Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Just Cause
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2
Mikes
Ano, wszysycy rozpływają się nad wersją next-genową ale o CG wsyzsycy zapomnieli ;P

Podobno konwersja wypadła bardzo dobrze, nie pocięto nic oprócz grafy co mnie naprawdę cieszy, moze na CG to też będzie rzekomy GTA killer? happy.gif Grał już ktoś?
KILL
Z tego co wiem jest jakis pliczek na torentach ale czy to nie fake tego nie wiem , jakos nalo kto chetny do sciagana , a premiery gry jako takiej jeszcze nie bylo...
Coati
jest juz kilka pliczkow.. spakowane 1.5gb a rozpakowane iso 2.5gb czy cos kolo tego, a ze neo ma limit to nie sciagam :>
Yano
hmm mnie jakos nie podnieca szczegolnei ta gra, chociaz jedna rzecz mnie kusi - skoki spadochronowe biggrin.gif w gra sa mi sie podobaly a tutaj ten panent chyba jest powrzechny (oby tylko nie rpzesadnie powrzechny) . i troche kusi wyprowac akcje
Plisken (FROM Nysa)
mam ta gre że tak powiem... kopie zapasową biggrin.gif (tę co ma 1,5-to nie fake )
musze przyznać że porównywanie jej do GTA to niezbyt trafne za to np. porównywanie do Drivera...tu ciężko by było się zdecydować która lepsza, obie są ogromne(JC większe) jedno co mnie kręci w JC to ogrom i jazda crossem po górach.
Misji na razie nie przechodze, tylko zwiedzam icon_wink.gif
Coati
ja poczekam na wersje pc... dla lepszej grafiki:) ale jak tak pomysle to 1.5gb to nie tak duzo sciagania i mozna chyba poswiecic te 1.5zl na verbatima wiec... hmmmm smile.gif
Milo
Plisken (FROM Nysa) a jak z grafika dobrze wyglada??Horyzont dorysowuje sie dosyc ostro??
Kriseh
A w ryja chcecie za gadanie o pirackich wersjach gry? icon_twisted.gif
Sarge
Grałem w demo na PC i sprawia ten tytuł naprawdę dobre wrażenie.

Mówcie jak z techniczną stroną tej gry na PS2 - co z framerate'em, dorysowywaniem terenu i przede wszystkim czy są jakieś cięcia w świecie gry - obszar do zwiedzania na PC wydawał się być ogromny, dużo większy od tego z GTA: SA i jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby Czarnula zdołała to pociągnąć bez cięć...
Jakim
masa screenów z wersji na current geny
http://www.playsyde.com/news_3471_en.html
Mikes
http://www.xboxyde.com/news_3471_en.html

Screeny z current genów(na dole z PS2)

O_O omg

EDIT: sorry, Jakim był o kilka sekund szybszy
KILL
Mam juz ta gre i rzeczywiscie na PS2 robi KOLOSALNE wrazenie , jedna z piekniejszych jakie gralem , moze nie ma takiego zroznicowania jak w GTA SA ale klimacik i urok swoj ma , miodzie :>
Yano
no to ja mam pytanie: o co chodiz w tej grze? bo na filmikach jest tak ze gosc chwile jedzie/chwile skacze na spadochronie/płynie a potem caly czas walka, czy w grze sa jeszcze jakies inne rzeczy doroboty czy tylko dojazd na miejsce walki i dalej strzelanina? (nie chodzi mi o jedzeni w kfc albo ubieranie sie jak w gta ;p tylko o jakies powaznijesze zajecia, czy są? czy tylko walka?)
Memory
Nie wiem czy dobra gra? Rewelacja grafika! 0____o
piecia
QUOTE(Mikes @ 16 09 2006, 16:16) *

http://www.xboxyde.com/news_3471_en.html

Screeny z current genów(na dole z PS2)

O_O omg

EDIT: sorry, Jakim był o kilka sekund szybszy

Spokojnie...To sa wstrętne bullshoty i tyle.
Jak ktos uwierzył że na poczciwej czarnulce tak to będzie wyglądać to blink.gif .
Tu taj macie filmiki z wersji na PS2...hmmm jakoś inaczej to wyglada... dry.gif
KLIK
Mikes
filmiki są w fatalnej jakości, gra na zywo wygląda duuzo lepiej(choc do tych screenów troche jej brakuje dry.gif)

Jestem po 2 godzinnej sesji

Przede wszytskim, nie sugerujcie się tymi filmikami, grafika faktycznie nie jest taka dobra jak na screenach ale jest zdecydowania ładniej niż w SA.

Teren jest ogrooomny, coprawda większośc terenu to lasy etc. ale robi wrażenie. Arcadowy gameplay robi chociaz na poczatku ciezko sie przezwyczaić do sterowania(gaz pod R1, hamulec pod L2) i do wszelkaich wyczynów(przeskakiwanie z auta na auto etc.) Gra chodzi w płynnych 30 fpsach, NIC się nie doczytuje(szok) Gra jest strasznie rozbudowana, to nie tylko misje ale i zdobywanie reputacji terenów MAAASAA pobocznych misji. Cieszy patent z przywolywaniem pojazdów(4, na razie mam 1) i wzywaniem helikoptera do przenoszenia pomiedzy save'ami.

Gierka jest naprawdę fajna, więcej napisze potem bo naprawdę mało grałem. Jak macie jakieś pytania to walcie wink.gif
KILL
QUOTE(Yano @ 16 09 2006, 18:09) *

no to ja mam pytanie: o co chodiz w tej grze? bo na filmikach jest tak ze gosc chwile jedzie/chwile skacze na spadochronie/płynie a potem caly czas walka, czy w grze sa jeszcze jakies inne rzeczy doroboty czy tylko dojazd na miejsce walki i dalej strzelanina? (nie chodzi mi o jedzeni w kfc albo ubieranie sie jak w gta ;p tylko o jakies powaznijesze zajecia, czy są? czy tylko walka?)

Miales stycznosc z Mercenaries ? no to wiesz na czym stoisz , wolna demolka , chociaz tutaj chodzi bardziej o eksploracje
Plisken (FROM Nysa)
dobra zaczne troche od tępienia...Bohater bije się jak szmata(plaskacze to są czy pięści...?), ludzie sa troche biedni i z ich AI i wyglądem budynki tez wydlądają gorzej od melin żulów z Wrocławia, czesto denerwuje mnie pustka w której nie jedzie żadny car,coś jak w driverze na psx'a(driv2 gdy wychodzisz z auta i biegniesz...szukając auta), nie wiem jak wy ale nie mam jakiegoś zapału do tej gry nie ciągnie mnie do niej jedynie ogrom mnie cieszy,no i patent że można się o drzewa rozbić jak się ze spadochronem śmiga smile.gif ...ja tam czekam na Scarface'a <ajj!> cool.gif
Pabelek
Mikes -> Czy w terenach miejskich można na przykład wylądować na dachu jakiegoś budynku czy wieżowca (coś jak w SA) lub czy można wejść do wnętrza jakiś budynków, zaobserowałeś może jakieś punkty gdzie można cosik kupić?

Filmiki z PS2 przynajmniej w mojej opini prezentują się dobrze, ba myślałem, ze będzie dużo gorzej no wiecie ten byczy teren masa rzeczy do przeliczenia widać, że nie doceniłem czarnulki mój błąd wink.gif Jeżeli można grać na tak dużym obszarze bez loadingów no to ekstra po prostu, i wogóle wydaje się, że świetna produkcja ale bądzmy szcerze z tego nie będzie GTA Killer.
Mikes
Mikes -> Czy w terenach miejskich można na przykład wylądować na dachu jakiegoś budynku czy wieżowca (coś jak w SA) lub czy można wejść do wnętrza jakiś budynków, zaobserowałeś może jakieś punkty gdzie można cosik kupić?

nie dotarłem jeszcze do momentu gdy mam helikopter ale dzięki patentowi ze spadochornem pędząc motorem można się z niego wybić i leecieć(ew. linka podczepiana do samochpodu i holowanie na spadochronie, MOC!) Na budnychch mozna lądować owszem, wchodzić nie bardzo.
Dżungla z powietrza jest naprawde ładna, na ziemi troche gorzej(rozpikselowane drzewa, filtr jak w VIVA PINATA O_o) ale naprawdę horyzont sięga tak daleko że chhce sie tylko latac, mniam. Kaskaderka jest super, przeskakoki z auta na auto, ze spadochornu na auto etc. bardzo fajny patent.

Gra jest łatwa, zginąć właściwie nie idzie(chyba że od aut, grr.. lekko dotkną i zonk po nas) ale bardzo grywalna i OGROMNA! O_O Dżizys na mapie jest (pipi)sicie duzo zanznacoznych misji pobocznych(właściwie jedna na drugiej,a każdy punkcik to kilka misji) Za te misje i przejmowanie miast(tak, tak, viva la revolution! ^^) dostajemy punkty doświadczenie lepsze bronie i samochody.

I właśnie nie wiem, jestem juz na bodaj 5 poziomie u "zielonych" wiecie gdzie stoją te samochody?

bajdełej, ta wesja z netu to nie jest beta? happy.gif tzn bugów jeszcze nie miałem żadnych(a gram już 5h) ale raz jak wchoziłem do PDA miałem coś w stylu.

"menu_position = 45
menu_position = 46
menu_position = 47"

laugh.gif Wyszedłem, wszedłem spowrotem i już było dobrze
Plisken (FROM Nysa)
Helikopter można zdobyć na takim terenie że jest jakaś rezydencja (duży domek dosyć) a na dachu helikopter,można ponąć też porwać helikopter za pomocą harpuna.
jest także Samolot(podobny do dodo z GTA) jest na jakimś lotnisku gdzie są hangary a obok nich właśnie on,być może jego też da sie "uprowadzić" harpunem.
a co do bugów to przytrafił mi się pewien(dwa razy) nie fartnie lecąc spadochronem trafiałem na środek wody i monotonnie płynełem do brzegu, płynie sobie jakiś lolek motorówką zatrzymuje się nieopodal mnie wyskakuje z łodzi po czym płynie do brzegu, przytrrafiło mi się to dwa razy a więc nie wiem o co chodzi jakby? wacko.gif
signap
pytania:
-jak jest z kolizja aut??
-mozna przestrzelic opone,itp??
-mozna "wzywac" jakies pojazdy jak w mercenaries
-

ps. mowice o demie czy o fullu?
Mikes
-jak jest z kolizja aut??

hmm.. od kolizji auta sie nie niszczą chyba, ale przy strzelaniu zdecydowanie najlepszy model zniszczeń jaki byłw grach GTA-podonych, odpada niemal wszystko
-mozna przestrzelic opone,itp??

mozna
-mozna "wzywac" jakies pojazdy jak w mercenaries

mozna, są 4 do wyboru(motor samochód, motorówka i helikopter)
ps. mowice o demie czy o fullu?

full
Helikopter można zdobyć na takim terenie że jest jakaś rezydencja

gdzie to jest?
Agent_Man
Moze ktoś napisać jak wygląda sprawa uzbrojenia ? I czy mamy może motyw ze zdobywaniem kasy i kupowaniem za to pierdół mniej przydatnych (bonusy,arty itd) i bardziej (sprzęt) ?
ShtaS
jest PS2ójkowe demo tej gry? : )
Mikes
Moze ktoś napisać jak wygląda sprawa uzbrojenia ? I czy mamy może motyw ze zdobywaniem kasy i kupowaniem za to pierdół mniej przydatnych (bonusy,arty itd) i bardziej (sprzęt) ?

Kasy, nie ma, caly sprzęt zdobywamy w kryjówkach i od przeciwników. IMO bardzo dobre rozwiazanie
jest PS2ójkowe demo tej gry? : )

nie słeysząłem o takowym.

teraz ja, gdzie się respawnują te cholerne auta z doświadczenie?? powinienem już mieć jakiś tam samochód i łódkę, obczyściłem wsyztskie kryjówki jakie mam i nie ma tego, wtf?
link.mk
Eeeee na IGn właśnie wyszła recenzja i raczej słabiutko. Gra dostała 5.5 wacko.gif a myślałem, ze będzie lwpiej. Może na kompie będzie coś lepiej.

Macie link do recki LINK
Mikes
Eeeee na IGn właśnie wyszła recenzja i raczej słabiutko. Gra dostała 5.5 wacko.gif a myślałem, ze będzie lwpiej. Może na kompie będzie coś lepiej.

Macie link do recki LINK

PE dało 8 wersji na PS2, mimo wszystko PE bardziej wierzę, IGN ma rendencje do zanizania
Ja juz nie gram w to, to jednak jest beta, ostatnio mialem bug ze całe miasto unosiło sie dam ziemią, LOOOL.
hmm polece bo nadzie i minusy dam:

-straaasznie nieczytelne PDA, jeśli włączmy mapke nie dowiemy sie nic, a przy mapce w grze czasem mamy tak że myslimy ze juz dojechalismy a tu mapa sie przybliza i nie ejstemyu nawet w połowie wacko.gif

- ohydne filmiki, beznadziejny design postaci(lallki ;/) tylko Rico wyglada normalnie

-malo aut jeździ, czasem wehikułu przywołac nie mozna a rico chodzi straasznie wolno

i kilka innych tongue.gif
Grzehoo
Nie mam siły żeby się rozpisywać, ale powiem jedno: ta gra jest po(pipi)ana.
Wiem, że już nigdy więcej jej nie włączę.
signap
http://www.youtube.com/watch?v=5QTi6Ennsiw

czy w grze podczas jazdy na dachu mozna sterowac?? bo wydaje mi sie ze na filmiku bylo pokazane O_O oraz czy z dachu sa kilku metrowy jumpy oraz skoki "from heli to heli"
nuke`
Powiem tyle -> gra jest beznadziejna.
Mikes
czy w grze podczas jazdy na dachu mozna sterowac?? bo wydaje mi sie ze na filmiku bylo pokazane O_O oraz czy z dachu sa kilku metrowy jumpy oraz skoki "from heli to heli"

sterować mozna minimalnie, z dachu mozna skakac albo się wybic i włazyc spadochron, skoki helo to heli są. czasami mozna zrobic 100metrowy skok-przeskok w powietrzu laugh.gif
Powiem tyle -> gra jest beznadziejna.

może coś wiecej? czemu ci sie nie podba czy cos, nikomu to duzo nie mówi
Zajcik
Ech... wiele osob ocenia gry po grafice
Deadeye
QUOTE(Zajcik @ 21 09 2006, 23:07) *

Ech... wiele osob ocenia gry po grafice

grafika to najlepszy punkt tej gry tongue.gif przynajmniej sadzac po demie pc
Grzehoo
Mnie odrzuciła beznadziejna fizyka (wtf?) i kiepski model jazdy.
signap
chyba develeoprzey za bardzo naduzyli arcadu wczegolnie z tymi akcjami na helikopterze O_O

ps. jest bullet time?? bo by sie przydal
Sarge
Pograłem już chwilkę i choć w GTA: SA grałem już dawno i nie mogę w pełni obiektywnie porównać, myślę jednak że poziom oprawy w Just Cause jest dużo niższy, czemu nie należy się zresztą dziwić - pierwsze co zrobiłem to spojrzałem na mapkę i jest rzeczywiście równie wielka co w odpowiedniku na PC/X360! A więc jednak "PS2 może", wprawdzie z dużymi cięciami w grafie (te screeny z playsyde jakie tu podawaliście to nieporozumienie tongue.gif ), ale sam fakt że teren do zwiedzania jest tak ogromny, budzi szacunek. Cieszy mnie, że horyzont dorysowuje się całkiem daleko i póki co nie zauważyłem, żeby samochody wyskakiwały mi przed nosem smile.gif .

marzzz
Witam,pograłem 2 godzinki i jak dla mnie gra niestety nie daje rady,bardziej jak dla mnie ciekawsze było Mercenaries,ale to jest moje zdanie.
PESinter
Polecam ten filmik na YouTube. Znany już gostek naprawde się postarał i godnie zrecenzował Just Cause na PS2. tongue.gif
Yano
lol te skoki z helikoptera na helikopter sa lepsze niz w spidermanie biggrin.gif wyglada to bardzo dziwnie ... ;/ a napalem sie ze bedzie jakis realizm z tymi skoki i power w nich.. a nie jakies takei nieraelistyczne przeskoki automatyczne..
kiender
Bardzo słaby tytuł głównie za sprawą wykonania. Animacja postaci to jakieś kpiny , przeciwnicy wyglądają i zachwoują się jak za czasów psx'a...Ogólna bieda z teksturami i złożonością obiektów.
Jak dla mnie całoś 4/10
mlokon
a duży obszar w grze nie robi na Tobie wrażenia?
Deadeye
QUOTE(mlokon @ 28 09 2006, 20:00) *

a duży obszar w grze nie robi na Tobie wrażenia?

jak ma robic skoro wszystko zapelniaja gory i takie same drzewa? tongue.gif ja gram na pc, bardzo podoba mi sie mozliwosc latania i obserwowania pieknych widokow (szczegolnie woda cudnie wyglada), ale na ps2 raczej tego uswiadczyc nie mozna. a poza grafika i stuntami ta gra nie oferuje nic ciekawego.
Yano
tekstury jakos moge zniesc, ale wkurzją mnie drzewa ktore "zmieniają sie" tóz przed nosem ..
i niewidzialna woda (przy brzegach) bo sie jedzie np motorem i nagle sie topi mimo ze wody nie widac;p

mlokon
no to strasznie, mimo to i tak przetestuje. Czekam na gre z Tony'm Montaną biggrin.gif
Yano
to serio jest straszne, zreszta animacja postaci tez tongue.gif

ale mimo to uwazam ze w gierke da sie pograc, moze nawet potem sie rozkrecic bardziej biggrin.gif narazie gralem ze 40 minut tylko bo za bardzo mnie wciagnal monster hunter zebym mogl grac w cos innego biggrin.gif
paulb
pomimo szczerych chęci nie daję rady w to grać ... szkoda ... 3 godz. testów, parę misji, troche wolnego biegania/jezdzenia/latania ... i nic ... grafa zabija potencjał gry ...
Cr3aTiVe
Gram teraz i musze przyznać,że jest całkiem dobra. Szczególnie teren!!! Poprostu wypas ! Oczywiście są też minusy np grafika ale da się wybaczyć. Oceniam 7/10
qraq_pk
Grafa co najwyżej taka sobie. Cały czas w graniu przeszkadza mi myśl "jakby to wyglądało z grafiką farcry!". A tak to jest paskudnie.
W recenzji narzekano na tekstury. Co tam tekstury przy tych drzewach z bitmap! paskudne!
Poza tym, to teren jest PRZEOGROMNY
szkoda tylko że do w pelni się nim zachwycania trzeba mocno wytężać wyobraźnię.

Gra jako strzelanina sprawdza się słabo. Jako free-roamingowa dzięki spartolonemu modelowi jazdy też kuleje. Misje jak narazie sztampowe(zabij tego, zniszcz tamto).
Akcje kaskaderskie wyglądają jak z cyrku i kompletnie nierealnie.

Ta gra to tylko archipelag.

Na innych platformach posiedziałbym przy niej dłużej tylko dzięki lepszej grafice. Naprawde, dla mnie, poza zwiedzaniem, nie ma w niej nic wartego dłuższego poznania.
bartle
dokladnie... moze i by byl hicior, gdyby popracowali nad szczegolami...

co do tekstur to jedynie drazni mnie droga, o fizyce jazdy kompletnie zapomniano, strzela sie nie wygodnie, za duzo mozliwosci chcieli umiescic na raz... troche im to nie wyszlo. na plus moge dodac ze fajnie sie lata samolotem;] dopiero z gory widac ze wyspa jest duza ale tak naprawde o malo zroznicowanym terenie. same gory i drzewa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.