tylko niech nie licza na oszolamiajaca sprzedaz. wiekszosc ludzi juz przeszla i zapomniala o tym tytule.
troszke za pozno na wydawanie polskiej wersji.
jesli pomysla o patchu, nawet platnym (tylko bez przesady) to z checia zagram jeszcze raz.
CYTAT(jiloo @ 23 05 2008, 18:48)

tylko niech nie licza na oszolamiajaca sprzedaz. wiekszosc ludzi juz przeszla i zapomniala o tym tytule.
troszke za pozno na wydawanie polskiej wersji.
jesli pomysla o patchu, nawet platnym (tylko bez przesady) to z checia zagram jeszcze raz.
Z komentarzy jakie słyszałem na Live! od ludzi grających w polską wersję na PC, mogę Ci powiedzieć, że nawet jeżeli patch będzie za darmo to nie fatyguj się.
wujakamil
23 05 2008, 23:07
Z przyjemnością zagram w spolszczoną wersję Assasina
ciekawe jak z cena... oby nie dowalili 150-200zl...
Baton_Forever
24 05 2008, 22:35
Assassin's Creed Po PolskuAssassin's Creed PO POLSKU NA X360 [ o wersji na PS3 brak informacji ]
Mati_Siepacz
25 05 2008, 08:56
trochę za poźno na taki ruch.. każdy już dawno to przeszedł

mi tam polski nie pasuje w tej grze.. najlepszy byłby arabski dubbing z angielskimi napisami
Ja w ogóle nie lubię spolszczeń - wszystkich, prócz napisów. Plastikowe głosy, gadające z takim przejęciem jakby właśnie zobaczyli Maximmusa, wciąż te same głosy, przemianowane nazwy lokacji... Bez sensu. Ale na pewno obadam u kogoś spolszczenie, żeby się pośmiać
jeżeli spolszczenie to co na pc to ja podzękuje. a w ogóle to grałem to u kolegi. skakanie do siana niezły patent - jaram się. a tak to chu.joza.
MasterShake
25 05 2008, 14:30
CYTAT(tk @ 25 05 2008, 12:16)

jeżeli spolszczenie to co na pc to ja podzękuje. a w ogóle to grałem to u kolegi. skakanie do siana niezły patent - jaram się. a tak to chu.joza.
nawet to sie szybko nudzi ;f
Gra jest nudna jak flaki z olejem, w dodatku strasznie pokręcona fabuła. Jest parę fajnych patentów, ale ogólnie to zmarnowany potencjał.
maciucha
26 05 2008, 14:27
CYTAT(Pijany @ 26 05 2008, 11:04)

Gra jest nudna jak flaki z olejem, w dodatku strasznie pokręcona fabuła. Jest parę fajnych patentów, ale ogólnie to zmarnowany potencjał.
Popieram

. Zawsze myślałem, że ludzie którzy narzekaja na AC przesadzają. Pierwsze 6h wytrzymalem i gralo sie milo ale później szło zasnąć, sprzedałem shit. Absolutnie nie polecam...
Zaciołem sie w 4 memory. Po zabiciu Tallala, mam teraz mozliwosc przenosic sie do kazdego miasta bez koniecznosci jazdy koniem. Musze zabic Abu'la Nuqouda. Do ktorego miasta pojechac, co trzeba zrobic zeby go znalesc ?
MasterShake
27 05 2008, 08:00
miasta w ktorych masz kogos zabic maja zawsze przy nazwie taka gwiazdke bodajze
Nightmare90
27 05 2008, 15:24
Schemat jest prosty zaliczyć pkt widokowe i odwiedzić wszystkie misje a na końcu udać sie do swego informatora który daje te piórka.
Ps. Choc po kilku godzinach gry zrobiło sie strasznie nudno , a sama rozgrywka była banalna jak gra dla dzieciaka to i tak miło sie przy niej bawiłem.
Uszator
30 05 2008, 20:33
Generalnie podzielam opinie poprzedników. Gra choć bardzo ładna i z początku wciągająca po kilku misjach zaczyna robić się straaaaszliwie schematyczna (zabij bosa w koło Macieju, zupełnie jak w Crackdown).
Bieganie po dachach to po prostu majstersztyk, podobnie jak jazda konna (nie ma to jak szarża z mieczem w dłoni na zwarty oddział templariusz). Naprawdę szkoda ze tak tę grę "oszpecono" powtarzaniem cały czas tego samego
No cóż gra owszem jest schematyczna ale fabuła jest według mnie dobra (jak nie świetna

). Tylko czekać na część drugą. Mam nadzieje że da Ubi do myślenia opinia na temat schematyczności i to jakoś poprawią.
Uszator
31 05 2008, 12:20
CYTAT(Masher @ 30 05 2008, 21:08)

fabuła jest według mnie dobra (jak nie świetna

). Tylko czekać na część drugą.
Wczoraj przeszedłem ostatni etap i przyznaję racje przedmówcy

Tylko to zakończenie jest dość przebiegłe (zmusza na chama do kupienia kolejnej części)
Tylko w 2 chyba będziemy już grać Desmondem (i szykać tych kawałków Edenu) a nie Altairem, bo wszystko już z tej pamięci odkryliśmy (przynajmniej tak mi się wydaje).
Ja też nie narzekam, mimo że gra schematyczna to mnie wciągnął świat. A i jeszcze jedna ważna rzecz. Zaprosiłem znajomego i robię mu "szoł" ala xbox360. Po kilku grach wrzuciliśmy Assasina i po 10 minutach podziękował. Sterowanie w tej grze jest do poprawki. Żeby wciskać dwa przyciski i gałkę żeby szybko biec?
Sorry, ale nie jestem w stanie wykminić dlaczego podczas przechodzenia memory blocku, po zdobyciu wszystkich high pointów w mieście, nie udostępniają mi się wszystkie misje? Robię coś nie tak, czy dopiero potem będzie można je ukończyć?
MasterShake
30 06 2008, 16:08
w kazdym miescie masz 3 misje, kazda jest w osobnym memory blocku
A misje poboczne? Głównie o nie mi chodzi. Ogólnie mam taką sytuację: w memory blocku 3 w Jerozolimie brakuje mi 2 modułów (nazwę to tak) w tym jakby kodzie DNA. I nie mam pojęcia co zrobić tym bardziej, że nie odpowiadają one za flagi i inne bzdety. Gdy najadę na nie kursorem mam napis "Investigation blocked". Co mam zrobić żeby móc przeprowadzić to śledztwo?
rushman
30 06 2008, 20:48
Dla mnie gra wyśmienita, monotonia o dziwo nie przeszkadzała mi przy rozgrywce

Z wszystkich gier 360kowych to właśnie przy assasynie siedziało mi sie najwygodniej...
MasterShake
30 06 2008, 22:45
CYTAT(BartX @ 30 06 2008, 18:08)

A misje poboczne? Głównie o nie mi chodzi. Ogólnie mam taką sytuację: w memory blocku 3 w Jerozolimie brakuje mi 2 modułów (nazwę to tak) w tym jakby kodzie DNA. I nie mam pojęcia co zrobić tym bardziej, że nie odpowiadają one za flagi i inne bzdety. Gdy najadę na nie kursorem mam napis "Investigation blocked". Co mam zrobić żeby móc przeprowadzić to śledztwo?
zablokowane masz jak chcesz isc do czesci ktorej "nie pamietasz". Co swoją drogą jest tak idiotyczne że wyspy z gta się chowają. A te 2 to nie jest wymiana informacji i zabicie? Tam gdzieś psize ile masz zaliczonych obron wieśniaków
Pamiętam, na cały blok składają się wieśniacy, i masz albo walke z kimś na pięści albo wysłuchanie przemówienia i śledzenie kogoś żeby coś ukraść. I misje dla innych assasynów którzy w zamian za to dają informacje. Więcej w tej grze nie ma, cała to ten schemat + żałosna walka.
CYTAT(rushman @ 30 06 2008, 21:48)

Z wszystkich gier 360kowych to właśnie przy assasynie siedziało mi sie najwygodniej...
teraz pytanie a przy ilu siedziales?
Pytanko.
Ma ktoś polską wersję AC? Jak to wygląda? jak tłumaczenia? Napisy czy dialogi?
Takie samo tlumaczenie co na PC - dubbing PL

Dla mnie gra wyśmienita, monotonia o dziwo nie przeszkadzała mi przy rozgrywce :huh: Z wszystkich gier 360kowych to właśnie przy assasynie siedziało mi sie najwygodniej...
Hmm, do najwygodniejszych gra nie należała, może i siedziałem wygodnie ale bolał mnie palec od ciagłego wciskania przy walkach X (counter...).
CYTAT(signap @ 1 07 2008, 00:00)

teraz pytanie a przy ilu siedziales?

Przy wielu... aktualnie Ninja Gaiden II, wcześniej Bioshock, Devil 4, Mass Effect, GTA 4(chwilę), halo 3, H-L 2, Gears of War...
Właśnie Assassin's Creed wciągnęła mnie najbardziej (... no w, GoW też fajnie sie grało

)
Kwestia gustu ;P
wujakamil
18 07 2008, 16:32
CYTAT(Kroolik @ 1 07 2008, 09:00)

Pytanko.
Ma ktoś polską wersję AC? Jak to wygląda? jak tłumaczenia? Napisy czy dialogi?
Rewelacja mało że gra jest wyczesana to jeszcze super podłozone głosy i napisy w ojczystym języku , choć zdarzają się drobne wpadki jak czasami często powtazające się teksty cywili i strażników lub kwestie czytane bez polotu jak by z kartki to i tak zabawa jest niesamowita przynajmniej dla mnie osoby, która nie zna dobrze angielskiego
Grałem w obie wersje językowe. Chwilę na PC po angielsku i właśnie kończę wersję polską na 360 i mogę śmiało powiedzieć, że polska wersja trzyma klimat.
CYTAT(Tytus @ 20 07 2008, 12:28)

polska wersja trzyma klimat.

Uważam tak samo - zwłaszcza podobał mi się D. Olbrychski. A pozostawienie wstawek, gdzie żołnierze mówią po francusku lub niemiecku, chyba też turecku/arabsku również tworzy klimat i pokazuje jaki w tym okresie był tam tygiel językowy.
Eee po turecku/arabsku to raczej tam wstawek nie ma

. Najwyżej po angielsku z obcym akcentem.
CYTAT(qb3k @ 20 07 2008, 15:07)

Eee po turecku/arabsku to raczej tam wstawek nie ma

.
Mylisz się, przede wszystkim wsłuchaj się w strażników w Jerozolimie. No i chociażby Altair, też chyba coś mówi po arabsku przed wywołaniem bójki, ratując mieszkańca miasta.
Marcin (Chester)
26 07 2008, 13:14
Przymierzam się do xpudła, więc mając do wyboru polską i angielską wersję która jest lepsza i bardziej warta kupna? Jak trudny jest tam angielski?
Keymaker
26 07 2008, 13:34
Na tyle trudny, że trzeba w tym siedzieć, żeby wszystko zrozumieć. Wystarczy powiedzieć, że w tej grze nie ma napisów o_O
Gooralesko
26 07 2008, 13:45
Ja bym brał wersję ENG. Nie znoszę lokalizacji w AC.
wujakamil
26 07 2008, 14:06
Jak ktoś nie zna anglika to duża część zabawy przy tej grze mu przepada, a lokoalizacja jest bardzo dobra i nawet ktoś kto pewnie w miare dobrze zna angielski i tak lepiej bawił by sie przy polskiej wersji
Ja też tutaj z Gooralem się nie zgodzę - lokalizacja jest ponadprzeciętna, nie żałuję złotówki wydanej na tę grę. I tylko i wyłącznie wersja polska.
alexx-1
26 07 2008, 19:01
A sprawdzał ktoś czy polska wersja osobno zalicza achievementy?
wujakamil
26 07 2008, 21:09
He he

Nie normalnie z anglikiem zalicza
z2djtkose
22 08 2008, 21:08
Pytanko . Jakis czas temu zebralem kilka flag i pogralem na chwile w assasina ale skasowalem save . Teraz zaopatrzylem sie w polska wersje i gram od nowa , czy flagi te ktore kiedys zebralem beda obecne teraz po skasowaniu tego save ?
(Zly)Seba
12 09 2008, 04:38
hej mam zacinke w miejscu w ktorym mam zwiedzone wsyztskie viev pointy moge wejsc do kazdego miasta , miasta mam odkryte w 1/3 i pisze ze mam pogadac z kazdym kolesiem z kazdego miasta - tym co daje mi zadania. gadam z kazdym i nadal nie wiem co mam robic,zadnych zadan nie dostaje i jestem w . help
Dark AlexX
12 09 2008, 12:27
Musisz iść do miasta gdzie miga ikona i odkryć punkt widokowy w nowym odblokowanym polu. Jest ono nadal w mgle, ale możesz na nie wejść (tylko na jedną część).
Gooralesko
10 10 2008, 23:01
Kto mi powie jak dorwac flagi 1 i 2 w tym ogrodzie?
http://www.onlinecenter.pl/upload/AC/Masyaf.jpgEDIT: Dobra już wiem! Drzwi do ogrodu otworte zostaną dopiero po odblokowaniu bloku pamięci nr 2. Forum IGN zawsze prawdę ci powie
biszkopt78
11 10 2008, 16:13
Szkoda tylko że gierka jest tak niesamowicie nuuuudna.
Nie wiem jak u was ale ja po zobaczeniu wszystkich miast nie moge się zmusić żeby do niej powrócić.
Gooralesko
11 10 2008, 17:14
CYTAT(biszkopt78 @ 11 10 2008, 17:13)

Szkoda tylko że gierka jest tak niesamowicie nuuuudna.
Nie wiem jak u was ale ja po zobaczeniu wszystkich miast nie moge się zmusić żeby do niej powrócić.
Też tak mam. AC uważam za największe rozczarowanie roku 2007. Zdecydowany przerost formy nad treścią i mega-schemat sprawiający, że już przy pierwszym podejściu nie chce się dalej grać. Pykam w nia tylko dla aczików i oglądania niesamowicie zrobionej aniamacji postaci, która nie ma sobie równych w tej generacji (No są jeszcze Uncharted i Mass Effect).
A ja jestem grą zachwycony. Wbijam, że misje się powtarzają - były coraz trudniejsze i to mi wystarczyło. Każdą można było wykonać na X sposobów (zresztą wciąż odkrywam jeszcze nowe ruchy Altaira - wczoraj nauczyłem się mordować podczas zeskoku ze ściany, sweet, dwa dni wcześniej nauczyłem się łamać nogi). Miałem z AC niejedną sesję czystego parkour - dać w ryj strażnikowi i heja, przez dachy. Bardzo relaksujące.
Walka nudna i prosta? Jak się wali ino mieczem i napieprza kontrę, to może... Ale można też spróbować pokonać 20 strażników w otwartej walce za pomocą ukrytego ostrza. Okienko na kontrę minimalne, do tego skoki na rozkojarzonych wrogów. Poezja.
Bardzo dobra gra.
Gooralesko
12 10 2008, 11:28
A tam Sasori gadasz. Gigantyczny Schemat rządzi tym tytułem. Nic jej nie uratuje nawet jakieś tam nowe sposoby zabijania wroga. Potencjał był tylko pomysłów słodkiej Jade zabrakło.
GhettoKingSas
12 10 2008, 12:35
ta gra jest zje.bana

gram w nia zeby acziwy zrobic (flagi odpuszczam) AI to jakas kpina
http://www.youtube.com/watch?v=jpOdHCpP4z0 tu jest doskonaly przyklad porazki tej gry
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.