Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ninja Gaiden Sigma
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
DJ1988
CYTAT(walek @ 13 08 2007, 01:02) *
CYTAT(Memory @ 12 08 2007, 22:36) *

Całun turyński smile.gif

Ktoś tam wyzej napisał, ze NG i DMC oferuję ten sam poziom trudności. Ja bym polemizował, DMC na normalu to pestka w porównaniu z hardcore'owym "normalem" Ninjy Gaiden. Ta gra czasami wpienia ma maksa! A jesli chodzi o kombosy, to Ninja nie ma równych- zaje@$cie techniczna-trudna gra. smile.gif

Z tym poziomem trudności to bym polemizował. Cerberus sprawił mi więcej trudności niz pierwsze starcie z Almą (do drugiego jeszcze nie doszedłem) a niby taki HC boss.
Soul
W Sigmie Alma jest prostrza. Po za tym na normalu nie ma kolegów do pomocy to raz , a dwa przejdź ją bez straty życia i w tedy napisz że jest prosta , a trzy polecam odpalić Master Ninja happy.gif
Zeratul
W zwyklym Gaidenie, i Blacku Alma tez nie byla trudna... tzn. jak kumpel z nia walczyl, to o malo co pada nie rozwalil, bo wywijala cuda na kiju. A pozniej ja z nia walczylem i przelazlem ja bez wiekszego problemu, bo jakos mnie w ogole nie atakowala... ^^ Wiec, to chyba zalezy, ktory skrypt sie wgra... ogolnie denerwowali mnie tylko smok i dwie gasienicie... reszta byla w miare prosta... jeszcze ewentualnie helikopter...
Soul
Master Ninja , druga forma Almy , no i fakt dobry skrypt. cool.gif Polecam takie combo ogarnąć ,bez potiona ,i wtedy coś napisać od siebie:)
Yap
CYTAT(DJ1988 @ 12 08 2007, 17:50) *
-lepsza kamera
-lock on
-design "cannon fodder'u" bardziej odpowiada mi w DMC3
-style
-Vergil
-Bronie i statsy przechodzą do nowej gry po ukonczeniu gry

ad1. True, true...
ad2. W DMC3 jak najbardziej się przydaje bo czasem masz więcej czasu na skupienie się i wybranie celu. W Sigmie już mniej to widzę, bo nigdy nie wiesz co Ci wyskoczy zza ekranu. Poza tym jak Soul wspomniał - wystarczy gałeczką pokręcić. Czasem zawodzi to podczas odpalania UT, ale to akurat przeboleję.
ad3. Nie będę się sprzeczał - kwestia gustu.
ad4. Ciężko byłoby mówić o stylach w NGB/S bo Ryu preferuje broń białą, ale można by kiedyś pomyśleć o jakimś urozmaiceniu w tym temacie.
ad5. Nic dodać nic ująć biggrin.gif . Rachel troszkę ssie w mej skromnej opinii(bez skojarzeń panowie), a Vergil po prostu 'rzondzi'. Sam twierdzę, i wspominałem już o tym wcześniej, że wolałbym jakiegoś kolesia ze Spider Clanu lub Ayane jako dodatek.
ad6. Nie chcę tego w NG. Albo jest się cieciem albo debeściakiem. Success play zrujnowałby tą tzw. hardcorowość wyższych poziomów trudności.

CYTAT(Dr.Czekolada @ 12 08 2007, 20:00) *
A moim zdaniem DMC 3 NIE JEST lepszy, jest na równi. Poza tym NG S pokazuje nową filozofię w slasherach, otóż teraz nei chodzi tylko o masherowanie/masterowanie w przyciski by robić hiber bimber kombo, uniki również są śmiertelnie ważne (nie zeby w DMC to się nei przydawało), no i przede wszystkim w NG nei walczymy z bandą idiotów tylko konkretnymi przeciwnikami któży zrobią z (_)_) jesień średniowecza jeśli nie będziemy się ruszać (i to ma o wiele większe znaczenie niż np w serii Prince Of Persia), gierka nieziemsko hardkorowa, tak samo jak DMC. Oczywiście każdy ma swoje zdanie, i nikt nei ma prawa w nie ingerować. BTW dla ciebie plusem jest Vergil, ale osobiście wolę Rachel bo ma większe ,,gabaryty" :P, a i kamera w DMC 3 jest akurat tragiczna jeśli możemy nią sterować (tzn jesteśmy w konkretnych pomeiszczeniach) a ogólnie jest zlockowana. Generalnie jeśli chodzi o walkę to NG i DMC to inne bajki, i to nei idzie na niekorzyść któregoś z tego tytułu, tu decyduje siła gustu.
Ciężko się nie zgodzić z tobą w większości tego co napisałeś. W NG nawet największy cienias potrafi nakopać w tyłek. Jeśli chodzi o Rachel to jej gabaryty niewielkie mają znaczenie w porównaniu z sieczką jaką robi Veruś. Wyobraź sobie, że zamiast niego następną grywalną postacią w DMC3 jest Mary/Lady confused.gif . Ale jak sam twierdzisz - każdy ma swoje zdanie.

CYTAT(Zeratul @ 13 08 2007, 15:40) *
W zwyklym Gaidenie, i Blacku Alma tez nie byla trudna... tzn. jak kumpel z nia walczyl, to o malo co pada nie rozwalil, bo wywijala cuda na kiju. A pozniej ja z nia walczylem i przelazlem ja bez wiekszego problemu, bo jakos mnie w ogole nie atakowala... ^^ Wiec, to chyba zalezy, ktory skrypt sie wgra... ogolnie denerwowali mnie tylko smok i dwie gasienicie... reszta byla w miare prosta... jeszcze ewentualnie helikopter...
Nigdy nie wiesz co dostaniesz w walkach z NG bossami, dlatego czasem rozwalasz Almę w tri miga, a kiedy indziej kroi Cię jak młodego.
madsteez
jest ktoś z Polski kto jest w rankingu?
bo nie mogłem znaleźć

jesli tak,to mowcie ktore miejsce
rkBrain
Zagrałem w demo. Grafika nie najwyższych lotów, ale gra się przyjemnie. Jedynie kamera jest niedopracowana. Trza ją często manualnie ustawiać. Świetny klimat. Jak dla mnie substytut zakurzonego, nie zmienionego od lat Tenchu.
Soul
CYTAT(madsteez @ 14 08 2007, 12:04) *
jest ktoś z Polski kto jest w rankingu?
bo nie mogłem znaleźć

jesli tak,to mowcie ktore miejsce

Hard 20 któryś
V HArd też 20 któryś

Soulik
Ryo-San
jak jest z dekapitacjami? gram w PAL'owe demo i jakos nie moge uswiadczyc tej przyjemnosc. Czyzby znowu ocenzurowali PAL ver? To troche dziwne bo o ile jedynka podlegala cenzurze tak NG:Black juz nie.
Pytam bo chetnie lykne full'a(w przypadku cenzury zakupie NTSC) - mimo tego, ze dla osob ktore mialy juz do czynienia z poprzednimi czesciami Sigma jest po prostu NG ver 1.3 jednak mimo wszystko - Ta gra byla, jest i caly czas bedzie wielka - dla mnie to najlepszy, a zarazem najglebszy slasher ever made do ktorego zawsze bede wracal.
Dr.Czekolada
CYTAT
Jeśli chodzi o Rachel to jej gabaryty niewielkie mają znaczenie w porównaniu z sieczką jaką robi Veruś

Eeee, ale ja miałem na myśli ogólnie orientacje biggrin.gif, tzn jeśli chodzi o sam power postaci, naturalnie Vrgil jest lepszą postacią dodatkową - ale cieszcie się że są jakieś dodatkowe levele a nie przechodzicie misje Ryu blondwłosą Rejczel confused.gif.

CYTAT
W NG nawet największy cienias potrafi nakopać w tyłek

Eee, takim tokiem myślania w każdej grze jest to możliwe, imo nie mów przez to że NG jest grą łatwą (nawet na poziomie Ninja Dog !).

CYTAT
Jak dla mnie substytut zakurzonego, nie zmienionego od lat Tenchu

Na litość Boską, Tenchu to skradanka !! biggrin.gif, co ma remake NG (nie licząc faktu że bohaterem jest shinobi) do Tenchu ?!.

CYTAT
jak jest z dekapitacjami?

Niestety wersja PAL Sigmy nie pozwala na dekapitacje ludzkich łbów (tylko ludzkich).
Soul
Chapter Nr 1 by Soul

Mój Filmik Chpater Nr1 ,Normal , robiony na spontanie nagrany telefonem. Służył jako pomoc komuś .
DJ1988
Ok mam już trochę Sigmy za sobą (rozpoczęty Very Hard mode) i muszę przyznac że nawet wciągneła mnie ta gierka, choc frustracja spowodowana beznadziejną kamerą wzrasta wraz z poziomem trudności tongue.gif

Mission mode też jest całkiem przyjemne.
Zeratul
http://pl.youtube.com/watch?v=jBSRN6ZBURU
Heviro (Fanboy BDG)
Ha ha no co Zeratul piękny i obiektywny video-ring popełnił no cóż ma zabawę i chłopaczyna się cieszy jak to mówią "niech mu wyjdzie na zdrowie"
DJ1988
CYTAT(Zeratul @ 27 08 2007, 00:11) *

Czy to miało byc śmieszne?
the_m
To nie mialo byc smieszne to przeciez Zeratul.
Swoja droga nie rozumiem co komu przeszkadza ze TN zrobilo port Blacka na PS3? Co to taka hanba robic port jednej z najlepszych gier tego typu z poprzedniej generacji na obecna? A moze TN powinno NGS zrobic na PS2? Ja nie mialem okzji zagrac w NG a bardzo chcialem (swojego stosunku do pierwszego X'a nie bede tu przedstawial) wiec jak mam do wyboru 3 wersje tej samej gry to wiadomo ze wybiore ta najbardziej dopracowana a ktos inny moze grac w wcale nie gorsze (tak mi sie wydaje) 2 pozostale odslony smile.gif
Soul
Przecie on sobie jaja robi , a wy łykacie...anyway naucz się grać w tą grę , bo grasz jak nooob!
GMB

A czemu Ty mówisz "gayplay" (czyt. gejplej) a nie gameplay? Lubisz Tinki Winki? laugh.gif
WESKER-DL
Hehe raczej traktował bym to jako LOL wink.gif bo uśmiałem się przy porównaniu laugh.gif
Yap
Lolkowate to to biggrin.gif .

CYTAT(the_m @ 27 08 2007, 01:42) *
wiec jak mam do wyboru 3 wersje tej samej gry to wiadomo ze wybiore ta najbardziej dopracowana a ktos inny moze grac w wcale nie gorsze (tak mi sie wydaje) 2 pozostale odslony :)
Sigma jest jedynie rozszerzona - nie dopracowana.
WESKER-DL
No Sigme ukończyłem dziś rano happy.gif ehh co to były za walki pod sam koniec, Hardkor, takich gier mi brakowało, teraz jadę na HARD bo wynik na rankingu coś słabiutki, 7 tysięczny biggrin.gif tryb mission przeszedłem dopiero 3 levele ale tez nie powiem że jest łatwo. Karmy 7,5 miliona , teraz będę polowal a wszytkie Fiend's Chalanges
madsteez
grać w mission mode,bo nie ma polaków na wysokich miejscach;d
WESKER-DL
trzy plansze zmiotłem, ale uderzam jeszcze raz w Story mode, trzeba nastukać więcej Karmy wink.gif ty razem idzie Hard, o dziwo a co jest piękne gra sie nieco łatwiej niż za pierwszy razie na Normalu, teraz mam więcej kasy oraz fiolek z życiem happy.gif coś cudownego, ta gra mnie pochłoneła, miód.
qazar
w sumie tylko sie cieszyc ze tak genialna gra trafila do szerszego grona odobiorcow, niz tylko urzytkownicy xboxa, pamietnych czasow z gra spedzilem nie jedna noc i radosc z 3 krotnego jej ukonczenia byla wielka, a teraz sie zestarzalem i wersia na ps 3 minimo ze latwiejsza jest dla mnie za hardcorowa confused.gif
madsteez
kto jest 88 w mission mode??
Soul
CYTAT(qazar @ 1 09 2007, 21:04) *
w sumie tylko sie cieszyc ze tak genialna gra trafila do szerszego grona odobiorcow, niz tylko urzytkownicy xboxa, pamietnych czasow z gra spedzilem nie jedna noc i radosc z 3 krotnego jej ukonczenia byla wielka, a teraz sie zestarzalem i wersia na ps 3 minimo ze latwiejsza jest dla mnie za hardcorowa :/

Pisz jakie masz problemy:) postaram się pomoc!:) ps nie wszystko jest łatwiejsze:)
agrestrybnik
po prawie dwudziestu dziewieciu godzinach zakonczylem gre na poziomie trudnosci :ninja dog:, ostatni bos byl prosty jak pikus, z przedostatnim chyba ze sto chlopkow stracilem
Soul
Na ninja dog , przejeżdża się po wszystkich jak po maśle , nikt nie stawia oporu .
Atmosfear
Gram od jakiegoś czasu w NG:S i jestem naprawdę pod wrażeniem. Pozytywnym, ma się rozumieć smile.gif

Gram juz dobrych kilka godzin i do końca jeszcze sporo. Chwilowo utknąłem w hali, w której trzeba skakać po tej ruchomej platformie, a przeszkadzają te latające ustrojstwa z laserami. Irytujące trochę. Nawet nie ma sensu do nich strzelać, bo zaraz pojawiają się następne.

Albo tak słabo gram, albo rzeczywiście ten quest jest aż tak wymagający. Aż nie chcę myśleć, co będzie dalej. wink.gif
Jazdaone
jak wejdziesz po schodkach na pierwsze pietro, to zaraz przy nastepnych schodach jest skrzynka ze strzalami. strzelaj do tych latadelek (tylko celnie) i jak skoncza ci sie strzaly idziesz to tej skrzynki.
ta hala moze rzeczywiscie wydawac sie na poczatku irytujaca, ale po treningu nie stanowi zadnego wyzwania. wszystko jest kwestja wprawy.
a co do tematu to gierka jest calkiem spoko. taki troszeczke ulepszony (pogorszony smile.gif ) ninja gaiden black. sam gralem dosyc duzo w black'a na x360, wiec wersja na ps3 az tak bardzo mnie nie jara. przyznac jednak musze, ze jak ktos sie pierwszy raz styka z ta gra to rozumiem, iz moze mu sie super podobac.
najbardziej w wersji ps3 boli mnie to, ze gra jest zrobiona na starym silniku, co niestety bardzo czesto widac. no i nie poprawili tej denerwujacej kamery.
dla mnie ocena 8/10
Atmosfear
Dzięki za rady. Tę misję mam już na szczęście za sobą i zresztą parę następnych questów też. Na razie wlazłem do kanałów i "obejrzałem" sobie te jednookie piękności i pełzające brzydactwa. Jeśli gra będzie dalej trzymać taki poziom, to boję się, że mogę mieć kłopoty z jej ukończeniem. Przeciwników sporo, apteczek mało i nie ma gdzie uzupełnić.

A w ogóle to chyba najbardziej upierdliwa i irytująca gra, w jaką miałem okazję pograć. Ale uzależnia i chyba nie da się jej nie lubić. smile.gif
Dr.Czekolada
... Jest upierdliwa i irytująca tylko wtedy gdy nie będziemy meić refleksu. Tutaj liczy się szybkość, jak będziemy stać w miejscu - możemy podziwiać game over.
Atmosfear
To już wiem, czemu mnie irytuje od czasu do czasu przy różnych questach. Qrczę, nastawiłem się na zwiedzanie i eksplorację, a tu jednak trzeba zapitalać. Chyba bym nie wpadł. Było, nie było, ninjasi jednak byli szybcy...

Dzięki za radę! Popracuję nad refleksem, przysiądę do następnych misji i na pewno przejdę dalej.

pzdr
Soul
Podczas walki , masz być non stop w ruchu , a gdy nic Ci przed nosem nie biega możesz spokojnie zwiedzać i zaglądać wszędzie ;) Uwierz mi że się opłaca .
chelcho
Jak dla mnie gra była trudna do 9 aktu, kiedy to odkryłem po co jest LIVES OF THE THOUSAND GODS smile.gif
Jazdaone
mnie juz ta gra zmeczyla. jak na trzecia edycje, (NG, NGB, NGS)po raz kolejny poprawiona, ta gra zatrzesienie bledow. po pierwsze kamera nie zostala poprawiona. nie jest niczym wyjatkowym widziec tylko but, sciane czy tez cos co znajduje sie za plansza. wyjatkowo denerwujacy jest rowniez bledny system kolizji podczas wykonywania UT, szczegolnie gdy uzywasz wiosla. no i moje ulubione wciskanie wielkich madafakow w pomieszczenia wielkosci schowka na buty. te oraz wiele innych razacych zaniedban, zniechecilo mnie od dalsego grani. nie mam na tyle cierpliwosci, a przede wszystkim czasu.
czuje sie tez troche oszukany, ze na ps3 dostalem odgrzewanego kotlena z cala masa bledow, znanych i wytykanych autorom, juz od pierwszego NG.
to tyle w kwesti narzekan. oczywiscie gre polecam wszystkim, ktorzy sie nie stykneli z NG na xboxa.
teraz pozostaje mi juz tylko czekac na R&C i Uncharted smile.gif
frankfuter
Szanowni gracze w NG! Chciałbym się zapytać czy to prawda że w europejskiej wersji nie da się obcinać głów?
(tu frankfuter: ja tego nie pisalem tylko jakis czlowiek mnie zmusil!)
Yap
Tylko potforkom. Ludzie starają się nie tracić głowy cool.gif .
Atmosfear
Pytanie "przejściowe" do zorientowanych, którzy już ukończyli Sigmę.

Utknąłem w chapterze nr 18. Włazi się tam do wieży i walczy ze smokami. Tu nie ma problemu. Rozbijam całą ekipę praktycznie bez regenerowania życia. Chcę wejść wyżej, wchodzę na schody i... no właśnie. Atakuje mnie stado duszków-rybek. Obskakują, wysysają prawie całą energię i cześć.

Czy jest jakiś patent na te rybki? Bo czuję, że chyba dalej nie ruszę.
Dr.Czekolada
No, ja w sumie też mam z nimi problem. Najważniejsze to się ruszać + skakać , kiedy są w fazie ,,grupowania" (tzn nie atakują) upper-cuty, i wszelakie cięcia na te cholery, a potem umykamy po ścianach (co za psychol je wymyślił do tej gry ? tongue.gif).
Musiolik
Postaraj się załatwić ze dwie, a jak cię nie atakują, użyj tego ataku co 'wsysa dusze' i tym je wykończ tongue.gif
Soul
CYTAT(Atmosfear @ 2 12 2007, 17:43) *
Pytanie "przejściowe" do zorientowanych, którzy już ukończyli Sigmę.

Utknąłem w chapterze nr 18. Włazi się tam do wieży i walczy ze smokami. Tu nie ma problemu. Rozbijam całą ekipę praktycznie bez regenerowania życia. Chcę wejść wyżej, wchodzę na schody i... no właśnie. Atakuje mnie stado duszków-rybek. Obskakują, wysysają prawie całą energię i cześć.

Czy jest jakiś patent na te rybki? Bo czuję, że chyba dalej nie ruszę.

kierunek+X(skok) , w powietrzu kwadrat i tak w kółko (Dragon Sword)
Atmosfear
CYTAT(Soul @ 2 12 2007, 20:04) *
kierunek+X(skok) , w powietrzu kwadrat i tak w kółko (Dragon Sword)

Chyba najkonkretniejsza odpowiedź.

Dzięki. Wypróbuję, zobaczę, jak się sprawdza w praktyce i w przypadku postępów zamelduję się tutaj.
Yap
Jest inny sposób. Masz Vigoorian Flails i Nunchaku, tak? wchodząc na schody wciśnij skok i zaraz po tym X. W momencie kiedy spadniesz ciśniesz X ze dwa, trzy razy po czym znowu skok i X. Powtarzaj manewr do bólu. Działa znacznie szybciej niż w przypadku DS'a.
Atmosfear
CYTAT(Yap @ 3 12 2007, 07:44) *
Jest inny sposób. Masz Vigoorian Flails i Nunchaku, tak? wchodząc na schody wciśnij skok i zaraz po tym X. W momencie kiedy spadniesz ciśniesz X ze dwa, trzy razy po czym znowu skok i X. Powtarzaj manewr do bólu. Działa znacznie szybciej niż w przypadku DS'a.

Porównam oba patenty i jak tylko przebrnę dalej (zakładam, że teraz będzie dobrze smile.gif ), napiszę co i jak.
XM16E1
Mam pytanko odnosnie dema : Jak to mozliwe ,ze gosciu znajdujacy sie na pierwszym miejscu w rankingu ma ponad 5mln karmy (MN) ? O_o Ja jade wiekszosc UT i zdobywam ledwo 700tys.
Yap
To jest niemozliwe. Sigma tak jak w przypadku Black'a jest latwa do shackowania.
Emet
Hmm.. pograłem dzisiaj trochę w demo... i nie mam zielonego pojęcia o co takie halo huh.gif Naprawdę ta gra niczym nie zachwyca. Grafika? Średnia, na pewno bardzo nierówna. Walka... dosyć sztywna i niespecjalnie efektowna. W dodatku lipna muzyka. Ogólnie demo było nudne confused.gif Oczywiście pełna wersje może wypadłaby lepiej, ale... Zdecydowanie bardziej podobało mi się demo DMC4. Tylko ta lokacja w zimie (pierwsze pomieszczenie) to lipa niezła, ale Berial jest wypas.

Ps. Zaraz zje mnie Soul.. ale co tam tongue.gif
mrynk
To ja sie najpierw wypowiem.
Nigdy nie mialem Xboxa.
DMC1 kupilem oryginalne (co mi sie rzadko zdaza) i uwielbiam te gre - przemeczylem ja nawet na DMD. W 2-jke nie gralem (recenzje), a 3-jka mnie zniechecila chyba na 9 chapterze - przebijanie sie przez caly level po zgonie to nie dla mnie.
Kupilem Sigme w lecie i tez utknalem gdzies w 1/3 gry. Po prostu jakos tak gralem bez zbytniego zaangazowania....No i odstawilem az do lutego '08 smile.gif
Tydzien temu znow zabralem sie do niej, to w 2 dni pekla - i sie zakochalem w tej grze.
Dopiero gdy zachcialo mi sie troche wciagnac w combosy i strategie poszczegolnych walk - to zaczalem ogarniac glebie tej gry. I poczulem sie jak za dawnych lat - po ciezkiej, wymagajacej ale sprawiedliwej walce ogromne poczucie satysfakcji.
I bede ja masterowal.
A grafa jest swietna, super design (roznorodny), tekstury, framerate. Moze tylko oswietlenie jest troche slabsze, ale i tak wszystko wola next-gen.
Moze sie zdarzyc ze kupie X360 dla Ninja Gaiden2.......
Neo3016
Dzisiaj gralem w demo i strasznie mi sie podobalo.Niezla grafika i ciosy.Bronie tez sa superowe.Ogolnie,gra mi przypadla do gustu smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.