Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ninja Gaiden Sigma
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Don_Pedro
no, no, tego to ja sie nie spodziewalem... Gra z poprzedniej generacji konsol moze byc na next-genie nadal je***na? A jednak, czekam wie na recke w PE;) Swoja droga... ocena wstepna to chyba bylo 8...
mozi
w sklepie psx to na pewno pal'owska wersja - zreszta pytalem juz ich o ew importa.
Faranell
Czy pewny jest brak dekapitacji w wersji EURO?
mozi
na 99% tak ale jutro potwierdzę bo już idzie do mnie sztuka ze sklepu psx smile.gif
adi
Lepiej nie potwierdzaj tongue.gif
mozi
nie potwierdzę bo (pipi) dostałem. Nie wiem czym to wysłali (gls?) i dlaczego jeszcze nie gram... Jutro sie dowiem bo dla mnie przesyłka kurierska to jest 1 dzień.
marcin0903
Tiaa, wysyłają GLSem. A co do Ninjy ktoś grał więcej troche? Jak się podoba full wersja?
Soul
Jutro he jak jutro do padnę tą grę to nie prędko wam coś o fullu napisze ;]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]] Zostały godziny....(zagrzewa sięga zenitu ;] )

agrestrybnik
dzisiaj odbieralem ninja gaiden sigma osobiscie w sklepie psx w Katowicach zaplacilem 210 zloty, na allegro maja wystawione po 229 zloty,jest to dystrybucja przeznaczona na anglie
mozi
okazuje sie ze w moim przypadku wysłali pocztą polską. Przy zamówieniu nie sprecyzowalem ze chce kurierem wiec poszło jak poszło. Znajac moja poczte to albo zgubia albo dojdzie po miesicacu... damn.
Soul
Ja już swoją mam ,sorry musiałem aaaaaaa idę grać:D Over and out
agrestrybnik
gra wymaga softu 1.8, na nizszym nie pujdzie, mozna ja zainstalowac na twardym czesciowo, zajmuje to okolo 3.3gb i trwa okolo 12 minut, krwi w grze nie brakuje !!
konstant
napisz lepiej cos z ta dekapitacja
Soul
Warto czekać te ~12 minut muza jest kapitalna a i gra lepiej chodzi ;]

Głowy na swoim miejscu :(
konstant
szlag jasny trafi, wiec pozostaje import.
Soul
Pheeeeee sweat.gif Jestem po drugim chapterze dopiero ale sweat.gif ohmy.gif jest przepięknie nowe lokacje po prostu zamiatają!!! ninja.gif
ProroK
Właśnie skończyłem Normal, zaczynam grać na Hard, gra jest świetna, wczoraj dostałem przesyłke od PSX
Sarge
CYTAT(Soul @ 6 07 2007, 12:21) *
Warto czekać te ~12 minut muza jest kapitalna a i gra lepiej chodzi ;]

Głowy na swoim miejscu sad.gif

Eh, a więc jednak jest ta cenzura confused.gif ... Trochę to śmieszne, że gra wydana w kilku różnych regionach różni się od siebie takimi rzeczami...

No ale jak ochłoniecie z pierwszego wrażenia, to mam nadzieję że zdacie porządniejszą relację wink.gif ?
Emiel
Co tu za relację zdawać: trzeba w to po prostu zagrać (szczególnie Ci co nie mieli styczności z Ninja Gaiden nigdy).
Soul
Ta giera się dużo częściej loandinguję niż na Xie (dużo częściej na szczęście nie trwa to długo)
Ciekawe jak giera wgrywała by się gdybym jej nie zainstalował na HDD konsoli . A i giera zwalnia i to przykre co napisze ale na Xie tak nie chrupało.

Ok napiszę coś od siebie pograłem wczoraj trochę jeszcze nie udało mi się skończyć gry za mało czasu miałem ale dziś po pracy naprawie ten błąd :

Grafika - jak najbardziej na plus choć nie do końca ,giera jest dużo bardziej mroczna-ciemna , czasami widziałem tylko siebie i moich przeciwników xD (którzy są wykonani kapitalnie , textury które posiadają są naprawdę imponujące , przesadzam może czort to wie tak czy siak jest ładnie) Co do ciemnych lokacji to te zwyczajnie wyglądają najgorzej ( gra posiada ziarnistość w jasnych lokacjach wygląda to jak najbardziej ok natomiast , tam gdzie ciemniej wygląda to już brzydko) To czego X nie był wstanie pociągnąć to kozackiej gry świateł jak i samych efektów płonąca wioska z drugiego chapteru niszczy! A jest tego więcej miejscami woda ssie widać na niej pixeloze aż kuje w oczy x_X I chyba nie muszę pisać że Ryu jest wykonany przepięknie , a Rachel jeszcze lepiej no i ta zmiana "Hair style" ahhhh Smile))) Tylko to jej bieganie jest lepiej jak w demie ale nadal drewnianie :/

Ogólnie = 8

Muzyka-Tak samo dobra ( he w sumie nie mal ost jest taki sam jak pozostały ver NG) do rzucili kilka nowych bardzo sympatycznych utorków Smile

Ogólnie = 9

Gameplay-Jak już pisałem każda lokacja dostała face-lifting , nie które chapatery zostały zmodyfikowane i tu ogromny + dla team ninja to co mnie nudziło i denerwowało w starej odsłonie Gaiden'a w sigmie tego nie ma (yupi) Dzięki możliwości walce na wodzie po prostu uwielbiam po nie biegać i zabijać nowych zimów (mowa tu o chapterze w którym non sto pływaliśmy i szukaliśmy monet -_- w sigmie tego nie ma ! Yupi x2 ) Co do samego biegania teraz to wygląda inaczej nie trzeba wciskać skoku ,wystarczy że skoczymy(tak tak skoczymy!) lub po prostu wejdziemy na nią a Ryo zacznie sobie po nie zwyczajnie chodzić , jesteśmy w wodzie i chcemy po niej pochodzić nie ma problemu wciskamy X i heyaaa.Dwie katany sprawują się jeszcze lepiej niż w demie(więcej dostępnych zagrań) po prostu coś pięknego + możliwość strzelania z łuku w locie daje nam to nie złe pole do popisu , szkoda że żadna ze starych broni nie dostała jakiś nowych ciosów ( bieda :[ ) Ponadto kilku nowych bossów,kilka nowych 100 fiendsów, nowi przeciwnicy z modyfikowani starzy (wygląd) ,wydłużony SP (więcej chapterów a to za sprawą Rachel).Nie tykałem jeszcze mission mode więc nie wiem jak tam sprawa się prezentuje ale na pewno jest coś nowego Wink

Ogólnie = 9

Na +
-Grafa
-Gameplay
-Jeszcze więcej możliwości zabijania
-Muzyka
-Dynamika w końcu to 60 fpsów co widać i świetnie czuć !
-Szybkie wybierani Itemów (potionów tylko) d-padem
-Nowe fichery

Na -
-Menu głowne
-Menu Startu pod czas gry ssie na maxa
-Pad
-Zwolnienia
-Częste loadingi

OGÓLNIE

9.0 :PP

Tyle póki co.

Głowy nie tracą tylko postacie ludzkie fiendy tracą beret jak się masz ;) Idzie prze żyć
YETI
Video recenzja z GameTrailers.
http://www.ps3site.pl/ps3-news/ninja-gaide...eo-t3065.0.html
mozi
Potwierdzę to co Soul napisał że o dziwo gra zwalnia... doczłapałem sie dopiero do 5 chaptera (brak czasu) ale już widzę ze wsiąknę jak poprzednio na pół roku twisted.gif . Jedyne co mi sie tak naprawdę nie podoba to ...menu. Jest mało przejrzyste. Strzelanie z łuku w powietrzu ułatwi znaaacznie grę wg mnie.
Soul
Na normalu może i tak ;] He widzę że nie tylko mi menu się nie podoba down.gif stare było o niebo lepsze.
Yap
Jest dodatkowy poziom trudności?
Obczaiłem link zapodany przez Yeti'ego i jedno co mnie naprawdę zaskoczyło in minus to kamera. Znów będzie największym i najgroźniejszym przeciwnikiem, a to bardzo źle.
Więcej encounterów = więcej Karmy. Teraz dopiero będą padać wyniki ;) . Pośpieszę się z kupnem PS3 i atakuję pierwszy dostępny poziom trudności.
Off: Soul nie powinieneś czasami dopisać sobie 'c' do rangi ;) ?

Soul- Powinienem to zrobić jak najszybciej.Ale nie ma jak
Soul
Kij to wie , na początku dostępny jest normal ;] Ta zapomniałem o tym napisać że , kamera dalej ssie ,no ale nie napisałem że ją po prawili, więc można było sie domyśleć :PP encounterów= tnz ???
Memory
NGS sprzedalo 450.000 egzemplarzow na calym swiecie.

Źródło: gamefront.de
mozi
Soul - o łuku to pisałem tak z myślą o mission mode... kamera za to tak samo fajna jak w poprzednio wink.gif Na pewno gre przejde 4 razy (musze obadac poziom master ninja) i przy moim graniu (max 2 h dziennie) to mam grania na 3 miechy smile.gif no i jeszcze mission mode zostaje .
Soul
Ciekawe czy jest coś nad MN :D No i może jakieś nowe stroje ;D (?)
mozi
Podejrzewam ze i tak większość i tak poza normal/hard nie wyjdzie a dla nas maniaków kupujących dla tej gry konsole to wiesz jak jest. Yap, Ozi też pewnie już ostrzą zęby smile.gif U rachel to i tak tyle widać ze alternatywą stroju jest chyba pure naked wink.gif Mimo to cyce jej fajnie podskakują smile.gif
agrestrybnik
panowie spadlem na psy ! , gre zaczolem na normal, po paru kontynuacjach z drugim bosem dalo mi nowy poziom trudnosci-ninja dog !
YETI
CYTAT(agrestrybnik @ 7 07 2007, 15:25) *
panowie spadlem na psy ! , gre zaczolem na normal, po paru kontynuacjach z drugim bosem dalo mi nowy poziom trudnosci-ninja dog !

laugh.gif
nie łam sie, troche treningu i bedzie ok wink.gif
Podstawa to ciagły ruch, bloki i turnalnie sie za pomoca gałki. To powiedziałem ja, PROs w NG wink.gif
Soul
Dobra giera łyknięta na normalu , zero oporu ;p Pora na Hard;]
Yap
CYTAT(Soul @ 7 07 2007, 13:33) *
encounterów= tnz ???
Starć liczonych czasem. Jest tego więcej lookając tylko na urywki, a co dopiero w całej grze. Oczywiście moja uwaga jest zakreślona pod kątem Karmy. Moje zboczenie nie ma granic tongue.gif .

Kilka uwag od 'miszcza' (nie chce mi się tłumaczyć, szlifujcie język tongue.gif ):

CYTAT("Bigalski")
As I'm going through Hard to get the kills for the end of chapter bonus chart, here are some things that I've found out. Some of these may have been said before and I'm only half way through the game.

The Fiend Challenges seem to be optional now for Ryu and Rachel. The kills required for the end of chapter 100K bonus is sometimes less than 80 which is how many enemies there are in the Challenges. I skipped the Zombie Challenge, the fight before that, all the fights in the pit, and still only missed the 100K bonus by 5 kills.

The Ghost Fish encounters in CH9 (NGB's CH7) are not timed fights but counts towards your kills.

The white essence looking enemies count towards you kills bonus. Although they are not part of an encounter, if you kill them during an encounter, you will get the kills as a part of the encounter bonus.

Only 4 Cats were with Hydracubus.

Alma had 8 enemies and you have 48 seconds to beat her vs 100 seconds on NGB.

The second fight after you get the Smoke Bombs in CH2 has only been a timed fight for me one time. I've tried going to different areas but so far I haven't seen what triggers the timer.

You have 35 seconds to beat the Fiend Clone in the Archives so trying to farm some ET's/UT's isn't going to happen. You still get 37K in essence if you kill him with a UT.

The AC has a time limit of 370 seconds which is the same on Normal and Master Ninja. That really blows my mind that they would do this. Since doing the Challenge isn't required for your end of chapter kills, I suggest doing it in CH9 right before you fight Alma. Since there's a Muramasa statue next to the underwater elevator, spending you essence won't be a problem.

There are tons of load areas right when you are about to start the fights which sucks.

There are more faults in the game but I won't get to those just yet. All I can say is that Sigma is far lacking compared to Black and why they released such an inferior version that's supposed to be the pinnacle of this series, is beyond me. If I knew then what I know now, I would have never bought a PS3.
Zeratul
gra z poprzedniej generacji lapie dropy animacji na PS3?

Na jakiej podstawie wystawiasz tej grze 9 Soul? grales w oryginal? Jaka ocene jemu wystawiasz?
Soul
A odkąd tylko Sigma się ukazała, gram w nią na swojej Ps3.Oczywiście na oryginale kupiona w sklepie PE .Zeratul kilka postów wyżej masz moją mini recenzje.Dowiesz się z niej, co i jak .

Ocena 9 na podstawie full wersji .
agrestrybnik
tez daje 9 punktow(w skali 10), ninja gaiden signa full wersja,animacja, szczegolowosc powala, polecam sie przyjrzec babce w ruchu i potem ja zatrzymac, bufory jeszcze przez pare sekund faluja,
Zeratul
CYTAT(Soul @ 9 07 2007, 17:33) *
A odkąd tylko Sigma się ukazała, gram w nią na swojej Ps3.Oczywiście na oryginale kupiona w sklepie PE .Zeratul kilka postów wyżej masz moją mini recenzje.Dowiesz się z niej, co i jak .

Ocena 9 na podstawie full wersji .

tak wiem, ale w senie oryginal chodzilo mi o wersje klocowa... i jaka jej ocene w takim razie wystawiasz.
mialem okazje pograc w demko... nie wiem ile sie rozni od pelnej wersji, ale w zwiazku z tym, ze klocowa wersje ukonczylem 5 razy nie jestem w stanie wystawic tej wersji wiecej niz 7. Odejmuje 4 (klocowa wersja 10/10 IMO)w dol za odgrzewany kotlet i wyciskanie kasy, a podnosze +1 za zmiany. Chociaz z litosci bo te zmiany to sa max warte 0.5. smile.gif
KRATOS_PL
CYTAT(Zeratul @ 9 07 2007, 22:51) *
tak wiem, ale w senie oryginal chodzilo mi o wersje klocowa... i jaka jej ocene w takim razie wystawiasz.
mialem okazje pograc w demko... nie wiem ile sie rozni od pelnej wersji, ale w zwiazku z tym, ze klocowa wersje ukonczylem 5 razy nie jestem w stanie wystawic tej wersji wiecej niz 7. Odejmuje 4 (klocowa wersja 10/10 IMO)w dol za odgrzewany kotlet i wyciskanie kasy, a podnosze +1 za zmiany. Chociaz z litosci bo te zmiany to sa max warte 0.5. smile.gif

Co ty wogule gadasz? Na ta gre naprawde oplaca sie wydac kazda zlotowke, jest swietna i dopracowana.
Emiel
Nie on po prostu już tą grę przeszedł i to zapewne kilka lat temu i faktycznie wtedy nie ma co się podniecać i rzucać na prawie to samo w nowej oprawie. Jednak sporo ludzi mających tylko konsolki Sony ma szansę zakosztować Ninja Gaiden i wtedy to jest gra na 9. NG jest dość trudne czy ja po prostu jestem słaby? Swoją drogą kluczowym są chyba odpowiednie sposoby na danych przeciwników.
GMB
Mimo że nie grałem wcześniej w NG to po zapoznaniu się z demkiem NG:Sigma nie przypadła mi ta gra wcale do gustu. God of War miażdży Ninje pod każdym względem i co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Ogólnie nie przepadam za slasher'ami ale GoW wciągnął mnie do reszty. Natomiast Ninja Gaiden mimo bardzo dobrego systemu walki to dla mnie średnia gra (podkreślam dla mnie).

Nie rozumiem gdzie Zeratul spotkaleś spadki fremrate'u. Ja nie zanotowałem czegoś takiego grając w demko. Przeczytałem Twój post i pomyślałem że może to przeoczyłem, więc zagrałem raz jeszcze i nie widze spadku klatek. Zabrałem się raz jeszcze za lekturę PsxExtreme gdzie był Playtest NG:S i nic nie wspominają o zjawisku, które opisujesz. Dziwna sprawa doprawdy.
Yap
CYTAT(Emiel @ 9 07 2007, 23:43) *
Jednak sporo ludzi mających tylko konsolki Sony ma szansę zakosztować Ninja Gaiden i wtedy to jest gra na 9.
Dla kogoś kto nie miał nigdy styczności z NG powinna to być gra na 10.

CYTAT(Emiel @ 9 07 2007, 23:43) *
NG jest dość trudne czy ja po prostu jestem słaby? Swoją drogą kluczowym są chyba odpowiednie sposoby na danych przeciwników.
To pierwsze. Oczywiście praktyka czyni mistrza i można wymasterować skilla całkiem nieźle, ale generalnie poziom trudności to znak towarowy NG.

CYTAT(GMB @ 9 07 2007, 23:59) *
Mimo że nie grałem wcześniej w NG to po zapoznaniu się z demkiem NG:Sigma nie przypadła mi ta gra wcale do gustu. God of War miażdży Ninje pod każdym względem i co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Ogólnie nie przepadam za slasher'ami ale GoW wciągnął mnie do reszty. Natomiast Ninja Gaiden mimo bardzo dobrego systemu walki to dla mnie średnia gra (podkreślam dla mnie).
Nie pisz takich rzeczy. Właśnie jestem po kolejnej sesji z GoW2 i gra mną zamiata podłogę przygniatając kijem, ale obie gry mają tylko jedna wspólną cechę - są slaher'ami, i tyle. Porównywać Formułę 1 do WRC też można porównywać tylko do niczego to nie prowadzi.
Zeratul
jak jeste w sigmie z savepointami? zmieniono ich polozenie czy wszystko jest dokladnie tak samo?
Soul
@Zeratul oczywiście NG nr 1 (Xbox) to 10/10 i to bez wątpienia. Mówiąc że Sigma jest takim samym wydawnictwem jak Black ,mylisz się.Sigma ma dużo nowego, tak powinien właśnie wyglądać Black tak powinien być dopieszczony IMO Sigma>Black.

PS : Giera zdecydowanie lepiej prezentuję się w full'u niż w demie .

@Emiel NG zawsze było trudne dla BEGINNER'a,trzeba mieć w nią ogranie żeby ownować nie ma co , dlatego jest taka miodna!

@GMB Gusta guściki , a jak wiadomo o tym się nie rozmawia IMO u mnie jest zdecydowanie odwrotnie to NGS ownuje GoW pod każdym względem . System walki dynamika,każda broń jest warta świeczki ,każda ma do czegoś zastosowanie.Średnia gra ?! jak można tak napisać o królu tego gatunku gier. W demie właśnie jakoś też tego nie zaobserwowałem , natomiast full'u są raz na jakiś czas .

Co do Savepointów, jest ich dużo więcej , tak samo jak sklepów ,ba jeden jest nawet pod wodą . :cool:
Trzcina
Po pierwsze, wszyscy tutaj dostana warna za gadanie nie na temat.

Po drugie, twoj ofensywny styl Zeratul nie spotyka sie z dobrym przyjeciem nawet na forum x360, a co dopiero tutaj. GDYBYM chcial sie bawic w szczegoly to walnalbym ci do 100% i znow bys poszedl plakac w kat ze masz bana. Wiec dobrze radze, ZBASTUJ z pisaniem o frajerach, porazkach i glupotach, bo sie to zle dla ciebie skonczy.

Nie mam czasu na zabawe w czyszczenie tematu, zrobie to jak wroce z pracy, a tymczasem cobyscie nie spamowali dalej zamykam rowniez ten temat.

I wszyscy jestescie temu winni...
Soul
I ja to mogę zrobić . A więc posty delete i każdy po warnie.Dziękuje za Uwagę.
Mastah27
Ja usunąłem ostatnie nieczystości i zapraszam do kontynuowania normalnej dyskusji wolnej od nazywania posiadaczy PS3 frajerami albo konsoli MS shitboxem.
Dabman
Wiadomo moze cos na temat filmuku takowego jaki byl do NG, tylko do NGS, mianowicie jak zdobyc wszystkie skarabeusze, oraz gdzie beda zaprezentowane taktyki na wszystkich bosow? ( nie mam ps3, a chcialbym zobaczyc taki filmik w 720p badz w 1080p )
Jak ktos juz cos wie, czekam na info.
Goldi69-PL-
Soul jak podziobales juz nieco to wrzucil bys wszystki roznice, bo nie wiem czy jest sens inwetowac w to $ , bo jak nie przedam w tym tygodniu ps3 to moze kupie bo nic innego narazie nie ma na ps3
Soul
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=715973&fpage=1 transfer ssie.

+

http://iberianwarrior.com/ (wymaga zalogowania się na forum http://iberiansninjagaiden.com/phpBB2/index.php napisania maila i danie swojego nr IP )

Goldi zajrzyj na 17 stronę tego tematu.
Zeratul
Czyli gra sie robi banalna. Bo wlasnie durne rozmieszczenie save pointow i kamera byly najwiekszymi bolaczkami klocowej wersji. Jak dorzucili sklepy i savepointy, to widac ze gra zrobiona pod Japoncow.
Czy dobrze slyszalem, ze jest dodany dodatkowy poziom trudnosci? Czy filmiki wygladaja tak samo?

I pytanie roku!! W miescie mozna bylo wbiec po scianach do ukrytego xboksa ktory odnawial ci energie. Czy on nadal tam jest? A jak nie ma to co dali w jego miejsce?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.