - no i sobie po prostu stali czekajac na swoja kolej. Wygladalo to komicznie (panom ktorzy mowia ze "Tak sie walczy naprawde" radze puknac sie w czolo).
- Scenki przerywnikowe i ich pseudo interaktywnosc (zmieniamy ujecie gdy mamy 'przeblysk' - bzdura, od razu powinny byc normalne). Sztuczne zachowanie postaci, nieruchome kukielki. Slabo wyrezyserowane. Akcent, ktory nie pozwala zrozumiec wszystkich kwestii.
- tylko 2 rodzaje stealth killi w grze o skrytobojcy
- nie oferuje tak jak twierdza niektorzy masy mozliwosci, mozesz albo kolesia ukatrupic normalnie, albo z przyczajki. Uciec dolem, albo gora. Masa mozliwosci by byla gdyby mozna bylo w czasie ucieczki zrzucac doniczki na glowy, wywracac stragany, miec line, brac zakladnikow, uzywac linki rodem z Tenchu, itd.
- debilna SI kompa - zabijasz straznika, metr od niego stoi drugi i nic nie robi. Po 4 sekundach zauwaza cialo i zastanawia sie kto zabil jego kumpla. Litosci.

Plusy:
- prawdziwe nextgenowy free roam! Mozesz wejsc na kazda budowle, Altair jest swietnie animowany, wyglada to wszystko bardzo naturalnie. Ulicami przechadza sie tlum naturalnie poruszajacych sie ludzi. Szkoda, ze liny sa nieruchome jakby to byly rurki ze stali, co psuje nieco efekt. Mozna wejsc jedynie do kilku budynkow sad.gif
- rozlegly, nie dorysowujacy sie swiat (chyba, ze galopujesz na koniu)
- Animacja altaira i reszty postaci (jak na gre free roam)
- swietnie rozwiazane poruszanie sie
- SWIETNY dzwiek przestrzenny.

Keymaker: juz zaklepana. Trzeba bylo brac, a tak to sobie siedzisz bez gry.
Hela
yaczes zgadzam się z Tobą jeśli chodzi o powtarzalność rozgrywki, prostoty i debilności walk, ale "Akcent, ktory nie pozwala zrozumiec wszystkich kwestii." no bez kitu... to już jest czepianie się na siłę. Wystarczy, że i tak uprościli sobie sprawę i prawie nikt nie mówi w takim języku jak powinien (bo Animus zamienia wszystko na angielskie, ta...). Moim zdaniem za mało akcentu mają, nie są autentyczni (XII wieczny kupiec z akcentem z ameryki, o której nikt jeszcze wtedy nie wiedział...), jeśli można tak powiedzieć.
Meanthord
CYTAT(yaczes @ 18 11 2007, 09:40) *
- debilna SI kompa - zabijasz straznika, metr od niego stoi drugi i nic nie robi. Po 4 sekundach zauwaza cialo i zastanawia sie kto zabil jego kumpla. Litosci.

Najlepsze jest to, ze zachodzisz tego drugiego spokojnie od tylu i tez go zabijasz biggrin.gif. Inteligencja postaci jest po prostu STRASZNA, odnosze wrecz wrazenie, ze gre wypuscili zbyt wczesnie. Inny przyklad: zabilem sobie straznika, rozpoczal sie poscig, po kilku sekundach usiadlem sobie na lawce, straznicy staneli kolo mnie... po czym poscig sie skonczyl tongue.gif. Za chwile zrobilem stealth killa jednemu z nich... LOL normalnie biggrin.gif.
easye
Nie ma co narzekac na yaczesa - przynajmniej dzieki niemu wiem, ze gre kupie dopiero jak sie pojawi u mojego dostawcy Region Free, za jakies 120 zl,bo widze,ze wiecej nie jest warta...
yaczes
No tak, ale lepiej opracowac plan ucieczki zeby uciec przed downami.

Inny przyklad: widze grupe straznikow, zabijam jednego i udaje mnicha. Straznicy - "co sie stalo?! kto to zrobil?!??!" XDDD
Meanthord
CYTAT(yaczes @ 18 11 2007, 10:46) *
Inny przyklad: widze grupe straznikow, zabijam jednego i udaje mnicha. Straznicy - "co sie stalo?! kto to zrobil?!??!" XDDD

Pewnie Klanu za duzo sie naogladali biggrin.gif.
wolek92
Ja sobie w piątek zamówiłem w Ultimie + przesyłka kurierska, więc poniedziałek/wtorek powinienem grę mieć.
Mam pytanie: jak wygląda świat w AC, w sensie czy można wracać do wcześniej odwiedzanych lokacji ? Czy jest to tak jak w Bioshocku, gdzie mamy wielki świat, np. po przejściu danej lokacji przechodzi się do drugiej, a potem można do niej wrócić ? Czy jest to tak jak np. nie wiem - Gears of War, gdzie jak przejdziemy dany akt nie wrócimy się już. Chodzi mi głownie jak najlepiej zbierać te flagi czy od razu czy potem się wrócić ??????
t3xz
yaczes czepiasz się jak nie napiszę co. Wiem że real stealth ninja byłby w stanie podsłuchiwać rozmowy w tajemnicy przed wykryciem nawet siedząc w domu na klozecie, ale takie są zasady gry na które zdecydował się deweloper. Tak samo jak pewne rozwiązania w GTA3, gdzie pościg policyjny kończył się wraz z przemalowaniem furacza, dzięki czemu można było przejść obok niczego nie spodziewającego się policjanta, który jeszcze 5 sekund zatłukłby nas na śmierć. Jak w przypadku serii GTA, tak i tu trzeba zaakceptować pewne absurdalne prawa, które na zdrowy rozum nijak się mają do tego co widzimy na dzień dobry w rzeczywistości.
CYTAT(wolek92 @ 18 11 2007, 16:41) *
Mam pytanie: jak wygląda świat w AC, w sensie czy można wracać do wcześniej odwiedzanych lokacji ? Czy jest to tak jak w Bioshocku, gdzie mamy wielki świat, np. po przejściu danej lokacji przechodzi się do drugiej, a potem można do niej wrócić ? Czy jest to tak jak np. nie wiem - Gears of War, gdzie jak przejdziemy dany akt nie wrócimy się już. Chodzi mi głownie jak najlepiej zbierać te flagi czy od razu czy potem się wrócić ??????

Cały świat w AC od początku jest stopniowo "otwierany", aby już w momencie 5-6 części pamięci nie mieć przed nami tajemnic. Możesz albo stopniowo jak jest "otwierany" zbierać wszystko po kolei (jak robię choćby ja), albo w momencie kiedy będzie już w całości do naszej dyspozycji, wziąć się za to wszystko.
btw. do wszystkich misji/zadań/zabójstw można w każdym momencie wrócić, jeżeli nie wykonało się ich na 100%, lub żeby raz jeszcze spróbować inaczej zaszlachtować główny cel.
Soul
Yaczes wszystko co było prezentowane na filmikach ,wszystko co było mówione na temat AC (wywiady itp ) , znalazło się w grze , po za tym nie przeszedłeś jeszcze całej gry a już ją oceniasz . Czepiasz się na siłę ,czy Tobie się to podoba czy nie ta gra daje wiele możliwości, każde Twoje zlecenie możesz wykonać inaczej ,nie ważne że zawsze chodzi o to samo . Bo to od Ciebie będzie zależało jak Twój cel zginie , mamy naprawdę spore pole do popisu . Ja zawszę staram się
zrobić to po cichu , czy też z nagłego zaskoczenia , zawsze staram się omijać walkę , nie ma to jak prosto z budynku spaść na gościa prosto z Assassinejtem wink.gif cały atak poprzedzony jakąś "akrobacją" na budynkach , wszystko mega płynnie biggrin.gif Czy tez pościg za ofiarą , i wykonanie tego pięknego skoku , i mnie n/p cieszy fakt że mogę udawać mnicha ,fajne patenty czasami z tym są, siadanie na ławce też daje radę . Co do sub qeustów są jak najbardziej OK (fakt mogło być ich więcej) no ale zawsze mamy do wyboru co chcemy zrobić , z 6 wystarczy że wykonamy 3 , dzięki temu możemy sobie mieszać w jakiej kolejności chcemy je zrobić i które chcemy , a których nie chcemy:) . Na początku polecam ogarnąć sobie wszystkie view pouinty , że by znać położenie wszystkich 6 ofiar ;D a później już planujemy , po drodze spotykamy jeszcze templariuszy których trzeba wybić co do jednego , flagi czy choćby ratowanie ludzi .Gdy już wszystko sobie ograne idę do biura po zlecenie na główny cel :biggrin: i tu dopiera zaczyna się prawdziwa zabawa ,dobra plan i kilka podejść nie ma opcji że by mój główny cel zginie byle jak , nie mal wszystkich wykończyłem z zaskoczenia , czysty i piękny assassinejt! jednego musiałem go nić wink.gif Co do ludzi którym można ukraść coś z kieszeni , można jeszcze zrobić tak ,namierzyć się na niego wejść na jakiś budynek iść zanim tyle że górą wink.gif))
wyczuć moment szybko zejść walnąć kieszeń i usiąść na ławce która jest tuż obok ;] (takich akcji jest więcej wóz z sianem itp ) Mnie giera w ogóle nie zawiodła ,wręcz odwrotnie zamiotła mną i to konkretnie ,że ma w sobie takie patenty i daje mi tyle możliwości , to że wszystko mogę sobie zaplanować .Wielkie miasta do zwiedzenia ,życie w tych miastach,interakcja z toczeniem(wszędzie mogę wejść od wszystkiego mogę się odbić), kapitalna i next genowa animacja , poruszanie się między ludzi (odpychanie ich itp) Co do systemu walki jest jak najbardziej OK ,na końcu gry dużo walczymy i przeciwnicy są wymagający , można się na pocić . Plus genialne animacje wykończeń sprawiają że walka też cieszy nasze oczy :tongue: Gra z wadami jak każda ,wszystkie prawie już zostały wymieniony , z nie wszystkimi się zgadzam wink.gif tyle że dla mnie dużo więcej jest plusów niż minusów ,zapomniał bym jeszcze o kapitalnej grafice jak na taki typ gry i o płynności animacja przy sporej ilości obiektów na ekranie .Jak już pisałem grę skończyłem , jakieś 35 h ( sam sobie liczyłem ,4 dnie grania długie sesyjki ;] ) nie zebrałem wszystkich flag ,nie zabiłem wszystkich templariuszy , i olałem nie które poboczne zadań (dla tego że jeszcze nie byłem uświadomiony, nie wiedziałem że mogę wykonać więcej niż 3 zdania , za trzecim razem już załapałem że 6 też może być ) Wydłużyło mi to rozgrywkę , poznałem lepiej miasto ,zebrałem nieco więcej flag ;P gdy bym chciał zrobić wszystko , na 35 h by się nie skończyło . Cieszyłem się grą na maxa(przy czym nie biegałem bez celu) , wiem że jutro zaczynam ją drugi raz ,tyle że teraz zrobię wszystko;))) Nie wiem jak można przejść tą grę w 10-15 h przy pierwszym podejściu , ja tyle czasu miałem będąc w jakieś 2/4 długości gry , taka osoba nie wykonuje po bocznych zadań ? czy jak ? zresztą nieważne ,grę polecam każdemu a to choćby dlatego że żadna inna gra wcześniej nie miała do zaoferownia tego co ma AC do zaoferowania , a naprawdę ma dużo ,możliwości i jeszcze raz możliwości !!

Gra zdecydowanie ma 8+/9 za całokształt .

Co do wątku fabularnego wcale mi nie przeszkadzał , w ogóle nie psuje klimatu gry , mogło być lepiej jest OK a na końcu jest nawet ciekawie.

Altair rządzi !

Dziękuje za uwagę tyle ode mnie wink.gif

Zdjęcie które zrobiłem w domu :

http://img215.imageshack.us/img215/4096/dsc00378td8.jpg

http://img215.imageshack.us/img215/369/dsc00380sn3.jpg

Acre

http://img222.imageshack.us/img222/4456/dsc00383sa6.jpg
http://img101.imageshack.us/img101/8610/dsc00385oi7.jpg
http://img101.imageshack.us/img101/7006/dsc00393dv7.jpg
http://img236.imageshack.us/img236/1898/dsc00390pr0.jpg
http://img267.imageshack.us/img267/9083/dsc00392wy8.jpg
Meanthord
I kolejny post, tym razem pozytywny made by Soul smile.gif. Ze wszystkim sie zgadzam, ale moja krytyka tyczyla sie kwestii pustki, ktora pod pozorami glebi gra jest naladowana niestety. Niewazne, ze jest wiele mozliwosci dojscia do celu, chodzi o to, ze doslownie NIC A NIC nam to nie daje, poza wlasna satysfakcja. Gra w zaden sposob nie karze bezmyslnosci, w zaden sposob nie mam "krechy" za wyciecie w pien polowy miasta, nie dostaje sie zadnych ocen czy rang za wykonanie zadania (zawsze bylaby jakas motywacja, a tak...). Innymi slowy to, czy zabije kogos "ladnie" czy "na pale" jest kwestia tylko i wylacznie estetyki, niczego wiecej. Mocno zaluje, ze tak jest.
SiuSiu
hmm po przejściu gry czuję pewien niedosyt - za dużo tu schematów i walki, głupiej bezsensownej i zupełnie nie potrzebnej( vide sam koniec gry)... wcześniej sceptycznie podchodziłem do ocen 6-7/10 ale sam po skończeniu więcej bym nie dał jak 7... po tym całym 'halo' jakie na temat gry robił wydawca spodziewać się można było czegoś więcej..
Soul
LOL a po co się gra w gry ? dla osiągnięcia czegoś i dla satysfakcji ;) , uwielbiam grać gry finezyjnie tego mnie nauczył NG ,przecież mogę grać finezyjnie a przy tym coś osiągnąć jak choćby informacje na temat mojego celu .Wykorzystuje to na co mi developer pozwala ,a w AC pozwala mi na dużo! ,grę trzeba przejść ładnie i z finezją :)

Czyli co powinna być skala ocen która nas ocenia czy ładnie czy nie ładnie wykonaliśmy zadanie? bez tego nie możesz mieć takiej samej satysfakcji ? o_O w NG czegoś takiego nie ma ,a ludzie wymyślają co raz to nowe rzeczy tylko po to że by to ładnie wyglądało i zrobiło wrażenie na kimś!!!
Meanthord
Nagralem to chwile temu, jeden z wielu bugow, "zawodowy sprinter", lol biggrin.gif.

http://www.youtube.com/watch?v=c4fCUxt8Ffo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.