Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Najlepsze wg. was platformówki na stare konsole
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik platformówek
_One_
Jak w temacie...
Dla mnie najlepszą platformówką jest "Sonic the Hedgehog 2" Na Mega Drive, ehhh, to była gra, pamiętam jeszcze jak kiedyś wujas porzyczał mi Swojego Megadrive'a i te długie nocki z Soniciem biggrin.gif
Pozatym, dobrymi platformówkami w które do dzisiaj lubie grac to Contra na NES'a, Mario na NES'a i "Super Metroid" na SNES'a.
A wy? Jakie Oldschoolowe platformery lubicie najbardziej?? smile.gif
szumi
Najlepszą platformówką jest Yoshi Island na snesa.Platformówki,które wychodzą teraz mogą się przy niej schować.Innymi fajnymi platformerami są snesowe Donkey Kongi
Chicken
1. Snakes Rattle & Roll (NES / MD)
2. Chip & Dale 2 (NES)
3. Chip & Dale (NES)
4. Sonic the Headhog ??2?? (MD)
5. Tom & Jarry
6. Islander (NES)
Coati
1. Sonic the hedgehog 1/2
2. Contra 1
3. pierwszy Marian
banny
1. Contra
2. Mario 1

W inne nie grałem ;p
WESKER-DL
1. Mario
2. Contra
3. Chip & Dale
STIVI
1.Sly 2
2.Sly 3
3.Sonic na Mega Driva(każdy po kolei)
4.Monsters in My Pocket biggrin.gif to jest coś
5. Crashe na psx'a

w sumie to kocham wszystkie ;p

Figaro
QUOTE(Chicken @ 13 10 2006, 18:22) *

2. Chip & Dale 2 (NES)

O taaak, w to się grało. Contra, Mario, to też oczywiste klasyki.
Klonoa
Dla mnie sprawa jest prosta
Ghosts'n'Goblins oraz Ghouls'n'Ghosts - najprzyjemniejsza tortura na swiecie
Dark koki
1.Mario (za ciągłą popularność)
2.Ratchet&Clank
3.Crash (seria z PSX-a)
jurget
konsole...hmmm, kiedyś łatwiej było o komputer, a ponieważ to kącik platformówkowy to pozwolę sobie napisać o pewnych mega-hitach z mojego Atari ST (które to być może były dostępne na konsolkach):

1. Rick Dangerous (3 wypasione części)
2. Baby Joe (czy cos w tym stylu)
SzC
Za czasów zacnego Pegaza bez przerwy grało się w różne Mario i Chip & Dale. Potem był jeszcze Super Mario World na SNESa i długo, długo nic. Przynajmniej do czasów PSXa.
canabis
Wg mnie psx to już oldschool, a więc najlepszymi platformówkami jest seria CRASH BANDICOOT. Szkoda że już się nie robi platformerów w takim stylu sad.gif
pavell007
Siema zapraszam na moje forum poświęcone konsoli NES/Pegazus i SNES. www.konsole.pun.pl
NarutoFan
Sla mnie najlepszymi platformowkami sa:
-Spyro 1,2,3
-Crash Bandicot 1,2,3
-MediEvil
Ölschmitz
mario bros, ale to na stare konsole.
maDeNTi
Contra i te gierki z Makkwaczem co na lasce skakał 1i2 tylko nie pamietam jak to sie nazywało DuckTails czy coś.
Di
Duck Tales. Kaczory nie mają ogonów, Madi :p
Shadow of Nobody
Walnąłbym Contre, ale to bardziej strzelanina niż platformówka...w takim razie Darkwing Duck (Nes).
Damian312
Contra,Mario
Crash Bandicot(psx)
daredevil
Mario, Contra. Nie wiem czy dać tu castlevanię (w tych starych też się w prawo chodziło) wink.gif
Ale też kochałem swego czasu SnowBros.
DavHend
Crash
Spyro
Rayman
Abe Exodus
Hercules
Neverhood
Tomba 2

I masa innych, których już nie pamiętam. smile.gif
Wieslawa
Donaldy i Mickey były bardzo fajne.
Dr.Czekolada
Jak to co ??, Super Marian Brothers !! smile.gif.
Masher
Mario
Castlevania
Więcej nie pamietam wink.gif
Primo
Najlepsza na nes'a to jak dla mnie Tiny Toon Adventures.
Możliwość wyboru trzech postaci, każda z inna umiejetnością. Bonusowe levele z uciekaniem przed tą dziwną panienką i wogóle sekrety z Vaderem daja radę xD . Mam gdzieś nawet nagrane na VHSie jak konczę tą grę od początku do końca. Ech... sentyment tongue.gif
Don_Pedro
Najlepsza platformowka wszech czasów w jaka gralem to byl Donkey Kong Country na SNES'a! Piekna grafika 2D, ogromna grywalnosc, wysoka zywotnosc i wysoki poziom trudnosci!

Na PSX'a zdecydowanie najlepsza platformowka byl Crash Bandicoot, ale tylko czesc trzecia. Poza tym pierwsza czesc Spyro tez dawala rade(w dwojke nie gralem, a Spyro 3 mi zupelnie nie przypasil)
Hrubaz
Warioland 3 na Gameboya Color. Platformówka logiczna, pełna sekretsów z levelami przemyślanymi co do piksela, gdzie nie można było stracić życia i za każdy błąd gra karała nas backtrackingiem. Wielowarstwowe cudo.
Ikoden
Super Mario World - nic dodać, ni ująć.
jaroz
wizards & warriors III z NESa
frankfuter
Ja w mlodosci to gralem w Misadventures of Flink na amidze,ale nie moglem przejsc jej.Dopiero niedawno na emu Genesisa jakos mi sie udalo.A i jeszcze koniecznie Super Bonk 1 i 2.
_Blizzard_
seria Crasha, te spedzone dnie nad wciagajacym swiatem, kazdy to chyba przezyl hyh.gif
ciekawe czy ktos zna ta gre - TOMBI 2, do dzis jej calej nie przeszedlem (utknolem w wodnym swiecie, gdy wchodzi sie do wierzy, ktora jest pokryta zlotem, a na samej gorze sa drzwi i mam jakas ksiege, lecz nie moge ich otworzyc HELP biggrin.gif ? ), ale imo jedna z najlepszych gier na wszystkim co gralem smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.