Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ninja Gaiden Sigma
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Dorian Gray
Zapraszam Estel na Iberiana, Edge tworzy Supreme Master Ninja Mode. Ogólnie coś dla masochistów w ktorymś momencie wymyślił sobie niewidzialnych przeciwników blink.gif
estel
Spoko ja mam jeszcze Very Hard do zaliczenia ^^
Trzcina
Ja nei gralem zbyt dlugo w NG, ale wydaje mi sie widac roznice... Glownie i wlasciwie jedynie w otoczeniu. Co jednak w takiej grze stanowi 90% ogolnej 'grafiki'. To nie jest mordobicie, ktos kto uwaza ze w tej grze najbardziej licza sie postacie jest w bledzie.

Z kolei Tecmo ma tendencje do tego zeby ich postacie nie wygladaly AZ TAK SUPER DUPER, to byl zawsze moj zarzut (oprocz systemu) w strone ich mordobic. Co wiecej, jak ktos wspomnial wczesniej, mieli tendencje do robienia bardzo blyszczacej grafiki. Jestem bardzo zadowolony ze NGS wyglada 'mniej lateksowo' niz poprzednie odslony, nie dlatego ze wygladalo to zle, tylko dlatego ze nei bardzo mi pasowalo do klimatu gry (oczywiscie co kto lubi...).

Dodatkowo, znajac itagakiego i jego uwielbienie do pieknej grafiki jestem przekonany ze nei skonczy sie na NG w HD...
Yap
QUOTE(Dorian Gray @ 25 09 2006, 16:35) *

Zapraszam Estel na Iberiana, Edge tworzy Supreme Master Ninja Mode. Ogólnie coś dla masochistów w ktorymś momencie wymyślił sobie niewidzialnych przeciwników blink.gif

Taaa, Master Ninja bez upgrade'owania life'u i bez używania czarów było już kiedyś. Teraz wyleciał z nowymi pomysłami - miodzio wacko.gif .
Zauważyliście taką drobnostkę? Przy UT nie ma tych charakterystycznych smug dodających widowiskowości tyym właśnie zagraniom. Zapewne zostanie to zaimplementowane nieco później, ale Flying Swallow bez smugi to jakoś nie to. Czepiam się ninja.gif .
Na iberianie ktoś właśnie zapodał temat dotyczący misji. Sam uważam tę formę rozrywki za ultra rajcującą, ale należałoby w NGS zmienić (czyt. zbalansować) poziom trudności jak na mój gust. Walki z Fiend Ryu's są bardzo proste, natomiast we wcześniejszych misjach można zabić klina na baaardzo długo (vide czołgi, na Hard'zie nie mogę ich pchnąć za żadne skarby, za wolny jestem).
Dalej. Zakładam, że blue ray pomieści znacznie więcej danych. Należałoby zaaplikować jakiś nowy, chociażby krótki, story mode. Nie narzekam na brak wrażeń z NGB, ale już czas na coś nowego w tym temacie bo zanim doczekamy się NG2 wszyscy się zestarzejemy i będzie kicha. Być może Rachel będzie jakimś rozwiązaniem.
Czekamy...
estel
Efekciki zostana zaimplementowane na 100%. Nie wyobrazam sobie UT Kitetsu bez tych smug ;] Co do misji to racja, tez sie zacinalem w niektorych misjach, a jednym nie mam zaliczonych do dzisiejszego dnia (vide misje z podwojnymi bossami). Zobaczymy co z tego wyjdzie ;]
Soul
To ze NGS wychodzi na PS3 nie oznacza wcale ze NG2 wyjdzie na PS3 i odwrotnie.Rowniez wolal bym aby Team Ninja i Itagaki san zajeli sie NG2 ale niemam zamiaru plakac pierwsza Gra dla ktorej warto Kupic ps3 no moze jeszcze FF13 tongue.gif .Zobaczymy jak to bedzie z tym exem dla ps3 na NGS....ponoc Itagaki san nie jestem odpowiedzialny za ten port na ps3 tylko jego team....niewiem ile w tym prawdy....Tak pozatym jest BOSKO!!!
YETI
TGS 2006: Ninja Gaiden Sigma Interview (WYWIAD!)
http://ps3.ign.com/articles/736/736392p1.html

If this trailer is at 20% completion you can imagine how the full game is going to look.
blink.gif
Trzcina
Jakby don pedro nei zauwazyl to jest to temat o NGS a nie NG2 i to na jaka platforme wyjdzie. Dostajesz warna.

Reszta postow zostala skasowana.
McDrive
QUOTE(YETI @ 25 09 2006, 10:25) *

Nie próbujcie mi wmówić że to jest R-Time bo nie uwierze.
TomisH
QUOTE(McDrive @ 30 09 2006, 21:07) *

Ty tak serio? To chyba nie widziałeś Gaidena na Xboxie. mellow.gif
YETI

real-time smile.gif
gexior
QUOTE(YETI @ 30 09 2006, 21:20) *

real-time smile.gif

A co się temu białemu ninji na pierwszym planie stało w prawą ręke(tak na wysokości bicepsa)? ohmy.gif bo mi to wygląda jak by się troszku mu textury pomieszały wacko.gif tongue.gif
Henry
Dopiero zauwazylem krew na lateksie Ryu biggrin.gif .

Fajnie bedzie zmienic cichego "swiecacego" ninja w zakrwawiona bestie.

Poza tym mam nadzieje na artworki po przejsciu gry Rachel.... jesli wiecie o co mi chodzi cool.gif .
Memory
New Features Interview HD (182MB)
http://www.gametrailers.com/gamepage.php?fs=1&id=3239
CELL7777
pytanie czy oprocz ninja gaidem sigma tecmo robi cos jeszcze na ps3 moze niedlugo cos wycieknie na ten temat
Tokar
Tecmo to nie tylko Team Ninja i pewno inny oddział dłubie już nad nowym Fatal Frame.
CELL7777
mysle ze wszyscy by sie ucieszyli DOAX2 lub DOA4 na ps3 tymbardziej ze niewidac bylo ze to exlusive na xboxa360 a moc ps3 spokojnie pozwoli na pociagniecie tych gier. pozatym zastanawiam sie nad tajemniczym tytulem ukrywanym przez sony ktory ma sie ukazac w dniu premiery (jap)
YETI
Basically it's the sum of all the Ninja Gaiden Revisons (Sigma in math is sum of all things) as it has:
New Areas
- New Enemies
- New Bosses
- New Playable Character Rachel: Whom has new moves
- New Weapon: Katana
- Better Graphics
- This is considered the "complete edition" of Ninja Gaiden
- New stages, battle engine will be improved and upgraded
-The visuals, including characters, stages and effects, are being upgraded
-All cinema scenes in the PS3 version will be real time.
-Event scenes are being redone, and new scenes are being added
-new moves and actions
- New weapons for Hayabusa
-Experience the storyline from Racheal perspective.
-Development on Ninja Gaiden Sigma is currently 25%
-new enemy characters
-improved projectile weapons like the shuriken and bow and arrow
-general combat system is more speedy, has better animations, and better AI
- mission modes that was in Ninja Gaiden Black
- possible online modes(Hurricnae packs, ect)
-There will be Karma leader boards where you can upload your scores and compare them with people around the world to see who is the better Ninja
-water combat is one of the new features in the game that has a wow factor. (As you keep moving you will stay on the water)
-If there's a market for NG in PS3, the team will definitely look into porting future games of NG to PS3
- NGS is PS3 exclusive it seems
-NGS will use the motion sensing in the PS3 controller
-There will be a fight with Doku early in the game(playable cutscenes ala MGS3)

http://ps3.ign.com/articles/736/736392p1.html
Sokolov
Dość sporo nowych screen'ów. Link TU smile.gif
Soul
Gra ,wyglada kozacko,a pomyslec ze to "tylko" konwersja icon_twisted.gif Mamo juz niemoge sie doczekac pierwszych shotow z NG2 blink.gif
Yap
Zanim NG2 ujrzy światło dzienne nasze dzieci pujdą na studia...ale bądźmy dobrej myśli. Nie mogę się doczekać kiedy usiądę z padem w łapie i rozpłatam pierwszych przeciwników starwars.gif Wystarczy mi to wtedy za każdą grę i wszystkie razem wzięte...NG jest najlepszą grą ever...takie skromne stwierdzenie wink.gif .
CELL7777
Team Ninja's Itagaki Interviewed
http://www.1up.com/do/newsStory?pager.offs...amp;cId=3154580
Mermind
i najciekawsze momenty z tego wywiadu:
Don Pedro cos dla ciebie LOL

Itagaki:Never Gonna Give You Up, Xbox

Just in case there was any confusion (there wasn't, sir), Team Ninja's outspoken, always smokin' software engineer and lead designer Tomonobu Itagaki is all about the Xbox 360 platform. Don't let that PlayStation 3 version of Ninja Gaiden rub you the wrong way. In fact, Itagaki says that Ninja Gaiden Sigma is a good thing because:

"it lets me focus on developing new titles for the 360."

but
"I've been working on the Xbox platform for five years now and I'm not planning on stopping anytime soon."

Sure, but don't you think the focus...

"The 360 is the core of Team Ninja. Period."

So what are you saying?

"What I am saying is that I want to make new games and I want to make them on the 360."

So your role would be...

"I am the chief software designer of Team Ninja and I will be making new games for the Xbox 360."

Okay, I think we are clear that...

" The important thing is that I am 100% focused on developing for the 360 platform."

Any final thoughts, Itagaki?

"The 360 is taking up all of my time and isn't that what everyone wants to hear?"
Solidny (pan)
QUOTE(Mermind @ 23 10 2006, 18:05) *

"The 360 is taking up all of my time and isn't that what everyone wants to hear?"

Well...
Adamgermany
Widze że to kolejny skok na kasę
TomisH
Widzę, że zaraz posypią się warny...
Sokolov
Nowy trailer w HD TU smile.gif
Memory
Skan. Nie wiem czy stare?
http://img.photobucket.com/albums/v456/Shi...geassswords.jpg
YETI
screeny
http://www.gameonly.pl/newsy/10616
Blim
Ten Twoj link coś YETI nie działa, ale zakładam że są to te same screeny co tu:
http://www.playsyde.com/news_3899_en.html

OWNED! Najlepiej wyglądająca jak do tej pory gra na PS3, a to dopiero jak gdyby Ninja Gaiden 1 w HD, pomyślcie jak będzie wyglądać Ninja Gaiden 2. ninja.gif
YETI
QUOTE(Blim @ 29 12 2006, 02:01) *

OWNED! Najlepiej wyglądająca jak do tej pory gra na PS3

zartujesz sobie? blink.gif
laugh.gif
Jest nieźle, ale jest sporo lepiej wygladajacych gier, nie zapominaj ze to jest konwersja z pierwszego XBoxa a nie gra pisana od poczatku na PS3.
Dodali kilka nowych efektow graficzny, wygładzili co trzeba i jest ok (plus 1080p)ale nie zadne OMG wink.gif
AbraHAM
Jezeli te screeny to nie sciema i gra zachowa taka ostrosc textur to pozamiatene , jezeli ktos bedzie mial tv 1080p biggrin.gif
Blim
QUOTE(YETI @ 29 12 2006, 11:58) *

QUOTE(Blim @ 29 12 2006, 02:01) *

OWNED! Najlepiej wyglądająca jak do tej pory gra na PS3

zartujesz sobie? blink.gif
laugh.gif
Jest nieźle, ale jest sporo lepiej wygladajacych gier, nie zapominaj ze to jest konwersja z pierwszego XBoxa a nie gra pisana od poczatku na PS3.
Dodali kilka nowych efektow graficzny, wygładzili co trzeba i jest ok (plus 1080p)ale nie zadne OMG wink.gif

Ninja Gaiden był niesamowitym ośiągnięciem technicznym i wie to każdy kto grał w to zaraz po premierze, a te "kilka nowych efektów graficznych" i odpowiednia rozdzielczość jeszcze bardziej to uwidacznia. Pokaż mi gdzie się podziało te sporo gier wyglądających lepiej na PS3, bo jakoś nie widać ich.
YETI
QUOTE(Blim @ 29 12 2006, 16:06) *

Pokaż mi gdzie się podziało te sporo gier wyglądających lepiej na PS3, bo jakoś nie widać ich.

To cos słabo widzisz wink.gif
np. Heavenly Sword, graficznie ta gra powala, tematyka taka sama jak NG:S.
Blim
QUOTE(YETI @ 29 12 2006, 17:01) *

Pokaż mi gdzie się podziało te sporo gier wyglądających lepiej na PS3, bo jakoś nie widać ich.

No tak to jest "sporo", widać słownikowe znaczenie tego słowa odeszło w zapomnienie. Nie wiem jaki YETI masz problem w tym, że moim zdaniem NGS to najlepiej póki co wyglądająca gra na PS3.
YETI
QUOTE(Blim @ 30 12 2006, 12:59) *

No tak to jest "sporo", widać słownikowe znaczenie tego słowa odeszło w zapomnienie. Nie wiem jaki YETI masz problem w tym, że moim zdaniem NGS to najlepiej póki co wyglądająca gra na PS3.

No tak to teraz bede sie bawił w wymienianie gier ktore wygladaja lepiej od NG:S.
NG:S wyglada bardzo ładnie i tylko tyle (oczywiscie IMO) i nie mam zadnego problemu z tym ze masz takie a nie inne zdanie, szanuje to, po prostu sie z tym nie zgadzam.

EOT.
Trzcina
A ja chcialbym sie zapytac Blima co ma na mysli piszac 'owned'. Bo ja nie za bardzo rozumiem... Wiec czemu owned? No i kto owned? O_O
VascoDa
QUOTE(Blim @ 30 12 2006, 11:59) *

QUOTE(YETI @ 29 12 2006, 17:01) *

Mysle ze nikt nie ma problemu z tym, ze twoim zdaniem NGS to najlepiej wygladajaca...itd.
Po prostu kazdy moze miec inne zdanie. Malo tego, moze to poprzec przykladem (nawet jesli nie spelni normy "sporo")

Ocenianie pod katem "najlepiej wygladajaca gra" to zwykle najbardziej jalowe dyskusje. Glownie z tego powodu, ze malo kto ma jakiekolwiek wyksztalcenie plastyczne niskie wink.gif srednie, lub wyzsze.
Do tego rozmowy o gustach sa bezcelowe. Kazdemu moze pasowac cos innego.

Jesli jednak chcielibysmy ocenic poziom wizualny gry, to warto podejsc do tego porzadnie. Nie tylko na zasadzie "uwazam, ze to najlepsza gra.." bo to dziecinny tekst nic nie wnoszacy do dyskusji.

"Dlaczego" tak uwazasz Blim, jest wazniejsze od tego, ze tak uwazasz smile.gif

Ogolnikowy argumet Yeti, ze HS "powala" rowniez nic nie daje...i tak to sie tu toczy...

OBIEKTYWNIE:

Porownanie NGS do HS jest dobre, bo pokazuje dwa rozne poziomy plastyczne gry.
Dosc jasno widac, ze NGS idzie w strone KICZU (wiki) (glownie chodzi o prymitywne zestawienia barwne i mieszanie wielu stylow)
HS jest za to zaprojektowane na wysokim poziomie plastycznym i wizualnie duzo blizsze jest sztuce. Jednak jak wiekszosc gier, ktore musza trafic w mozliwie szerokie gusta, tez ma w sobie mase MANIERYZMU (wiki)

SUBIEKTYWNIE:

NGS to kiczowata gra stawiajaca glownie na efekt. Styl jet tu drugorzedny. Zapowiada sie solidnie jako klasyczna "kolorowa" nawalanka.

HS wyglada na perełke plastyczna i stylistyczna. GodOfWar w spodnicy. Ta gra wzbudza moje duze emocje. Mam nadzieje ze ich nei zawiedzie.

Blim
QUOTE(VascoDa @ 30 12 2006, 13:42) *
Do tego rozmowy o gustach sa bezcelowe. Kazdemu moze pasowac cos innego.

Jeżeli nie o gustach to o czym? Jedno z głupszych powiedzonek "o gustach się nie dyskutuje", dajże spokój ;p. Sam w swoim poście odniosłeś się do gustów, a tych tyle ile charakterów. NG to dla mnie jedna z lepszych gier ever, również pod względem graficznym, a po obejrzeniu tych obrazków byłem po prostu owned. Kicz? A kto decyduje o tym co jest kiczowate a co nie? I to znowu sprawa gustu, dla mnie NG nigdy nie było kiczowate. <wank wank>
Deadeye
QUOTE(Blim @ 30 12 2006, 14:20) *

byłem po prostu owned. Kicz? A kto decyduje o tym co jest kiczowate a co nie? I to znowu sprawa gustu

naucz sie znaczenia tych slow... nie, nie tych ktorych uzywaja dzieci w przedszkolu, tylko tych prawdziwych znaczen, ok?
VascoDa
hm.delikatnie zasugerowalem blimowi to dopisujac (wiki)

Jak najbardziej piszmy o tym co NAM sie podoba a co nie.
Ja zrobilem to dopisujac "subiektywnie"

Jesli jednak nie sprobujesz blim napisac czemu cos ci sie podoba albo czemu nie, to nic nie wnosisz do watku w rozmowie.
Ja zrobilem to dopisujac akapit pod "obiektywnie"

W przedszkolu dzieci sie ucza tego i w podstawowce. To elementarz komunkacji. Wiec wysil sie po prostu next time.

EDIT by Trzcina:

Wybacz Vascoda ze ci posta zedytuje, ale nie chcialem pisac nowego tongue.gif W kazdym razie blim, DOPIERO TERAZ, po tym poscie, jestes OWNED ;]

Wybaczcie musialem... smile.gif
Yap
A ja napiszę tak: mam gdzieś czy NGS będzie odrobinę uboższy graficznie od jakiegokolwiek tytułu na PS3. Myślę, że tak czy owak seria pod tym względem jest klasą sama dla siebie. Jedyne co tak naprawdę się tutaj liczy to SYSTEM WALKI. A ten jest z najwyższej półki. Wyczytałem w topicu, że będą jakieś nowe comba, ciosy, arsenał. To jest to co sprawia, że NG jest tak wyjątkową bijatyką - zajekurnatwojawyrachowanabisty system walki i poziom trudności.
Niech to się tylko sprawdzi w praktyce, niech nie będzie to 'tylko' rozbudowaną konwersją. Mam zamiar być jednym z najlepszych na świecie tak więc ta gra MUSI być na tyle dobra, żeby mnie wciągnąć na maxa.
Don_Pedro
Nowe screeny

http://www.gameonly.pl/newsy/10713

PS. Swieto lasu, jestem szybszy od Yeti'ego i Memory icon_wink.gif tongue.gif
jasiumaster
Ten link nie działa.W dziale PS3 news też jest link do Gameonly i też nie działa...
YETI

reszta...
http://www.psu.com/images/game/825
lch
Witam, chciałem się troche wtrącić w rozmowe i przekazać swoje odczucia związane z NG. Gra wspaniała jedna z najlepszych w jakie grałem w życiu, wspaniała długa przygoda, urozmaicony i wielki świat a ten system walki to po prostu poezja. A najwazniejsze jest to że ma w sobie to coś co powoduje że nie chcesz odejsć od konsoli. Po niektórych postach domyślam się że część z was w to nie grała, są różne gusta ale ze stwierdzeniem że jest kiczowata nie mogę się zgodzic, dla mnie to arcydzieło. Porównanie jej do gry której niema jest chybione, no bo co równać, grafikę a niech HS ma lepszą, a naprawdę liczy się fun wspaniałe walki o jakiś ci się nie śniło, trud włożony w grę i satysfakcia jesli uda ci się ją skonczyć. Dodam tylko że wielkim fanem bijatyk nie jestem\ czas reakcji nie ten-wiek\ lubię po prostu bardzo dobre gry.
Piasecznik
Dla mnie w NG jest tyle poezji ile w Power Rangers, przynajmniej jeśli chodzi o większość CGI. Jeśli jednak chodzi o gameplay to dla mnie mega radocha.
Ryo-San
gra zaliczyla maly downgrade z 1080p na 720p - poniewaz
Well, this game is going to support 720p, and that is because we have determined that this is optimal resolution to get the best quality images out of the PS3. There are companies out there that are developing games at 1080p, and the problem is that they’re really pushing the limits of the hardware at that resolution, and I think that if you examine it objectively you will see that in order to get the best balance of performance and image quality then 720p is your only choice. I think that the companies that are making a big deal out of making games at 1080p are either underestimating their ability to get their games to run well at that resolution, or they’re basically just using that as an advertising gimmick. I’m confident that if you want to make the best-looking game you can on PS3, then 720p is your only choice.

warto zwrocic uwage na ostatnie zdanie....taka zresztą jest prawda...i przyklady mozna mnozyc...
po jednej stronie mamy Motorstorma w 720p, a po drugiej Ridge Racera 7 w 1080p. Kojima zresztą tez o tych roznicach wspominal.
moze Lair to zmieni - chociaz nie zdziwilbym sie jakby i on przyliczyl downgrade...
ogolnie takie niusy uswiadamiaja mnie w przekonaniu ze kupno telewizora Full HD mija sie z celem(oczywiscie tylko w przypadku kiedy ktos kupuje TVika glownie do grania) a ta cala gadka o 1080p to nic innego jak chwyt reklamowy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.