Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Help
Forum PSX Extreme > Inne > Klub Dobrej Ksiazki
al PeER
Help chcialbym sie dowiedziec jak sie nazywa taka "niby ksiazka", ktora zawira takie jakby kartki- wyswietlacze i sciagasz jakas tam kasiazke i na tych kartkach pokazuje ci sie tresc confused.gif Nie wiem jak to sie nazywa i prosze o pomoc smile.gif

Aaa i jeszcze mam pytanie: jak sie nazywa trudna, zmudna praca wykonywana przez tych mnichow sredniowiecznych jak ksiazki przepisywali??

P.S. Sorryt jesli zly dziala, ale musze project na technike zrobic tongue.gif
STIVI
eee
to pierwsze to mozę e-book
a ta coś z mnichami możę kaligrafia ?
al PeER
To pierwsze to chyab elektorniczny papier a drugie to takie powiedzenie COSTAM praca/robota ...
STIVI
no to e-papier tak w cliku starym pisze tongue.gif

hymm to z przepisywaniem nie wiemnamyśle sie jeszcze(chyba nie kronikarstwo tongue.gif)
al PeER
Nie to nie to confused.gif
P.S. Dzieki za przeniesienie tematu do dobrego dzialu jakos go przeoczylem confused.gif
--wojtas--
al PeER
Aaa i jeszcze mam pytanie: jak sie nazywa trudna, zmudna praca wykonywana przez tych mnichow sredniowiecznych jak ksiazki przepisywali??

Iluminacja.
Agent_Man
@al PeER - Jeśli idzie o owych mnichów, to pewnie masz na myśli benedyktynów. Zajmowali się oni przepisywaniem knig przed wynalezieniem druku. Praca żmudna jak cholera - kto nie wierzy ten niech przepisze jakąś książke;p. Z tąd wzieło się powiedzenie "Benedyktyńska praca".

Mam nadzieje,że sie przyda

Greetz
al PeER
Tak agent przydalo sie... SOrry, ze tak pozno odpisalem, ale tego tematu znalezc nei moglem tongue.gif...
Temat mozecie zamknac smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.