Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Assassin's Creed
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
cotek
Ma ktoś z was wersję kolekcjonerską???
Jak tak to cyknijcie fotkę tongue.gif
Dziobak_
Kurde, mam pytanie- czy to normalne, że nawet jak łaze sobie spokojnie po mieście to straże zaczynaja drzeć japy i za mna latać?
Hela
CYTAT(Dziobak_ @ 25 11 2007, 16:02) *
Kurde, mam pytanie- czy to normalne, że nawet jak łaze sobie spokojnie po mieście to straże zaczynaja drzeć japy i za mna latać?

Ta, to jeden z "uroków" AC.
Dziobak_
CYTAT(Hela @ 25 11 2007, 16:04) *

Ta, to jeden z "uroków" AC.

Nie da sie nic z tym zrobić? Muszę ich tłuc 24 na dobę? Chodzę sobie bez RT- żadnego biegu, sprintu, biegania po budynkach, znacznik alarmu mam biały, a tu nagle "Assassin!" albo "Kill him!" i psikus, trzeba wiać...

I jeszcze jedno małe pytanko, a mianowicie side questy- jak mozna je wypełniać i na czym polegają? Przecież nie da się gadać z ludźmi, wiec jak moga nam je zlecać?
t3xz
Znajdź jakiś punkt obserwacyjny, to po jego zapoznaniu na radarze w okolicy pojawią się ikonki z kim możesz zagadać, a z kim nie. Z resztą sam początek AC doskonale tłumaczy o co kaman.

Btw. u mnie strażnicy nie latali... wink.gif
Dziobak_
CYTAT(t3xz @ 25 11 2007, 16:22) *
Znajdź jakiś punkt obserwacyjny, to po jego zapoznaniu na radarze w okolicy pojawią się ikonki z kim możesz zagadać, a z kim nie. Z resztą sam początek AC doskonale tłumaczy o co kaman.

Btw. u mnie strażnicy nie latali... wink.gif

Z tago co pamiętam to żólty kolo jest celem, czerwony to strażnik, a niebieski jest moim ally. Ale nie pamietam kim był "białas". Nie wiem, moze dlatego nie mogę brać side'ów bo ledwo zacząłem. Hmmmm....

PS. Moi strażnicy czitują smile.gif
Master_Lukas

Tylko niektorzy straznicy od razu Cie rozpoznają. Najczesciej jest to jakas wieksza grupa, 5-6. Wejdz na kazdy View Point w miescie, to zobaczysz wszystkie zadania jakie mozesz wykonac.
t3xz
Dziobak, ty wiesz że jak podejdziesz do Templariuszy * to ci od razu ruszają na Ciebie z mieczem?
To normalka. Zabijasz 60 w całej grze i dostajesz Achieva (40GS), więc warto się z nimi pomęczyć.

*(tacy zakuci goście z czerwonymi krzyżami; zawsze stoją pojedynczo pilnując skrzyni)
Dziobak_
CYTAT(t3xz @ 25 11 2007, 17:27) *
Dziobak, ty wiesz że jak podejdziesz do Templariuszy * to ci od razu ruszają na Ciebie z mieczem?
To normalka. Zabijasz 60 w całej grze i dostajesz Achieva (40GS), więc warto się z nimi pomęczyć.

*(tacy zakuci goście z czerwonymi krzyżami; zawsze stoją pojedynczo pilnując skrzyni)

Wiem, wiem, to ci twardzi matkoj**cy. Tylko ze mnie ściga KAZDY straznik mieście! Fakt, ubiłem jednego czy dwóch na początku, ale teraz znacznik alarmu mam biały, nawet nie sprintuje- zachwuję sie jak każdy orządny obywatel. Kurde, najwyżej zaczne od nowa, to godzina roboty, a będę miał spokój
Dr_Bakier
Dziwne, bo alarm powinien ucichnąć kiedy spełnisz warunki (czyli kolor żółty, kryjówka, kilka sekund i over), jeśli to nie pomaga to spróbooj wyjść i wejść jeszcze raz do miasta. A jeśli to nie pomoże (bo zrozumiałem że istota problemu polega na tym ze jestes permanetnie ścigany) to chyba mamy kolejny bug:D
Dziobak_
Nie świeciŁ (wykasowałem save i zaczalem jeszcze raz) mi się cały czas na czerwono. Był biały, od czasu do czasu mrygał punkcik w środku trójkąta
blantman
Heh czym się tu przejmować ja pograłem chwilkę na razie (bo Mass Effect) ale zrobiłem malutki eksperyment. Walczyłem z całym miastem smile.gif dla achieva 10 min nieustannej walki czy cuś w tym stylu dotrzymałem do 9 minuty a to tylko dlatego że spadłem z dachu wprost na kotłujących się strażników smile.gif
Xymek
Wlasnie sie dowiedzialem ze Edycja Kolekcjonerska Assassins Creed nie ukaze sie wogole w polsce - zrodlo - Cenega - taka wlasnie odpowiedz dostalem z ich sklepu na pytanie kiedy zostanie zrealizowane moje zamowienie Kolekcjonerki...nie chce mi sie nawet pisac jaka to zena...

Swoja droga ma ktos moze pomysl w jakim zachodnim godnym zaufania sklepie mozna zakupic kolekcjonerke??
marcin0903
hm... spróbuj w www.dvdcrave.com , choć ostatnio była jakaś afera związana z tym sklepem, oraz www.play-asia.com
Xymek
Jak twierdzi Cenega, winny zaistnialej sytuacji jest UBI Soft ktory nie wyslal im Kolekcjonerek...
[InSaNe]
Cenega.pl to jest chyba najgorszy dystrubutor gier w naszym kraju hyh.gif Zawsze kazdy jest winny tylko nie oni . Ceny z kosmosu, ZAWSZE opoznienia w stosunku do premiery swiatowej, a teraz jeszcze takie walki robia . Oczywiscie zero poinformowania klienta, tylko samemu trzeba sie dopominac .
Niech lepiej zajma sie handlem marchewkami na targu . Oby jak najmniej tytulow w dystrybucji tych oszolomow .
deb
Mam pytanie na ile godzin starcza ta gra??
Sandking
CYTAT(Soul)
gdybym chciał zrobić wszystko , na 35 h by się nie skończyło . Cieszyłem się grą na maxa(przy czym nie biegałem bez celu) , wiem że jutro zaczynam ją drugi raz ,tyle że teraz zrobię wszystko;))) Nie wiem jak można przejść tą grę w 10-15 h przy pierwszym podejściu
Soul
Dokładnie 35-40h spokojnie :)
Xymek
CYTAT(Soul @ 26 11 2007, 16:07) *
Dokładnie 35-40h spokojnie smile.gif

Apropo dlugosci gry...to dochodze do wniosku ze z 80% recenzentow wystawiajacych Assassins Creed slba ocene nie przeszlo gry - ba nie doszlo nawet do Memory Block 4...
Soul
Mam jeszcze takie pytanie typa handlującego ludźmi można zabić tylko w jeden sposób? goniąc go?
t3xz
CYTAT(Soul @ 26 11 2007, 19:22) *
Mam jeszcze takie pytanie typa handlującego ludźmi można zabić tylko w jeden sposób? goniąc go?

Tak. Próbowałem władować się do Warehouse z innej strony, niestety głazy którymi później wychodzimy na powietrze są pozamykane. Jedynym sposobem jest wejście frontowe, które uruchamia scenkę. Później gościa gonimy...
Soul
Też cudowałem niestety nici , a szkoda :/ t3xz powiedz mi a udało Ci się stanąć dęba na view pioncie? jakiś czas temu dałem tu screena z IGN'u.

signap
t3xz
CYTAT(Soul @ 26 11 2007, 21:54) *
Też cudowałem niestety nici , a szkoda confused.gif t3xz powiedz mi a udało Ci się stanąć dęba na view pioncie? jakiś czas temu dałem tu screena z IGN'u.
...

Nie da się i już (próbowałem i zaniechałem po braku efektów). Screen był z wczesnej wersji gry gdzie najwyraźniej kucnięcia jeszcze nie zaimplementowano.
blantman
CYTAT(t3xz @ 26 11 2007, 21:38) *
CYTAT(Soul @ 26 11 2007, 21:54) *
Też cudowałem niestety nici , a szkoda confused.gif t3xz powiedz mi a udało Ci się stanąć dęba na view pioncie? jakiś czas temu dałem tu screena z IGN'u.
...

Nie da się i już (próbowałem i zaniechałem po braku efektów). Screen był z wczesnej wersji gry gdzie najwyraźniej kucnięcia jeszcze nie zaimplementowano.

Czy to ważne czy stoi czy kuca smile.gif?
Soul
Nie ,ale IMO jak stoi wygląda to kapitalnie
Wojtusior
Czy wy też macie wrażenie, że walka staje się szczególnie łatwa, jeśli nauczymy się odpowiednio blokować oraz stosować Countery ? ;x
Matriks_1111
Ja wiem... jak w tłumie walczysz to i tak jest trudno hyh.gif A ja nadal nie mogę opanować w pełni Combos'ów sad.gif Ale czasem się udaje... kto wie, może achievement wskoczy happy.gif
blantman
CYTAT(Matriks_1111 @ 27 11 2007, 19:41) *
Ja wiem... jak w tłumie walczysz to i tak jest trudno hyh.gif A ja nadal nie mogę opanować w pełni Combos'ów sad.gif Ale czasem się udaje... kto wie, może achievement wskoczy happy.gif

Ja próbowałem combosy parę razy ale zawsze był ze mnie człek powolny więc z refleksem nie jestem za pan brat... za to countery są łatwiutkie bo jest duży margines błędu coś jak w quick time events w Heavenly sword zawsze można odrobinkę za wcześnie bądź za późno (ot tak aby taki lewus jak ja zdążyłtongue.gif)
t3xz
CYTAT(Wojtusior @ 27 11 2007, 21:11) *
Czy wy też macie wrażenie, że walka staje się szczególnie łatwa, jeśli nauczymy się odpowiednio blokować oraz stosować Countery ? ;x

Bez spoilowania: przejdź ostatnią część gry, gdzie walka nie będzie jedynie wyborem, a już koniecznością - wtedy pogadamy hehe. Po tym "traumatycznym" przeżyciu za ten system walki można całować Ubisoft po rękach.
hm... albo wystarczy że pod koniec gry dojdą goście, których nie będzie można zabić 2-3 ciosami wink.gif Wtedy zacznie się kombinowanie - wierz mi.
Slupek88
Racja jak opanujemy countery,uniki, jest sii, chodź czasami też mam problem, ale powoli przykładam się do zrobienia achiva za 50 combosów, i tu jest ogień, rzadko mi wychodzą, jeszcze jak zostaje 1-2 ludków, to jeszcze jeszcze. Ale jest mały patent, można to robić w Masyef, tam przeważni chodzą pojedynczy rycerze, i na nich wchodza dosyć łatwo combosy, przynajmniej dla mnie.
ping
równie dobrze możesz zrobić to bezkarnie podczas misji treningowych
deb
Witam. Przeszedlem gre i mam pytanie czy da sie jeszcze zrobic achievements "Conversationalist"?? wiem ze mozna wybierac sobie w jakim momencie gry chce powrocic ale czy da rade to zrobic??
Hela
CYTAT(deb @ 28 11 2007, 22:25) *
Witam. Przeszedlem gre i mam pytanie czy da sie jeszcze zrobic achievements "Conversationalist"?? wiem ze mozna wybierac sobie w jakim momencie gry chce powrocic ale czy da rade to zrobic??

Nie da się, musisz z nią gadac po poszczególnych kawałkach pamięci, jak gra sama Cię wyrzuca z Animusa..
deb
Wielkie dzieki dzisiaj zaczne na nowo przechodzic. happy.gif
2razyjot
Pytanie za stowe do znajacych angielski...

O co chodzi w fabule? sad.gif Moj inglisz-polisz nie jest tak profesjonalny, a brak podpisow utrudnia mi sprawe. Moze ktos poswiecic chwile i podac zarys itp... Wiem, nikomu sie pewnie nie bedzie chcialo.

W gierke wkrecilem sie na dobre, jest ogromniasta! smile.gif
gilber7
Mam takie pytanie. Jaka jest szansa,że trzecia część Assasina wyjdzie na obecne systemy? Czy może już na ps4 lub xboxa 720?

signap
skad mamy to wiedziec? jeszcze nawet 2 nima
Soul

Assassin's Creed
PS3

81.6%

Assassin's Creed
X360

83.5%

Pozmieniało się trochę dane z GR.
Slupek88
Z innej beczki ma już ktos z was 1000 wyciągniętego.Swoją drogą 1000 jest prosty tylko troche czasochłonny.
2razyjot
Odsczekuje wszystko co mowilem o grze, z Hitmanem male podobienstwo... Od kilku dni gram w nia non-stop, biegam, skacze, szukam flag, laze po dachach i laduje salto do siana - no po prostu wkret na maxa! Miasta sa ogromne a szukanie flag wrrrrrr. Genialna gierka - w moim mniemaniu musisz miec dla posiadaczy next-genow - 9/10 jak dla mnie!!! icon_twisted.gif

Pytanie - czy flagi sa tylko w miastach czy jak sie smiga na koniu tez mozna znalezc? Oo
Hela
CYTAT(2razyjot @ 1 12 2007, 13:36) *
Pytanie - czy flagi sa tylko w miastach czy jak sie smiga na koniu tez mozna znalezc? Oo

Oczywiście, że można, dziwne że na żadną sie nie nadziałeś do tej pory.
2razyjot
CYTAT(Hela @ 1 12 2007, 13:39) *
CYTAT(2razyjot @ 1 12 2007, 13:36) *

Oczywiście, że można, dziwne że na żadną sie nie nadziałeś do tej pory.

No obok zamku assasinow w pierwszym miescie mozna bylo znalezc kilka tam gdzie robilo sie pierwszego jumpa, ale tak na zewnatrz (kingdom) nie kojaze. Slabo szukam, na razie skupiam sie na miastach, hehehe. W ciagu 3 ostatnich dni przynajmniej polowe czasu spedzilem przy tej grze, masakra! Kiedy Kane & Lynch, ktory czeka w kolejce? Nie wiem i nie chce wiedziec! Oo'
Matriks_1111
Widzę, że mamy podobne problemy tongue.gif Ja ostatnio się jeszcze do CoD4 wróciłem, żeby wyrobić 1000 i znowu AC męczę - ta gra wciąga niesamowicie biggrin.gif W kolejce czeka jeszcze K&L i GH3, ale nie wiem kiedy się za nie zabiorę, bo najpierw AC musi być zrobiony na 100% biggrin.gif

Tak z ciekawości - szukacie flag i templariuszy z mapami czy tak na pałę lecicie? biggrin.gif
Slupek88
Ja skończyłem wczoraj gierka, dzisiaj zacząłem drugi raz, teraz własnie szukam flag i templariuszy-troche roboty będzie. I tak jak poprzednicy pisza, gierka wcale mi się nie nudzi, od razu z miła checia zabrałęm się drugi raz za nia. Z innej beczki, jeżeli chodzi a zakończenie, zostawia ogromny niedosyt i pewną drugą częsć. Swoją drogą już na samym końcu, czytaliście maile na kompie Lucy, ciekawe rzeczy.
Soul
Miałem tak samo ;] obecnie kończę grę drugi raz ,jeden typ do końca.
Wojtusior
Dzisiaj grę skończyłem biggrin.gif. Chyba jutro zacznę przechodzić jeszcze raz, ale tym razem chce zdobyć wszystkie Achievmenty...a gdy mi się znudzi, zamienię na inną grę hyh.gif
elsaint360
Słuchajcie, słyszałem, że w AC nie ma tak wolnej przestrzeni. A po2: Wartooo?
t3xz
Reka http://www.escapistmagazine.com/articles/v...ssassin-s-Creed od Zero Punctuation.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.