Schnappi, Das Kleine Krokodil
Wiec skoro to forum takie skuteczne, to mam w sumie jeszcze jedna prosbe... chodzi o tekst utworu \"Sun\", z Silent Hill 3 (to o stworzeniu Boga)... Ma ktos? Najlepiej bylo by z tlumaczeniem na polski, ale angielskim sie tez zadowole

Proszę bardzo
Sun
In the beginning people had nothing,
Their bodies ached and their hearts held nothing but hatred.
They fought endlessly but death never came
They despaired stuck in the eternal quagmire
A man offered a serpent to the sun,
And prayed for salvation.
A woman offered a reed to the sun,
And asked for joy.
Feeling pity for the sadness that had overrun the earth
God was born from those two people.
God made time and divided it into day and night.
God outlined the road to salvation and gave people joy.
And God took endless time away from the people.
God created beings to lead people in obedience to her.
The red God Xuchlibari
The yellow God Lobsil Vith
Many Gods and Angels
Finally God set out to create paradise,
Where people would be happy by just being there.
But there God's strength ran out and she collapsed
All the world's people grieved this unfortunate event
Yet God breathed her last,
She returned to the dust promising to come again.
So God hasn't been lost,
We must offer her prayers and not forget our faith.
We wait in hope for the day...
When the path to paradise will be opened.
Lol! Thx

Sam to tlumaczyles?

Jesli tak, to jestes niesamowity

Ale jesli nie to i tak jestes niezly, btw. historia niezla... oka dostajesz za to 120 punktow doswiadczenia i piwo jak bedzie okazja
A nastepny quest to... jest banalny... tak mi sie wydaje. Kojarzycie tytulowa piosenke z Fify 98 - World Cup? Jakos nie umiem chyba sobie tytulu przypomniec, jesli jest ktos uprzejmy, to prosilbym bardzo
Zanim ktoś zapyta o jakąś muzykę z reklamy niech sprawdzi tutaj:
http://bzium.pl/reklamy/znane.phpjeden z jakze przydatnych pierwszych postów..zacytowalem ds'a bo widze ze duzo osob pyta o muzyke z reklam a pewnie nie chce sie im przegladac tematu od poczatku...
Mendrek
10 03 2005, 00:46
blur - song 2?
Tak... ale to z Road to World Cup 98. A mi zalezalo z World Cup 98... ale juz sobie przypomnialem

To oczywiscie Chumbawumba - "Tub-thumping". Ale i tak dzieki za zaangazowanie, wsm
Btw. sadze ze wraz z "Raincry" God Withina, ten utworek okazal sie jednym z najtrafniejszych dla Fif.
Stranger
12 03 2005, 14:09
Mam prośbę....Otóż znam wykonawcę i tytuł piosenki, ale nigdzie nie mogę jej znaleźć. Chodzi mi o Interphace "No On Else 2005 ". Ma ktoś? Jeśli tak, to czy mógłby mi przesłać? :roll: O wiadomość prosiłbym na priva...
EDIT
juz nieaktualne
jimmybons
19 03 2005, 16:17
Hi, co to za kawalek: "zawisc zazdrosc zamiast starac sie miec wiecej za bogaty ten kto bogatszy niz ty zapomniales juz ze nie mielismy nic...smiej sie smiej" costam costam:P rymuje chyba Sokol ale nie jestem pewien.Bede wdzieczny za pomoc:)
szczurek
20 03 2005, 11:54
poszukuje staarej piosenki o miłości w ktorej czesto przewijalo sie słowo "Amo". Piosenka na 100% była po włosku, dodatkowo ostatnio moglismy ja uslyszec w "Asterix i Obelix Misja Kleopatra". Mam nadzieje, ze ktos skojarzy tytul i wykonawce.....
Umberto Tozzi And Monica Bellucci - Ti Amo ? Belluci chyba w tej aranżacji akuratnie jest, ale tylko ten kawałek mi pasuje. Skoro utwór był w filmie to zapewne jest na OST... Obczaj i sam oceń
http://songs2.allofmp3.com/mcatalog.shtml?...bum=1&albref=25
szczurek
20 03 2005, 22:26
z tego co slysze to jest to jakas nowsza wersja ale thx, teraz bede wiedzial czego mniej wiecej szukac :)
Potrzebuje sie dowiedziec tytul i wykonawce kawalka, ktorego beat jest podkladem do ostatniej battle w "8. Mile".
2razyjot
21 03 2005, 08:42
Potrzebuje sie dowiedziec tytul i wykonawce kawalka, ktorego beat jest podkladem do ostatniej battle w \"8. Mile\".
Mam oryginalny soundtrack na kasecie magnetofonowej - jak chcesz moge Ci podeslac za jakas gre na Xbox/PS2 badz za 2-3 filmy w DiVX bo mi to nie potrzebne.
Potrzebuje sie dowiedziec tytul i wykonawce kawalka, ktorego beat jest podkladem do ostatniej battle w \"8. Mile\".
Chyba chodzi Ci o "Mobb Deep - Shook Ones Part II"
That's the one, bartiz - thx.
Szukam pełnej piosenki ( jak jest) :wink:
z tego czegoś
nie mogłem znaleść lepszego i bardziej odpowiedniego topa jak ten. Przechodzę do senta:
Chciałem się dowiedzieć jaki tytuł nosi utwór przewodni w filmie "Imperium Słońca", wiecie ten chórek z początku filmu, jeżeli ktoś wie to prosiłbym bardzo o przypomnienie mi, gdyż bardzo chciałym go se posłuchać. Zawsze koił moje nerwy a film mi zaginął...
Edit: dobra sam ruchyłem leniwą dupą i znalazłem

dzięki za chęci
P.S. dla zainteresowanych to utworek nazywa się Sue Gan
Czy wie ktoś, jaki tytuł nosi piosenka z gry Sonic R, która leci jakoś tak: "Can you feel the sunshine"?
Zgadza się

Wielkie dzięki!
babciahania
7 04 2005, 00:52
a ja szukam...
muzyczki jaka była (na eurosporcie) przy bramce nr 1/24..
Ibrahimovic'a jak jeszcze był w Ajaxie... bramka - zlatan wszystkich zr..uh..ał znaczy wszystkich przeszedł i strzelił bramke.....
ta muzyczka to takie organy... :cry:
jakby ktos mógłby mi pomóc.....
zgóry dzieeeeki...
EDIT
znalazłem...

znaczy... el torrnado mi podał.. pozdro dla niego i dzieki...
a ta piosneczka to:
Dj Shadow - Organ donor
Moze ktos z Was wie jaki tytuł nosi utworek, który leciał kiedys jako podkład do tych wszystkich tabelek wyników meczy w programie "GOL" na TVP2

Bylo to dosc dawno temu, a ja szalenczo szukam tytulu tego utworku(mialem go kiedys na dysku nawet ale go bezpowrotnie stracilem). Wiem, że był to chyba utwór Jean Michelle Jarre :!:
To ja może tak z innej beczki zapytam.
Interesują mnie tytuły utworów, które aktualnie lecą na Radio Plus w związku z ostatnimi wydarzeniami związanymi z Papieżem.
Konkretnie chodzi mi m.in. jeden utwór, bez wokalu, sama melodia i jedynie jakiś żeński głos pojawia się na chwilę (jednoosobowy chór). Nie mam pojęcia co to za utwór, ale matka mi jęczy, że chciałaby go mieć.
W ogóle interesują mnie utwory nawiązujące do Papieża. Zna ktoś?
(Barkę i Pater Noster mam

)
MaciejPŃ
9 04 2005, 16:03
a ja poszukuje piosenki z tego klipu Michael.Jordan.Fear.VCBS takie jakieś paki Jordana są, i jak dostaje jakies puchary...mam zgrywana z tego ppliku ale jest w kiepskiej jakości jak ktoś wie to moge ta wersje piosenki podesłać...
nie mogłem znaleść lepszego i bardziej odpowiedniego topa jak ten. Przechodzę do senta:
Chciałem się dowiedzieć jaki tytuł nosi utwór przewodni w filmie \"Imperium Słońca\", wiecie ten chórek z początku filmu, jeżeli ktoś wie to prosiłbym bardzo o przypomnienie mi, gdyż bardzo chciałym go se posłuchać. Zawsze koił moje nerwy a film mi zaginął...
Edit: dobra sam ruchyłem leniwą dupą i znalazłem

dzięki za chęci
P.S. dla zainteresowanych to utworek nazywa się Sue Gan
Sprawdź
'Suo Gan'
Performed by The Ambrosian Junior Choir
Arranged and conducted by John McCarthy
Wiśnia San
13 04 2005, 08:27
Jaki jest tytuł nowej piosenki GORILLAZ (tej gdzie akcja dzieje sie w chmurach) słyszałem ją raz i zaponiałem sobie spisać tytuł :oops:
Kiler8888
13 04 2005, 13:09
Reklama płyt dvd z Brucem Lee....w tle leci piosenka z tekstem "He's a king of kung-fu..."
Pewnie jest troche stara
Poszukuje utworku Duran Duran - Girl in film - czy ktoś wie skąd to ściągnąć bądź , jeśli ktoś to ma czy mógłby mi wysłać na maila ( Jakuza_@op.pl ) - z góry thx , pozdrawiam
EDIT :
Już nie aktualne , dzięki Babcihanii
Jaki jest tytuł nowej piosenki GORILLAZ (tej gdzie akcja dzieje sie w chmurach) słyszałem ją raz i zaponiałem sobie spisać tytuł :oops:
Gorillaz - Feel good inc.
Piosenka z nowej płyty Gorillaz - Demon Days - polecam bardzo fajna płyta
Wiśnia San
14 04 2005, 06:41

THX za cynk, piosenka już została zassan :wink: Co do nowej płyty to dziwne bo na onecie nie ma o niej żadnej wzmianki, chyba ktoś tam coś przespał :?

THX za cynk, piosenka już została zassan :wink: Co do nowej płyty to dziwne bo na onecie nie ma o niej żadnej wzmianki, chyba ktoś tam coś przespał :?
Nowa płytka ma mieć premierę w maju , ale od jakiegoś tygodnia krąży po necie
Wiśnia San
14 04 2005, 13:14
No i sie zrąbało na kazie jest jeden wielki syf, same porypane piosenki. Na(pipi)ie im kotletów za to
Kiler8888
14 04 2005, 20:04
Reklama płyt dvd z Brucem Lee....w tle leci piosenka z tekstem \"He's a king of kung-fu...\"
Pewnie jest troche stara

Po za tą piosenką szukam jeszcze jednej

bardziej znanej
Tekst leci mniej więcej tak:
"I'm so excited, and I just can't hide it, I know, I know, I know, I know, I want You"
Może to dlatego, że Kaazy sie nie używa - ale kto by mnie tam słuchał...
Po za tą piosenką szukam jeszcze jednej

bardziej znanej
\"I'm so excited, and I just can't hide it, I know, I know, I know, I know, I want You\"

Pointer Sisters - I'm So Excited
babciahania
17 04 2005, 15:50
\"I'm so excited, and I just can't hide it, I know, I know, I know, I know, I want You\"

hmmm... troszke nie rozumiem tego... :wink:
jeżeli znasz tekst i to tak dokładnie....
to wpisujesz to w google dopisujesz na koniec lyrics...
i masz...
proste. :wink:
Bardzo pomyslowy temat:)
Chetnie i ja skorzystam, choc watpie, by ktos byl w stanie mi pomoc.
Chodzi mi o taka blues'owa piosenke z reklamy STR8, ta reklama nie leci juz w TV (od dawna), ale pamietam , ze w tej reklamie gnieciono jakies samochody chyba i cala byla nagrana z lekko niebieskawym filtrem na kamerze. Slow nie pamietam kompletnie - ani jednego. Wiem, ze wskazowki sa marne, ale zawsze warto sprawdzic, moze ktos zna tytul, wykonawce lub cokolwiek zwiazanego z tym utworem :roll:
Z gory dzieki...
W Rogue Trip był taki fajny kawałek ... Pamiętam tylko, że powtarzało się wq refrenie coś jak Blasterana czy coś takiego... Kawałek chyba rockowy. Jak ktoś wie, to niech powie.
Kiler8888
21 04 2005, 20:49
aaaaaaaaaaaaa, ta piosenka wymiata
"Can you fell the sunshine.....!!!!!!!!"
Ceglash
21 04 2005, 23:56
Bardzo pomyslowy temat:)
Chetnie i ja skorzystam, choc watpie, by ktos byl w stanie mi pomoc.
Chodzi mi o taka blues'owa piosenke z reklamy STR8, ta reklama nie leci juz w TV (od dawna), ale pamietam , ze w tej reklamie gnieciono jakies samochody chyba i cala byla nagrana z lekko niebieskawym filtrem na kamerze. Slow nie pamietam kompletnie - ani jednego. Wiem, ze wskazowki sa marne, ale zawsze warto sprawdzic, moze ktos zna tytul, wykonawce lub cokolwiek zwiazanego z tym utworem :roll:
Z gory dzieki...
Motorpsycho - "Stalemate"
Nie jestem pewien ale to chyba to :wink:
Stary, wielkie DZIEKI! Kawalek jest rewelacyjny, malo skomplikowany, ale absolutnie (pipi)i...!!! Cholera, od kilku lat chodzil mi po glowie, przypominal mi sie co jakis czas, ale nie wiedzialem jak sie zabrac za jego szukanie, wpisalem nawet do google haslo "music from the str8 commercial", ale nic nie znalazlo. Znales ta piosenke, czy znalazles ja w jakis sposob?
Ceglash
22 04 2005, 22:07
Stary, wielkie DZIEKI! Kawalek jest rewelacyjny, malo skomplikowany, ale absolutnie (pipipi)...!!! Cholera, od kilku lat chodzil mi po glowie, przypominal mi sie co jakis czas, ale nie wiedzialem jak sie zabrac za jego szukanie, wpisalem nawet do google haslo \"music from the str8 commercial\", ale nic nie znalazlo. Znales ta piosenke, czy znalazles ja w jakis sposob?
Znalazłem gdyż sam bylem ciekaw jaki ta piosenka ma tytuł :wink:
Polecam adres
http://reklamy.tv/
ENJOY :wink:
babciahania
23 04 2005, 20:49
a ja poszukuje piosenki z tego klipu Michael.Jordan.Fear.VCBS takie jakieś paki Jordana są, i jak dostaje jakies puchary...mam zgrywana z tego ppliku ale jest w kiepskiej jakości jak ktoś wie to moge ta wersje piosenki podesłać...

to jest:
Hans Zimmer - two towers (trailer)
(chyba) :wink:
a tak bardziej dokładnie to jest:
Lord of the Rings - Two Towers Trailer Song (Clint Mansell - Requiem for a Dream Remix)
MaciejPŃ
23 04 2005, 21:30
THX właśnie dizisja sie skapnałem (przed przeczytamniem postu) ale leciutko sie rozni..w trailerze lub w piosence sa bebny ktorych w klipnie niema ale dzieki za pamiec
aaaaaaaaaaaaa, ta piosenka wymiata
\"Can you fell the sunshine.....!!!!!!!!\"

Ależ oczywiście. Właśnie jej słucham
Gdzie można znaleźć muzykę z MegaMan'a? Chodzi mi głównie o X5.
Beliaal
24 04 2005, 10:40
[quote=\"Di_\"][quote=\"Kiler8888\"][quote]
Gdzie można znaleźć muzykę z MegaMan'a? Chodzi mi głównie o X5.[/quote]
czyzby na sieciach p2p
Ale ja nie chcę muzy z MegaMan'a o_O
Beliaal pomylił się i skasował źle znaczniki quote.
A nie można normalnie ściągnąć muzyki z MM?
Pytanie dla sluchaczy Radia Zet

Wiecie oni zawsze robia przerywniki i leci melodia "Radio Zet i juz" czy cos takiego

I puszczaja fragmenty 3 piosenek.
Jak nazwya sie tytul 2 piosenki, slyszalem raz podczas podrozy i jakos tak szukam jej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.