marcin0903
6 12 2007, 17:33
Możecie wymienić najbardziej rażące bugi w tej grze?
Hmmm, nic, jest idealna

A tak na serio, to mnie razi na przykład, że wszystkie misje poboczne są właściwie takie same

Jednak jest to jakoś tak skonstruowane, że nie nudzą one
w sumie to wszystkie misje sa tak samo skonstruowane
No też prawda
marcin0903
6 12 2007, 19:23
Możecie mi przedstawić jak wygląda sama gra - w ten sposób, że chodzę sobie po Jerozolimię i mam zlecenie, działam jak, kiedy chcę - żeby zacząć robić zadania poboczne to gadam z typami itp..?
no dojezdzasz do miasta, idziesz do biura asasyna on ci mowie co sie dzieje, ty prowadzisz sledztwo ktore polega na:
a) pobiciu jednego kolesia
b) skradniecia listu
c) podsluchania rozmowy
d) zbieraniem innych flag na czas w ramach testu
nastepnie wracasz do biura asasyna i stamtad kierujesz sie na zabicie swojego glownego celu.
Questy poboczne, to zbieranie flag i zabijanie templarow.
i to taki staly schemat.
blantman
6 12 2007, 20:18
Phi nuda

ale jakie achievy proste

bez pośpiechu między innymi grami grałem w to to nie starałem się za bardzo a ponad 800 achieva

prawie tak prosto jak w Bioshocku

Drugi raz nie mam zamiaru przechodzić bo naprawdę znudziła mnie ta gra ale na jeden raz fajna . Za dużo schematów i za prosta szkoda że nie można poziomu trudności na wyższy zmienić... chyba że można a ja o tym nie wiem ? Wrogowie sami się mi kładą do cieńcia i podczas gry umarłem 4 razy . TYLKO 4 razy przez ok 20 GODZIN ... coś tu jest nie tak ... w tym 2 razy umarłem spadając do wody ..... gdyż nasz super heros nie potrafi pływać

Nie no mam nadzieje że 2 będzie fajniejsza:)
P.S. To moje zdanie i mam prawo do niego! (to tak z powodu krzyczenia na mnie na forum ps3)
Jakoś wątpię, żeby ktoś miał inne zdanie. AC to niezwykle łatwa i co najważniejsze, nie wprowadzająca jakiegoś stresu do naszego żywota giera. Ot idealne zajęcie po ciężkim dniu - można sobie pobiegać po dachach, przejść się w tłumie, wpakować w jakąś bijatykę, czy napawać się widokiem miasta stojąc na wysokim punkcie obserwacyjnym.
CYTAT(marcin0903 @ 6 12 2007, 17:33)

Możecie wymienić najbardziej rażące bugi w tej grze?
Właśnie przed chwilą przez jednego buga dostałem kur**cy. Mianowicie w Acre, w Rich District zbierałem sobie flagi i jednej po prostu nie ma. Flag szukam z mapką i wiem której mi brakuje. Upewniłem się nawet, sprawdzając w necie screena z miejscówki z brakującą flagą. Czyli 2 Achiev'y w plecy. A chciałem pierwszy raz zrobić calaka w życiu.
Miał ktoś już podobny problem? Jest na to jakieś lekarstwo? Może muszę jeszcze raz zacząć grę od początku? ( bez sensu )
HOT D-O-double_G
7 12 2007, 13:20
CYTAT("blantman")
w tym 2 razy umarłem spadając do wody ..... gdyż nasz super heros nie potrafi pływać tongue.gif
Trudno zeby umial plywac, bedac po zeby obladowanym zelastwem (dlugi miecz, sztylet, throwing knifes, caly mechanizm z ukrytym ostrzem).
Matriks_1111
7 12 2007, 13:40
Szczerze? Dla mnie to żadne wytłumaczenie...
CYTAT(HOT D-O-double_G @ 7 12 2007, 13:20)

CYTAT("blantman")
w tym 2 razy umarłem spadając do wody ..... gdyż nasz super heros nie potrafi pływać tongue.gif
Trudno zeby umial plywac, bedac po zeby obladowanym zelastwem (dlugi miecz, sztylet, throwing knifes, caly mechanizm z ukrytym ostrzem).
za to z gracją śmiga po dachach i gzymsach niczym pasikonik
głupio tak jak suer siepacz ordynarnie topi się w sadzawce
CYTAT(Zeratul @ 6 12 2007, 19:37)

no dojezdzasz do miasta, idziesz do biura asasyna on ci mowie co sie dzieje, ty prowadzisz sledztwo ktore polega na:
a) pobiciu jednego kolesia
b) skradniecia listu
c) podsluchania rozmowy
d) zbieraniem innych flag na czas w ramach testu
nastepnie wracasz do biura asasyna i stamtad kierujesz sie na zabicie swojego glownego celu.
Questy poboczne, to zbieranie flag i zabijanie templarow.
i to taki staly schemat.
Ogarnąć wszystkie 'view pointy" (punkty widokowe)
Uratować wszystkich ludzi . (dzięki temu zadania poboczne nabierają smaczku, te które wypisał Zeratul)
e) zadania na zlecenie zabić jakąś ilość ludzi w danym czasie .
Po drodze zbierasz flagi i zabijasz templariuszy.
taki niezbyt fenomenalny pomysl, ale moze ktos na to nie wpadl.
wydrukowalem sobie z onlinecenter wszystkie lokacje map i teraz jak bede gral, to bede zaznaczal na papierze, ktore flagi juz mam a ktore nie... przyda sie to glownie w kingdom. Przez to jak czegos zapomne bede wiedzial, gdzie szukac

Poki co po restarcie gry dopiero skonczylem memory block 2... ale fun nadal jest
Matriks_1111
7 12 2007, 19:07
Na taki pomysł to ja też już wpadłem dawno temu

Teraz zaczynam gierkę od początku i cioram flagi i jeszcze 2 achievy (Conversionalist i Hungerer of Knowledge)

Może przez weekend skończę calaka
marcin0903
7 12 2007, 20:26
Czy po skończeniu misji głównych można sobie chodzić po mieście i robić zadania poboczne itp... ?
HOT D-O-double_G
7 12 2007, 21:38
CYTAT("diabeu")
za to z gracją śmiga po dachach i gzymsach niczym pasikonik
Wiesz, co innego biegac i skakac z żelastwem, a co innego plywac. Mi tez 10-15 kilo na plecach nie ograniczalo by b. znaczaco ruchow, ale gdybym wpadl do wody to polecial bym na dno jak kamien.
marcin - tak, mozna. Bylo juz o tym kilka razy w tym temacie.
Slupek88
7 12 2007, 21:41
Po skończeniu głównej misji, zostajesz przeniesiony do czasów terażniejszych albo do zamku w Masyef, ale potem można wrócic i robić zadania poboczne.
Z wydrukowaniem, map włąśnie tak zrobiłem jutro zabieram sie za flagi i templariuszy, skreślając, zdobyte flagi lub zabitych templariuszy.
Dziwna sprawa, w czasach terażniejszych w laboratorium, chyba po memory blocku 2 albo 3, zanim weszłem do animusa, podeszłem do doktorka który stał i patrzał się w okno, pojawił się napis, że moge wcisnąć "B", coś jak chcesz zacząć, rozmawiać z Lucy. I właczyła sie scenka, w której zabrałem doktorkowi długopis, ale po późniejszych memory blockach, znowu go ma? Ktoś wie o co kaman, po co to wogóle?
Co do długopisu i komputerów.
He właśnie wiecie że są 3 kompy do których możemy się dostać? Lucy ,Doktorka i komp w pomieszczeniu tuż obok naszej sypialni. Nie udało mi się dostać do komputera Doktora wiece coś na ten temat?
Matriks_1111
7 12 2007, 23:15
Slupek88
7 12 2007, 23:49
To taki bajer.......
blantman
8 12 2007, 09:54
CYTAT(Matriks_1111 @ 7 12 2007, 19:07)

Na taki pomysł to ja też już wpadłem dawno temu

Teraz zaczynam gierkę od początku i cioram flagi i jeszcze 2 achievy (Conversionalist i Hungerer of Knowledge)

Może przez weekend skończę calaka

Phi ja tam za flagami biegać nie będę bo to już nie rozrywka a praca i tak jestem zdziwiony że bez oglądania się na achievy zdobyłem przy jednym podejściu tyle

w sumie teraz tak patrząc to zostały mi flagi i templariusze

przeżyje jakoś to
A ja mam problem już na samym początku gry ;/ Nie wiem czy uda mi się to w miarę dobrze wytłumaczyć gdzie utknąłem, ale spróbuję... A więc poszedłem po pierwsze zadanie w grze do tego staruszka w zamku w tej takiej jakby "bibliotece", dał mi to zadanie i po cutscence "wyrzuciło" mnie przed zamek, a wejście teraz już jest zamknięte. Mam cel na mapce, ale nie wiem jak tam się dostać, wydaje mi się, że trzeba wspiąć się na samą górę zamku, ale nie wiem jak, skakałem jak głupi, ale nic nie wychodzi... a może to w ogóle nie tędy droga ? I jeszcze jedno, posiada ktoś jakieś zdjęcie z flagą, które się zbiera w grze ? bo chciałbym zobaczyć jak one wyglądają
Slupek88
8 12 2007, 12:19
Co do flag, to masz ich pare rodzai,
http://www.onlinecenter.pl/index.php?optio...iew&id=1849.
A do twojego zadania nie wiem czy dobrze skumałem, ale przeciesz tam jest drabina, na którą się wspinasz, po niej można wejść, a jeżeli to nie to , idź w strone wyjscia, tam powinien zatrzymać cie assasin, dalej on cie poprawdzi jak iść.
To nie to, z jaskini wyszedłem, idąc za assasinem, potem przeszedłem przez tą wioskę i dotarłem do zamku.
HOT D-O-double_G
8 12 2007, 12:29
CYTAT(popiol @ 8 12 2007, 13:23)

To nie to, z jaskini wyszedłem, idąc za assasinem, potem przeszedłem przez tą wioskę i dotarłem do zamku.

no to chyba musisz isc tam, gdzie masz cel zaznaczony? Przeciez masz mape. Dotarles z wioski do zamku, to w czym problem zeby pojsc z zamku do wioski?
Troche z innej beczki. Kupił ktoś którykolwiek z theme z Assassina? Zastanawiam się nad kupnem, ale tak w ciemno to trochę marnie
Gierka powala na kolana. Dzisiaj kupiłem i nie żałuję!!!!!!!!!
Slupek88
8 12 2007, 22:35
Ja wziąłem się dzisiaj za zbieranie wszystkich flag, kupa roboty. Ale znowu chce mi się grać w tą gierke, zbieranie flag jest przyjemne, a po za tym, byłem w miejscówkach, w których przedtem nie zwiedzałem.
Soul, dzieki wielkie za screeny

. To jest ten Fighting Pack (czy coś takiego), tak?
Pierwsze 4 to Altair i Action , ostatni pochodzi z Altair Hero Theme.
Assassin's Creed najszybciej sprzedającym się w USA nowym IP... w Historii.
Ponad 2,5 miliona sztuk gry znalazło swoich nabywców zarówno na X360 jak i PS3. http://www.ps3attitude.com/2007/12/assassi...records-as.htmlCYTAT
Assassin's Creed is now officially the fastest-selling new video game IP in the US, ever. Ubisoft have already shifted over 2.5 million units worldwide on both the PS3 and the Xbox 360, and they have increased their original sales estimate for 2007/2008 from three to five million units of the game as a result.
blantman
13 12 2007, 23:45
sprzedałem dziś

gra na jeden raz potem już się nie chce usiąść
Slupek88
14 12 2007, 06:33
Nie wiem, ja tam do niej zasiadałem do niej 3 razy, i śmiało moge powiedzieć, że za jakis czas napewno do niej usiąde po raz kolejny.
2razyjot
14 12 2007, 11:25
CYTAT(blantman @ 13 12 2007, 23:45)

sprzedałem dziś

gra na jeden raz potem już się nie chce usiąść

Tez skonczylem, piekny tytul, pelen artyzmu i z pewnoscia szarpne jeszcze raz.

Moze ktos pokrotce wyjasnic o co chodzilo w fabule? Oo'
CYTAT(Slupek88 @ 14 12 2007, 06:33)

Nie wiem, ja tam do niej zasiadałem do niej 3 razy, i śmiało moge powiedzieć, że za jakis czas napewno do niej usiąde po raz kolejny.
No tak jak ja , AC już 2 x skończone i na pewno będzie 3 podejście , no ale póki co Mass Effect!!!
Super Big Boss
16 12 2007, 14:58
Właśnie zabiłem trzeciego bossa i musze powiedzieć, że gra pozytywnie mnie zaskoczyła. Zadania może i są podobne ale wszystkie są bardzo emocjonujące. Najbardziej podoba mi się walka - jest bardzo dynamiczna i efektowna chociaż troche za łatwa (przydałby sie wyższy poziom trudności). Fabuła też bardzo mi się spodobała. Miasta wyglądają po prostu wspaniale a interakcja z tłumem wyszła całkiem dobrze. Jedyne wady jakie udało mi się zauważyć to zwalniająca animacja i chamskie dorysowywanie się terenu widoczne szczególnie podczas jazdy na koniu. Ogólnie gra wywarła na mnie potężne wrażenie i jest to napewno jedna z najlepszych gier tego roku.
marcin0903
16 12 2007, 15:34
Wczoraj zakupiłem, co prawda odbyło się to z emocjami (w Opolu obok Reala jest MM, byłem w Realu i miałem już iść do MM, a tu nagle "Prosimy o szybkie opuszczenie marketu, ze względ na to, że czujki wykryły pożar", dach się palił

). Ale w końcu kupiłem, doszedłem do Memory Block 3 , gra jest super , bardzo mi się podoba pomykanie po dachach. Mam jedynie problemy z Memory Glitch (czy jakoś tak) - wiem , że w trakcie cut-scenek mam nacisnąć byle co, ale jaki ma być tego efekt? Widok, Altaira z ujęcia różnych kamer?
Master_Lukas
16 12 2007, 15:47
CYTAT(marcin0903 @ 16 12 2007, 15:34)

[...] Mam jedynie problemy z Memory Glitch (czy jakoś tak) - wiem , że w trakcie cut-scenek mam nacisnąć byle co, ale jaki ma być tego efekt? Widok, Altaira z ujęcia różnych kamer?
Tak, widok z innej kamery
marcin0903
16 12 2007, 15:50
THX

. A jak jest z tymi flagami? Jeśli chcę zebrać wszystkie w Masyaf to mogę sobie odpalić dowolny Memory Block gdzie mam dostępne to miasto i zbierać czy muszę to zrobić w jakimś konkretnym?
Master_Lukas
16 12 2007, 16:21
CYTAT(marcin0903 @ 16 12 2007, 15:50)

THX

. A jak jest z tymi flagami? Jeśli chcę zebrać wszystkie w Masyaf to mogę sobie odpalić dowolny Memory Block gdzie mam dostępne to miasto i zbierać czy muszę to zrobić w jakimś konkretnym?
Dowolny

Najlepiej ktorys ostatni, bo masz juz odkryte cale miasto
po obcykaniu kontr walka staje się banalna - szkoda
fabuła mnie irytuje, nie mówię że jest zła ale mam wrażenie że robią mi z postaci idiotę (memory block 4 mam aktualnie) jakbym ja się obudził zamknięty przez blondynę i dziada to by na starcie oboje po mordach dostali - jakiś bezpłciowy ten bohater
sposób w jaki koleś idzie to przypomina metrosexa z wybiegu dla modeli - kto tak ramionami rusza w rzeczywistości? geeez, Jade chyba sobie stworzyła gacha marzeń (cwaniara)
w przeciwieństwie do większości jakoś nie napalałem się na ten tytuł, hype jaki wytworzyli gracze i prasa był zdecydowanie niezdrowy - sami nie wiedzieli czego oczekiwać, no ale teraz to wina Ubi że nie dostarczyło leku na raka
po paru godzinach grania okazało się że to co wsadziłem do czytnika to dokładnie to co sobie wyobrażałem - architektonicznie genialna produkcję opartą na znanym schemacie - ot średniowieczny Crackdown z irytującą ilością gadania (starzeję się) na dodatek skoncentrowany na tyłku Altaira
na tą chwilę jest to dla mnie gra bardzo dobra - oferuje dużo zadań, gęsta zabudowa zachęca do skakania po dachach - widać pracę włożoną w dopracowanie AC w tej kwestii (rozmowy przechodniów itp. itd)
jednak jako fana skradanek i wszelkiego mordowania z cienia to wkurza mnie głupie AI i walki nie stanowiące żadnego wyzwania
Super Big Boss
17 12 2007, 08:43
Znalazł już ktoś wszystkich templariuszy? Ja zaliczyłem dopiero połowę a przeszukałem już chyba każdy kąt. Może ktoś podać linka do mapki czy czegoś w tym rodzaju gdzie te skubańce są poukrywane?
2razyjot
17 12 2007, 09:07
CYTAT(Super Big Boss)
Znalazł już ktoś wszystkich templariuszy? Ja zaliczyłem dopiero połowę a przeszukałem już chyba każdy kąt. Może ktoś podać linka do mapki czy czegoś w tym rodzaju gdzie te skubańce są poukrywane?
Uzywaj google, geez, 3 sekundy szukania.

KOD
Masyaf
http://img45.imageshack.us/my.php?image=masayfql0.jpg
Kingdom West and East
http://img252.imageshack.us/my.php?image=kingdomwestiw5.jpg
http://img45.imageshack.us/my.php?image=kingdomeastvc2.jpg
Damascus Poor, Middle and Rich
http://img64.imageshack.us/my.php?image=damascuspoorri3.jpg
http://img61.imageshack.us/my.php?image=damascusmiddlebc2.jpg http://img225.imageshack.us/my.php?image=damascusrichif1.jpg
Acre Poor, Middle and Rich
http://img129.imageshack.us/my.php?image=acrepoormw0.jpg
http://img66.imageshack.us/my.php?image=acremiddleui6.jpg
http://img113.imageshack.us/my.php?image=acrerichsg4.jpg
Jerusalem Poor, Middle and Rich
http://img232.imageshack.us/my.php?image=jerusalempoormf3.jpg
http://img64.imageshack.us/my.php?image=jerusalemmiddlewq3.jpg
http://img50.imageshack.us/my.php?image=jrichoz3.jpg
CYTAT(Diabeu @ 16 12 2007, 20:51)

sposób w jaki koleś idzie to przypomina metrosexa z wybiegu dla modeli - kto tak ramionami rusza w rzeczywistości? geeez, Jade chyba sobie stworzyła gacha marzeń (cwaniara)
I ma zeza i glupi wyraz twarzy, sic.
CYTAT(Diabeu @ 16 12 2007, 20:51)

jednak jako fana skradanek i wszelkiego mordowania z cienia to wkurza mnie głupie AI i walki nie stanowiące żadnego wyzwania
Do konca bedzie juz dokladnie tak samo. Wejdz do miasta, obcykaj view pointy, uratuj wiesniakow, usiadz na lawce i poobserwuj, zbij morde jakiemus kaznodzieii no i informatorzy i ich mega zroznicowane zadania pokroju znajdz flagi i pozabijaj iles ziomow na czas... ;(
Niestety tak ciagnie sie do konca rozgrywka w AC, gierka wciagnela mnie przez eksploracje, mialem wkreta ale generalnie 3 ostatnie cele kasowalem juz bez wyrazu i na "pale" - znuzylo mnie i chcialem to jak najszybciej skonczyc.
Btw: Diabel - koniecznie obcykaj tego Kane & Lynch, gram drugi raz - przekozak i koniec!
gram w AC bo chcę zobaczyć czy ten nasz koleś to faktycznie kretyn
fakt, zadania są na jedno kopyto - z nudów napadam na żołdaków
brak zróżnicowania to największy kłopot tej gry
Super Big Boss
17 12 2007, 10:53
No też mnie ciekawi czy na końcu kolo ucieknie

Jeśli chodzi o walki to mój rekord narazie wynosi 15 na jednego (oczywiście wygrałem). Gra robi się troche monotonna ale i tak jest lepiej niż w Crackdown no i o ile większość zadań to pestka tak do zbierania flag podchodziłem chyba z 10 razy czasami.
2razyjot
17 12 2007, 11:04
CYTAT(Diabeu @ 17 12 2007, 10:10)

brak zróżnicowania to największy kłopot tej gry
Mozna bylo pokombinowac z jumaniem tej kasy, bo pickpocket to jakis zart jesli chodzi o poziom trudnosci. ;/ Za ukradziony $$$ mozna by bylo kupowac cos w sklepie, ktorego tez nie ma. Czemu nikt sie nie pokusil o jakies poboczne zadania od napotykanych ludkow? Nawet glupota ze jakiejs babie kotek uciekl i trza go znalezc...
Nie czepiam sie - gra po 4 pierwszych morderstwach staje sie nuzaca a zbieranie flag, obcykanie view pointow czy templariusze nie ratuje IMO sytuacji. ;/
Panowie - powiem tak, zakonczenie was nie rozczaruje bo jest spoko i wali lekko w potylice.
Mi się dziś gra zawiesiła. Tak, na x360 też potrafi.
Jeszcze przed pierwszym celem mnie znudziła. Dziś na siłę lekko drugi cel zabiłem.
Zirytowało mnie, że nie mogę uciec, to wymordowałem całą watahę żołnierzy i wyszedłem głównym wejściem.
Skradanek nie lubię za bardzo, a tu ten motyw okazał się jedynie dodatkiem.
A koleś to faktycznie debil. Potrafi wymordować całe miasto wyszkolonych morderców, a boi się dziadka i blondynki.
2razyjot
17 12 2007, 17:17
CYTAT(C1REX @ 17 12 2007, 16:53)

Zirytowało mnie, że nie mogę uciec, to wymordowałem całą watahę żołnierzy i wyszedłem głównym wejściem.
No cirexik, mozesz. Nacisnij lewy trigger - assassin schowa miecz i mozesz biegac i czmychnac.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.