Mam nadzieję, że nie zostanie to potraktowane jako necroposting ale muszę napisać coś o grze, na którą tyle czekałem

.
A więc tak...na wstępie pragnę oznajmić, że jestem wielkim fanem gier, jak i anime spod znaku .hack// (głównie dla tych gier zakupiłem PSTwo xD)
.hack//G.U. vol.1//Rebirth (nazwa japońska: .hack//G.U. vol.1: Saitan) jest wspaniałą grą z fantastyczną grafiką i wciągającą fabułą. Premiera pierwszej części w Kraju Kwitnącej Wiśni miała miejsce już 18-stego maja tego roku. Fabuła podobnie jak pierwsza seria gier (//Infection, //Mutation, //Outbreak i //Quarantine) ma miejsce po wydarzeniach z anime (chociaż w tym przypadku jest to bardziej bezpośrednie: główny bohater z gry i anime jest ten sam i gra jest jakby bezpośrednim ciągiem dalszym anime). Dla tych, którzy nie są tak dobrze zorientowani w serii: pierwszą serie poprzedza anime .hack//SIGN, zaś Rebirth - .hack//Roots.
Może tyle ze wstępu. Teraz przejdźmy do samej fabuły:
Budynek CC Corp. - firmy, która jest odpowiedzialna za najpopularnijeszą grę mmoRPG ("The World") - została strawiona przez ogień. W 2017 roku ta sama firma, stworzyła drugą część gry o tytule "The World R:2". Wielu starych wyjadaczy zrezygnowało z gry. The World stał się teraz nieprzyjaznym miejscem, pełnym PK (Player Killers). Główny bohater o któwym wspomniałem już wcześniej - Haseo - gdy po raz pierwszy wchodzi do gry zostaje zaatakowany przez dwójkę PK. Tak zaczyna się gra, jak i anime. Następnie fabuła zostaje przeniesiona o 8 miesięcy w przód (co się działo przez te miesięcy możemy się dowiedzieć z anime .hack//Roots). Haseo jest już o wiele silniejszy i w The World znany jest jako Terror of Death - PKK (Player Killer Killer). Widzimy jak w mgnieniu oka rozprawia się z grupką PK. Dowiadujmy się również, że poszukuje on legendarnego PK o imieniu Tri-Edge (jakby tego mało do złudzenia przypomina on Kite'a - głównego bohatera pierwszej serii gier). Powiedzmy, że Haseo ma pewnie porachunki z tym gościem

. Po prostu nie chcę spoilerować xD. Kim jest Tri-Edge? Czym jest AIDA i "avathar"? Kto jest zły, a kto dobry? Na te pytania odpowie druga, trzy częściowa seria gier spod znaku .hack//.
Na zakończenie pragnę dodać iż fabuła z każdą częścią się coraz bardziej rozkręca. Gra może zaczyna się niezbyt interesująco ale później wychodzi na wierzch ciekawa intryga. W Japonii 28 września wyszła druga część: .hack//G.U. vol.2: Kimi Omou Koe, a 18 stycznia wychodzi część trzecia - .hack//G.U. vol.3: Aruku Youna Hayasa de. Zaś amerykańska premiera części pierwszej będzie miała miejsce już za 8 dni ^^.
Powiem tak: jeśli komuś się podobała pierwsza seria, to ta tym bardziej się spodoba! Imho fabuła jeszcze bardziej wciągająca, a grafika jeszcze pikęniejsza. A zatem Final Fantasy i Kingdom Hearts - strzeżcie się, albowiem nadchodzi .hack//G.U. xP.
PS. Mam nadzieję, że was zbytnio nie zanudziłem. Prawdą jest, że nie mam zbytnio z kim gadać o tej grze, a gadać o niej mogę godzinami więc sami wiecie... xD. W każdym razie witam wszystkich jako że jest to mój pierwszy post ^^.