Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Najstraszniejsza gra w jaką graliście
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2
Homie
Wymieńcie jakieś gry na PS2, które wg. was były najstraszniesze lub miały za******y klimacik.
jurget
King Kong - niby nie straszna, ale czasem jak mi z boku wyskoczył jakiś T-Rex to była panika.
al PeER
Dla mnei B3 tongue.gif Najstraszniejszy byl moment jak za chiny ludowe nei moglem przejsc tego GP z forrmulkami tongue.gif
A tak na serio: Nie lbuie takich strasznych gier confused.gif
suli
Dla mnie grą z schizą jest Manhunt klimat chory a egzekucje na początku wywołały u mnie szok . mellow.gif
Sialala
Tylko jedna gra: Silent Hill 2.
Gralem w nocy, z dobrym naglosnieniem (moglem sobie pozwolic wink.gif), gdy w koncu znalazlem ta kasete to balem sie obejrzec ten film... cos przeczuwalem... Gra byla najstraszniejszym przezyciem jakiego doswiadczylem w swym zyciu jako gracza. Do tego ta ultrasugestywna grafika (jak na tamte czasy).
Pierwszy Resident Evil tez byl dosc przerazajacy, ale to raczej dzieki sztuczkom z kamera i wyskakujacymi nagle zombiakami.
Kolejne czesci Silent Hill (takze i pierwsza) nie dawaly mi juz tak ostro po garach - nie mowiac juz o kolejnych Residentach.
Natomiast jak mysle o grach z ostatnich 3-4 lat, to... nie widze zadnej naprawde strasznej. Moze dlatego, ze jeszcze nie gralem ani w Forbidden Siren ani w Project Zero...
Sokolov
Gierka najstraszniejsza i z suuuper klimatem to SH2/4, tam to sie działo
McDriv3r
Silent Hill 2 i Manhunt ohmy.gif
Kalinho
Gdy bylem jeszcze dzieciakiem z PSX'em to zawsze sra#@m ze strache przy RE2. Moment kiedy przez lustro weneckie wyskakuje Licker byl 4 me tak straszny, ze wbijalem sie do tej lokacji z zamknietymi oczami bralem (naciskajac na pale button'a) fanty i w nogi ninja.gif ciekawe czy teraz ten motyw zrobilby na mnie takie wrazenie?
Agent_Man
Strach & Klimat = SH2. Grałem coprawda troche późno, bo już po wyjściu SH4, ale i tak skołowany po przejściu gry chodziłem. Good shit.
Dark Serge
TO ja troche zmienie klimat - Residenty były "prawie" straszne smile.gif
Jedyne gry które uważam za straszne to SH 1 i 2 - i zawsze jedyneczka stała na szczycie, jednka niepotrzebnie zaczęłem grac w Fatal Frame(jedynka) - o żesz ku*wa confused.gif Uważam siebie za "twardziela" - trudno mnie przestraszyć ale jak wbije sie w klimat to czuje sie jakbym ja był bohaterem gry - kiedy grałem w FF prawie sra*em w gacie !
Serio, gra jest mistrzostwem jeśli chodzi o straszenie i klimat zaszczucia - SH rządzą, ale troche w inny sposób.
Podium wygląda tak :
1. Fatal Frame / Silent Hill
2. Silent Hill 2

Narazie żadna inna produkcja nie zbliża sie do tychże 3 pozycji. Polecam te niedoceniane Fatal Frame.
Yano
jak dla mnie silent hill 2 (w 3 i 4 jeszcz enei gralem) - wiele razy odkładałem tą gra i mysalem "ee potem sobie pogram, teraz cos innego" bo sie bałem biggrin.gif
banny
Jako ze mam słabe nerwy, do SH sie nawet nie zbliżam tongue.gif

Za czasow ps sr**em w gacie przy RE2.Szczegolnie moment z krukami wpadajacymi przez szybe oraz pewna melodyjka grana na pianinie.

Jesli chodzi o czarnule, to jak na razie RE4 (tak wiem ;p )
Pierwszy raz gralem w nia okolo 23.00, wiec bylo ciemno, ide przez ta wioske szajbusow, a tu u bram stoi poj.eb z pila.Spanikowalem tongue.gif
Pare moment sie tez zdazylo, szczegolnie moemnt z regenatorami byl (pipi)i.sty.Te stworki wydaja przerazajace dzwieki, plus ta klimatyczna muzyczka z kazdym pojawieniem sie w.w
pozdrawiam
Sokolov
Ja jak grałem w SH4 to raz miałem takią akcje. Ide tym kolesiem, po 30 min. już nie mogłem wyrobić ze strachu, ale sie jakoś trzymałem. Nagle wyskakuje jakiś potwór to ja biegiem do konsoli i ją wyłanczam tongue.gif tongue.gif . SH4 przeszedłem tylko do połowy. Do momentu kiedy po az pierwszy zobaczyłem tę kobiete z długimi czarnymi włosami. Musze się przyznac, na prawde nie wyrobiłem z nerwów. Nigdy już nie włączyłem SH4 od tamtego momentu...
banny
I pomyslec ze pierwsza gre jaka mialem w zamiaru kupić był SH4...
Na szczęscie kupiłem Mgs3 wink.gif
Sokolov
I dobrze że kupiłeś MGS3. Co byś zrobił jak by SH4 by było tak strasze że nie mógł bys grać? Nie miał byś gier na PS2 tongue.gif . EOT
golab
SH 1 & 2
Yano
jesli mowa tez o grach z psxa to oczywiscie silent hill 1 tez byl straszny, balem sie grac przy zgaszonym swietle, a fragment z kanałami pod miastem byl tak wkurzajacy ze jak tam dochodizlem to mialem ochote rzucic w choelre tą gre ;p (ze strachu oczywiscie)

w SH2 staralem sie grac po ciemku i efekt jest taki ze mam 40% zrobione i od 2 miesiecy nie gralem w to tongue.gif
Yap
QUOTE(Sialala @ 18 09 2006, 15:26) *

Tylko jedna gra: Silent Hill 2.

...i wszystko jasne.
Sunderland
Silent Hill
Tom19
Dla mnie najstraszniejszym horrorem jest, był i będzie Silent Hill (wiem,że nie na PS2 tongue.gif później Silent Hill 2 i 3,4 ....horrory klasy B to Alone in the Dark 4 i Cold Fear ....a w pozostałe gry ,czyli Forbitten Siren ,Fatal Frame,Resident Evil 4 i inne -nie grałem więc nie ocenię,no i nie mam SOnki 2 smile.gif.....ale Resident 4 wychodzi na blaszaka i z tego się cieszę smile.gif

ps:Silenta 1 nie przeszedłem ze strachu,dlatego jest numer one (zdowołał mnie moment w Szpitalu i pielęgniarkami...ta muzyka...brrrr)
El Loco Chocko
Alien Resurrection - jesli w to nie graliscie to nie wiecie ktora gra jest najstraszniejsza.
Tom19
QUOTE(evil_dick @ 19 09 2006, 20:41) *

Alien Resurrection - jesli w to nie graliscie to nie wiecie ktora gra jest najstraszniejsza.

....to zagraj sobie w Silent Hilla 1 i zmienisz zdanie tongue.gif
banny
grałem, grałem.
W sumie nic ciekawego, chociaz radar daje rade.A te stworki co skacza Ci na glowe..za peirwszym razem spanikowalem i mnie (pipi)al taki biggrin.gif
Ficuś
zdecydowanie Fatal Frame aka Projekt Zero(dwójka już mnie tak nie straszyła z racji tego ,że kopiowała dużo zagrań z jedynki),SH2 nie był IMO nawet w połowie tak straszny jak ta gra(oczywiście to moja opinia)
Zwyrodnialec
Straszny to był moment w Manhunt , jak się uciekało przed świniakiem. smile.gif Nawet Silent Hill nie ma takiego motywu.
MeL
Mnie strachu najpierw narobił Resident Evil 2. Młody byłem i inaczej na mnie to działało. Pamietam do dziś jak mi schody w bibliotece pod nogami pękły.

Potem Silent Hill.... schiz jak cholera. Jeszcze miałem obraz czarno biały tongue.gif

W RE3:Nemesis parę momentów było .... jak mi nemesis przez okno wskoczył biggrin.gif

No i Silent Hill 2. Chociaż nie przeszedłem tej gry. Ale jak koleś z kiblem na głowie mi gdzies z boku przechodzil to sie zaczynałem martwić :PPP

A Silent 3 to mi sie nie podobał wogóle....klimat na początku był fajny. Ale potem sie jakoś spaprało....
jurget
my street icon_twisted.gif
ogicool

dla mnie też, a to nie było na psx?uhm, ja mam na jedynke
Sialala
QUOTE(MeL @ 20 09 2006, 21:53) *

A Silent 3 to mi sie nie podobał wogóle....klimat na początku był fajny. Ale potem sie jakoś spaprało....

SH3 byl dziwny. Poczatek mi sie w ogole nie podobal - taka rzeznia w stylu Residenta jak dla mnie. Za to wlasnie od momentu

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

gdy znalezlismy cialo ojca na fotelu i po walce na dachu, gdy jedziemy do Silent Hill

KONIEC SPOILERA KONIEC SPOILERA KONIEC SPOILERA KONIEC SPOILERA KONIEC SPOILERA

gra mi sie podobala i to bardzo. A motyw z kosciolem to bylo mistrzostwo swiata (no i dom strachow!!!)

Jednak zdecydowanie mniej straszna niz dwojka czy jedynka.
SORROW
w Max Paynie 2 był taki nie tyle straszny, co shizofreniczny poziom takie miejsce ,gdzie były sztuczne postacie ,ludzkie atrapy i. W PSI było miejsce, gdzie wchodziło się bohaterem do korytarza pełnego pomieszczeń ,gdzie jakby we śnie spotykał samego siebie i inne dziwne postacie. Brrr...
Sialala
To mi bardziej podszedl ten schizowy motyw z Maxa 1 z podazaniem za placzem dziecka... Brrrr
Mackal21
Echo night też było niezłe jeśli chodzi o siłę strachu.
Nastrojowe lokacje + poczucie strachu+ciężki klimat sprawiają,ze ciężką jest wytrzymać z tą grą chociaż 1 godzinkę.
zduniacz
QUOTE(ogicool @ 21 09 2006, 10:04) *

dla mnie też, a to nie było na psx?uhm, ja mam na jedynke

Ano było na psx własnie, więcej części nie powstało. A szkoda, bo mnie również najbardziej przestraszyła ta gra. Baaardzo klimatyczna.
STIVI
mnie tam jakoś za bardzo uż gry nie straszna

ale polecam
Silent Hilla 1,2,4
no możę jeszce jakiś Fatal Frame

hymm jak tak pomyśle to Alone in The Dark 4 to było coś
Aem
QUOTE(B@nny @ 18 09 2006, 21:28) *

Jako ze mam słabe nerwy, do SH sie nawet nie zbliżam tongue.gif

Za czasow ps sr**em w gacie przy RE2.Szczegolnie moment z krukami wpadajacymi przez szybe oraz pewna melodyjka grana na pianinie.

Jesli chodzi o czarnule, to jak na razie RE4 (tak wiem ;p )
Pierwszy raz gralem w nia okolo 23.00, wiec bylo ciemno, ide przez ta wioske szajbusow, a tu u bram stoi poj.eb z pila.Spanikowalem tongue.gif
Pare moment sie tez zdazylo, szczegolnie moemnt z regenatorami byl (pipi)i.sty.Te stworki wydaja przerazajace dzwieki, plus ta klimatyczna muzyczka z kazdym pojawieniem sie w.w
pozdrawiam

Taaa RE4 mimo wszystko potrafi jeśli nie wystarszyc, to napewno narobić pietra. Przykład ? Gonią mnie wieśniaki... widze chate po lewej, wbiegam do niej i... skacze na mnie pomylony typek z kosą smile.gif Dalej... wbiegam do chatki i z zamiarem nie tracenia ammo, atakuje skrzynke nożem i... skacze na mnie wąż (za pierwszym razem podskoczyłem aż smile.gif )

A najlepszy (najstraszniejszy ?) potwór z RE4 to bez wątpienia "Ryjek" (tak go z kumplem ochrzcilismy, przez te dźwięki które wydawal)

...MAJKI...
jak dla mnie najstraszniejsze są Silent Hill 2 i Silent Hill 4(motyw kiedy królik wskazuje na ciebie palcem przyspożył mi zatrzymania na chwile serca niby głupota ale niezle się wystrachałem) oprócz tego straszny jest też Project Zero 3 w którego ostatnio troche grałem(duchy nieżle straszą). Nie wiem jak Forbidden Siren 2 bo jeszcze nie grałem.
SORROW
Co wy z tym silent hill i silent hill ? Uważam ,że jest dużo innych o wiele,wiele bardziej klimatycznych pozycji niż ten wasz silent( zwłaszcza jedynka) zrozumiec trzeba ,że to już historia i patrzeć do przodu. Albo resident...no ludzie , ileż można o jednym na*ierdalać .Zdarzają się tzw niszowe produkcje o klasę wyżej w klimacie i poziomie napięcia . censored2.gif
Pan S.
QUOTE(SORROW @ 22 09 2006, 23:29) *

Co wy z tym silent hill i silent hill ? Uważam ,że jest dużo innych o wiele,wiele bardziej klimatycznych pozycji niż ten wasz silent( zwłaszcza jedynka) zrozumiec trzeba ,że to już historia i patrzeć do przodu. Albo resident...no ludzie , ileż można o jednym na*ierdalać .Zdarzają się tzw niszowe produkcje o klasę wyżej w klimacie i poziomie napięcia . censored2.gif

no jak sa to daj jakis przyklad.
Danilo1972
QUOTE(Pan S. @ 23 09 2006, 11:27) *

Tak się wtrącę - od Residentów i SH są straszniejsze produkcje.
Przykładem mogą być niszowe gry od Midasa - są tak straszne, że nie da się w nie grać wink.gif
A tak na serio, dla mnie pod tym względem rządzi SH2 - ma swój niesamowity klimat.
Amer
SH2 bezsprzecznie smile.gif choć z tego co pamiętam przy FatalFrame3 także można było troszke się przestraczyć. Wiadomo jednak, do tego typu gier potrzebne (czyt. niezbędne) są odpowiednie warunki (słuchawki, mrok itp - to naprawdę bardzo pomaga).
h1m3r4
Dla mnie Fatal Frame 3: The Tormented. Kurcze sama muza mnie przeraza, te dzwieki wszystkie, boje sie skrecic w kolejny korytarz, bo zaraz znowu bedzie jakis duch. Raz tak mi sie rece trzesly, ze nie moglam zrobic zdjecia tongue.gif A poza tym Silent Hill 4: The Room, chyba nie musze pisac dlaczego... blush.gif
SORROW
QUOTE(Pan S. @ 23 09 2006, 11:27) *

No ,niech będzie ten Siren najnowszy.
Zwyrodnialec
QUOTE(h1m3r4 @ 23 09 2006, 14:51) *

Dla mnie Fatal Frame 3: The Tormented. Kurcze sama muza mnie przeraza, te dzwieki wszystkie, boje sie skrecic w kolejny korytarz, bo zaraz znowu bedzie jakis duch. Raz tak mi sie rece trzesly, ze nie moglam zrobic zdjecia tongue.gif A poza tym Silent Hill 4: The Room, chyba nie musze pisac dlaczego... blush.gif

No napisz , bo nie wiem. smile.gif
Yano
QUOTE(SORROW @ 23 09 2006, 15:37) *

ten temat nazywa sie "najstrasznijsza gra w jaką graliscie" ja nie gralem w nowego sirena , i nastraszniejsza gra w jaka gralem to SH2 wiec nie szalej tu ... bo moze
1 sh dla tych ludiz co go wymienili byl najstraszniejszy
2 nie grali w te inne "bardziej straszne" ktore masz na mysli
Matt-JF
QUOTE(h1m3r4 @ 23 09 2006, 14:51) *

Dla mnie tak samo smile.gif Zresztą FF3 to moja ulubiona gra w ogóle smile.gif Teraz przechodzę na hardzie o 23 sam w ciemnym cichym pokoju waah.gif waah.gif
...RAFI...
Napisze tyle KRÓLIK w SH4
SORROW
QUOTE(Yano @ 23 09 2006, 16:09) *

QUOTE(SORROW @ 23 09 2006, 15:37) *

ten temat nazywa sie "najstrasznijsza gra w jaką graliscie" ja nie gralem w nowego sirena , i nastraszniejsza gra w jaka gralem to SH2 wiec nie szalej tu ... bo moze
1 sh dla tych ludiz co go wymienili byl najstraszniejszy
2 nie grali w te inne "bardziej straszne" ktore masz na mysli

Powiem Ci tak...mam jednego znajomego, który ciągle czegoś się bał . A to ,że go z pracy wywalą , a to ,że od niego żona odejdzie...i to wszystko się spełniło .Tak się po prostu stało.Teraz boi się jeszcze kierownika ogródków działkowych
A Ty dalej bój się silent hill
walek
Najlepsze pozycje na PS2 to pierwszy DMC i Gran Turismo3. Do dzis wspomina ta pierwsza next-genowa inicjace, co za piekne czasy. Potem byly same klony...
wozek
QUOTE(walek @ 24 09 2006, 11:36) *

Najlepsze pozycje na PS2 to pierwszy DMC i Gran Turismo3. Do dzis wspomina ta pierwsza next-genowa inicjace, co za piekne czasy. Potem byly same klony...

tja, az strach sie bac jak jezdzi sie "next-genowymi" samochodami po trasie. brrrr
Zajcik
Gralem w duza ilosc horrorow na ps2, na pewno we wszystkie te, ktore byly warte uwagi, ale co do tego najstraszniejszego, to oryginalny nie bede: Silent Hill 2
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.