Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Grafika
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
OsciBosci
Chciałbym sprobowac zrobic grafike, cos ala wallpaper ale moja znojomosc jest raczej słaba. CZy znacie jakis program dla nowicjuszy do robienia grafiki?? Photoshop jest odpowiedni??
stona
Paint shop pro, photoshop, gimp 2.2 (darmowy) . Ogólnie uderzaj do Fotoszopa, on robi wallpapy.
LegionPolski
QUOTE(killer-san @ 25 09 2006, 17:08) *

Chciałbym sprobowac zrobic grafike, cos ala wallpaper ale moja znojomosc jest raczej słaba. CZy znacie jakis program dla nowicjuszy do robienia grafiki?? Photoshop jest odpowiedni??

dla nowicjuszy?

nie ma tak. ja zaczynalem robic arciwa w photoshopie i go wlasnie polecam.
(chcesz se zrobic tapete? hmmm, jesli to bedzie Twoj 1 art, to nawet nie ludz sie, ze bedziesz w chociaz 20% zadowolony XD na prawde, najlepiej na poczatek wzorowac sie na tutach, porobic sigi i inne proste rzeczy, a dopiero potem brac sie za tapety ;p)
mario87
ja zaczynałem od painta ;P później był paint shop pro i od kilku lat króluje photoshop smile.gif przy okazji powiem że z mojej pierwszej tapety byłem zadowolony napewno w 20% a nawet i ponad 50% tongue.gif
teraz kończe 4. nieźle jak na 10 lat od kiedy bawię się grafiką(albo takimi programami) tongue.gif lol
Pavlus
QUOTE(LegionPolski @ 25 09 2006, 17:34) *

dla nowicjuszy?

(chcesz se zrobic tapete? hmmm, jesli to bedzie Twoj 1 art, to nawet nie ludz sie, ze bedziesz w chociaz 20% zadowolony XD na prawde, najlepiej na poczatek wzorowac sie na tutach, porobic sigi i inne proste rzeczy, a dopiero potem brac sie za tapety ;p)

E tam, bez przesady. Wrzucasz gradient dodajesz jakas maziaje i bawisz sie filtrami, zawsze cos ciekawego wyjdzie smile.gif A tutoriale owszem przydaja sie, ale odmozdzaja troche - pozniej juz schematycznie dzialasz, wiecej kreatywnosci a wyjdzie cudo smile.gif

O na przyklad cos takiego, cudo to to nie jest na pewno, ale 5 minut roboty:

http://img243.imageshack.us/img243/6163/tapetkabx8.jpg

http://img243.imageshack.us/img243/7824/pifkopl6.jpg

Tu akurat jeszcze wkleilem przez wtapianie szklaneczke, no i jak zwykle gradient + filtr smile.gif
Pabelek
Ja używam photo filtre i jestem zadowolony. Wiem, że to nie kombajn pokroju photoshopa ale mi wystarcza w zupełności. W moim odczuciu zabawę z grafiką najlepiej zacząć od jakiegoś nieskomplikowanego, prostego programu, a z czasem przechodzić coraz to dalej. Zaczynanie od painta nie jest w cale złym pomysłem po jakimś czasie możesz zacząć używać np: photo filtre, paintNET, gimpa a potem corela czy photoshopa wink.gif
mario87
a jak ktoś chce bawić się zupełnie w dp to open canvas i niepokonany painter smile.gif photoshop też się do tego nadaje tylko że painter jest konkretnie do malowania

coś ze mną nie tak ostatnio, zapomniałem o Illustratorze od Adobe smile.gif jeden z najlepszych albo najlepszy program do grafiki wektorowej
LegionPolski
QUOTE(Pavlus @ 27 09 2006, 21:41) *

QUOTE(LegionPolski @ 25 09 2006, 17:34) *

dla nowicjuszy?

E tam, bez przesady. Wrzucasz gradient dodajesz jakas maziaje i bawisz sie filtrami, zawsze cos ciekawego wyjdzie smile.gif A tutoriale owszem przydaja sie, ale odmozdzaja troche - pozniej juz schematycznie dzialasz, wiecej kreatywnosci a wyjdzie cudo smile.gif

O na przyklad cos takiego, cudo to to nie jest na pewno, ale 5 minut roboty:

http://img243.imageshack.us/img243/6163/tapetkabx8.jpg

http://img243.imageshack.us/img243/7824/pifkopl6.jpg

Tu akurat jeszcze wkleilem przez wtapianie szklaneczke, no i jak zwykle gradient + filtr smile.gif

nie no, wiadomo - ale to:
(chyba najfajniejsza moja tapeta) http://www.deviantart.com/deviation/29108216/

nie zajelo mi wiecej niz 10 minut ;p a roznego bawienia sie z tym było "troche". wink.gif

(ogolnie, wcale nie trzeba robic łatwy>sredni>trudny program do grafiki - na prawde, PS nie jest ciezki i po kilku tutkach juz jest latwiej... [ciezkie to sa progsy do grafiki 3d])
LegionPolski
daje doubleposta;/ nikt nic tu nie pisze...
nowy sig:
http://img148.imageshack.us/img148/8313/zestaw9sigph0.jpg
Yacek
Pozyczyles sobie ode mnie styl z last.fm ktory sam zrobilem i jakos nic o tym nie wiem ? :p
LegionPolski
QUOTE(Yacek @ 17 10 2006, 21:21) *

Pozyczyles sobie ode mnie styl z last.fm ktory sam zrobilem i jakos nic o tym nie wiem ? tongue.gif

Ty, sam go zrobiles? od początku? smile.gif [jak tak to bardzo ladny, ale podobny do kilku juz istniejacych. jak nie to... no wlasnie xD]

hehe wink.gif
Yacek
Sam go zrobilem, przerabiajac ten: basicrt10.

Last.fm zainstalowane mam od niedawna, widzialem, ze brygi ma takie cos co pokazuje piosenki, to wlazlem na last.fm, zaznajomilem sie, a potem zbudowalem bo wielu probach i w bolu styl jaki mam w sygnaturze, nawet nie wiem czy ktos ma identyczny, ten zrobilem sam.
LegionPolski
zara sam przerobie se tamten, k wink.gif

szori za off.. ale tutaj w tym temacie nic sie nie dzieje ;/
mord00k
Ja się przesiadłem z GIMP-a na fotoszopę i jestem nie do końca zadowolony tongue.gif może dlatego że FS tylko 7.0 ale...
LegionPolski
QUOTE(mord00k @ 6 01 2007, 22:22) *

Ja się przesiadłem z GIMP-a na fotoszopę i jestem nie do końca zadowolony tongue.gif może dlatego że FS tylko 7.0 ale...

nie masz prawa byc zadowolony skoro pewnie nie okiełznałeś jeszcze nawet 1/4 funkcji tongue.gif
nie, naprawde ;p
mord00k
Zdaję sobię z tego sprawę Legion ;P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.