Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ninja Gaiden Sigma
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Trzcina
JA gram na HDTV smile.gif

Roznice miedzy tym na zwyklym NGB MUSZA byc... w koncu to nowa generacja smile.gif

Z ta magia to dziwne... bo w configu napisane jest ze wystarczy kwadrat plus trojkat O_O No nic, pobawie sie potem.
YETI
CYTAT(Mihau_ALU @ 27 04 2007, 10:20) *
CYTAT(YETI @ 26 04 2007, 23:13) *
Jak z długoscia demka?

CYTAT(DJ1988 @ 26 04 2007, 22:46) *
Chłopaki jak się wywala ataki Ninpo?

Gdzies czytałem ze trzeba potrzasnac sixaxis'em.

Wciskamy w tym samym momencie:

x2.gifcircle.gifsquare.giftriangle.gif

wciskamy triangle.gif + circle.gif

Graficznie jest ładnie, ale nie jakos powalajaco. Wszytsko podobite do wysokiej rozdzielczosci plus ostre jak zyleta otoczenie. W sumie gra smiga na starym silniku wiec cudow nie nalezy sie spodziewac (gram na BraviiV2500)

Fajnie rozwiazano sprawe z elixirami, wystarczy dac strzałke w lewo i wybieramy co chcemy (nie musimy wchodzic do menu)
Poza tym Ryo masowo odcina głowy smile.gif

Gra tylko i włacznie dla fanow NG i dla osob ktore wczesniej nie miały stycznosci z tym tytułem.

PS. Dwie katany rulez! twisted.gif
Trzcina
Powiem szczerze ze tutaj juz nie sama grafika robi najwieksze wrazenie. Tylko megaplynnosc animacji... Przynajmniej jesli o mnie chodzi smile.gif
Soul
CYTAT(ziemia1 @ 27 04 2007, 07:43) *
.....poniżej dowód na to że ps3 jest lepsza od xboxa cool.gif czli co poprawiono

No fucking way ! laugh.gif laugh.gif You must be joking laugh.gif laugh.gif

To chyba oczywiste !

Dobrze że dziś jako Fanowi NG i hc playerowi będzie mi dane nareszcie zagrać w to CUDO! cool.gif ohmy.gif

Trzcina w tej grze płynność animacji zawsze stała na wysokim poziomie , pewno na PS3 powala i tka ma być!
ziemia1
CYTAT(Trzcina @ 27 04 2007, 11:45) *
juz nie sama grafika robi najwieksze wrazenie

a mnie zabiło to
Dabman
CYTAT(Soul @ 27 04 2007, 12:18) *
CYTAT(ziemia1 @ 27 04 2007, 07:43) *
.....poniżej dowód na to że ps3 jest lepsza od xboxa cool.gif czli co poprawiono

No fucking way ! laugh.gif laugh.gif You must be joking laugh.gif laugh.gif

To chyba oczywiste !

Dobrze że dziś jako Fanowi NG i hc playerowi będzie mi dane nareszcie zagrać w to CUDO! cool.gif ohmy.gif

Trzcina w tej grze płynność animacji zawsze stała na wysokim poziomie , pewno na PS3 powala i tka ma być!

masz racje jakies hmm 4-5 razy?
biorac po uwage to ze to konsola z przed 4 lat?;] a gra wygladala oszalamiajaco, szkoda ze nie wyszla na 360tke tez:/
zobaczymy moze to sie zmieni rolleyes.gif albo dla nas szykuja NG2:]
mozi
Ja "troche" gralem w gaidena na xie i powiem wam ze odpalajac poprzednia wersje na 360 w hd (720 p) i sigme nie ma az takiego skoku jak by sie spodziewac. Po prostu orygianlny gaiden wyglada za(pipi)iscie. Moje obserwacje sa na nastepujace:
- oblozenie pada takie samo jak na xie (in plus).
- nowa bron (czyli dual katana) jest baaardzo miodna smile.gif UT wyglada kosmicznie (wyrzucenie przeciwnika w gore itd) techniki ktore zanalzlem to cos pomiedzy dragon swordem i lunarem.
- nie znalazlem w demie mozliwosci wyswietlenia listy ciosów dla danej broni (z defoltu na xie to byl bodajze y) i dla osob nowych w temacie moze byc problem (nie ma to jak zasadzic 1 przeciwnikowi isune tongue.gif)
- fajnie zmieniono oswietlenie (bardziej uwypuklona roznica z oswieteleniem wewnatrz i na zewnatrz) no i kupe detali dorzucili jednak podekreslam ze ogolna ostrosc grafiki, tekstur itd jest "tylko" troche lepsza jak na x0 przy 720 p.
- rachel rusza sie troche dziwnie (jak by miala kij nie powiem gdzie) ale jest duzo szybsza niz ryu. Za cholere tez nie chce rolowac (wiadomo dlaczego smile.gif
- plynne to to jak maselko i zdaje sie ze troche szybsze.
- czcionki w menu, wyglad ekranu wyboru ekwipunku itd do wymiany - imo dizaster.

Jak macie jakies pytania sluze smile.gif
Ural
Zgadzam się z przedmówcą. Ogólnie, jeśli ktoś grał w oryginalnego Ninja Gaiden, to nie ma tutaj czego szukać - widać, że gra nie była robiona pod next-gena.
Goldi69-PL-
CYTAT(Soul @ 27 04 2007, 12:18) *

No no, mam nadzieje ze pametasz jakie piwo lubie wink.gif

i jak dal bys rade to ogarnij 2 pada do ps3 to w VF by sie cos pogralo.

Trzcina
No wlasnie... wiedzialem ze brakuje mi move listy tongue.gif Na x'sie to bylo a tutaj nie moglem znalezc... Ktos ma jakis link do faqa? ;] tongue.gif

Dodam tylko ze tekstury nie mgoa byc duzo ostrzejsze niz w wersji na x360 w 720p... bo w sumie rozdzialka sie nie zmienia ;] Zreszta od poczatku wiedzielismy ze to 'tylko' remake. Ale mimo wszystko uwazam ze wyglada bardzo fajnie i ciesze miche jak glupi ;]

I napisze to jeszcze raz... Pad od playstation rzadzi na calej linii :F
mozi
CYTAT(Trzcina @ 27 04 2007, 16:23) *
No wlasnie... wiedzialem ze brakuje mi move listy tongue.gif Na x'sie to bylo a tutaj nie moglem znalezc... Ktos ma jakis link do faqa? ;] tongue.gif

Samemu pokombinuj wiekszy fun smile.gif
Dodam tylko ze tekstury nie mgoa byc duzo ostrzejsze niz w wersji na x360 w 720p... bo w sumie rozdzialka sie nie zmienia ;] Zreszta od poczatku wiedzielismy ze to 'tylko' remake. Ale mimo wszystko uwazam ze wyglada bardzo fajnie i ciesze miche jak glupi ;]

No nie do konca sie zgodze - rozdzialka jest i moze taka sama ale pamietaj ze tamata gra jest z x nie z x0. Wychodzi wiec na to ze jak na te czasu co wyszedl gaiden mial grafe z (pipi) bo mimo upscalingu do 720 wyglada dalej slicznie. Niezmienia to faktu ze na ps3 wyglada to prostu ladniej - tam gdzie x sie skonczyl i byl to jego max mozliwsoci tak na ps3 gra ladnie rozwiaja skrzydla.
I napisze to jeszcze raz... Pad od playstation rzadzi na calej linii :F

Az sie sam zdziwilem ze tak sie swietnie w to gra na tym padzie smile.gif
Pope_Cloud_XXI
jak narazie demko mnie rozwala
Redmitsu
Po filmiku z gameplayem jestem pozytywnie zaskoczony wink.gif Grafa nie jest najwyzszych lotow ale jest i tak bardzo ladna ale najlepsza jest animacja ;> NG zmiata DMC pod wzgledem dynamiki. Jest to narazie jedna z niewielu gier dla ktorych kupie ps3 ;>
VascoDa
bardzo ucieszylo mnie arcadowe tempo tej gry. nie wiem ile dokladnie jest fpsow ale tyle powinien miec kazdy tytul na konsole. grafika razi mniej niz na demo screenach, a moze to moj setup kolorow na moim tv jej pomaga wink.gif tak czy siak bardzo fajnie sie gra. Nie kumam tylko po cholere tyle krwi sie leje po podlodze (onimusha lepiej wypada). ale pewnie dzieki tej krwi I obcinanym glowom dzieciaki maja radoche. mnie to juz nie kreci tongue.gif
Pablo el
Nigdy nie mialem stycznosci z Ninja Gaiden tak wiec z ciekawoscia zassalem demko.

1. Naprawde nie rozumiem ludzi ktorzy mowia ze Ninja Gaiden wyglada ladnie. Gra wyglada co najwyzej poprawnie. Strasznie biedne obiekty, rozpixelowane drzewa (moment wejscia do swiatyni - drzewa na dole). Jedynie postacie wygladaja ladnie. Ale do Gowa daleko wink.gif

2. Po demku ciezko jest mowic cos o grywalnosci tytulu ale przyjemnosc z grania skutecznie utrudniala mi kamera. Gorzej byc nie moze. Pierwszy lepszy Tomb Raider (w ktorym kamerze daleko do ideal) jest duuuuzo lepszy wink.gif

3. Za grafika idzie w parze kukielkowa animacja. Gosciu skacze jak nie przymierzajac Mokujin

Pierwsze wrazenie zdecydowanie in minus - ot taka siepa jak TMNT tylko ciut lepsze postacie i bardzo fajny system walki. Wszystko zalatuje marazmem i odtworczoscia ale co najgorsze brakiem klimatu. Taki przecietny last gen nie bedzie miec miejsca na mojej poleczce z grami wink.gif

Mam nadzieje ze pelna wersja jest/bedzie DUZO lepsza od dema pod prawie kazdym wzgledem. Szczegolnie licze na poprawe klimatu i jakies ciekawsze zagadki bo sam
 system walki jest naprawde fajny i cos z tego moze sie jeszcze urodzic wink.gif
Dabman
zagadka pierwsza to bedzie 2 boss, jak nie pierwszy ( na pewrwszego patenty juz na filmikach byly wiec... ) a kolejna zagadka gdy powiesdz ze gra jest ZATRUDNA bedzie alma... gra ma klimat, lecz muzyka zmieniona, nie podoba mi sie muza, ale klimat... powiem tyle, ze GoW... to gra serio dla przecietniakow, NG tak jak DMC1 jest gra dla "koneserow" ktorych cieszy odkrywanie zeczy w grze, komba i inne takie... a nie 2x trujkat 1 x i kolko... i mega wypas kombo weszlo:| 0 takty na bowos:( to jest klima? gra do przejscia w kilka godzin? ng gram po raz kolejny, pytam sie na forum co jak sie przechodzilo... nie jestem w stanie spamietac patentow, bajerow etc... to jest klimat!
Mihau_ALU
CYTAT(Dabman @ 30 04 2007, 22:55) *
zagadka pierwsza to bedzie 2 boss, jak nie pierwszy ( na pewrwszego patenty juz na filmikach byly wiec... ) a kolejna zagadka gdy powiesdz ze gra jest ZATRUDNA bedzie alma... gra ma klimat, lecz muzyka zmieniona, nie podoba mi sie muza, ale klimat... powiem tyle, ze GoW... to gra serio dla przecietniakow, NG tak jak DMC1 jest gra dla "koneserow" ktorych cieszy odkrywanie zeczy w grze, komba i inne takie... a nie 2x trujkat 1 x i kolko... i mega wypas kombo weszlo:| 0 takty na bowos:( to jest klima? gra do przejscia w kilka godzin? ng gram po raz kolejny, pytam sie na forum co jak sie przechodzilo... nie jestem w stanie spamietac patentow, bajerow etc... to jest klimat!

Z szacunkiem do Ciebie: zloz to w jakas calosc i popraw te bledy, ktore zbyt bardzo daja po oczach.
A zeby nie bylo offtopa: Po trailerze nie mozna oceniac gry i chyba wszyscy to wiedza. Jak dla mnie NGΣ zachwyca osoby, ktore nie miały z poprzednikiem do czynienia. Taka osoba jestem ja, bo nie gralem w wczesniej w gaidena.
Mam wielka nadzieje, ze gra bedzie warta tych kilku stowek zostawionych w sklepie biggrin.gif
Ural
CYTAT(Pablo el @ 30 04 2007, 22:28) *
Nigdy nie mialem stycznosci z Ninja Gaiden tak wiec z ciekawoscia zassalem demko.

1. Naprawde nie rozumiem ludzi ktorzy mowia ze Ninja Gaiden wyglada ladnie. Gra wyglada co najwyzej poprawnie. Strasznie biedne obiekty, rozpixelowane drzewa (moment wejscia do swiatyni - drzewa na dole). Jedynie postacie wygladaja ladnie. Ale do Gowa daleko wink.gif

2. Po demku ciezko jest mowic cos o grywalnosci tytulu ale przyjemnosc z grania skutecznie utrudniala mi kamera. Gorzej byc nie moze. Pierwszy lepszy Tomb Raider (w ktorym kamerze daleko do ideal) jest duuuuzo lepszy wink.gif

3. Za grafika idzie w parze kukielkowa animacja. Gosciu skacze jak nie przymierzajac Mokujin

Pierwsze wrazenie zdecydowanie in minus - ot taka siepa jak TMNT tylko ciut lepsze postacie i bardzo fajny system walki. Wszystko zalatuje marazmem i odtworczoscia ale co najgorsze brakiem klimatu. Taki przecietny last gen nie bedzie miec miejsca na mojej poleczce z grami wink.gif

Mam nadzieje ze pelna wersja jest/bedzie DUZO lepsza od dema pod prawie kazdym wzgledem. Szczegolnie licze na poprawe klimatu i jakies ciekawsze zagadki bo sam
 system walki jest naprawde fajny i cos z tego moze sie jeszcze urodzic wink.gif

Zgadzam się w 100% z tym co napisałeś. Do minusów dodam jeszcze jedno jeśłi chodzi o kamerę - duże oddalenie od postaci - wkurza mnie to. Poza tym gra po prostu nie wciąga. Właśnie taka sieka. No ale wszystko jest rzeczą gustu. Dema mi się nie chciało nawet przejść do końca - olałem je i na pewno gierka nie nabędę. Po tym, jaki szał był na punkcie tego tytułu na X'a spodziewałem się małego killera, a jak dla mnie kiszka. Znacznie bardziej wolałbym remake Yakuzy, bo w niej była jakaś wciągająca fabuła i ciekawe uroznaicenia, za to NG... jak dla mnie zbyt płytkie.
C1REX
W NG jest fabuła i naprawdę niezłe filmiki. Jednak zdecydowanie nie jest to gra dla każdego.

Z drugiej strony, to dla mnie zdecydowanie najlepsza gra poprzedniej generacji. Sporo lepsza od DMC1.
adamcky
Ale jak mozecie oceniac FABULE gry po demku... no bez jaj Panowie!
NG byla, jest i bedzie ZA*EBISTA!! A ze niekazdemy przypada do gustu to jest pewne. Gra jest trudna, ZNACZNIE od takiego GoW, bardziej rozbudowana i wlasnie to NG ma wieksza glebie i klimat niz GoW. Moze troche baedziej ukryty, ale wiekszy. Zrozumieja mnie Ci, ktorzy przeszli chociaz raz NG na Xie
Trzcina
Lols ;]

W ogole nie zgadzam sie z zastrzezeniami co do grafiki. Zwlaszcza ze smiga w pieknych 60 fps i 1080p O_o. Jedyne do czego mozna sie przyczepic (imo oczywiscie) to tekstury podczas kamery z 1 perspektywy.

Anyway, swojego czasu nie podobalo mi sie NG w ogole (jak obadalem chwilke jakis level na imprezie u Pabla, gdy mutti przyniosl abysmy popatrzyli) i nie spodobalo mi sie ani troche. Potem pozyczylem xboxa i postanowilem dac druga szanse, bo jestem ogromnym fanem slasherow, a ten mial byc ponoc wymagajacy... i po 5 poziomach dalej sobie spokoj, wlasnie dlatego ze byl wymagajacy a pad od xboxa byl dla mnie zabojczy (zero stycznosci z tym produktem wczesniej).

W kazdym razie, moje zdanie o tej grze sie zmienilo diametralnie. Owszem dalej nie podobal mi sie miszmasz klimatu ninja z samolotami i innymi tego rodzaju rzeczami, ale dopracowany system walki, zupelnie inny od tego co oferowaly podobne gry byl zdecydowanie in plus... Nie mowiac o wyzylowanym poziomie trudnosci, ktory byl imo bardziej dopracowany niz jego odpowiedniki z DMC.

W kazdym razie chce napisac ze NGS to faktycznie gra specyficzna, trzeba byc fanem tego gatunku zeby ja cala zmeczyc (i piszac cala mam na mysli wyzsze poziomy trudnosci). Nie ma jakiejs super fabuly (przynajmniej nie miala przez pierwsze 5 leveli) ani porywajacego designu jak DMC1. Ale ma to cos. Ten feeling ze musisz miec 'zreczne' palce aby przeyc troche dluzej niz 10 sekund wink.gif

Mi demko bardzo sie spodobalo i zdecydowanie zachecilo do kupna pelnej wersjy gry, zwlaszcza z online rankingiem. Osobiscie uwazam to za jeden z najlepszych tytulow na PS3 do tej pory i jeden z najbardziej zywotnych SINGLOWYCH (w sumie to najbardziej, w moim przypadku).
mczaper
jedna rzecz mnie denerwuje, miecz ktory wtapia sie w sciany troche to malo fajne.
C1REX
Była kiedyś gra "Berserk" na DC (na podstawie mangi/anime), gdzie koleś walczył mieczem podobnym jak miał najtmer z soul calibura.
Miecz nie przechodzil przez sciany, tylko od nich się odbijał - by było realistycznie. I to dopiero było mało fajne.

Dobrze, że w DMC i NG tego motywu już nie ma.
Yap
CYTAT(Mihau_ALU @ 1 05 2007, 00:12) *
Jak dla mnie NGΣ zachwyca osoby, ktore nie miały z poprzednikiem do czynienia. Taka osoba jestem ja, bo nie gralem w wczesniej w gaidena.
Mam wielka nadzieje, ze gra bedzie warta tych kilku stowek zostawionych w sklepie biggrin.gif
Odmienny klimat gry sprawia, że specyfika i 'zawiłość fabuły' sprowadzają się do jednego - system walki. To jest główny bohater NG. Napewno wart obczajenia i wyciskania wszystkiego co mozliwe będzie do wyciśnięcia. Z ocena poczekałbym do finalnej wersji.

CYTAT(Trzcina @ 1 05 2007, 10:14) *
Lols ;]

W ogole nie zgadzam sie z zastrzezeniami co do grafiki. Zwlaszcza ze smiga w pieknych 60 fps i 1080p O_o. Jedyne do czego mozna sie przyczepic (imo oczywiscie) to tekstury podczas kamery z 1 perspektywy.

Anyway, swojego czasu nie podobalo mi sie NG w ogole (jak obadalem chwilke jakis level na imprezie u Pabla, gdy mutti przyniosl abysmy popatrzyli) i nie spodobalo mi sie ani troche. Potem pozyczylem xboxa i postanowilem dac druga szanse, bo jestem ogromnym fanem slasherow, a ten mial byc ponoc wymagajacy... i po 5 poziomach dalej sobie spokoj, wlasnie dlatego ze byl wymagajacy a pad od xboxa byl dla mnie zabojczy (zero stycznosci z tym produktem wczesniej).

W kazdym razie, moje zdanie o tej grze sie zmienilo diametralnie. Owszem dalej nie podobal mi sie miszmasz klimatu ninja z samolotami i innymi tego rodzaju rzeczami, ale dopracowany system walki, zupelnie inny od tego co oferowaly podobne gry byl zdecydowanie in plus... Nie mowiac o wyzylowanym poziomie trudnosci, ktory byl imo bardziej dopracowany niz jego odpowiedniki z DMC.

W kazdym razie chce napisac ze NGS to faktycznie gra specyficzna, trzeba byc fanem tego gatunku zeby ja cala zmeczyc (i piszac cala mam na mysli wyzsze poziomy trudnosci). Nie ma jakiejs super fabuly (przynajmniej nie miala przez pierwsze 5 leveli) ani porywajacego designu jak DMC1. Ale ma to cos. Ten feeling ze musisz miec 'zreczne' palce aby przeyc troche dluzej niz 10 sekund wink.gif

Mi demko bardzo sie spodobalo i zdecydowanie zachecilo do kupna pelnej wersjy gry, zwlaszcza z online rankingiem. Osobiscie uwazam to za jeden z najlepszych tytulow na PS3 do tej pory i jeden z najbardziej zywotnych SINGLOWYCH (w sumie to najbardziej, w moim przypadku).
Dokładnie takie powinno być podejście. Mówię to z perspektywy kolesia, który przeszedł NGB kilkadziesiąt razy (w tym niezliczone razy MN). Mimo iż NG jest slasher'em pełną mordą daleki jednak jestem od porównań z DMC. Siakoś tak inny feeling.
Jeśli chodzi o "fabułę" (wszyscy wiedzą, że w slasherach jest zdziebko na siłę) można sobie darować jakieś wywody. NG skierowany jest do ludzi ze sklillem, ludzi uwielbiających masterowanie, ludzi na tyle zaciekłych by sprostać insane wysokiemu poziomowi. Nie mówię tu o Master Ninja bo ten latając po sklepach i kupując wszystko na maxa jest do przejścia dla niemal każdegp delikwenta z odrobiną zacięcia. Chodzi o grę na wynik, która jest prawdziwym wyznacznikiem miodności NG(B). Z NGS będzie podobnie.
Jeśli ktoś rzeczywiście chce się doszukiwać walorów fabularnych to musi brać pod uwagę nie tylko rendery lecz wszystkie znelezione notatniki, pre-chapter wprowadzenia itd. Poczytać za pierwszym razem, dowiedzieć się skąd co się bierze i dalej pozostaje tylko ćwiczenie zdolności manualnych. O to w tej gierce chodzi. Kroić i bic jak tylko wlezie.

CYTAT(C1REX @ 1 05 2007, 10:25) *
Była kiedyś gra "Berserk" na DC (na podstawie mangi/anime), gdzie koleś walczył mieczem podobnym jak miał najtmer z soul calibura.
Miecz nie przechodzil przez sciany, tylko od nich się odbijał - by było realistycznie. I to dopiero było mało fajne.

Dobrze, że w DMC i NG tego motywu już nie ma.
Thank God...i tak "niesprawiedliwość" gry daje się mocno we znaki w niektórych momentach. Choć to czasem gracz jest nie fair w stosunku do gry (mówię tu o hiding spots) więc wszystko jest mniej więcej wyrównane.
matek_79
Fabula w NG wogle bym sie na waszym miejscu nie przejmowal- Tecmo i tak nic madrego nie wymysli, juz w NG na x-ie byla tylko "do zaakceptowania" (ninja, samoloty, czolgi, sklepy- posazki itp.). Za to gameplay w tej grze to calkiem inna bajka- kopalnia miodu, nie wiem dlaczego tak sie dzieje, ale nawet gdy sie jeszcze w to gralo bez podawania ogolnie dostepnego wyniku (np. przez Xbox Live, czy na forum) przechodzenie dla siebie poszczegolnych poziomow trudnosci dawalo niesamowita radosc. NGB tylko dorzucilo miodu- pozmieniane szczegoly, nowi wrogowie, nowe taktyki (chciazby to ze w NG dash byl dosc czesto stosowany, w NGB bardzo rzadko), to wszystko sprawialo ze ponownie NG nie byl wyjmowany z czytnika. Acha- zeby bylo jasne- NG nie bez powodu nadal utrzymuje sie na forum wsrod waskiego kregu osob- poziom trudnosci jest rzeczywiscie bardzo wyzylowany i wymaga treningu, treningu, treningu..... a to sie zwraca w postaci satysfakcji. Jakos trudno byloby mi uwierzyc ze NGΣ mogloby nie wypalic.
Acha- porownywanie tej gry do GoW czy DMC mija sie calkowicie z celem- to dwa inne swiaty mimo ze okreslane ta sama nazwa gatunku (slasher).
Trzcina
Zgodze sie ze porownywanie z GoW jest bez sensu. Gdyz GoW to jest gra przygodowo-zrecznosciowa, a nei typowy slasher... Jesli chodzi o DMC to juz jest to duzo blizsze, tak samo podzial na misje, tak samo 'punkty' podsumowujace twoj sposob przechodzenia a takze podobne poziomy trudnosci. System walki oczywiscie inny itd itp... Niemniej jednak zalozenia sa podobne wink.gif

Wkazdym razie z tych trzech gier fabula jest IMO najslabsza w NG, ale akurat tutaj to nie przeszkadza mi w ogole. Jakby w GoW fabula byla kiepska, to by bylo dramatycznie, a tutaj... Szczerze mowiac to NG jest gra w ktore przykladam najmniejsza wage do fabuly ;] Cos jak w DMC2 ;P

PS. Ze slasherow jest jeszcze onimusha o ktorej nie powinno sie zapominac ;] I pomimo ze w troche innym stylu to rowniez warta uwagi. Ogolnie kazdy z tych popularnych slasherow daje rozrywke innego rodzaju. NGS jest najbardziej wymagajacy, to nie ulega watpliwosci. Dla niektorych to czynnik ktory czyni ja 'the best' dla innych powoduje usmiech politowania i komentarz 'nie po to place zeby sie frustrowac...' ;]

Tak czy siak, ja jestem z NGS bardzo zadowolony i za wszelke cene bede probowal zdobyc swoja kopie, jak juz tylko wymysle czy robic update firmware ;p
villain
Przycialem przed chwilka troszeczke i musze przyznac, ze gierka zapowiada sie ciekawie - olac grafike gram na SDTV a i tak wyglada jak dla mnie wystarczajaca ladnie, sek w tym, ze grajac mialem czaly czas banana na gebie biggrin.gif myslalem, ze bedzie nuda a tu prosze mile zaskoczenie (zreszta kilkoma rzeczami bylem w temacie S3 mile zaskoczony ale o tym gdzie indziej), bieganie po scianach itp itd, jak ogladalem na filmikach to nie wydawalo mi sie ciekawe ale jak juz zagralem to okazalo sie spoko smile.gif Teraz nic tylko pobic te 2mln punktow z pierwszego miejsca biggrin.gif
Tak w temacie rankingow - swietna sprawa, ze dla demek tez zorganizowali- aktualnie mecze "kaczki"- nie wiem jak koles w 2 lvl w 12s. to zrobil.. tongue.gif

Edit:
Lol wlasnie sie zorientowalem, ze mozna podejrzec jak koles uzyskal dany czas smile.gif
Ale niestety mnie nie dodalo na liste z moim czasem confused.gif
Dobra koniec OT ;-)
matek_79
Staraj sie staraj, Tecmo wrzuca pierwsza setke z kazdego poziomu trudnosci i z wszelkich turniejow do creditsow, a nie ma jak zobaczyc wlasny nick na zakonczenie gry wink.gif
Yap
CYTAT(matek_79 @ 2 05 2007, 22:51) *
Staraj sie staraj, Tecmo wrzuca pierwsza setke z kazdego poziomu trudnosci i z wszelkich turniejow do creditsow, a nie ma jak zobaczyc wlasny nick na zakonczenie gry wink.gif
Żałuję, że nie mam PS3...miałbym jakieś szanse zdaje się tongue.gif .
Soul
O ile się nie mylę dziś dzień dobroci dla Fanów NG wink.gif woot.gif Pora wreszcie podzielić się wrażeniami z Demka NG -Sigma-No to lecimy :

Do dyspozycji mamy pierwszy Chapter (o tym chyba każdy wie) Giera zaczyna sie tak samo jak stare dobre NG ( zaraz przecież to jest stare dobre NG ,tylko w nowej odsłonie ninja.gif ) Sterownia jest takie samo jak na Xklocku to tu, to tam żadnych zmian .Menu wygląda już nieco inaczej IMO gorzej sleep.gif Ale za to szybciej i łatwiej można zmienić broń itp rzeczy + dzięki d-padowi możemy bez wchodzenia w menu żarzyć wszelakie potiony sweat.gif Po wejściu w menu nasz asortyment prezentuje się następująco (DragonSword,Nunchago,Dabilaro,lunar,I coś tam coś tam-czyli dwie katany ohmy.gif ) + Scroll na counter atack i izuma drop + znaleźć można dasha "Flying swolow"(chyba tak się to nazywa sweat.gif ) No i oczywiście shoryukeny ;) Niestety nie ma wypisanych comand listy no ale z tego co przetestowałem mogę stwierdzić że Dragon Sword jest na lv 3 i he nie udało mi się znaleźć jakiś nowych zagrań dla tej broni a szkoda:|(mam nadzieje że coś tam jeszcze dragon sword nowego dostanie )Broń ta jest nadal tak samo skuteczna no ale UWAGA !!! nareszcie ma konkurencje mam tu na myśli katane x2 ohmy.gif Które po prostu masakrują !!!!! są mega widowiskowe O_0 Póki co bawiłem się tylko tymi dwoma broniami a zwłaszcza tą nową ^_^ Czyli Katana x2(nie pamiętam jej całkowitej nazwy niestety :( ) Możliwości ma niesamowite ,jest dużo bardziej rozbudowana niż "dragon sword" n/p Na pewno wiecie jak prezentuje się u dragon sworda akcja typu X,Y,X,X,X_Y(Izumadrop) w przypadku nowego cudeńka możemy he zrobić X,X,X i albo raz jeszcze X co nam da to że Ryo w locie po trzech szlagach zadanych w powietrzu , odpycha przeciwnika od siebie po czym wykona "Flying swolow" w powietrzu!!O_o Do którego he można do rzucić ( w dobrym momencie Y,Y po czym nasz przeciwnik jest masakrowany dalej) lądując możemy zasać jeszcze jakąś kulkę esnecij co może nam dać natychmiastowe odpalenie UT z "nowego cuda" widok na Ekranie po prostu masakruje O_______o Wygląda to GENIALNIE!!!!! a o to command list do Nowego Dziecka:

X,X,X,X,X
X,X,p+X,X,X
X,X,p+X,Y
X,X,Y,Y
X,X,X,Y,Y
kólko+Y
X,[Y],Y
Gałka+X,X,X
Gałka+X,Y,Y
Podczas Biegania :
-X,X,X
-Y,Y
W powietrzu :
X(Flying...)
X,X,X
X,X,Y(Izuma drop)
X,X,X,X,Y,Y,Y(trza posiadać technikę Flying Swolow) + Wyczuć timing na idealne dorzucenie Y ;)

Genialna Broń !!!!! UT również daje rade:]

Ok tyle udało mi się zapamiętać jak coś jeszcze znajdę dopisze ;]

Nie wiem jak reszta broni jeszcze sie nie bawiłem ;D

Dalej gra chodzi jeszcze szybciej i jeszcze płynniej (SZOK!!) Wygląda jeszcze lepiej niż kiedykolwiek ;)(wszystkie efekty świetlne wyglądają dużo lepiej od wykonania UT do przygotowania się na od palenie jej po wygląd kulek esencji itp rzeczy ) Dodano sporo nowych animacji jak choćby salto w tył, to nic innego jak nowa animacja starego dobrego rolla smile.gif Tyle że ta nieco gorzej obchodzi (mija) przeciwnika ,fajną rzeczą też jest to że gdy powierzchnia jest nie równa(pamiętacie powrót z jaskiń chapter nr 1 tam gdzie na normalu zbiera się zęby samuraja smile.gif idziemy trochę w górę po czym atakuje nas dwóch Ninjasów jeżeli wszystko dobrze ogarniemy poi naszych ciosach panowie bardzo fajnie sturlają się ze stromej powierzchni również bardzo fajny efekt którego nie było + przeciwnicy dostali pale nowych animacji pod czas zbierania od na łomotu ninja.gif ) Wszystko naprawdę prezentuję się przednie i myślę że bez wątpienia każdy fan NG musi zaliczyć i ta he"część" ;) Ja na pewno tak zrobię bez dwóch zdań ^_^ He o czym warto jeszcze wspomnieć a są nowi przeciwnicy którzy blokują jeszcze lepiej n/p gdy lecimy sobie w dól z Izuma drop koledzy na dole są wstanie zablokować!!! z tego co zauważyłem dużo lepiej blokują rzucają mijają UT ohmy.gif

A pani "Rejczel" porusza się całkiem przyzwoicie ładnie omija (mam tu na myśli roll) skoki jej też dają radę niestety nie może odbijać się od głów naszych przeciwników .Ogólnie ładnie zamiata ^_^ fajnie się porusz i ma fajnie animowane cycki ;P Do wyboru mamy tylko jedna misje w kościele(tam gdzie się walczy z Alma) w sumie jeszcze za mało nią grałem żeby jakoś dużo napisać IMO daje rade!!:)

Póki co tyle pamiętam ,jak są jakieś pytania czekam :f

pozdro!!!

NGS za rządzi !!

ps jestem trochę nastukany ;f heheheh
Trzcina
Nom. Nastepnym razem jeszcze tylko napisz movelista z 'normalnymi' przyciskami. Takimi jakie sa na SIXAXIS, a nie jakies X (skok) i Y (co to, uklad wspolrzednch? O_o). I bedzie calkiem git ;]
Soul
CYTAT(Goldi69)
Soulina grajac na moim koncie przeszedl na Master Ninja demo i tym oto sposobem Goldi69PL jest 155 na swiecie :P

Ano udało mi się to zrobić jakimś cudem , he jak by było więcej czasu dał bym radę lepiej to ogarnąć po prostu chciałem przejść MN i zobaczyć czy jest jeszcze coś wyżej :twisted: :ninja:He no i po za tym nigdy nie byłem dobry w Karmarunach ,nigdy za to się nie brałem a szkoda ;)

Dobra pograłem trochę wczoraj i co mam do powiedzenia są 4 dostępne poziomy trudności Normal,Hard,Very Hard i Master Ninja czyli po staremu ponoć w pełnej wersji ma dojść jeszcze coś nad tym wszystkim ninja.gif pięknie! Normal-Hard-V.Hard to nadal mięta biggrin.gif Zero oporu Na MN jest nieco gorzej inaczej,po pierwsze panowie mogą blokować Izuma Drop (nie zawsze na szczęście) po drugie jeżeli źle na skoczymy im na plecy po czym odbijemy się od nich możemy nagle się zapalić!!! mellow.gif I jak by tego było mało trzeba dużo bardziej rozsądnie używać tej przydatnej rzeczy ,bo czasami mogą nas przeciąć w locie i 2/3 paska idzie w pieruna .Jedziemy dalej ,zapomnij o staniu w miejscu i grzecznym blokowaniu 3 hitowego comba bo zgniesz! Drugi hit z comba zazwyczaj przebija nam blok(animacja przebicia bloku u nas jak i za równo u przeciwnika wygląda superowo! :) ) i następny cios (jeżeli się nie ogarniemy to dostaniemy lepe) po za tym podczas tego może polecieć w naszą strone wind shoryuken i w tedy już leżymy na 100% Najlepiej być w ciągłym ruchu (nie oszukujmy się w NGB można było spokojnie sępić na revers ,i tu też można tylko lepiej żeby wyszedł nam za pierwszym razem ;) ) Co do salta w tył IMO animacja jest kozacka mijać mija nawet całkiem nieźle wykonuje się je tak jak roll'a czyli blok+kierunek tyle że zawsze musi to być kierunek tam gdzie są plecy Ryo. Czy mówiłem już że dwie katany zamiatają? A lunar nadal daję rade bez dwóch zdań ,he mówiłem ok tyle z nowości które udało mi się odnaleźć po niżej Comand list poprawiona do DoubleSworda :

Legenda :

X=Kwadrat (Szybkie cięcie)
Y=Trójkąt(Wolne cięcie)
B=kółko(n/p Shoryukeny)
A=X(Skok)

p=przód

Na Ziemi :
X,X,X,X
X,X,X,Y,Y
X,X,Y,Y
X,X,p+X,X,X
X,X,p+Y,Y,Y
X,Y
X,[Y],Y
Obrót Analogiem+Y
p+X,X,X
p+X,Y,Y
p+Y ??
Podczas biegu:
X,X,X
Y ??
W locie:
X,X,X
X,X,X,Y(Izuma drop)
X,X,Y,Y
X,Y,Y
Y,Y
X(Flying Swalow -Dash)
X,X,X,X(ostani X to nic innego jak Dash po którym można dalej rzeźbić :D ) n/p :
X,X,X,X,Y,Y

Czy siedzi coś jeszcze tego nie wiem :| Dziś jak będę miał opcje pobawię się !!

O Ninpo chyba nic nie muszę pisać .

Do ludzi grającychw NG po raz pierwszy podać wam comandy do reszty broni?
Soul
Jak tylko NGS pojawi się w naszym kraju mam zamiar łyknąć taki zestaw -> Sony Bravia+PS3+NGS. Czego się nie robi dla tej gry! Nie oczekiwane stało się faktem!
villain
Witam.
Mam pytanko do Soula i innych wymiataczy w NG - jak grac zeby bylo jak najbardziej efektownie a jednoczesnie zeby zbierazc jak najwiecej karmy ?
Czytam wielkiego faq na gamefaqs.com ale pelno ta textow typu UT cos tam ET cos tam - ktore to jest UT a ktore ET i tak ogolnie to co to ?... Doczytalem sie, ze ludzie specjalnie NIE zbieraja tych "zoltych" kuleczek - myslalem, ze trzaba je zbierac ?.. nie zbiera sie ich po to zeby pozniej zebrac wiecej na raz i wlanac jakies mocniejsze inaczej nie dostepne combo ?
Aktualnie mam problem z przejsciem poziomu trudnosci Hard tongue.gif dodam tylko, ze gram bronia Lunar bo wydaje mi sie najfajniejsza wink.gif
Mega noobowski poscik ale tak to juz jest jak sie kompletnie nie ma doswiadczenia w danej gierce... biggrin.gif
Dabman
CYTAT
Na wczorajszej konferencji prasowej Tecmo, przedstawiciel firmy poinformował, że zakończono już prace nad Ninja Gaiden Sigma dla konsoli PLAYSTATION 3. W Kraju Kwitnącej Wiśni tytuł zadebiutuje już za miesiąc, dokładnie 14 czerwca. Amerykanie poczekają natomiast do 3 lipca. A Europa? Wydawca na Stary Kontynent(Eidos) obiecuje, że nie będziemy długo czekać. Hmmm...

source: http://next-gen.com.pl/

Czyli jezeli nie bede slyszal po wakacjach nic o produkcji NG2, ani nie widzial screenow/filmikow na platforme X360, badz uslysze iz DoA nowe czy remake czy tez nowa czesc wyjdzie na PS3, tylko to zdecydowanie kupuje 2 platforme...smile.gif

Ciekaw jestem jakie dodatki beda dostepne do NGS przez PS Store, lub jak beda wspierac ten produkt na platforme sony:D
Yap
CYTAT(villain @ 13 05 2007, 17:31) *
Witam.
Mam pytanko do Soula i innych wymiataczy w NG - jak grac zeby bylo jak najbardziej efektownie a jednoczesnie zeby zbierazc jak najwiecej karmy ?
Czytam wielkiego faq na gamefaqs.com ale pelno ta textow typu UT cos tam ET cos tam - ktore to jest UT a ktore ET i tak ogolnie to co to ?... Doczytalem sie, ze ludzie specjalnie NIE zbieraja tych "zoltych" kuleczek - myslalem, ze trzaba je zbierac ?.. nie zbiera sie ich po to zeby pozniej zebrac wiecej na raz i wlanac jakies mocniejsze inaczej nie dostepne combo ?
Przycisk Y (w przypadku Sixaxis'a triangle.gif ) odpowiada za UT (Ultimate Technique). Przytrzymany przycisk daje ET (Essence Technique) lub UT (drugi level ładowania). Jeśli zostawiasz esencję zasysasz ją triangle.gif i oglądasz daną scenke UT/ET. Jedna żółta esencja daje ET, dwie, czerwona lub niebieska dają Ci UT - najmocniejszy atak w grze.
Najlepszy sposób na nabicie jak największej karmy to używać broni która ma jak najkrótszy czas wykonania UT/ET. Podbitki, wyczekiwanie na UT/ET to są te motywy decydujące o jak najwyższym wyniku. Szczerze powiedziawszy nie wiem jak to jest w NGS ponieważ nie miałem okazji poszarpać w demko, ale wiem jak to jest w przypadku NGB.
Soul
Lunar dalej owned jeżeli chodzi o czas UT i o krama run. ninja.gif
YETI
Nowe screeny
http://media.ps3.ign.com/media/856/856529/imgs_1.html
Soul
E tam nowe screeny ogarnijcie to -> If I Could Walk On Water !!!! Dawać tą giere.
YETI
EGM ocenił gre na 9,9,8.
Najlepsza NG jaka ukazała sie na rynku (zdaniem EGM)

I nowe scany z Famitsu
http://www.jeux-france.com/news20400_ninja...s-d-images.html
Soul
CYTAT(YETI @ 29 05 2007, 07:31) *
EGM ocenił gre na 9,9,8.
Najlepsza NG jaka ukazała sie na rynku (zdaniem EGM)

No a jak by mogło być inaczej?:] biggrin.gif
Dr.Czekolada
A więc premiera PAL pod koniec następnego miecha............ już zamówiłem pre-ordera, I CANT WAIT.
Yap
Tak sobie przylookałem te filmiki i jestem teraz dobrej myśli jeśli chodzi o Rachelę. Kolesiówka rzeczywście porafi się poruszać. Być może zabawa misjami zyska na atrakcyjności.
Będę katował tą gierkę do upadłego...NGB jeszcze nie mam dość
Trzcina
Dr. Czekolada skad preordera zamwiales?
Dr.Czekolada
Mam nadzieje że to nie będzie spam, jeśli napisze że ze sklepu PE ? tongue.gif.
mozi
Ja też tak zrobiłem (sklep PE)- wiem ze na 100% zniknę dla świata na miesiąc smile.gif Nie żebym gry nie znał ale będę łaził, lizał ściany i porównywał szukał różnic. Heh żeby tylko dzień miał 50 h:) Natomiast zastanawia mnie czemu nigdzie nie można łyknąć wersji collectors edition...
EDIT - wyczytałem ze ma byc cenzura i nie bedzie dekapitacji sad.gif buuuuu lipa
Trzcina
Trzeba kupic wersje USA. Mozi gdzie to wyczytales?

W wersji demo japonskiej, tez nie bylo dekapitacji, ale w wersji USA juz byla. Dlatego ja sie zastanawiam czy nie kupic preordera na ebay.
mozi

http://boards.gamefaqs.com/gfaqs/genmessag...;topic=35762911 - źródło uk psm. Czyli na 99% tak bedzie.
Trzcina
CYTAT
Got to admit the review is bit vague, but they do say its a bit easier than the Xbox versions, and that enemies that were only in the harder difficulties on xbox, are in the easier difficulties in Sigma

Jesli o mnie chodzi to ten cytat jest bez sensu... wersja na ps3 jest latwiejsza, ale w wersji na ps3 spotykasz na niskich poziomach trudnosci, przeciwnikow z wyzszych poziomow trudnosci na xboxsie... No to skoro sa trudniejsi przeciwnicy, to chyba gra jest trudniejsza a nie latwiejsza? O_o

Anyway, tak jak mowilem, zdecydowanie bardziej wole wersje NTSC USA, zwlaszcza ze tam an pewno beda dekapitacje, bo w demo byly i nie wierze zeby nie bylo ich w pelnej wersji.
Dr.Czekolada
Hmm może chodzi o to że, na Hardzie na Xboxie w NG były unikalne jednostki wroga, i teraz na PS3 będa wystepować również w easy ?.

Ja nie wierze w brak możliwości odcięcia łbów w europejskiej wersji !! ;(.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.