Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: magic flash + GB Micro
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo GBx
pizol
Mam karte Magic Flash, zamierzam kupić GB Micro i oto moje pytanie: czy ta karta bedzie działała na tej konsolce ?? (na GBA i GBA SP działa, sprawdzałem)

Byłbym wdzięczny za odpowiedzi smile.gif

Pozdrówka
n-name
sprawdz na stronie konsola.net, popatrz na stronce i na forum
Towarzysz
GB micro nie ma gniazda na programator magic flash.
Najlepiej kup sobie Super Card mini SD albo SD.
STIVI
Magic Flash to największe badziewie jakie widziałem...
lepiej Super Carda kupić smile.gif
pizol
Dzięki za odpowiedzi, wychodzi na to, że sobie nie kupię micro ...

Magic flasha 256 mb kupiłem na ebay za 99 zł + wysyłka i nie mam żadnych zastrzeżeń, sprawuje się znakomicie, nie mam potrzeby zmiany na lepszą, a jedyny minus który zauważyłem to długość wgrywania, ale to kwestia przyzwyczajenia.
Idealnie chodziła na GBA jak i teraz na GBA SP i właśnie chyba przy SP zostanę.
n-name
tylko nie wiadomo przez ile będzie save działać, może się skończyć w każdej chwili
STIVI
tam zadaje sie jest tylko bateryjka więc confused.gif niefajnie
ale jak koledze się podoba to spoko
ja żałuje każdej chwili spędzonej z Magic Flash
pizol
Ja natomiast mam informacje, że magic flash ma akumulatorek...

STIVI, wnioskuję, że miałeś problemy z tą kartą, proszę napisz jakie
n-name
Akumulatorki to mają chyba droższe carty, a ten kosztuje nie wiele. Ale mogę się mylić. A co do problemów to pewnie pateria padła, czego skutkiem jest zniknięcie save. Z mojej strone mam takie pytanie Czy GB micro współpracuje z Smart Cartem (wersja 128 mbit'ów)?. Mam też pytanie odnośnie Smart Card'a:
- czy można przechowywać kopie zapisu gry na dysku?, gdyby bateria siadła, a później tą kopie wgrać spowrotem?. Z góry dzięki za odpowiedzi.
STIVI
QUOTE(pizol @ 3 09 2006, 15:35) *

Ja natomiast mam informacje, że magic flash ma akumulatorek...

STIVI, wnioskuję, że miałeś problemy z tą kartą, proszę napisz jakie

gry odpalały się "niekomplentne" nie było np jakiejś części w grafice (ten sam rom co tak działał na SC działa normalnie), przy wgrywaniu zawieszało mi się, wogóle złącze LPT jest niestabilne z tego co wiem, sejvy raczej mi działały, przy jedenj grze nie dało się zapisać (zdaje sie że Klonoa)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.