To ja moze pomoge Trzcinie;)
Na DSa obecnie jest niewiele RPGów, większość dopiero została ujawniona. Jak narazie to mozna nabyc Lost Magic (sredniak), Lunar Dragon Song, Mario & Luigi 2 czy Dragon Quest Heroes: Rocket Slime (chociaz nie wiem jaki z niego RPG tak naprawde).
Znacznie ciekawiej zapowiada sie natomiast przyszlosc. Tytulow jest ogrom!
Na pierwszy plan wysuwa sie oczywiscie
Final Fantasy III na ktorego ostrzy sobie zabki chyba kazdy posiadacz DSa. Premiera w USA juz 14 Listopada, czyli naprawde szybko!
Dalej idzie moj numer 2,
Children of Mana (chociaz ja jestem fanem tej serii). Mam nadzieje, ze gra da rade chociaz mam lekkie watpliwosci (bohaterowie to dzieciaki a i system walki mam nadzieje, ze zostal poprawiony od czasow Sword of Mana). Premiera w USA 30 Października.
Od biedy mozna uznac, ze Harvest Moon tez jest RPGiem;) DS ma juz dwie gry z tej serii,
Harvest Sprites Station (a.k.a DS) bedzie wydany w Europie 24 Listopada, drugi (w 3D!) jak narazie nie ma daty wydania.
Lunar Knights (chociaz to raczej gra akcji z elementami RPG) bedzie wydany w USA w Listopadzie.
Dalej juz sa glownie gry ktore nie maja dat wydania lub nie sa jeszcze zaplanowane na rynek inny niz japonski.
Tales of Tempest od Namco bedzie wydany w KKW 26 Października,
Dragon Quest Monsters Joker dopiero 28 Grudnia. Dalej idzie "
It's A Wonderful Life" od tworcow KH (31 Grudzień),
Final Fantasy Crystal Chronicles: Ring of Fates ktory ma ustalona date w USA na październik chociaz pewnie go przesuna. Nie wyszly nawet oficjalne screeny z niego o_O
Później mamy
Pokemon Pearl/Diamond (28 Wrzesień!). Wiadomo, wszystko o nich mozna powiedziec, fabula do bani, system prymitywny, ale cholerstwo wciaga jak diabli, si?
Szkoda, ze
Xenosaga I&II nie ma jeszcze daty wydania w USA...
ASH od Mistwalkera ma byc wydany 31 Grudnia... Dodajemy jeszcze
Final Fantasy XII: Revenant Wings czy
Heroes of Mana DS (strategy RPG

), remake pierwszego
Front Mission z podtytulem
The First (walki w 3D, Wi-Fi i Bog wie co jeszcze) i mamy to co czeka nas wczesniej lub troche pozniej na DSa...
Mozliwe, ze o czym zapomnialem wiec milo by bylo jakby ktos poprawil. Daty bralem z IGNu.