Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: HITMAN BLOOD MONEY
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
Offi
Jako ze nie ma tu jeszcze tego tematu a ja chce sie czegos o tej grze dowiedziec hyh.gif
No a wiec ...PROSZE NIEK KTOS NAPISZE ZE TO SZAJS ZE NIE WARTO W TO GRAC ZE JEST PRZEREKLAMOWANA PRZYNAJMNIEJ JEDNA OSOBA!!!!!!!
Albo (tak wiem powinienem zamiescic to w dziale pomoc albo cos w tym stylu)mam zonka gra mi tnie...najpierw jest jakies 4 klatki na sek. a potem przyspiesza nawet do 70. Instalowalem pacza i tak dalej szukalem na forach i nic.Jak pytalem dostawalem odpowiedzi w stylu "zainstaluj pacza" "kop sobie orginal" albo najleprze (na gg ) "jak masz gowniana karte graficzna to poco wogule napalasz sie na takie gry"(jak by kolse siedzial przy mnie to bym mu gardlo przegryzl)
mam:
radeona x800gto
atlona xp 2600 (1,91 GHz)
1 giga ramu
A i tnie mi nawet na minimalnych ustawieniach (z demem mam to samo)znalazlem pare postow odpowiadajacych temu problemowi oczywiscie na zadne z nich nikt nie mogl konkretnie odpowiedziec (albo po prosty olal).Czyzby kolejna kloda podzucona pod nasze nogo przez nvidie??
Firekage
Na Nvidie nie dam slowa powiedziec ninja.gif
Demo na moim 7600GS lazi na maxa.
Wiec szukaj problemow u siebie.

Zacznij od sterownikow do grafiki,plyty glownej,najnowszy DX.
Nastepnie zapodaj sobie do testowania pamieci program memtest oraz everesta i speedfana do sprawdzenia czy masz stabilne napiecia i czy nic ci sie nie grzeje. Jesli masz gowniany zasilacz , albo przegrzewajacy sie sprzet to bedziesz mial zwiechy.
Sprawdz programami AD Aware / Spybot Search and Destroy 1.4 / AVG /Avast czy nie masz wirusow , trojanow , spywarow i innych robali. Daj wiekszego swapa na dysk C , w ktorym jest system. Ustaw wiecej niz 768 Mb. Po tym zapodaj sobie Prime95 oraz Sisandre wraz z 3dMarkiem 2003/2006. Jesli nadal bedzie ci swirowac to znaczy , ze cos z grafa jest. Ponadto sprawdz czy ten x800 nie jest za bardzo podkrecony i czy sie nie grzeje. Jesli nie jest goracy to zawsze mozesz podkrecic...

Dalszych pomyslow brak ninja.gif
Najlepiej jest tez zainstalowac winde od nowa. Ale jesli problem dotyczy tylko tej gry to daj sobie spokoj.
stona
Ja pykam na radeonie 9600PRO i nie mam takich problemów. Może to wina sterów? TO napewno nie wina tego że karta jest za słaba lub za mocno podkręcona(gdyby był za duży O/C to gra by się kompletnie zwiesiła a nie haczyła) Może przyda się defragmentacja? No nie mam pomysłów, Firekage wszystko napisał.
Offi
Problem tyczy sie tylko tej gry confused.gif wiec podejzewam ze zostala zaprogramowana glownie na karty nvidi (w przeciwinstwie do ciebie bluzgam na wszystko co zwiazane z tol firma wczesniej mialem gf fx5600 i mialem z niol nielada cyrki z niektorymi grami ale to nie miejsce na takie dywagacje ).
Dobra a jak wrazenia z gry jakie porownanie do poprzednich??
mario87
gra bardzo dobra, dla niektorych może być najlpsza z serii, dla mnie jest 2., pierwsza część na pierwszym miejscu smile.gif
patent z upgradem broni sprawdził się dobrze, interakcja z otoczenime jest większa(ale i tak wszystko jest zaprogramowane pod cele misji, nie ma tam czegoś 'przypadkowego'), gazeta która podsumowuje misj to miły dodatek ale tutaj też wszystko jest dokładnie zaprogramowane, twórcy mogli by się tutaj bardziej postarać(np. w jednej misji wszystkich których trzeba było zbaić wrzuciłem do rzeki, a na koniec w gazecie jest napisane że ciała znaleziono na statku:/)
różnorodność misji trochę mi się niepodoba, twórcy mogli rozwinać trochę cele misji i mogli by dać misje gdzie snajperka bardziej by się przydawała(użyłem jej chyba tylko w jednej misji)
Firekage
QUOTE(Offi @ 5 09 2006, 13:19) *

przeciwinstwie do ciebie bluzgam na wszystko co zwiazane z tol firma wczesniej mialem gf fx5600 i mialem z niol nielada cyrki z niektorymi grami ale to nie miejsce na takie dywagacje ).

Celem informacji. Seria FX t najwiekszy bubel kart jaki sie pojawil. Dali jej obsluge PS ale za slabe zegary. Innymi slowy wlaczajac bajery one zdychaly. To byly dobre karty ale krotko i w 2003. Taki 5500 byl duzo slabszy od 5200U a o reszcie nie warto wspominac. Niestety nVidia dla ciala przy FX i dlatego szybko wyszly inne...

A co do gry.
Zobacz w redme jakiej grafy potrzebuje. Przeinstaluj DX , a najlepiej zainstaluj tego z gry. Jesli gra wymaga PS3.0 to masz problem bo twoj x800 mimo , ze to mocna grafa nie wspiera tego(ten radek ma 2.0). Wylacz bajery albo zjedz do poziomu 2.0.Mozliwe , ze i openGL'a brakuje.

Zobacz tez kodeki AceMediaPack. Jesli je masz to w menagerze wylacz je.

Zalecane
CPU:
Pentium 4 2.4GHz or Athlon XP/64bit Equivalent
RAM:
1GB system Memory
GRAPHICS:
ATI X800 series, nVidia GeForce 6800 series, or higher video card
stona
QUOTE(Firekage @ 5 09 2006, 16:28) *

A co do gry.
Zobacz w redme jakiej grafy potrzebuje. Przeinstaluj DX , a najlepiej zainstaluj tego z gry. Jesli gra wymaga PS3.0 to masz problem bo twoj x800 mimo , ze to mocna grafa nie wspiera tego(ten radek ma 2.0). Wylacz bajery albo zjedz do poziomu 2.0.Mozliwe , ze i openGL'a brakuje.

Nic z tych rzeczy. Ja pykam na 9600 i jest si ,więc na x800 powinno śmigać jak masło po rozgrzanej patelni wink.gif Wg. mnie masz jakąs z(pipi)czoną wersje gry mellow.gif
Offi
sprawdzilem starol karte graficzna i smiga normalnie tzn. zwalnia (nawet na minimalnych ustawieniach)nawet na tyle zeby mnie zniehencic ale juz nie mam takiego glupiego skakania fpsow po polskiemu wina sterownikow.
Ma ktos moze jakies starsze sterowniki do radeona x800 gto?? obecnie uzywam catalist ( mi by zalezalo na sterach skierowanych wylacznie pod tol karte)
stona
Dlaczego nie uzywasz Omegi? Powinna być wersja do gto
Offi
bo dostalem plytke z catalist.
Poszukam tol omege moze ona cos pomoze.
stona
Omega drivers to stery nieoficjalne, nie maja WHLQ czy coś ale sa optymalizowane ,karty lepiej sie na nich kreca itp.
Offi
zainstalowalem onege i troszke pomogl i na upartego mozna grac jednak problem sam w sobie pozostaje gra czesto zwalnia sad.gif
Macie jeszcze jakies pomysly??
stona
I know! Sluchaj, piszesz ze sprawdzales na starej grafie. Wnioskuje ze wlozyles ja ,instalnales stery itd. Po zmianie karty nVidi na Ati( i vice versa) TRZEBA wy(pipi)ac stare stery! Wszystko co siedzi w kompie. Nie tylko uninstalem. Sa specjalne programy do tego (driver cleaner czy cus). Po prostu stery wlaza tak gleboko w system ze szkoda gadac. Wy(pipi) calkowicie sterowniki tym progsem(driver cleaner pro (wlasnie sprawdzielm nazwe, sam uzywalem)) i zainstaluj czyste Omega najnowsze albo firmowe stery ATI.
Offi
Po zmianie karty mialem formata wiecw tym nie problem.
Prawdopodobnie za jakis czas bede wymienial prawie calego kompa (moze w tedy se pogram tongue.gif )
oFi
sory za oftopa ale mamy podobne nicki ;]
stona
Mam gierkę. Na Radku 9800PRO chodzi mi w ~20FPS przy 1024x786 max det. AAx2 i Anizo. Naprawdę nie czaję co było nie tak u Ciebie.

Gierka wymiata. Tylko mam takie pytanko. Da się coś zrobić żeby po włączeniu jej nie trzeba było wybierać tego profilu? Bo mnie to wkurza mad.gif
Matt3o
Mam taki śmieszny błąd w Hitmanie Blood Money a mianowicie jak wcisnę G czyli klawisz odpowiedzialny za upuszczenie przdmiotu,wykopuję mnie do windowsa ?!?!?
Po zmianie klawiszologii jest tak samo nieważne pod jakim klawiszem jest upuszczenie wykopuje do Win, szczerze niewiem co z tym zrobić.W dodatku błąd pojawił się od 8-smej misji censored2.gif
mario87
to wina wersji jaką masz, z tego co pamiętam to musisz znaleźć cracka albo odpalać to przez jakiś programik, już dokłądnie nie pamiętam wink.gif
stona
Gdybys czytał komentarze przy pliku z torrentami to byś wiedział że wersja którą ściągasz zawiera ten błąd smile.gif Można próbować przejść grę bez wyrzucania przedmiotu. A dzieje się to bodajże tylko w jednej misji.
Specu
sciagnij najnowszego patcha (1.2?) i ziuuu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.