Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Suby do 3 sezonu 24
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale > 24
--wojtas--
Zdaję sobie sprawę, że taki topic kwalifikuje się w pełni na zamknięcie lub wyautowanie i może być oznaką pewnego forumowego noobostwa, ale nie mam innego wyboru jak tylko go założyć. Wiem, że jest temat o 24, ale nie chcę tam wchodzic, żeby nie wpaść na minę (czytaj: nawet najmniejszy spoiler). Chodzi o to, że zacząłem oglądać 3 sezon 24, ale od 5 odcinka pojawił się problem z rozjechanymi napisami. 3 sezon 24 godzin, który posiadam to rip SFM i zresztą dla tej wersji mam dedykowane napisy. Na początku myślę, rozjeżdżają się to widocznie są różne FPSy dla filmu i napisów (co w sumie wydalo mi się mało prawdopodobne, bo w końcu napisy dla ripu SFM), ale po "zmianie" na 25 fps (bo tyle fpsów ma rip) problem nie zniknął. Ściągałem oczywiście napisy do innych ripów, ale tutaj wiadomo, że tym bardziej wszystko się rozjeżdżało. Temat ten kieruję do osób z topicu 24, jeśli ktoś miał taki problem i wie jak temu zaradzić/ma działajace suby to niech wspomoże e-kolegę z forum. Jak już bedzie po sprawie to temat można wyautować, a narazie prosiłbym aby go nie zamykać. Wiem, że ogólnie w necie wątków o 24 nie brakuje i być może jest jakieś rozwiązanie, ale ja nie mogę ich przeglądać bo jestem poprostu uczulony na wszelkie spojlery i w zwiazku z tym prosiłbym, aby poruszyc tu jedynie problem tychże napisów a nie samego serialu. Z drugim sezonem nie było żadnych problemów (pierwszy oglądałem jeszcze na Polsacie) i dopiero od 5 odcinka 3 sezonu wystąpiła ta niedogodność, z kolei bez napisów też nie mogę oglądać bo na tv glos bohaterów (ogólnie w filmach) jest trochę przyciszony względem reszty dźwięków i nie rozumiem 100% dialogów (a muszę zrozumieć wszystko).

P.S. Mam nadzieję, ze przynajmniej kilku modów jest fanami 24 i zrozumieją mnie wink.gif.
Boorak
Sezon 3 nic nie gwarantuje, ale mysle, ze sprobowac nie zaszkodzi

edit: sprawdzilem i wersja, ktora posiadam ma fps 23.97 wiec raczej na nic sie nie zdadza...
--wojtas--
No niestety z tymi subami jest ten sam problem.

----------------------------------

Ok, już nieaktualne. Znalazłem wyciągnięte z dvd, anglojęzyczne srt, które chodzą idealnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.