AI w tej grze zasluguje na miano ponadprzecietnego
gra jest za(pipi)iaszcza przez pierwsze 4h , a potem zaczyna sie widziec walki ^^
no sory chlopaku podchodze do dwoch stojacych obok siebie straznikow i jednego zabijam a drugi nic

po 3 sek podchodzi i zachodzi w glowe "HU DID DAT!?" ROTFL
sprawdz na tym filmiku jak przed wejsciem do zamku przy bramie koles morduje jednego straznika , po czym wyjmuje miecz i macha nim na prawo i lewo, a wszyscy 4 straznicy przechodza obok niego bez zainteresowania staja przy trupie i " HU DID DATTT!!!???"
wszystko super, animacje miasta, grafa , klimat, tylko gameplay sie kupy nie trzyma

a walka to kpina tak samo, nawet nie uciekam juz przed tymi mistrzami jedi xD wybijam wszystkich, zreszta jak kilku zalatwisz to sie nowi nie pojawiaja i tu znowu bug
tak sie sklada ze chcialem zrobic acziwa z rozwaleniem 25 straznikow w jednej walce, no to zaatakowalem ta grupke 12 przy wejsciu do zamku, wybilem czesc i kierowalem sie w strone zamku broniac sie przed nimi, przy bramie 4 sie dolaczylo do walki i znowu czesc wybilem i kieruje sie w strone centrum miasta zeby po drodze jeszcze kilku sie zlecialo i acziwa zrobic

i co? i go.wno

pol miasta przeszedlem broniac sie przed 2 straznikami i reszta wyparowala

wku.rwilem sie po 15 min i ubilem tych brakujacych dwoch, po walce jak kamera wrocila na normalna raptem sie staznicy na kazdym rogu pojawili

co za crap
druga sprawa, jak uratujesz jakiegos mieszkanca to maja 2 kwestie do powiedzenia na krzyz, w jednym miescie chyba 6 z rzedu mi ten sam text rzucilo to myslalem ze je.bne fikolka, nawet tego przyspieszyc nie mozna "A TRU HIRO" xD
co do wspinaczcek na wieze to tylko kilka stawia wyzwanie , a na reszte to sie wlazi trzymajac galke nonstop do gory

potrzeba nie lada skilla do tego
gdyby ta gra miala chociazby dobre AI to byla by niesamowita, a tak to caly sens traci, po co mam robic dochodzenie i kminic jak zalatwic danego zboja jak na koniec pojde przed siebie i wyrzne wszystkich bez problemu, po co mam przed nimi uciekac jak jestem jak NEO w tym animusie, nikt mi podskoczyc nie moze, a ci agenci (straznicy) to jacys uposledzeni z wersji aplha jeszcze
podsumowujac kazdy trzezwo myslacy czlowiek zauwazy ze spieszyli sie z wydaniem gry i wyszlo nieporozumienie roku z AC
jak widac nawet tak dobra gre da sie spie.rdolic

ps. szukanie flag jest chyba bardziej wymagajace od samego zabijania w tej grze, powinna miec tytul "ROOFTOP FLAG COLLECTOR"