Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PSP 2.80 blad w firmware!
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Dawido
Znalazlem upierdliwy blad w oprogramowaniu w wersji 2.80 powodujacy zwis konsoli podczas sluchania muzyki.
A teraz dokladnie kiedy to wystepuje. Podlanczamy pilota ze sluchawkami do konsoli. Nastepnie odpalamy jakas mp3. Poczym pauzujemy zapomoca pilota. Czekamy az konsola sie sama wylaczy po czym budzimy ja z powrotem przy uzyciu pilota (play). Po calej operacji mozliwe sa dwa scenariusze. Albo psp zwiesi sie od razu albo zamiast muzyki bedziemy slyszec trzaski. Tak czy siak bez wyjecia baterii sie nie obedzie.

Jak juz wspomnialem bug wystepuje tylko z podlaczonym pilotem w innym wypadku wszystko jest ok.

Cholernie sie wkurzam jak za kazdym razem po dluzszej pauzie musze wyjmowac konsole z plecaka i wyjmowac baterie na ulicy.
Er_WolvEr
Czenu nusisz wyjmować baterje ? Przecież przy zwisie konsoli wystarczy przytrzymać wajhe power około 8 sek, przy około 6stej zacznie pikac światełko (wciąż trzeba trzymać), jak przestanie to ekranik zrobi sie kompletnie czarny i wuala. JA nan od 3ch tygodni PSP, a jeszcze baterji ani memorki na oczy nie zobaczyłem tongue.gif. Pozdrówka
Dawido
Ok. Przyznaje sie bez bicia ze tego nie znalem z tym przytrzymaniem powera. Tak czy siak konsola sie zwiesza i trzeba ja za kazdym razem "resetowac" a to juz mnie wpienia maksymalnie. Ciagle musze ja wyjmowac z plecaka i sie bawci w te wszystkie bzdety!! Wczesniej wszystko bylo cacy a tu instaluje 2.80 i j.e.b.s. Na poczatku myslalem ze to wina mpetrojek...
LiShinron
chowaj się za kioski do klatek schodowych lub w inne ustronne miejsca... i problem wyjmowania konsoli z plecaka na ulicy masz rozwiązany.. szkoda że nie mam słuchawek z pilotem bo bym to sprawdzil. a może konsola złapała wirusa!!! z uszu przez słuchawki prosto do konsolki... może kup sobie mp3 player
Dawido
Taaa juz sie rozpedzam...chowanie sie w klatkach i co jeszcze. Bede za kazdym razem szukal jakis klatek gdzie pelno szumowin sie kreci. Dzieki pomysl iscie genialny. Moze cie teraz zaskocze ale PSP kupilem glownie dla mp3 , filmow z karty oraz dla przegladarki www. Gry dla mnie to taki bonus. Tylko tekken obecnie jest warty swojej ceny (kwestia zywotnosci).
LiShinron
dobra! luzik hyh.gif ponabijałem się troche ale nieobrażaj się odrazu. używasz orginalnych słuchawek SONY? powiem ci że troche przepłaciłeś jak za odtwarzacz mp3 a jeżeli twierdzisz że jedynie tekken jest wart swojej ceny to bardzo ciekawi mnie jaką masz gre? no chyba że niemasz...
nightrunner
No ja też mam opisany wcześniej problem - jak chcę włączyć po samoczynnym się wyłączeniu, PSP albo puszcza na słuchawki ''trzaski'' albo jest wszystko ok. Wcześniej nie zauważyłem takiego problemu (miałem firmware 2.6).
Dawido
QUOTE(LiShinron @ 3 09 2006, 18:12) *

dobra! luzik hyh.gif ponabijałem się troche ale nieobrażaj się odrazu. używasz orginalnych słuchawek SONY? powiem ci że troche przepłaciłeś jak za odtwarzacz mp3 a jeżeli twierdzisz że jedynie tekken jest wart swojej ceny to bardzo ciekawi mnie jaką masz gre? no chyba że niemasz...

I tu kolejny zonk dla ciebie...bo faktycznie nie mam zadnej. A jak bedzie to tylko tekken. Nie mam zamiaru wydawac okolo 50 euro na gre ktora przejde w dwa dni i do widzenia. Wczesniej myslalem o f1 ale ponoc straszny to arcade a to mi juz nie pasi. A propo sluchawek orginalnych czy nie. To nie ma zadnego znaczenia ,grunt zebys mial podlaczonego tego pilota ,ktorego akurat ci poskapili. Kapisz?

A teraz do nightrunnera: Tak samo jak ty zrobilem przesiadke odrazu na 2.80 i wczesniej tez nie bylo ztym problemu. Masz troche lepiej niz ja bo albo mam trzaski albo calkowity zwis. Mam nadzieje ze to poprawia i przyokazi nie s.p.i.e.r.d.o.l.a czegos innego.
LiShinron
ja mam słuchawki bez pilota za 30pln i nie mam problemu ;] a sciszac niemusze bo i tak psp nie gra zbyt glosno! jak juz to cisne buntton z nutka i i dzwiek sie wylacza! na szczescie niemusze uzywac pilota bo kupilem konsole do grania a nie do sran!a... ale problem z tym pilotem jest zrozumialy. a gre radze ci kupic jak najszybciej bo troche szkoda mi ciebie.kup wipeout pure (platinum) i przejdz gre na 70% nie w dwa dni tylko kiedykolwiek to bedziemy sluchac twoich wypowiedzi na temat przechodzenia gier w dwa dni potem.a jak cie tak bardzo irytuja moje wypowiedzi to zmien forum na jakies dla fanow odtwarzaczy mp3 bo to jest o grach.
Dawido
Problem dotyczy PSP i dlatego tu go zamiescilem a nie na jakims forum dla playerow mp3. Obsluga pilotem jest mi niezbedna do sluchania muzyki i basta . Wipeout odpada . Gralem na ps2 i jakos nie kreci mnie to na PSP. Tekken to inna bajka (gra przez neta , nowe postacie ,ulepszenia w mechanice gry ,grafa , game sharing itd). Konsolki nie uzywasz do sluchania muzy to juz twoja brocha. Te wolne 949 MB na karcie jakos wykozystac trzeba.
Reven
PES5 wymiata ;D - mam i polecam - a najlepszą grą targów GC w 2006 r zostało PES6 ;]
Dawido
Racja PES tez jest git!!!
Kamson
Mam fw 2.80 i nie mam takich problemów
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.