Ma ktoś z was wersję kolekcjonerską???
Jak tak to cyknijcie fotkę
Dziobak_
25 11 2007, 16:02
Kurde, mam pytanie- czy to normalne, że nawet jak łaze sobie spokojnie po mieście to straże zaczynaja drzeć japy i za mna latać?
CYTAT(Dziobak_ @ 25 11 2007, 16:02)

Kurde, mam pytanie- czy to normalne, że nawet jak łaze sobie spokojnie po mieście to straże zaczynaja drzeć japy i za mna latać?
Ta, to jeden z "uroków" AC.
Dziobak_
25 11 2007, 16:09
CYTAT(Hela @ 25 11 2007, 16:04)

Ta, to jeden z "uroków" AC.
Nie da sie nic z tym zrobić? Muszę ich tłuc 24 na dobę? Chodzę sobie bez RT- żadnego biegu, sprintu, biegania po budynkach, znacznik alarmu mam biały, a tu nagle "Assassin!" albo "Kill him!" i psikus, trzeba wiać...
I jeszcze jedno małe pytanko, a mianowicie side questy- jak mozna je wypełniać i na czym polegają? Przecież nie da się gadać z ludźmi, wiec jak moga nam je zlecać?
Znajdź jakiś punkt obserwacyjny, to po jego zapoznaniu na radarze w okolicy pojawią się ikonki z kim możesz zagadać, a z kim nie. Z resztą sam początek AC doskonale tłumaczy o co kaman.
Btw. u mnie strażnicy nie latali...
Dziobak_
25 11 2007, 16:25
CYTAT(t3xz @ 25 11 2007, 16:22)

Znajdź jakiś punkt obserwacyjny, to po jego zapoznaniu na radarze w okolicy pojawią się ikonki z kim możesz zagadać, a z kim nie. Z resztą sam początek AC doskonale tłumaczy o co kaman.
Btw. u mnie strażnicy nie latali...

Z tago co pamiętam to żólty kolo jest celem, czerwony to strażnik, a niebieski jest moim ally. Ale nie pamietam kim był "białas". Nie wiem, moze dlatego nie mogę brać side'ów bo ledwo zacząłem. Hmmmm....
PS. Moi strażnicy czitują
Master_Lukas
25 11 2007, 16:35

Tylko niektorzy straznicy od razu Cie rozpoznają. Najczesciej jest to jakas wieksza grupa, 5-6. Wejdz na kazdy View Point w miescie, to zobaczysz wszystkie zadania jakie mozesz wykonac.
Dziobak, ty wiesz że jak podejdziesz do Templariuszy * to ci od razu ruszają na Ciebie z mieczem?
To normalka. Zabijasz 60 w całej grze i dostajesz Achieva (40GS), więc warto się z nimi pomęczyć.
*(tacy zakuci goście z czerwonymi krzyżami; zawsze stoją pojedynczo pilnując skrzyni)
Dziobak_
25 11 2007, 19:14
CYTAT(t3xz @ 25 11 2007, 17:27)

Dziobak, ty wiesz że jak podejdziesz do Templariuszy * to ci od razu ruszają na Ciebie z mieczem?
To normalka. Zabijasz 60 w całej grze i dostajesz Achieva (40GS), więc warto się z nimi pomęczyć.
*(tacy zakuci goście z czerwonymi krzyżami; zawsze stoją pojedynczo pilnując skrzyni)
Wiem, wiem, to ci twardzi matkoj**cy. Tylko ze mnie ściga KAZDY straznik mieście! Fakt, ubiłem jednego czy dwóch na początku, ale teraz znacznik alarmu mam biały, nawet nie sprintuje- zachwuję sie jak każdy orządny obywatel. Kurde, najwyżej zaczne od nowa, to godzina roboty, a będę miał spokój
Dr_Bakier
25 11 2007, 20:40
Dziwne, bo alarm powinien ucichnąć kiedy spełnisz warunki (czyli kolor żółty, kryjówka, kilka sekund i over), jeśli to nie pomaga to spróbooj wyjść i wejść jeszcze raz do miasta. A jeśli to nie pomoże (bo zrozumiałem że istota problemu polega na tym ze jestes permanetnie ścigany) to chyba mamy kolejny bug:D
Dziobak_
25 11 2007, 22:19
Nie świeciŁ (wykasowałem save i zaczalem jeszcze raz) mi się cały czas na czerwono. Był biały, od czasu do czasu mrygał punkcik w środku trójkąta
blantman
26 11 2007, 12:16
Heh czym się tu przejmować ja pograłem chwilkę na razie (bo Mass Effect) ale zrobiłem malutki eksperyment. Walczyłem z całym miastem

dla achieva 10 min nieustannej walki czy cuś w tym stylu dotrzymałem do 9 minuty a to tylko dlatego że spadłem z dachu wprost na kotłujących się strażników
Wlasnie sie dowiedzialem ze Edycja Kolekcjonerska Assassins Creed nie ukaze sie wogole w polsce - zrodlo - Cenega - taka wlasnie odpowiedz dostalem z ich sklepu na pytanie kiedy zostanie zrealizowane moje zamowienie Kolekcjonerki...nie chce mi sie nawet pisac jaka to zena...
Swoja droga ma ktos moze pomysl w jakim zachodnim godnym zaufania sklepie mozna zakupic kolekcjonerke??
marcin0903
26 11 2007, 14:28
hm... spróbuj w www.dvdcrave.com , choć ostatnio była jakaś afera związana z tym sklepem, oraz www.play-asia.com
Jak twierdzi Cenega, winny zaistnialej sytuacji jest UBI Soft ktory nie wyslal im Kolekcjonerek...
[InSaNe]
26 11 2007, 14:36
Cenega.pl to jest chyba najgorszy dystrubutor gier w naszym kraju

Zawsze kazdy jest winny tylko nie oni . Ceny z kosmosu, ZAWSZE opoznienia w stosunku do premiery swiatowej, a teraz jeszcze takie walki robia . Oczywiscie zero poinformowania klienta, tylko samemu trzeba sie dopominac .
Niech lepiej zajma sie handlem marchewkami na targu . Oby jak najmniej tytulow w dystrybucji tych oszolomow .
Mam pytanie na ile godzin starcza ta gra??
Sandking
26 11 2007, 15:39
CYTAT(Soul)
gdybym chciał zrobić wszystko , na 35 h by się nie skończyło . Cieszyłem się grą na maxa(przy czym nie biegałem bez celu) , wiem że jutro zaczynam ją drugi raz ,tyle że teraz zrobię wszystko;))) Nie wiem jak można przejść tą grę w 10-15 h przy pierwszym podejściu
Dokładnie 35-40h spokojnie :)
CYTAT(Soul @ 26 11 2007, 16:07)

Dokładnie 35-40h spokojnie

Apropo dlugosci gry...to dochodze do wniosku ze z 80% recenzentow wystawiajacych Assassins Creed slba ocene nie przeszlo gry - ba nie doszlo nawet do Memory Block 4...
Mam jeszcze takie pytanie typa handlującego ludźmi można zabić tylko w jeden sposób? goniąc go?
CYTAT(Soul @ 26 11 2007, 19:22)

Mam jeszcze takie pytanie typa handlującego ludźmi można zabić tylko w jeden sposób? goniąc go?
Tak. Próbowałem władować się do Warehouse z innej strony, niestety głazy którymi później wychodzimy na powietrze są pozamykane. Jedynym sposobem jest wejście frontowe, które uruchamia scenkę. Później gościa gonimy...
Też cudowałem niestety nici , a szkoda :/ t3xz powiedz mi a udało Ci się stanąć dęba na view pioncie? jakiś czas temu dałem tu screena z IGN'u.
CYTAT(Soul @ 26 11 2007, 21:54)

Też cudowałem niestety nici , a szkoda

t3xz powiedz mi a udało Ci się stanąć dęba na view pioncie? jakiś czas temu dałem tu screena z IGN'u.
...
Nie da się i już (próbowałem i zaniechałem po braku efektów). Screen był z wczesnej wersji gry gdzie najwyraźniej kucnięcia jeszcze nie zaimplementowano.
blantman
27 11 2007, 15:28
CYTAT(t3xz @ 26 11 2007, 21:38)

CYTAT(Soul @ 26 11 2007, 21:54)

Też cudowałem niestety nici , a szkoda

t3xz powiedz mi a udało Ci się stanąć dęba na view pioncie? jakiś czas temu dałem tu screena z IGN'u.
...
Nie da się i już (próbowałem i zaniechałem po braku efektów). Screen był z wczesnej wersji gry gdzie najwyraźniej kucnięcia jeszcze nie zaimplementowano.
Czy to ważne czy stoi czy kuca

?
Nie ,ale IMO jak stoi wygląda to kapitalnie
Wojtusior
27 11 2007, 19:11
Czy wy też macie wrażenie, że walka staje się szczególnie łatwa, jeśli nauczymy się odpowiednio blokować oraz stosować Countery ? ;x
Matriks_1111
27 11 2007, 19:41
Ja wiem... jak w tłumie walczysz to i tak jest trudno

A ja nadal nie mogę opanować w pełni Combos'ów

Ale czasem się udaje... kto wie, może achievement wskoczy
blantman
27 11 2007, 20:23
CYTAT(Matriks_1111 @ 27 11 2007, 19:41)

Ja wiem... jak w tłumie walczysz to i tak jest trudno

A ja nadal nie mogę opanować w pełni Combos'ów

Ale czasem się udaje... kto wie, może achievement wskoczy

Ja próbowałem combosy parę razy ale zawsze był ze mnie człek powolny więc z refleksem nie jestem za pan brat... za to countery są łatwiutkie bo jest duży margines błędu coś jak w quick time events w Heavenly sword zawsze można odrobinkę za wcześnie bądź za późno (ot tak aby taki lewus jak ja zdążył

)
CYTAT(Wojtusior @ 27 11 2007, 21:11)

Czy wy też macie wrażenie, że walka staje się szczególnie łatwa, jeśli nauczymy się odpowiednio blokować oraz stosować Countery ? ;x
Bez spoilowania: przejdź ostatnią część gry, gdzie walka nie będzie jedynie wyborem, a już koniecznością - wtedy pogadamy hehe. Po tym "traumatycznym" przeżyciu za ten system walki można całować Ubisoft po rękach.
hm... albo wystarczy że pod koniec gry dojdą goście, których nie będzie można zabić 2-3 ciosami

Wtedy zacznie się kombinowanie - wierz mi.
Slupek88
27 11 2007, 22:25
Racja jak opanujemy countery,uniki, jest sii, chodź czasami też mam problem, ale powoli przykładam się do zrobienia achiva za 50 combosów, i tu jest ogień, rzadko mi wychodzą, jeszcze jak zostaje 1-2 ludków, to jeszcze jeszcze. Ale jest mały patent, można to robić w Masyef, tam przeważni chodzą pojedynczy rycerze, i na nich wchodza dosyć łatwo combosy, przynajmniej dla mnie.
równie dobrze możesz zrobić to bezkarnie podczas misji treningowych
Witam. Przeszedlem gre i mam pytanie czy da sie jeszcze zrobic achievements "Conversationalist"?? wiem ze mozna wybierac sobie w jakim momencie gry chce powrocic ale czy da rade to zrobic??
CYTAT(deb @ 28 11 2007, 22:25)

Witam. Przeszedlem gre i mam pytanie czy da sie jeszcze zrobic achievements "Conversationalist"?? wiem ze mozna wybierac sobie w jakim momencie gry chce powrocic ale czy da rade to zrobic??
Nie da się, musisz z nią gadac po poszczególnych kawałkach pamięci, jak gra sama Cię wyrzuca z Animusa..
Wielkie dzieki dzisiaj zaczne na nowo przechodzic.
2razyjot
29 11 2007, 09:30
Pytanie za stowe do znajacych angielski...
O co chodzi w fabule?

Moj inglisz-polisz nie jest tak profesjonalny, a brak podpisow utrudnia mi sprawe. Moze ktos poswiecic chwile i podac zarys itp... Wiem, nikomu sie pewnie nie bedzie chcialo.
W gierke wkrecilem sie na dobre, jest ogromniasta!
gilber7
29 11 2007, 16:11
Mam takie pytanie. Jaka jest szansa,że trzecia część Assasina wyjdzie na obecne systemy? Czy może już na ps4 lub xboxa 720?
skad mamy to wiedziec? jeszcze nawet 2 nima
Assassin's Creed
PS3
81.6%
Assassin's Creed
X360
83.5%
Pozmieniało się trochę dane z GR.
Slupek88
1 12 2007, 10:06
Z innej beczki ma już ktos z was 1000 wyciągniętego.Swoją drogą 1000 jest prosty tylko troche czasochłonny.
2razyjot
1 12 2007, 13:36
Odsczekuje wszystko co mowilem o grze, z Hitmanem male podobienstwo... Od kilku dni gram w nia non-stop, biegam, skacze, szukam flag, laze po dachach i laduje salto do siana - no po prostu wkret na maxa! Miasta sa ogromne a szukanie flag wrrrrrr. Genialna gierka - w moim mniemaniu musisz miec dla posiadaczy next-genow - 9/10 jak dla mnie!!!

Pytanie - czy flagi sa tylko w miastach czy jak sie smiga na koniu tez mozna znalezc? Oo
CYTAT(2razyjot @ 1 12 2007, 13:36)

Pytanie - czy flagi sa tylko w miastach czy jak sie smiga na koniu tez mozna znalezc? Oo
Oczywiście, że można, dziwne że na żadną sie nie nadziałeś do tej pory.
2razyjot
2 12 2007, 16:09
CYTAT(Hela @ 1 12 2007, 13:39)

CYTAT(2razyjot @ 1 12 2007, 13:36)

Oczywiście, że można, dziwne że na żadną sie nie nadziałeś do tej pory.
No obok zamku assasinow w pierwszym miescie mozna bylo znalezc kilka tam gdzie robilo sie pierwszego jumpa, ale tak na zewnatrz (kingdom) nie kojaze. Slabo szukam, na razie skupiam sie na miastach, hehehe. W ciagu 3 ostatnich dni przynajmniej polowe czasu spedzilem przy tej grze, masakra! Kiedy Kane & Lynch, ktory czeka w kolejce? Nie wiem i nie chce wiedziec! Oo'
Matriks_1111
2 12 2007, 17:00
Widzę, że mamy podobne problemy

Ja ostatnio się jeszcze do CoD4 wróciłem, żeby wyrobić 1000 i znowu AC męczę - ta gra wciąga niesamowicie

W kolejce czeka jeszcze K&L i GH3, ale nie wiem kiedy się za nie zabiorę, bo najpierw AC musi być zrobiony na 100%

Tak z ciekawości - szukacie flag i templariuszy z mapami czy tak na pałę lecicie?
Slupek88
2 12 2007, 19:50
Ja skończyłem wczoraj gierka, dzisiaj zacząłem drugi raz, teraz własnie szukam flag i templariuszy-troche roboty będzie. I tak jak poprzednicy pisza, gierka wcale mi się nie nudzi, od razu z miła checia zabrałęm się drugi raz za nia. Z innej beczki, jeżeli chodzi a zakończenie, zostawia ogromny niedosyt i pewną drugą częsć. Swoją drogą już na samym końcu, czytaliście maile na kompie Lucy, ciekawe rzeczy.
Miałem tak samo ;] obecnie kończę grę drugi raz ,jeden typ do końca.
Wojtusior
2 12 2007, 20:24
Dzisiaj grę skończyłem

. Chyba jutro zacznę przechodzić jeszcze raz, ale tym razem chce zdobyć wszystkie Achievmenty...a gdy mi się znudzi, zamienię na inną grę
elsaint360
5 12 2007, 19:12
Słuchajcie, słyszałem, że w AC nie ma tak wolnej przestrzeni. A po2: Wartooo?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.