Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ninja Gaiden Sigma
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Ozi
CYTAT(Dr.Czekolada @ 3 06 2007, 11:30) *
Ja nie wierze w brak możliwości odcięcia łbów w europejskiej wersji !! ;(.

Tecmo sie nie pie...oliło jeśli szło o ocenzurowanie palowskiej wersji Ninja Gaiden na Xboxa, nie liczyłbym na jakieś specjalne względy dla Playstation.

Ciachną dekapitacje jak nic.
DJ1988
Ale macie problemy panowie. Zamówcie NTSC i po problemie.
Soul
Aha czyli NG w ver PAL brak odpadających głów tak jak w JAP , pozostaje tylko USA zgadza się ??!
mozi
Problemu nie ma imo - mi to nie przeszkadza - nie chce mi sie bawic w import.
Trzcina
Innym plusem jest cena... o 40-50 zl nizsza smile.gif

Za te cene najpewniej bedzie mozna miec wersje kolekcjonerska smile.gif
YETI
Bardzo ciekawe info.

Wiele firm traktuje dema swoich gier jako darmową próbkę, ulotkę którą po przeczytaniu wyrzucamy do kosza. Team Ninja jednak występuje z szeregu zapowiadając ze pełna wersja NGS bedzie w stanie odczytać save z dema i po analizie czasu spędzonego w grze i poziomu trudności na jakim graliśmy nagrodzi nasze wysiłki adekwatną ilością żółtej esencji. Żółta esencja służy w NGS do zakupu dodatkowych czarów, kupna i ulepszania broni jak i itemów. Jeśli więc planujesz zakup pełnej wersji NGS nie odstawiaj dema. Twój wysiłek nie pójdzie na marne.
http://www.ps3site.pl/ps3/masz-demo-ninja-...ac-t2489.0.html
Soul
Cool :) ps NG bez odpadających głów to już nie to samo czyli czeka mnie import :D
matek_79
CYTAT(Trzcina @ 3 06 2007, 11:19) *
CYTAT
Got to admit the review is bit vague, but they do say its a bit easier than the Xbox versions, and that enemies that were only in the harder difficulties on xbox, are in the easier difficulties in Sigma

Jesli o mnie chodzi to ten cytat jest bez sensu... wersja na ps3 jest latwiejsza, ale w wersji na ps3 spotykasz na niskich poziomach trudnosci, przeciwnikow z wyzszych poziomow trudnosci na xboxsie... No to skoro sa trudniejsi przeciwnicy, to chyba gra jest trudniejsza a nie latwiejsza? O_o

Rozbija sie o to ze nie tylko przeciwnicy sie zminiali (bo to w sumie bylo bez znaczenia, w wiekszoci wypadkow to ci sami przeciwnicy w innych wizualizacjach- zolte, rozowe, zielone fiends, zolnierze granatowi, zolnierze zieloni, zolnierze srebni, cerwone smoki, kamieniste smoki itd.) ale ich kombinacje a przedewszystkim ich ruchy i mozliwosci. Na poziomie Very Hard mozna bylo zapomniec o bezstresowym kontrowaniu wszystkiego- uderzenia przeciwnikow wybijaly Ryu z rytmu, tymczasem ten sam przeciwnik na Hard lykal kontre jak mlody pelikan rybe (np. fiends, zolnierze), to samo z dashem- na hardzie pieknie wchodzi, na VH przeciwnik jesli nie byl polozony na ziemi to robil sliczne salto i Ryu nie lapal go dashem- malo, zaraz po tym dostawal w plecy. Inna sprawa to zakres ruchow przeciwnikow- im wyzszy poziom tym mial ich oczywiscie wiecej, albo wykonywal wkurzajace ataki czesciej, np. kotki- na Hard ich dash to rzadkosc, ale spruboj podskoczyc na VH to zaraz Cie ktoras sciagnie na ziemie dashem, a w tym wypadko izuna drop nie jest juz tak fajnym atakiem bo nie mozna go w kolko wykorzystywac, wiec znowu trzeba kombinowac. Polaczenia to tez ciekawy zabieg np. ogry same w sobie to nie sa jacys wymagajacy przeciwnicy, ale dodaj do tego mala arena+robaki i juz sie robi taki mayhrem ze niezle sie trzeba naglowkowac aby towarzystwo rozgonic (juz o devilach z ogrami nie wspomianajac).
wiiboxstation
Sory za offtopic ale czy wersja z USA(NTSC) będzie działać na playstation3 europejskiej??
Czy jest blokada regionalna?
ATG
CYTAT(wiiboxstation @ 14 06 2007, 20:54) *
Sory za offtopic ale czy wersja z USA(NTSC) będzie działać na playstation3 europejskiej??
Czy jest blokada regionalna?

Nie ma blokady, blokada jest tylko na gry z PS2. tongue.gif
YETI
Pierwsze 10 minut drugiego levelu
http://www.playsyde.com/stream_3957_en.html
Yap
Oblookałem. Szkoda, że nie pokazali walki z Masakado. Cieszy mnie fakt, że jest tego troszkę więcej. Pojedynek w płonącym domu daje radę, a im więcej miejscówek i starć tym większa Karma...no i w końcu jest "normalny" nie-upgradowany Ryu.
YETI
The first 10 minutes : Ninja Gaiden Sigma part 2
http://www.playsyde.com/stream_3970_en.html
Yap
Różnice w lokacjach są, to dobrze.
Prezentacja jest, ale kolo mashował cały czas jeden przycisk. Jak nie square.gif to triangle.gif . Wpieniało mnie to niesamowicie. Powinien pokazać choć jedno UT katan, a ten non stop to samo icon_evil.gif .
Już widzę masterowanie tej gierki...
matek_79
CYTAT(Yap @ 17 06 2007, 15:04) *
Różnice w lokacjach są, to dobrze.
Prezentacja jest, ale kolo mashował cały czas jeden przycisk. Jak nie square.gif to triangle.gif . Wpieniało mnie to niesamowicie. Powinien pokazać choć jedno UT katan, a ten non stop to samo icon_evil.gif .
Już widzę masterowanie tej gierki...

Daj spokoj, koles prawie nic nie pokazal, ani jedngo UT nawet tam gdzie az sie o to prosilo, pozatym nie wiem na jakim poziomie trudnosci on gral ale wyglada na to ze te dwie katany sa troche przepakowane. Co do nowosci- zostaja na dlugo plamy krwi na ziemi, jedna lokacja na statku napewno znikla (korytarz przed holem do ktorego trzeba bylo wywalczyc klucz), reszta jest prawie bez zmian (ale i lokacja- statek, jest niewielka wiec nie ma co sie znowu spodziawac niewiadomo czego, poza zmianami w wygladzie ktore sa) no i jakos na tym levelu nie czuc skoku do poprzedniczki- w odoznieniu od pierwszego levelu gdzie jest to bardzo wyrazne, w sumie przez moment sie czulem jakbym ogladal starego dobrego Ninja Gaiden Blacka.
konstant
Takie pytanie: da sie jakos zaobczec "command list" broni?
Yap
CYTAT(matek_79 @ 17 06 2007, 22:12) *
Daj spokoj, koles prawie nic nie pokazal, ani jedngo UT nawet tam gdzie az sie o to prosilo, pozatym nie wiem na jakim poziomie trudnosci on gral ale wyglada na to ze te dwie katany sa troche przepakowane.
Do tego właśnie piję. Kilka ciosów na krzyż i to wszystko. Wydaje mi się, że grał na ND albo na Normalu. Za szybko giną przeciwnicy.

Co do nowosci- zostaja na dlugo plamy krwi na ziemi, jedna lokacja na statku napewno znikla (korytarz przed holem do ktorego trzeba bylo wywalczyc klucz), reszta jest prawie bez zmian (ale i lokacja- statek, jest niewielka wiec nie ma co sie znowu spodziawac niewiadomo czego, poza zmianami w wygladzie ktore sa)
Nie wiem czy zauważyłeś ale w Tairon'ie koło wierzy z zegarem nie ma przejścia gdzie znajduje się Nunchaku na Normalu. Zaraz oblookam raz jeszcze, ale jestem prawie pewien, że tego fragmentu nie ma.

no i jakos na tym levelu nie czuc skoku do poprzedniczki- w odoznieniu od pierwszego levelu gdzie jest to bardzo wyrazne, w sumie przez moment sie czulem jakbym ogladal starego dobrego Ninja Gaiden Blacka.
Wszystko wyjdzie w praniu...ale tu muszę się z Tobą zgodzić.
YETI
CYTAT(konstant @ 17 06 2007, 22:19) *

Nie, co jest bardzo dziwne. Oczywiscie w pełnej wersji bedzie dostep do command list.
konstant
A rankingi sa osobno na wersje JP, US, EU (wyszla w ogole) ??
Bo np. patrzylem na special mission na MJ - jestem na bodaj 235 miejscu a przede mna nie ma zadnego Polaka:|, no, chyba ze ktos sobie flagi nie zmienil neko.gif
marcin0903
Mam pytanko co do Sigmy wink.gif. Czy jest tam dużo możliwości rozwalenia przeciwnika? Jakieś combosy? Czy tylko rozwalamy oponenta naciskają Trójkąt/O ?
Deadeye
CYTAT(marcin0903 @ 19 06 2007, 12:16) *
Mam pytanko co do Sigmy wink.gif. Czy jest tam dużo możliwości rozwalenia przeciwnika? Jakieś combosy? Czy tylko rozwalamy oponenta naciskają Trójkąt/O ?

haha XD no to niedlugo beda tu z strony wypowiedzi osob ktore cie wyklna za tak obrazajaca te gre wypowiedz ;]]]]]]
Dr.Czekolada
Ninja gaiden - to seria z Xboxa nie z Plejaka. Więc niektórzy chyba mają prawo być niedoinformowani troche wyrozumiałości ! Ja nigdy nie miałem z tą grą do czynienia, lecz tym razem remake trafia na PS3 więc mam szansę oblookać.

marcin - Nie martw się, jeśli występują ludzie któży masterują tą gre i ponoć na najwyższym poziomie trudności jest nieziemsko hardkorowa, na pewno triangle.gif/ circle.gif to ledwie wisienka na torcie tongue.gif.
marcin0903
Dobra dzięki za pomoc wink.gif.
Soul
CYTAT(konstant @ 17 06 2007, 20:19) *

Dwa mieczyki

Legenda :

X=Kwadrat (Szybkie cięcie)
Y=Trójkąt(Wolne cięcie)
B=kółko(n/p Shoryukeny)
A=X(Skok)

p=przód

Na Ziemi :
X,X,X,X
X,X,X,Y,Y
X,X,Y,Y
X,X,p+X,X,X
X,X,p+Y,Y,Y
X,Y
X,[Y],Y
Obrót Analogiem+Y
p+X,X,X
p+X,Y,Y
p+Y ??
Podczas biegu:
X,X,X
Y ??
W locie:
X,X,X
X,X,X,Y(Izuma drop)
X,X,Y,Y
X,Y,Y
Y,Y
X(Flying Swalow -Dash)
X,X,X,X(ostani X to nic innego jak Dash po którym można dalej rzeźbić :D ) n/p :
X,X,X,X,Y,Y
YETI
Soul, Y to trójkat? smile.gif
konstant
CYTAT
Y=Trójkąt(Wolne cięcie)
Soul
Do Dragon Sworda też chcecie ?
konstant
Soul a jak tam idzie w rankingach?
Yap
CYTAT(marcin0903 @ 19 06 2007, 12:16) *
Wierz mi - będziesz miał z czego wybierać wink.gif .
Soul
CYTAT(konstant @ 19 06 2007, 15:37) *
Soul a jak tam idzie w rankingach?

Daleko za a to przez to że nie chce mi się siedzieć w jednej lokacji i nabijać ile wlezie karmy, ważne że jako tako przejeżdżam po swoich przeciwnikach i potionów zawsze dużo w kieszeni biggrin.gif
Joocker
Nowy teaser od Ninjy
http://giery.eu/PlayStation-3/Newsy/Nowy-t...r-od-Ninjy.html
Towarzysz
Demo gniecie jaja. Gra rewelacyjnie wygląda w 1080p. Nie mogę się doczekać pełnej wersji.
Aż się boję o grafikę w Ninja Gaiden 2 na 360 ninja.gif
marcin0903
No ja również muszę przyznać , że grafika jest świetna w 1080p! Dobrze jest oddany klimat.

ps. Hhehe, głupio się przyznać, ale nie umiem przejść dema. Jak wychodze z tego pomieszczenia z zapadnią i jak idę na taki balkonik i tam 2 białych ninja wyskakuje zabijam ich i idę dalej, a tam Door is loocked.
konstant
hehehe, to jest tak proste, ze polecam abys sam pokombinowal.
marcin0903
Już kombinowałem chyba z 5h biggrin.gif i nic już chciałem rzucić padem:/ ale się powstrzymałem biggrin.gif, więc powiedz dobry człowieku ( smile.gif )
Yap
Oblookajcie to. Ja ze śmiechu spadłem ze stołka 10 razy laugh.gif

Cienias 1
Cienias 2
marcin0903
Co chcesz biggrin.gif? Dla mnie gość wymiata tongue.gif.
mozi
CYTAT(marcin0903 @ 28 06 2007, 15:25) *
Już kombinowałem chyba z 5h biggrin.gif i nic już chciałem rzucić padem:/ ale się powstrzymałem biggrin.gif, więc powiedz dobry człowieku ( smile.gif )

Nie kupuj raczej pełnej wersji biggrin.gif
marcin0903
CYTAT(mozi @ 28 06 2007, 19:49) *
CYTAT(marcin0903 @ 28 06 2007, 15:25) *

Nie kupuj raczej pełnej wersji biggrin.gif

Żebyś wiedział , że dlatego jej nie kupiłem! tongue.gif
Dr.Czekolada
A to już jej premiera ? ;p (nie wiem jak w innych krajach buahah biggrin.gif).
Towarzysz
W Japonii jest juz chyba od tygodnia.
Wie ktos jak wyglada sprawa z wyborem poziomem trudnosci black kontra sigma?
Dr.Czekolada
Wiesz co jak co ale Sigma to remake pełną gębą raczej (nawed wygląd miejscówek nieco inaczej wygląda). a pogiercowanie Rachel w HD musi być odprężające tongue.gif.
konstant
10/07 premiera ver. US.
Na dvdcrave jest preorder za 188zl.
Nie kusi was ? spox.gif
ProroK
Skonczylem wszystkie poziomy trudnosci dema... teraz czekam na full.. MMMM
Soul
CYTAT(konstant @ 29 06 2007, 10:10) *
10/07 premiera ver. US.
Na dvdcrave jest preorder za 188zl.
Nie kusi was ? :spox:

Jak to sie zamawia i gdzie ?! help
Incognitos
CYTAT(konstant @ 29 06 2007, 15:27) *

Uff... dobra nota 9,3/10 na IGN smile.gif http://ps3.ign.com/articles/800/800565p1.html ... ale to mnie jakoś szczególnie nie zaskoczyło wink.gif
konstant
shit, pasuje zimportowac ver. US.
a ten preorder w sklepie psxextreme to jaka wersja?
orientuje sie ktos?
Soul
Nom dobre pytanie ,trzeba by tam przedzwonić . IGN 9.3 NICE ! + The Best Ninja Gaiden ever nie mogę się doczekać aż sobie po gram w domku :P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.