Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Just Cause
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2
Deadeye
QUOTE(qraq_pk @ 29 09 2006, 21:28) *

Cały czas w graniu przeszkadza mi myśl "jakby to wyglądało z grafiką farcry!".

no to wlacz to na kompie ktory pociagnie far cry'a - imo ta gra wyglada jeszcze ladniej smile.gif (przynajmniej woda i efekty swietlne). trudno zeby gra wygladala tak na current genach.
Yano
a jak jest z animacją na PC?

bo zeczywiscie do gry chcieli wrzuc duzo fajnych patentow ale wszystko jest niedopracowane.. nie chodiz mi juz o ograniczenia w grafice .. ale porostu ma sie wrazenie ze to jest jakas beta .. ze jest nieskonczona poprostu i tylko autorzy "no dobra ludzik juz jakos tam chodzi no to wypuszczamy gre" ...
Deadeye
QUOTE(Yano @ 30 09 2006, 18:28) *

a jak jest z animacją na PC?

bo zeczywiscie do gry chcieli wrzuc duzo fajnych patentow ale wszystko jest niedopracowane.. nie chodiz mi juz o ograniczenia w grafice .. ale porostu ma sie wrazenie ze to jest jakas beta .. ze jest nieskonczona poprostu i tylko autorzy "no dobra ludzik juz jakos tam chodzi no to wypuszczamy gre" ...

animacja jest bardzo komiksowa, ale mozna sie przyzwyczaic. co do niedopracowan tak samo - mozna by napisac ksiazke o bledach i "niedomysleniach" w tej grze smile.gif ale mimo wszystko przyjemnie sie gra, glownie wlasnie dzieki widoczkom oraz swietnej konstrukcji misji smile.gif (chocby to ze zamiast gonic cel jak w gta przez pol godziny tu mozesz przeskoczyc na dach jego auta i go wyrzucic biggrin.gif )
Yano
brakuje jeszcze akcji ze jak sie skoczy komus na dach to mozna od gory go podziurawic i zabic goscia w srodku :>
trott1
Akcje kaskaderskie wyglądają jak z cyrku i kompletnie nierealnie.

a kto ci.po wiedział ze maja byc realne bond tez byl nierealny a jednak ludzie go lubią
qraq_pk
Ta, tyle że bond nie skakał po samolotach. Z ogona do kabiny(w locie!). nie no, kilkunasto metrowe skoki z 1 smiglowca na drugi?! noszfak
czysta głupota.

Jednyna naprawde fajna akcja jaką zrobiłem, to wyskoczenie z samolotu, a po chwili dogonienie go lotem nurkowym(jak już spadał) i ponowny lot.
Yano
no wlasnie, te akcje wygladaly by lepiej gdyby byly bardziej naturalne , i NIE AUTOMATYCZNE!
jest tak ze jesli 2 powiedzmy samoloty sa w miare blisko siebie to naciskasz guzik i postac w ułamku sekundy przemieszcza sie z jednego do drugiego, czesto pod dziwnym kątem albo wogole jakos dziwnie. lepiejj by bylo gdyby umoliziwli taka akcje ale zeby gracz sam musial podczas spadania kierowac ludzikiem zeby trafic do samolotu drugiego, to by bylo oczywiscie trudniejsze ale 100 rayz bardziej realne, bo tu nie chodiz o brak realizmu w skokach jako takich tylko o to ze samo ich wykonanie jest z (pipi) (przeskoki w ułamku sekundy na kilkanasicie emetrów czestow kierunku w kotorym sie nie da skoczyc nawet)
Mikes
(przeskoki w ułamku sekundy na kilkanasicie emetrów czestow kierunku w kotorym sie nie da skoczyc nawet)

czasami jest tak ze da sie wskoczyc do samolotu z któego wyskoczylismy który jest juz 100m wyzej niz my i 50m dalej laugh.gif
ako
QUOTE(kiender @ 28 09 2006, 19:56) *

Bardzo słaby tytuł głównie za sprawą wykonania. Animacja postaci to jakieś kpiny , przeciwnicy wyglądają i zachwoują się jak za czasów psx'a...Ogólna bieda z teksturami i złożonością obiektów.
Jak dla mnie całoś 4/10

Widze ze kolega wysoko ceni takie gry smile.gif
IMO 2/10 nie wiecej, szkoda, wielka szkoda. Nie mam pojecia jakim cudem gra dostala w PE taka wysoka ocene O_o. Crap jakich malo. Na stos!
kim
JC na PS2 prezentuje sie tak slabo wlasnie z powodu samej konsoli ktora jest za slaba pod ta gre. nie wiem po co zostala wlasnie wydana na ta platforme jak tworcy napewno wiedzieli jak bedzie wygladac. wersje na PC i X360 juz sa niebo lepsze i srednio dostaja oceny 8-9/10.
Yano
to prawda ze to wina ps2.. ale tworcy zbytnio poelceli na kase i pewnie ją stracą zamiast zarobic...

powiedzmy ze góry mimoze jednolite i z wkurzającymi drzewami da sie zniesc bo sa rozległe ale jak wjechalem do miasta to mysalem ze gram w drivera1 na psx !! O_o (a nawet gozej bylo bo tam mialo bylo duze a tutaj to dosłownie 3 ulice i 6 budynkow)
mord00k
Ja miałem niezłą załamkę gdy to zobaczyłem.... od razu włączyłem RE 4 i szok różnicy blink.gif chyba komuś się nie chciało konwertować i poszło po macoszemu...
Wiśnia San
Ogólnie gra stoi na bardzo niskim poziomie graficznym ale jest idealna pozycją gdy chcemy zagrać w mało wymagający tytuł.

Ile jest misji pobocznych dla partyzantów (zielone i żólte kropy)w jednym miasteczku ? Ogólnie trzeba je robić czy lepiej zająć się głównym wątkiem (czarne krópy)?
Seo
Gdyby graficy z Avalanche Studios bardziej sie postarali mielibysmy juz jedno oczko w gore, ale jezeliby przymknac oko jak JC wyglada mamy calkiem smakowity kasek z niezwyklym klimatem wyspy + paroma nowymi rozwiazaniami. Osobiscie jak skoncze moje obecne "zjadacze czasu" to zaspokoje moj "glod" Just Cause. Jak zobaczylem animacje upadania wroga to smiac mi sie chcialo....
Yano
jc bylo by niezle gdyby poprawili
- animacje wszystkiego
- model jazdy
- zasade i animacje skokow po samochodach/samolotach
- milo by bylo wieksze zroznicowanie wyspy
- oraz bardzo poprawili grafe ale to akurat wada tylko wersji ps2
MeL
włączyłem na chwile. wielkość mapy powaliła mnie na nogi. ale jak zobaczylem grafe to myślałem ze umre. sterowanie tez jakies takie dziwne. jazda autem dośc nieciekawa. napisze wiecej jak pogram.
ako
Gdzie mozna znalezc odrzutowiec? Fajnie sie tym cackiem latalo w ostatniej misji i chcialbym to powtorzyc ;D

Ogolnie gra zasysa, ale dla latanania, spadochronu, widokow i terenu mozna pograc smile.gif A, i muza w ostatniej sekwencji cos w sobie ma smile.gif
Pabelek
Jak narazie nie gram długo (6 misja) ale i tak jestem rozczarowany JC. Po pierwsze wypas, że mamy do dyspozycji taki byczy teren ale prawie wszędzie tylko te lasy i lasy. Co mi po takiej wyspie jak wszędzie tylko krzaczek, drzewko jak chce miast, budynków a tych jak na lekarstwo. Montonia zadań coraz bardziej denerwuje, zabij tego biegnij tam, wysadz to. Animacja Rico totalna kaszana, i czemu, aż czemu ten nasz hiroł nie umie biegać! Takie to trudne?! System celowania także wypada cieniutko, mało intuicyjny. Jednak są też plusy nie ma co teren choć monotonny to olbrzymi, masa pojazdów, niezły model jazdy, ładne widoki, patenty z hakiem i spadochronem to wszystko daje radę. Moja ocena na tą chwile 7/10 (wersja xbox).
Wiśnia San
QUOTE(ako @ 14 10 2006, 22:22) *

Gdzie mozna znalezc odrzutowiec? Fajnie sie tym cackiem latalo w ostatniej misji i chcialbym to powtorzyc ;D

Ogolnie gra zasysa, ale dla latanania, spadochronu, widokow i terenu mozna pograc smile.gif A, i muza w ostatniej sekwencji cos w sobie ma smile.gif

Jeden stoi na lotnisku gurillas gdzieś w środkowo wschodniej części mapy, nie pamiętam gdzie dokładnie ale jest tam na bank.
MeL
ALE TA GRA JEST KIJOWA !!!
nie gram w to więcej. jest nudna i do bani. sterowanie troche kijowe ale da sie przeżyć. ale przez GRAFE ne da sie grac. nic nie widać - PIKSELOOOZA !!!
Pabelek
Ehh nie skończe tej gry... what a shit confused.gif O ile na początku grało sie znośnie to teraz mnie ta gra już tak irytuje i denerwuje, że szkoda słów. Nie moge patrzeć już na tragiczną animację Rico, "śmiszną" fizyke, monotonną scenrie, nudne, schematyczne misje ma dość po prostu!! Mel I'm with You.
nuke`
gra porażka roku.. a miał być wielki hit...
mord00k
Tak... potraktowana na maxa po macoszemu ta wersja... no cóż taki los.
Wiśnia San
Widze że jako jedyny skonczyłem tą gre i przejołem całą wyspe biggrin.gif . Wzasadzie jedyne czego nie zrobiłem to tych śmiesznych paczek nie zebrałem aż tak mi się nie nudzi icon_wink.gif
raczet
mi by sie tego całego nie chciało przechodzić TOTALNY CRAP!!! właśnie dostałem w upragnione łapy scarface i różnica powala!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.