Master Pain
14 09 2006, 23:15
Witam
Czy zna ktos albo ma ktos program do mierzenia ile mozna miec symultanicznie otwartych polaczen internetowych. Podejrzewam ze mam limit takich polaczen u siebie w kablowce i chce to sprawdzic. A wiem ze providerzy ogolnie nie robia takich limitow.
Pozdrawiam i dzieki z gory za pomoc.
Deadeye
17 09 2006, 00:02
jakich polaczen

w specyfice netu nie ma czegos takiego jak "otwarte polaczenie" bo to wszystko sa pakiety, czyli male ilosci danych wysylane pod rozne adresy. win xp sp1 ogranicza ilosc maksymalnych slotow TCP do 10.
Master Pain
17 09 2006, 02:15
juz mowie.
kiedys raz udalo mi sie wyciagnac od informatyka, czy jezeli tak da sie go nazwac, ze ograniczaja ilosc polaczen do 300 - nawiazanych symultanicznie. Czyli np w programach p2p nie polaczys sie wiecej jak z 300 peerami - co nie znaczy ze bedziesz sciagal od nich - po prostu tylko nawiazesz polaczenie. I teraz, chodzi mi o sprawdzenie tego. Inni providerzy (nie wiem czy wszyscy, inni po prostu) nie maja tego typu ograniczen. Czyli masz nielimitowana liczbe polaczen, czyli az do momentu az zapchasz lacze, bo wiecej nie bedzie program w stanie sie polaczyc. Natomiast w moim przypadku program chce... ale nie moze. Ot i szkopul. I chce go sprawdzic.