Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ninja Gaiden Sigma
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
YETI
Nowe screeny
http://media.ps3.ign.com/media/856/856529/imgs_1.html
GMB
Ponoć że ta gra ma śmigać w 60 fps'ach i 1080p!!! To by była rzeź. Zresztą i tak będzie.
Ryo-San
CYTAT(GMB @ 3 04 2007, 10:41) *
Ponoć że ta gra ma śmigać w 60 fps'ach i 1080p!!!

jako ze gra smiga na past genowym silniku nie ma innego wyjscia - 60 klatek i 1080p murowane
Yap
Łiiii tam wygląd...najważniejszy będzie jak najbardziej rozbudowany system walki. Nowe ciosy, combosy, bronie, misje, sposoby na rozpłatanie przeciwników/bossów, no i w końcu podrasowany (mam nadzieję) system punktacji przy Karma Run'ach. To są najbardziej istotne elementy IMO. Ogladając traeilery mam dziwne wrażenie jakby postacie "sunęły" po nawierzchniach. Mam nadzieję, że to odczucie nie pojawi się podczas gry.
YETI
Hayashi: Spłonęło nam kilka devkitów
http://kikoo.pl/news/150-1/Hayashi-Spłonęł...kilka-devkitów/
Soul
Orientujecie się kiedy ma być demko NGS na PS Store?
Gawlick
27 kwietnia na jpn psstore podobno
YETI
Exclusive Trailer nowy swiezutki trailer!
http://download.gametrailers.com/gt_vault/...a_exclusive.wmv
Dabman
ogien, jakis nowy czar:p zamiast pradem to ogniem?;] po za tym hmmm... bos z 3lv w city of fiends?;]
OGIEN!! ja chce to na 360tke!
Soul
No i właśnie dla tej gry kupie PS3, za 4 dni będę testował demko party23.gif icon_twisted.gif
pack
Kiedy bedzie demo na PStore?
Soul
CYTAT(Gawlick @ 19 04 2007, 06:53) *
27 kwietnia na jpn psstore podobno

mayer18
Ninja Gaiden Sigma - demo już w PS Store
http://www.ps3site.pl/ps3-news/ninja-gaide...re-t1693.0.html
Grał już ktoś w to demo i jak wrażenia???
Soul
Ahaha o 15stej kończę pracą i idę zassać to demko muhahahah piękny dziś dzień!!! Każde PS Store ,czy tylko JAP? huh.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
mayer18
W japońskim smile.gif
Foxter
na chwile obecna ja tam zadnego dema nie widze... wiec na: http://www.ps3site.pl/ps3-news/ninja-gaide...re-t1693.0.html
jest blad... demo bedzie dostepne 27 IV wiec za kilka godzin dopiero.. chodzi o te strefy czasowe...
Jakim
dajcie ktoś znać kiedy będzie już na 100%. Pora pograć w coś nowego na ps3;]
YETI
CYTAT(Soul @ 26 04 2007, 13:59) *
Ahaha o 15stej kończę pracą i idę zassać to demko muhahahah piękny dziś dzień!!! Każde PS Store ,czy tylko JAP? huh.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif

Soul to ty masz PS3?

Demko wyladuje za kilka godzin.
Soul
Za kilka godzin czyli kiedy ,dokładnie ? już mam za sobą tą rejestracje na szczęście laugh.gif Jap rox ;]

ps Yeti jeszcze nie,mam po prostu dojście do PS3 kiedy chce i jak chce;) ale demko może to zmienić i kupie swoją wink.gif

Dawać to demko!!!!!
arab
Jak w japonii nie padna serwery... to u mnie rowniez za chwile wyladuje.
Trzcina
Ja tez juz zasysam biggrin.gif

1 GB... Spooooooooooro tongue.gif Ciekawe jak szybko ten download wyladuej w top ten tongue.gif
YETI
No to czekamy na relacje, jak długie jest demko, czy jest wybor poziomu trudnosci itd.

PS. Cos czuje ze servery padna smile.gif
Trzcina
No ja nie pogram bo potrzebne jest wyzsze firmware... nie wiem ktore.
YETI
pewnie 1.70
mczaper
Oby nie bylo Zonka tak jak przy def icon ze dziala tylko na wersji NTSC huh.gif
GMB
CYTAT(Trzcina @ 26 04 2007, 16:57) *
Ja tez juz zasysam biggrin.gif

1 GB... Spooooooooooro tongue.gif Ciekawe jak szybko ten download wyladuej w top ten tongue.gif

Czemu na JAP PStore nie widze tego demka? Wtf? Wy już je pobieracie?

EDIT: Ups, sorki. Faktycznie jest. Nie wiem jakim cudem tego nie zauważyłem.
arab
Na szybkiego - moje 3gr:

Pierwsze co sie rzuca w oczy to grafika, ktora powala iloscia szczegolow, plynnoscia jak rowniez tym, ze w przeciwienstwie do statycznych screenow nie jest juz tak plastikowa. Drazni troche kamera, ktora nie zawsze ustawia sie "optymalnie".
Gameplay: czysta przyjemnosc, chociaz za skore potrafi zalezc atakowanie nie tej postaci, ktora miales "na mysli". Pod tym wzgledem lepiej wypada Genji...

Jak na razie wszystko smile.gif
Trzcina
Juz gralem... plynnosc zabija. Grafa wyglada bardzo okazale... Pad od Playstation RZADZI NA CALEJ LINII!! :PPPPPPP

Ide grac biggrin.gif
Jakim
To i ja się wypowiem. jako że wcześniej nie miałem styczności z tym tytułem na xboxa wypowiem sie z perspektywy laika. Grafika- ostra jak katana samuraja. Postacie wykonane perfekcyjne , acz czuć troszkę plastiku, szczególnie na naszym herosie. Jako że pierwsza misja odbywa się w scenerii kolorystycznie podobnej do tej z demka Genji można pokusić się o małe porównanie. Jak się ma GENJI do SIGMY?
Absolutnie nijak. Ninja zabija ostrością, szybkością i jakościa całego otoczenia. Z tym, że jeśli przełączymy się na widok z oczu bohatera tekstury traca na jakości, widac lekką pikselozę/ ziarnistośc a i dostrzeżemy pewne słabej jakości obiekty.

Jak się gra? Panowie toż to DMC na resorach! Przynajmniej takie sa moje odczucia. Gra zasuwa masakrycznie i nawet masherowanie daje niesamowite efekty na ekranie. Broni do wyboru mamy 5 rodzajów które podczas pauzy możemy spokojnie zmieniać. Kamerka- owszem trochę niewygodna czasami ale przynajmniej mamy szybkie korygowanie pod R1 lub płynna regulację gałką.

Samo demo jest nieźle rozbudowane. Po przejściu misj na Medium od rtazu odblokowywujemy HARD mode i coś tam jeszcze. Jest nawet misja Rachel, jednak babeczki nie obadałem , gdyż mam za soba tylko przejście na medium. Mamy również internetowy ranking, podobny do tego z GTHD gdzie podliczają nam punkty za przejście misji i wklejane są one do internetowego rankingu. Za przejście na MEDUIM zająłem miejsce 226 co jak myśle na pierwszy raz nie jest źle.

Ogólnie demko sprawiło mi ogromną radość. Jest rozbudowane i na pewno starczy na kilka godzin grania, chociażby dla samego rankingu.
DJ1988
Hmmmm...demko jest wypas ale za cholerę nie mogę wyczajić systemu walki (trzeba będzie nad nim przysiąść). Chłopaki jak się wywala ataki Ninpo?
GMB
Wygląda to masakrycznie. Bardzo chciałbym zobaczyć tą gre w pełni jej możliwości czyli na Full HD TV. Faktycznie jeśli przełączymy widok na FPP to teksturki nie są już tak dobre ale to ponoć zmodyfikofany engine pierwszej części więc biorąc to pod uwage można stwierdzić że TN zrobili świetną robote. Ale mogli chociaż te teksturki dać z takim efektem jak większoć gier na X0 posiada, czyli taka jakby ziarnistość (wygląda to tak jakby tekstury były zbudowane z ziarenek piasku). No ale to jak ta gra się rusza to już czysta poezja. Naprawde całokształt robi wrażenie. System walki kozacki przez co gra się bardzo przyjemnie i intuicyjnie.

PS. W pewnym momencie stanąłem blisko przy ścianie, kamerka zrobiła zoom'a na bohatera a mnie wryło w fotel. Ilość szczegółów zabija. Guard'a katany swoim wykonaniem potrafi wywołać niemały banan na twarzy.
YETI
Jak z długoscia demka?

CYTAT(DJ1988 @ 26 04 2007, 22:46) *
Chłopaki jak się wywala ataki Ninpo?

Gdzies czytałem ze trzeba potrzasnac sixaxis'em.
Trzcina
Jest dostepny 1 level z oryginalnego NG. Po przejsciu go odslania sie mozliwosc przejscia tegoz levelu w trybie HARD. A takze misja rachel w ktorej trzeba zabic stwory (nic specjalnego). Poki co nie przechodzilem na hard, wiec nie wiem co to daje ;p

Czekam aktualnie na inne demko ktore mialo sie ukazac (Virtua Tennies 3 ;P) Moze potem sie pobawie ;]
Yap
Może coś o nowych broniach i ciosach panowie, hę? Oświećcie mnie z łaski swojej cool.gif .
YETI
Pierwsze 10 minut dema!
http://www.playsyde.com/stream_3734_en.html
Trzcina
Ja nie wiem co jest nowe... nie gralem w wersje z Xboxa smile.gif Tzn gralem, ale krotko.

Wyjsciowo na 1 lv dostpnych jest 5 broni. Miecz podstawowy, nunchako, jakis big sword, jakas lanca oraz double swords ;p Czyli dwa mieczyki.

Wiem ze jest izuna drop ;p I counter attack, tak samo jak 'special attack w poiwetrzu w strone przeciwnika O_O'

Anyway, dwa mieczyki wydaja sie byc bardzo fajne. Special jest 'obszarowy' (idzie dookola a nie na wprost jak przy dragon sword) i oglnie prezentuja sie one zawodowo.

Tyle ci umiem powiedziec po pograniu przez 40 minut w to demko ;P

Aha no i panna jest calkiem sympatyczna... po zrobieniu rolla w strone przeciwnika 'przeturliwuje sie po nim' za jego plecki. Ma jakies 4 hitowe combo zakonczone wybitka i zlapaniem w locie przeciwnika zeby machnac nim o glebe ;] Nawet nie wiem jak to sie robi :PPPPPPPPPPPPPPP
Goldi69-PL-
kurde nikt z was nie gral wczesniej w NG?

moje uwagi.

Poprawiona grafa (z daleka wsio wyglada bajecznie z bliska jak zawsze textury nie powalaja ale i tak miodzio jest), dziwny troche ten blur na dalsze plany.

Co do samej gry to trzeba na soula poczekac, ja nie widze zadnych roznic no moze poza tym ze nieco wiecej przeciwnikow (choc w balcka nie gralem moze tam jest tak samo).

Ja z racji ze nie jestem hardcorowcem jezeli chodzi o NG to roznice zapewne sa takie jak po mniedzy black a zwyklym (czyli dla noobika zadne praktycznie), oczywiscie 100zl szkoda by mi bylo dac za ta gre jak mam NG na stanie, ale jak ktos nie mial stycznosci z NG to polecam napewno warto.

a teraz ide Golfa testowac smile.gif
Kalinho
ja tam sie nie znam ale jak gralem w NG to nie widzialem takiego 'back flipa' jaki ukazal sie mym oczom na filmiku pokazujacym 1sze 10min dema. strasznie ulatwiajacy gre ruch- imo, ale ruch, ktorego brakowalo dla Ryu. ciekawe czy gra stala sie przez to jeszcz ebardziej poyebana (czyt. trudna tongue.gif )
Yap
Demko jest całkiem całkiem. Od razu widać, że będzie więcej encounter'ów, przeciwników i wyzwań (mam nadzieję, że TN uwrednił bossów jeszcze bardziej). Zastanawia mnie tylko jedno: dlaczego żaden z pajacyków na filmiku nie doszedł do wniosku, że można odpalić Ultimate Technique?? Chciałbym zobaczyć, jak prezentuje się ten element.
No cóż...zapowiada się kolejny okres ciągłego masterowania i powtarzania etapów w nieskończoność. Mam tylko nadzieję, że gra nie będzie prostsza.
Soul
Zgadza się tego flipa w tył wcześniej nie było , ja niestety dopiero jutro będę miał przyjemność w to zagrać.Yap na pewno wypowiem się w dziale NG bo z tego co widzę mam najwięcej kumacij z obecnych tu panów którzy mają szanse w to zagrać i na pewno pierwsze co zrobię to odpale UT z dwóch katan twisted.gif Sprawdzę jak to wszystko się porusza;]
Goldi69-PL-
a no fakt ze dostal back flipa.

przeszedl ktos juz calosc, ile leveli dali?
Soul
Pierwszy lv z tego co wyczytałem na pewno jest normal i hard + jakiś chalnge "Rejczel" wink.gif
Trzcina
Generalnie demo to jest 1 level wlasnie na 4 roznych poziomach trudnosci. Plus ten bonus stage z Rachel tez w 4 poziomach.

Plus ranking online do tego.
Blim
O w pytkę, grafika jest nowa, ten wąwóz w wersji na Xboxa wyglądał o niebo gorzej (?) smile.gif. Trzeba jednak się zastanowić nad kupnem PS3..
Soul
4 poziomy normal-hard-very hard-master ninja ? pięknie cool.gif
ziemia1
jak pisałem w newsach w wersji amerykańskiej są różnice z wersją japońska, właśnie ściągam
poniżej dowód na to że ps3 jest lepsza od xboxa cool.gif czli co poprawiono

SpideyPL
Spora różnica.
Ale w końcu to skok o jedną generację do góry.

Zwróćcie uwagę na cień głównego bohatra.
Źródło światła w tych miejscówkach jest z innej strony.
Binek
Ja mam pytanie , poniewaz wczoraj widzielem NG . Kazdy z Was mwoi ze gra wyglkada naprawde fajnie pod wzgledem grafiki. W takim razie mam pytanie czy gracie na TV HD czy tez ktos gral na zwyklym kineskopowcu ?? Bo ja wlasnie gre widzialem na zwklym TV , i musze przyznac ze niezrobila na mnie zadnego wrazenia. Jak dla mnie jest to troche podbity poziom tej gry z pierwszego Xboxa .
Gawlick
No ja gram na HD ale Foxtah ciora na CRTeku i mówił ze "grafa wygląda świetnie, ale kisielu w majtach nie miał" także pewnie nawet na CRT NGS pokazuje pazurki smile.gif
Mihau_ALU
CYTAT(YETI @ 26 04 2007, 23:13) *
Jak z długoscia demka?

CYTAT(DJ1988 @ 26 04 2007, 22:46) *
Chłopaki jak się wywala ataki Ninpo?

Gdzies czytałem ze trzeba potrzasnac sixaxis'em.

Wciskamy w tym samym momencie:

x2.gifcircle.gifsquare.giftriangle.gif

ninja.gifninja.gifninja.gifninja.gifninja.gifninja.gifninja.gifninja.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.