Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: DOA: Dead Or Alive
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Amer
tadaaa...

http://www.filmweb.pl/Film?id=203488

w kinach juz od 29 września.

będąc wczoraj w Cinema City (btw, Klik i robisz co chcesz - polecam!) obadałem sobie trailer DOA... cóż, spodziewam się konkretnych babeczek i mega biednego scenariusza (hmm, Hostel?). Sporo walki i namacalny wręcz klimat 'growy'. Szkoda tylko że nie uświadczymy tam raczej postaci typu GenFu, Brad itp

ps, koniecznie dajcie tu znać gdy będziecie juz 'po'
Diabeu
źle laski dobrali, toż to prawie dechy są, gdzie te donice???
puszkin
i zeby do roli Kasumi taki pasztwet wybrac ;/
Pabelek
Ehh Kasumi to totalna porażka, choć trzeba przyznać, ze to jedyna bardziej znana aktorka w gronie DOA. Wszyskie aktorki są kompletnie niewłaściwie dobrane, tragedia po prostu mad.gif Widać twórcy filmu nie mają pojęcia o grze i robią film w konwencji "po swojemu edition". Jeśli chodzi o role męskie to jest lepiej, Bass według mnie to najlepiej dobrana postać pod kątem gry, Leon też prezentuje się nawet nawet. Zobaczym czy będzie to crap czy może "aż" przeciętny film wink.gif
tk
bedzie beka to jest pewne. ale z tym paszczurem z "not another teen movie" przegieli pałe.
MasterShake
wyjdzie pewnie drugi street fighter XD
Amer
ze 'screenów' pokazanych na FW wnioskuje że jednak pojawi się tam GenFu.

Co do panienek natomiast - faktycznie, są jakieś takie mało dead'owe dry.gif
Stachu
chyba az pojde do kina na ten film, tragiczna ekranizacja tragicznej gry:P

Kasumi XDDDDDDDDDDDDD

oooo, kreca sin city 2 ohmy.gif
przekozak
Eee to ja raczej pozostanę przy starym dobrym Dead or Alive Takeshi'ego Miike tongue.gif
Kriseh
Ja obejrze ten film tylko dla Sarah Carter. I tyle ;p
kuruku
Po pierwsze, jak można kręcić film na podstawie takiej gry? Nic nie mam do DOA, bo fajnie się w to pyka, ale jeśli film to na podstawie Tekken'a.
Po drugie, jak można wpakować w obsade klientki, które nie potrafią się bić. Tragedia!
Po trzecie, trailer z założenia ma zachęcić do obejrzenia filmu. Ładuje się tam najciekawsze sceny. A to co wiziałem... heeeeee
Ten film nie może się udać.
Ölschmitz
gadacie glupoty, ta holly valance to fajna dupcia.
signap
http://video.google.com/videoplay?docid=-7...q=holly+valance

fajny kawaleczek smile.gif
SIKI
QUOTE(Olszesky @ 16 09 2006, 07:18) *

gadacie glupoty, ta holly valance to fajna dupcia.

racja, racja jest dobra.
Jest chyba najbardziej znana z Prison Break, gdzie gra "żone" Scofielda Nikę.
signap
bo nie grala duzo w filmach smile.gif
http://imdb.com/name/nm0883480/

czesc to role epizodyczne w serialach np. CSI
CheeseOfTheDay
QUOTE(signap @ 16 09 2006, 09:42) *

Rozpier.ala jakiś komandosów ręcznikiem xD.
Tokar
Ej, to naprawdę przypomina boskiego Street Fightera xD
tk
tragiczna ekranizacja tragicznej gry:P

wara mi od doa i to już
_Alek_
Trailer rządzi, już widze tę batalię dziołchy z katanami vs kilkuset chłopa, no i te ultra-inteligentne "Madafaka Style" teksty ninja.gif
signap
w padzierniku jest juz premiera
Diabeu
QUOTE(Gorthaur @ 21 09 2006, 12:32) *

Trailer rządzi, już widze tę batalię dziołchy z katanami vs kilkuset chłopa, no i te ultra-inteligentne "Madafaka Style" teksty ninja.gif

bezkrwawą batalię, ale wiocha będzie - idealny film na bekę
2razyjot
QUOTE(Diabeu @ 21 09 2006, 12:50) *

QUOTE(Gorthaur @ 21 09 2006, 12:32) *

bezkrwawą batalię, ale wiocha będzie - idealny film na bekę

Mam na dysku, nie mam czasu ogladac ale po commentsach na imdb widac ze jest tak jak wiekszosc przypuszczala... ;]

CODE
There's action ! There's bikinis! ..........and thats about it., 25 September 2006
3/10
Author: Merklin from United Kingdom

With its one dimensional characters and convoluted story, dead or alive was never really the best game to bring to the big screen . But nevertheless thanks to cory yune and a dubious ensemble cast, we now have a dead or alive movie. But is it any better than the corny trailers suggests ? The answer is NO .

Like the games its based on there's plenty of scantily clad babes and over the top action but thats all there is. There's no sense of suspense, interesting characters or successful attempts at intentional humour- just over edited fights mixed with a healthy portion of T&A.

Will the fans like it ? I can safely bet that once again the answer is no. Much like 94's street fighter movie, the characters are brought to life through a horribly mismatched cast decked out in cheesy cosplay outfits- only the most die-hard fans will be completely happy with this one.

DOA isn't completely terrible. The few fights that aren't edited to death are pretty good , and there's lots of laughs to be had from the corny acting and dialogue- but its overall buffoonery doesn't raise it above trashy "midnight movie on cable" status.

Its one for horny teens and dead or alive completists only.
Mastachi
Dobra wlasnie go wlaczam... Bedzie ciezko smile.gif
Amer
Chorobcia, a w sumie przecież można było zrobić z tego coś naprawdę fajnego... unsure.gif Heh, właśnie? Można było?

Mastachi - koniecznie zapodaj nam tu relacje.
Mastachi
Nie dalem rady... Po pietnastu minutach wylaczylem. Z tego co zobaczylem to godny nastepca street fightera smile.gif

Nie mowie ze go nie obejrze, ale poczekam na lepsza kopie.
TomisH
Byłem na tym z kumplem w kinie w piątek. Mieliśmy totalną zlewę - dobry film jeśli macie ochotę się rozerwać.

Oczywiście fabułę DOA szlag trafił, a to co polski tłumacz zrobił z napisami irytuje, szczególnie przy imionach bohaterów. Taka Tina Armstrong w pewnym momencie jest Dean Armstrong, Ayane to Aiyianyi (czy coś) a Hayate - Ayatiayi o_O W dodatku Kasumi jest "Shenobi"...

Fajnie Tinę gra Jaime Pressly - cycki ma dużo za małe, ale wieśniacki niemal "attitude" jest spoko. Sarah Carter odgrywająca Helenę nie ma z pierwowzorem konsolowym nic wspólnego, ale laska jest tak słodka że jej wybaczam. Ujęć na cycuchy i pupcie jest w filmie sporo, z drugiej strony walki są ukazane na zbyt dużym zbliżeniu, żeby nie było widać twarzy dublerek naszych aktorek. Źle czy dobrze - zależy od stopnia zboczenia.

Ja takie kino nazywam "zdrowym" ;]

Rozrywka, i to miejscami prześmieszna (nie mówię o walczącym Ericu Robertsie w "okularach" O_o).

Aha, film plasuje się u mnie pomiędzy Street Fighterem, a Mortal Kombat. "Liu Kang" się w sumie nawet tutaj pojawia, ale w tak dennej roli, że szkoda gadać.
MasterShake
liu kang byl tym bratem kasumi?
film zlewa totalna, siadlem se w kinie bo pusto a jakis suchar mowi ze to jego miejsce - a siedz se waflu, pewnie se konia walil przy babkach XD

a film - ot taki zapychacz w sam raz na sobote, posmiac sie mozna XD
TaiCat
Najlepsza była reklama w radiu -Sceny walki dynamiczniejsze niż w Kill Bill i Mortal Kombat razem wzietych-oto nadchodzi Dead or Alive! xDDDDDDDDDDDDDD
Masorz
to dlatego że film rzondzi...
taka bezmuzgowa rozrywa.................
signap
czyli nadal MK najlepsza ekranizacja Bijatyki (ofkorz 1,2 byla sredniawa, a za jakis czas ma byc 3w kinach)
SIKI
obejrzałem tylko i wyłącznie dla Holly Vallance (christie)
i było warto choćby dla niej
film słabiutko ofkoz
Mackal21
Nie miałem zbytnio do czynienia z tą grą(a raczej serią).
Jedynie kiedyś pograłem godzinkę na wczasach na xbox.
Jako film sprawdza się znakomicie.Przepyszne aktorki,wspaniałe scenerie no i wartka akcja.
Ocena 7+/10
Kriseh
Ja obejrzalem ten film przede wszystkim dla Sarah Carter (Helena) wub.gif no i tez dla Holly Vallance (Christie). O dziwo film nie taki beznadziejny, jest na co popatrzec. Wziac piwo, obejrzec, nie wysilac mozgownicy i dobrze sie bawic. Czasem tak trzeba c'nie?
2razyjot
QUOTE(Kriseh @ 3 01 2007, 10:53) *

Ja obejrzalem ten film przede wszystkim dla Sarah Carter (Helena) wub.gif no i tez dla Holly Vallance (Christie). O dziwo film nie taki beznadziejny, jest na co popatrzec. Wziac piwo, obejrzec, nie wysilac mozgownicy i dobrze sie bawic. Czasem tak trzeba c'nie?

zgadzam sie w 100 %, bezstresowa rozrywka, ogladnac i zapomniec! smile.gif
AiszA
Nie podobał mi się, sorry jak urażam męskie grono... Może jakbym była facetem, to na pewno rozbłysłoby mi oko wink.gif A tak ledwo dotrwałam do końca, ot taka ckliwa akcja z przymrużeniem powieki dla raczej mało wybrednego grona tych młodszych fanów rolleyes.gif Wolę po stokroć motywy aka Kill Bill/Kill Bill2
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.