Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Spalony dysk?
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
tobik
Chcąc podłączyć dysk do PC z kabla zasilającego dysk poszedł dymek i od tej pory PieC mi go nie wykrywa a nawet nie włącza sie gdy on jest podpięty. Czy to znaczy że się spalił?czy są jakieś szanse na odratowanie go? ps.dodam że podłanczałem go przy włączonym komputerze (wiem to było głupie)
Pavlus
Dysk spalony, oddaj do sklepu gdzie kupiles kompa/dysk i powiedz ze sam ci sie spalil, poczekasz ze 2 tygodnie i dadza ci nowy o ile jest na gwarancji.

A tak wogole to gratuluje odwagi smile.gif
stona
co za KOAZAK! Podlącza dysk przy włączonym PieCu LOL, do samochodu też wsiadasz podczas jazyd? tongue.gif Pavlus ma racje, zanieś i poiwedz że nie działa. Dadzą Ci nowy smile.gif
tobik
No jest na gwarancji. Czyli nie ma szans że bedzie działał?
stona
Skoro się spalił dysk to raczej nie. A próbowałeś podłaczyć go innym kablem? Jeśli nie , to spróbuj(przy wyłączonym kompie wink.gif ) .
Cerb
QUOTE(Pavlus @ 23 09 2006, 16:37) *
A tak wogole to gratuluje odwagi smile.gif

A ja rozumu.

Podlaczyc innym kablem mozesz, ja kiedys spalilem dysk w ktorym jakis inteligent zamienil mocowanie wtyczki zasilania (chyba ze orginalnie tak byla zamocowana. Blysnelo, huknelo poszlo sporo dymu i wszystko siadlo, po przelozeniu wtyczki o dziwo dysk odpalil.

Zreszta to komputery a tu wszystko jest mozliwe biggrin.gif.
nWo
kiedys u kumpla zrobilismy tak samo, typ sciagal jakies pliki i niechcial tracic połączenia wiec drugi kumpel powiedzial ze XP wykryje go jak przenosne USB jak np. odtwarzacz mp3.

Więc jak tylko podpieli kabel zasilający, komp strzelił, korki tak samo, TV i Konsola zgasły bo akurat gralismy w Tenchu. Oczywiscie wlasciciel kompa mial od razu kisiel w majatach ze komp mu sie spalil a dopiero trzy miesiace wczesniej go kupi na raty, drugi kumpel kisiel w majatach ze dysk mu sie spalil .... ale włączylismy korki, komp sie uruchomil, tak samo i ruszyl HDD gdy podpielismy go zeby sprawdzic. Na strachu sie skonczylo. Ale oni mieli FART przez Duze eF jak FUCK dry.gif takich zeczy nigdy sie nie podpina przy dzialajacym sprzecie. pfffff tobi sie jednak HDD spalil closedeyes.gif

Offi
Obecnie krazy wiros ktory pali dyski mozna go dostac razem ze spamem.... nalezy skasowac spam i zrestartowac kompa ( lepszy restart niz kopno nowego dysku ) M$ twierdzi ze jeszcze nie ma sposobu na niego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.