Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: GBA, GBA SP, GBM czy NDS?
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo GBx
Q@sor
Jako że niedługo dostanę wypłatę biggrin.gif , zamierzam sprawić sobie handhelda (nie pierwszego i nie ostatniego w życiu). Planuję ciorać w gry pisane tylko i wyłącznie pod advance`a i zastanawiam się jaki sprzęt do tego wybrać:

- GBA - najlepiej leży mi w dłoniach, co do designu nie mam żadnych zastrzeżeń, jednak boli brak podświetlenia - czy można sobie np takowe samemu zrobić/ ew gdzie w polsce można dostać afterburnera?

- GBA SP - miałem z nią styczność z pół minuty w siakimś supermarkecie - nie podoba mi się jej wygląd( BARDZO), i boję sie czy przyciski nie będą za małe

- GBM -konsolka niby OK, niemniej małe rozmiary ( w szczególności wyświetlacza) i moje palce pianisty/programisty raczej spychają ją na boczny tor

- NDS - konsolka ciut za duża, poza tym czy jest sens ładować 400 ziko jeżeli i tak bdę grał tylko i wyłącznie w gry z GBA?

Podzieliłem się swoimi obawami - byłbym wdzięczny gbyby ktoś (najlepiej posiadający którąś z ww konsol) mógł mi doradzić, rozwiać moje wątpliwości
n-name
miałem gba i ds'a, grałem na sp. Gba nie bierz, w nocy sobie nie pograsz. Nie ma sensu dokupować żadnych lampek itp, a afterburnera raczej w polsce nie dostaniesz. Co do gba sp, to przyciski są dobre (przynajmniej dla mnie), musiał byś sam zobaczyć. DS'a możesz brać, a jak kiedyś będziesz w coś z ds'a zagrać chciał?
Towarzysz
Kup sobie DS Lite, jezeli Cie stac. Lekki, poreczny i stylowy. Na DSa jest wiele ciekawych i oryginalnych gier, wiec warto kupic cos nowszego niz GBA.
A jezeli koniecznie tylko GBA, to najlepiej GBA SP. Wzglednie maly, ale jakze wygodny!
Q@sor
Hehe, dzięki smile.gif, w gry na DS-a nie mam zamiaru grać i raczej sieto nie zmieni./ Co do SP - odpycha mnie jego wygląd (miałbyć nowoczesny, dla mnie wygląda jak zabawki z placów targówych) i nie jestem pewiem czy przy moich dużyh łapach byłaby to komfortowa gra.
mr oSa
Była by, zapewniam cie ziom. Na SP możesz grac w każdych warunkach, jak musisz przerwać to tylko START, wyłączasz podświetlenie, składasz. Nic sie nie wciśnie, ekran sie nie porysuje. GBA to przeżytek, chyba, że podświetlenie będziesz miał i kase na nowe szybki wink.gif
n-name
może micro, nówka kosztuje tylko 250zl, a sp prawie 400
STIVI
NDS, GBA, GBA SP, GBM
Aem
Masz mało kasy ? GBA

Masz nadal mało kasy, lecz możesz szarpnąć się na ciut większy wydatek, ale i tym samym raczyć się lepszą rozrywką ? GBA SP

Szukasz małej popierdółki o ciekawym dizajnie i średnio wygórowanej cenie ? GB Micro

Masz kase, masz chęć na nowe doznania płynące z grania, ograłes juz pozostałe platformy a na high-endowe PSP patrzysz krzywym okiem ? NDS
Q@sor
Kasę mam, coraz bardziej skłaniam się ku DS-owi smile.gif
beks
Kupiłem sobie GB Micro i ... muszę powiedziec, ze konsolka jest super. Warto ja brac poniewaz jest tania. A co do wyswietlacza: jest maly, ale naprawde wszystko swietnie widac, oczy sie nie mecza. Polecam.
tomsecret1993
Ja osobiście kupiłem sobię micro za 250 zł(nowy). Jest to mój pierwszy gba, mam na niego Mario i Luigi: SS; mario kart: SS; LOTR: third age i planuję kupno golden suna(na razie). Co do konsoli, jak na swój wiek mam duże łapy (gram w kosza), ale przyzwyczaiłem się już i gra się komfortowo. POLECAM ci tą konsolę, anie inną, gdyż jest najtańsza, odtwarza gry tylko z gba, mimo małych rozmiarów ekranik jest przejżysty i z pewnością najostrzejszy z wszystkich innych konslek. Jestem z niego bardzo zadowolony. DOBRA LECĘ GRAĆ biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.