Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Najlepszy / Ulubiony Gitarzysta ?
Forum PSX Extreme > Niezależni > UNDERGROUND
Stron: 1, 2, 3
TomekOST
1. Kirk Hammett
2. Steve Vai
3. Joe Satriani
4. Munky
5. E.Van Halen
6. Slash
7. Angus Young
8. Santana
9. Jimmy Page
10. John Petrucci
11. Inny

Głosujta wink.gif

ps. Stawiam na Kirk'a wub.gif
Ölschmitz
les claypool, chyba.

a ulubiony to troy van leeuwen z apc i qotsa.
_Milan_
Najlepszym gitarzysta jest Steve Austin, czlowiek ktory ma zamiast reki ten instrument, kazdy brzdek w jego wykonaniu leci prosto z serca, to chyba jego tajemnica, tak zlaczyl sie z tym instrumentem, ze potrafi przez niego wyrazac swoje uczucia, gniew, szal, radosc, melancholijnosc, wsyzstko.

(i nie chodzi o tego lysego wrestlera, Legion xD)

Daleko za nim jest
Josh Homme
Les claypool (bas)
chris debari (bas)
Buzz Osborne,
Duane Denison
David Sims (bas)
LegionPolski
@Milan
Stone Cold 16:9! biggrin.gif Ihaiha!

1.Eddie Van Halen wink.gif
Mathiu
Basik:
Flea z RHCP i Claypool

Gitara:
Hammett i, może nie najlepszy, ale jeden z ulubionych, Kerry King... gdzieś jeszcze miejsce by się znalazło dla Zakk'a Wylde'a
Kruhol CPE
Dimebag Darrel - mistrz wink.gif
_Blaze_
Ostatnio mega wrazenie zrobil na mnie gitarzysta Avenged Sevenfold - Zacky Vengeance.... Jego riffy wymiataja na kazdym kawalku z nowej plyty i gosc jak dla mnie gra zayebiscie.

Link do solowki z koncertu - http://www.youtube.com/watch?v=9en-HxX0IMU

Fakt, sa lepsi gitarzysci - dla mnie ciagle nr.1 jest Eddie Van Halen ;]
TeBe
Fieldy z KoRna biggrin.gif
Takich kocich ruchów na scenie i takiego basiku nie ma nikt icon_twisted.gif Eeeh, ten klang tongue.gif
RoL
Gitarzysta:
Buckethead, Yngwie Malmsteen, Paul Gilbert, Michael Shencker, Jerzy Styczynski, Jimi Hendrix (za caly wklad w muzyke gitarowa), Slash.

Basista:
Les Claypool, Billy Sheehan, Flea, Bill Laswell
Psychonaut
Jimmy Hendrix i nie ma hooya we wsi.

Basista - jaaa biggrin.gif
banny
Kerry King z Slayera daje rade hyh.gif
Jimmy Hendrix imo best wymiatacz ever smile.gif
No i jeszcze bass to Fieldy z Korn'a, ten jego styl (pipi) biggrin.gif
Diabeu
przecież ta małpa grać nie potrafi, to że skacze jak z bolcem z dupie świadczy o jego stylu? litości

Robert Trujillo to zacny basista (niestety teraz udziela się w Metalpipie)
a z gitary to mi Matt Pike styka
Dante Alighieri
Dimebag Darrel, Braian May (Queen), Ritchie Blackmore
TeBe
przecież ta małpa grać nie potrafi, to że skacze jak z bolcem z (pipi)e świadczy o jego stylu? litości

No jasne że świadczy. Przeciez to jego znak rozpoznawalny. Własnie te ruchy, własny styl grania ( m.in. klang tongue.gif ) i ubiór to jest jego styl smile.gif
A tego fragmentu:
grać nie potrafi
, to komentować nie będę, bo podobno o gustach się nie dyskutuje smile.gif
MasterShake
QUOTE(Diabeu @ 20 09 2006, 08:31) *

i ch.uj

Ostatnio jakoś mi sie ci bogowie gitary przejedli, Darrell jako jedyny mnie sie nie znudził
Siarex
Yngwie Malmsteen - virtuoz w każdym calu...
MasterShake
no, jeszcze jakby z 1 fajny utwór nagrał XD
Diabeu
QUOTE(MasterShake @ 20 09 2006, 19:39) *

i ch.uj

Ostatnio jakoś mi sie ci bogowie gitary przejedli, Darrell jako jedyny mnie sie nie znudził

ke? z bejzbola czy jak?
Danilo1972
Jimmy Page, Ritchie Blackmoore, Jimi Hendrix, Tommy Iommi, Angus Young.
Absolutni klasycy gitary solowej. Z basistów lubiałem Cliffa Burtona.
MasterShake
QUOTE(Diabeu @ 21 09 2006, 08:59) *

QUOTE(MasterShake @ 20 09 2006, 19:39) *

i ch.uj

ke? z bejzbola czy jak?

no chyba nie opowiesz że dochodząc do mety nagle zaczął grać do (pipi) XD
Diabeu
hehehe jasne że nie, po prostu się tam marnuje chłop
Zajcik
Gitarzysci:
Chuck Schuldiner, Paul Masvidal, Adam Jones
Basisci:
Les Claypool, Steve DiGorgio i Justin Chancellor
Psychonaut
QUOTE(Wilk @ 20 09 2006, 19:28) *

przecież ta małpa grać nie potrafi, to że skacze jak z bolcem z (pipi)e świadczy o jego stylu? litości

No jasne że świadczy. Przeciez to jego znak rozpoznawalny. Własnie te ruchy, własny styl grania ( m.in. klang tongue.gif ) i ubiór to jest jego styl smile.gif
A tego fragmentu:
grać nie potrafi
, to komentować nie będę, bo podobno o gustach się nie dyskutuje smile.gif

Tu nie chodzi o gust. Tu chodzi o to, ze ten koles nie potrafi grac. A wiesz ile to ja nowych stylow rozkminilem? O czlowieku, kiedys tez bede slawny i moim znakiem rozpoznawczym bedzie... [top secret] ;D.

Stukac rytmicznie w struny tak by lomotaly to byle baran potrafi tongue.gif. Ale zeby on tak chociaz prawdziwym klangiem gral, to juz by mial ode mnie wiekszego respekta wink.gif. Ale on nie potrafi tongue.gif. Fieldy wcale nie jest dobrym basista - face it tongue.gif. Albo np. bas Slipknota? Po hooya on tam wogle jest. Przeciez to stado go zaglusza, a koles jest takim beztalenciem, ze niech lepiej wezmie sie za szufle, a nie za instrument tongue.gif.

Dobrzy basisci - tych jest w hooya w jazzie, r'n'b itp. generalnie murzyni w Stanach rzadza. Nie chodzi o technike, ale o to co graja. Ktos myslal, ze bas jest od pumkania pum pu pum, to sie gruuubo myli. Jest wielu basistow, ktorzy stroja swoje basy wyzej, graja akordami, graja solowki itd.

Ale tak dobrych basistow w hard rocku czy metalu szczerze powiedziawszy nie ma... Flea jest zdolna menda, ale to nie hard rockowiec, choc jemu najblizej. Za to np. w moim kochanym Toolu bas imo jest najslabszym elementem - trza byc szczerym i obiektywnym, a nie lubic kolesi za styl, jak jakies pokemony. To muzyka - sztuka i talent, a nie konkurs wystrzalowosci i charyzmy scenowej. Dla mnie koles moze grac zza sceny, oby gral dobrze.

Dlatego najlepszym basista jestem ja icon_twisted.gif
Specu
najlepszym basista jest niejaki Gryzli z metalowej bestii Grimonda xD

basista High on Fire daje rade rowno
Mathiu
Najlepszy gitarzysta:

http://www.joemonster.org/download.php?d_o...it&lid=2721
Diuk
John Frusciante z RHCP bez dwóch zdań, człowiek wymiata - mój idol.

Na moim skarbie (fenderku stracie) znalazł się jego autograf także jest dla mnie bezcenny icon_twisted.gif

No, a jeśl chodzi o bas to jasne, że "pchła".
ghost.
Satriani, Petrucci i jeszcze Tom Morello (former RATM, teraz Audioslave)

a z basistów to Flea wub.gif
Royal
Ogólnie przepadam za gitarzystami, których często słucham, bo się do nich przyzwyczajam i mogę coniektórych zestawiać ze sobą, a im dłużej słucham, tym więcej wyłapuję smaczków, które zawierają oni w swojej muzyce... Kiedy słyszę jakiś utwór po raz pierwszy w życiu, rzadko kiedy potrafię ocenić skill gitarzysty/ów, bo niejednokrotnie na takie wsłuchiwanie się w samą linię gitarową potrzebuję trochę czasu (Niemniej, że Cobain nie potrafił grać dało się stwierdzić od razu... laugh.gif ). Inna sprawa z basem... Tutaj to w ogóle mam przeje.bane z wyrobieniem sobie jakiejś hierarhii. W ogóle nie słucham gitarzystów solowych, którzy nierzadko spuszczają się na gryf i kombinują (pipi) wie co; wolę zespoły, a w tych kwestia basu oscyluje dla mnie wokół takich twierdzeń: Jeżeli nie ma basu, to jego brak jest wyraźnie zauważalny... Jeżeli jest choćby najlepszy bas, to nie tyle wychwycenie, co wyodrębnienie tych niskich tonów z utworu jako całości jest dla mnie cholernie trudne... A już jak utwór gitarowy jest (pipi) szybki (jakiś Szatan nsbm choćby icon_twisted.gif ), to nie mam pojęcia jak można fałszować na basie, kiedy całość zapier.dala ninja.gif . Da się w ogóle? Taka moja opinia. Nie wiem, być może to przez to, że w życiu nie trzymałem tego instrumentu w rękach i do końca nie znam jego możliwości, ale bardziej myślę, że na 90% przez to, że nie słucham z reguły zespołów z najlepszymi basistami (przewijają się przez to forum często wyrazy Primus i Les Claypool; z ciekawości zaciągnąłem, wysłuchałem i... nie moja muza smile.gif ; bez werwy i chęci nie ma czasu, by zapoznać się lepiej niżeli powierzchownie i wsłuchać w linię basu, ot co...). Przyzwyczaiłem się, że bas jest, bo być musi i już. Od oceniania basistów zatem się wstrzymam, bo zbyt mało powiedzmy słyszałem, a ulubionym pozostaje Cliff Burton, bo dla mnie jest pewną indywidualnością w dwóch najlepszych płytach Metalliki i (pipi)... icon_twisted.gif Teraz, podobnie jak wszyscy, wymienię sobie kilku dobrych kolegów, którzy mają do dyspozycji więcej niż 4 struny wink.gif .

Karl Sanders / Dallas Toler-Wade - dla mnie najlepszy duet; technika, finezja, polot i chyba "unikatowa" agresja, oparta na jakichś inspiracjach, zamiast tej standardowej, wymuszonej przez Szatana (...)

Kerry King / Jeff Hanneman - pierwszy bardzo dobry, acz nieco przereklamowany, do drugiego raczej nie mam zastrzeżeń (+ browar za Angel Of Death cool.gif ). W sumie oboje braki w technice nadrabiają szybkością, chaosem i zabójczymi riffami...

Euronymous - tutaj wyłącznie czyściutki sentyment ze strony epileptycznego kindermetala tongue.gif . Skill bardzo średni/słaby, ale lubię chooy'a za to, że był tr00, za to, że za jego panowania Mayhem był najlepszym Mayhem'em, za te wszystkie spalone kościoły i w ogóle za wkład swoją osobą w norweski bm. Co ciekawe, na wiki piszą, że "his soloing technique is somewhat similar to Trey Azagthoth from Morbid Angel". Z której strony to nie wiem, bo Euro w swoim krótkim życiu zagrał może z 5 solówek, z czego 3 fałszował, ale jak widać są więksi kindermetale ode mnie tongue.gif.

Trey Azagthoth - no ku.rwa wiadomo...

Chuck Schuldiner - j/w

Michael Amott - metalowy ciężar i bluesowa melodyka - łączy je zaje.biście (...)

Alexi Laiho - bardzo szybki i techniczny, ale jego muzyka to już nie moja muzyka; niemniej lubię, mimoże stereotyp fińskiego geja łamie nie do końca blush.gif ...

Samoth - najlepszy blackowiec jak dla mnie...

James Hetfield / Kirk Hammett - wiem, że kiedyś robili, co do nich należało; teraz chyba wolę nie mieć zdania... A u Hammett'a przeszkadza mi jego wygląd ninja.gif ...

John Petrucci - chyba jedyny gwałciciel, którego mogę słuchać wink.gif .

Michael Akerfeldt, Dave Mustaine, Jerry Cantrell - nie wiem już, co mam pisać...

Tom Kaulitz - no daje radę chłopak (...)

Wszystkich Vai'ów, May'ów, Satrianich, Malmsteen'ów i innych Hendrix'ów, co grają napletem se wsadźcie cool.gif ...

Anyway "Kill Your Idols" jak mawiają icon_twisted.gif
Lista powyżej. Zaczynam od poniedziałku (...)
Yap
RIP Dimbag Darrell
Satriani wub.gif
MasterShake
QUOTE(Diabeu @ 21 09 2006, 17:40) *

hehehe jasne że nie, po prostu się tam marnuje chłop

u osbourbe'a tez skrzydel nie rozwijal hyh.gif
Diabeu
wiesz, z czegoś zyć trzeba :f

Trujillo to ST i Infectious Grooves, tylko
Masorz
darrel dimebag abbot...
perfekcja stylu...
maarioo
wg mnie najlepszym gitarzysta ( a przynajmniej jednym z paru ) jest Steve Vai. ten koles ma wczute...
a moim ulubionym jest Brian 'Head' Welch z KoRn'a biggrin.gif On to ma banie do riffow. no i ogolem smiechu przy Nim po pas xD szkoda ze odszedl... sad.gif no ale pracuje nad solowa CD smile.gif
szumi
dla mnie najlepszym gitarzystą jest Angus Young. Podoba mi się styl jego gry i te zaje**ste czasami brudne brzmienie jego gitary. nie przepadam za to za takimi wymiataczami jak Yngwie Malmsteen.Już 100x lepszy jest np.David Gilmour
Bret Hart
1. Joe Satriani
2. Steve Vai
3. Eric Johnson
4. Johnny A
5. Petrucci
6. Malmsteen
7. Pat Metheny
Colio
Pseudoemocjonalni wirtuozi xD Najlepszego moge podać, ale nieżyjącego: Jimi Hendrix (za styl i wkład, fałszować to on umiał biggrin.gif). Ulubionych nie dam, bo nie bede se robić obciachu.
Sylvan Wielki
Wes Borland i jego czarne patrzalki - Big Dumb Face a kiedys Limp Bizkit happy.gif rolleyes.gif smile.gif biggrin.gif
jurget
Satriani
Snejk
John Petrucci
pogromcamuch
Gitara : Joshua Homme
Bas : Fieldy smile.gif
ogqozo
Robert Johnson.
Ch/uj że bluesman, i tak był najlepszy.
pogromcamuch
QUOTE(maarioo @ 9 10 2006, 07:38) *

wg mnie najlepszym gitarzysta ( a przynajmniej jednym z paru ) jest Steve Vai. ten koles ma wczute...
a moim ulubionym jest Brian 'Head' Welch z KoRn'a biggrin.gif On to ma banie do riffow. no i ogolem smiechu przy Nim po pas xD szkoda ze odszedl... sad.gif no ale pracuje nad solowa CD smile.gif

Welch nie jest wcale tak dobry, ale można go lubić. Poza tym nieźle mu sie po(pipi)a.o w głowie od religii - zmienił bardzo fajny wizerunek na coś w rodzaju pseudodżizesa wink.gif
Gosku
Marty Friedman /Dave Mustaine - bo mnie Rust in Peace roz(pipi)ali
Kerry King /Jeff Hanneman - tutaj chyba nie trzeba tłumaczenia ;]
Chuck Schuldiner - j/w
Zakk Wylde - niby koleś nie zapieprza szybko ,ale gra bardzo fajnie.
Kirk Hammet - jego solówki były bardzo klimatyczne szkoda ,że już nie są i nie będą ;/.

Jeżeli chodzi o bas to ja go nie słysze ninja.gif. W Metallice Cliff Burton grał sola i jakoś jego najbardziej pamiętam ;]. Poza tym trzymał ten zepół przy życiu no ,ale to inna historia ninja.gif
_Blaze_
Maly update:

1.Slash
2.Eddie Van Halen
3.Synyster Gates

Moj top 3, kolesie zamiatajacy na wiosle maksymalnie icon_twisted.gif
Pelle
CYTAT(TomekOST @ 17 09 2006, 12:27) *
1. Kirk Hammett
2. Steve Vai
3. Joe Satriani
4. Munky
5. E.Van Halen
6. Slash
7. Angus Young
8. Santana
9. Jimmy Page
10. John Petrucci
11. Inny

Z Twej listy stawiałbym na Hammett'a i Page'a, od siebie dodam Jerrego Cantrell'a, pomysłami mógłby obdarować kilku innych gitarzystów (przynajmniej w czasach od Facelift do Dirt).
Diabeu
Munky? owpipe O_o kogoś powaliło
_Milan_
przeczytaj temat.

no własnie.

zawsze chcialem to napisac
Diabeu
no i? pało zbożowa
Specu
CYTAT(Diabeu @ 11 12 2007, 20:53) *
Munky? owpipe O_o kogoś powaliło

a vai i satriani przeszli ci kolo pyty?

ja juz chyba wole munkyego
_Milan_
CYTAT(Diabeu @ 12 12 2007, 10:36) *
no i? pało zbożowa

ulubiony gitarzysta, co Cie (pipi) boli w tym ze kogos ulubionym gitarzysta jest Munky?
Oburzyles sie jakby to byl temat NAJLEPSZY GITARZYSTA.

to wszycho
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.