Sephiron.
2 09 2006, 20:44
Jakiś czas temu świat obezła infomacja,że pewnwj gropie hakerów udało się znależdż dziurę w firmware 2.80,kożystając z luki dziale PHOTO>. okazało się jeOkazało się jednak,że to nie fake- można uruchomić "program" "Hello World" na PSp 2.80,z tym że by z tym że trzeba ztego wyjśc za pomocą Hard reset .Piszcie,co o tym wiecie.
Pawel1992
2 09 2006, 20:58
W ostatnim czasie wszystkie softy od 2.00 wzwyz zostały złamane nową metodą. Ta metoda działa także na sofcie 2.70, 2.71 i 2.80. Na początku stworzono prosty homebrew o nazwie hello world ktory wyswietlal krotki napis. Niestety na sofcie 2.80 nie udało się uzyskać dostępu do kernela konsoli tkzw kernel mode. Podobnie było kiedyś z softami 2.50 i 2.60 homebrew działał lecz bez dostepu do kernela nie bylo mowy o iso i downgradach ale nie dawno sie to zmienilo bo uzyskano ten tryb i jak wiadomo powstały downgrade.
Wracając do tej nowej metowy - jej efekty są juz widoczne od wczoraj mamy oficialny downgrade z softu 2.71. Niestety na 2.80 nie bedzie on działał bo nie ma dostepu do kernela. Puki co trzeba poczekac moze jakos to zlamia ale czekac mozna dlugo tak jak przy 2.60 - po pol zhackowaniu czyli mozliwosci uruchamiania homebrew na tym sofcie trzeba bylo czekac pol roku aby ktos uzyskal kernel mode na tym sofcie.
To wszystko po to zeby zrobic downgarde do 1.50? Nie beda powstawaly zawsze aplikacje typu homebrew na wyzsze niz 2.00 soft?
LiShinron
3 10 2006, 21:10
ten cały homebrew na PSP to lipa! ja mam 2.80 i jakos mi nie szkoda!... z tego co wiem to na 2.80 nikt jeszcze nie zagral w tekkena:dr z memorysticka! wiekszosc tych z was ktorzy maja 1.50 stana sie kiedys wrogami PSP... a tam... co ja tu bede tlumaczyl!..
Ja mam soft 1.50, który służy mi głownie do odtwarzania filmów divx, grania na emu GBA i czasem do gier z karty. Zainwestowałem do tej pory w 4 gry na PSP i co jakiś czas je wymieniam przez internet, bądź też na giełdzie.
A o tej dziure w 2.80 czytałem, lipa.
QUOTE(LiShinron @ 3 10 2006, 22:10)

ten cały homebrew na PSP to lipa! ja mam 2.80 i jakos mi nie szkoda!... z tego co wiem to na 2.80 nikt jeszcze nie zagral w tekkena:dr z memorysticka! wiekszosc tych z was ktorzy maja 1.50 stana sie kiedys wrogami PSP... a tam... co ja tu bede tlumaczyl!..
Nastepny wizjoner. Nie calkiem rozumiem jaki zwiazek ma soft 1.50 ze znienawidzeniem konsoli. Ja mam PS2 model 30004 - to te pierwsze. Idac Twoim tokiem myslenia powinienem moja konsole dawno znienawidzic. A tak w ogole to jak mozna znienawidzic maszyne? Za co? Rany Boskie

.
Soft 2.80 niedługo zostanie złamany. Zapewne wcześniej niż wyjdzie soft 3.0. Co do 1.5, ja mam akurat 1.81 i nie potrzebuje iso czy emulatorów, chociarz niewątpliwie zrobiłbym se downgrada, aby móc manipulować swoją konsolką w większym stopniu.
2.81 chyba ;P a twoje zapewnienia o downgraderze kolejnym, to nic więcej jak tylko czcze gadanie : )
WeltyKiLy
3 11 2006, 21:51
I niedlogo ma byc Downgrade .
Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.