Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Test Drive Unlimited
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
MeL
Witam
Slyszeliscie cos o tym?
Wersja na Xbox 360 ponoć już jest. Na PC pojawi się wkrótce.
Ale czy na PS2 sie pojawi to nie wiadomo. Cos gdzies mi sie o uszy obiło.

Gierka wygląda fajnie. Motorki będą smile.gif i dużo furek. Do wyboru płeć kierowcy tongue.gif i z tego co widzialem mozna zmieniac ubrania kierowcy smile.gif Smigamy po Hawajach. będzie opcja free ride'u i bedzie se mozna pozwiedzac okolice aaaa jest co zwiedzac. Wygląda nawet nawet. Z tego co widzialem wyglada mi na czysty arcade - raczej nie bedzie sypiących się fragmentów nadwozia. Osobiscie czekam na te gre z niecierpliwością.

Tu parę linków.

Oficjalna stronka

Tu macie trochę news'ów i info o samochodach i motorach wstępujacych w grze biggrin.gif

VIDEO 1

TRAILER

Gameplay z trzy-szóstki

Na youtube.com znajdziecie więcej filmików.

Dla fanów skyline'a moge powiedzieć tylko że jest on w grze biggrin.gif
ash77
podobno ma wyjść wersja na ps2
kiedy??
czy graficznie bedzie ok??
ktoś ma dojscie do jakis filmików (wersja PS2)

do Ryo-San:
nie zamykaj tematu bo:
1. rozmawiamy tu o wersji PS2
2. podany przez ciebie link do tematu jest w działe X360
3. to jest kącik wyscigowy
MeL
jak wspomnialem o wersji PS2 jeszcze nic nie wiem. Jak ktos cos ma niech melduje. Podobno ma być. To sie okaże.

1.Premiera na Xboxa360 juz była
2. Na PC chyba w okolicach listopada
3. graficznie wygląda ładnie.
4. filmikow z ps2 nie ma jeszcze bo nie ma jeszcze zrobionej wersji

A zreszt adalem linki do stron poczytajcie !
Mikes
Wersja na PS2 ciekawi mnie cholernie, recka w PE mnie strasznie nakręciła(bo o ile graficznie bedzie pewnie znacznie gorzej to jeśli nic nie wytną to będzie hicior)

Nie mogę się doczekać smile.gif
MeL
tez obadalem recke. czekam na te gre z niecierpliwoscia. szkoda tylko ze fize od moto zje*ali confused.gif
Firekage
Rowniez na to czekam. Wedlug mnie ta gra zamiesza bardziej niz kolejny klon Undergroundow. W koncu ile mozna grac w to samo m o tym samym z tym samym wygladem ninja.gif
White
Hm, ciekawe co poucinają w wersji na PS2. Niech tną co chcą, byleby nie ucięli powierzchni wyspy. Bo kokpity pewnie polecą, czarnulka nie udźwignęłaby ich (ech, kak żal...).
Firekage
Grafika tez nie bedzie odpicowana....
mlokon
wiadomo coś więcej na ten temat? Przeszukałem dzisiaj troche na googlach coś na ten temat i naprawdę ciężko cokolwiek znaleźć confused.gif
MeL
mam nadzieje ze nie obetna test drive tak jak obcieli Just Cause. Bo od razu wywale plyte za okno. w Just Cause nie da sie grac przez te grafe confused.gif
ash77
Podobno wersja na PS2 ma premiere w Europie 17 listopada
MeL
QUOTE(ash77 @ 23 10 2006, 07:56) *

Podobno wersja na PS2 ma premiere w Europie 17 listopada

mam nadzieje. ja chce grac smile.gif

w sumie moge sie skusic na wersje PC będzie ładniejsza ale qrcze -> sterowanie nie takie fajne sad.gif PC strasznie dużo tracą przez klawiature smile.gif Gdyby była czułość nacisku hmmm biggrin.gif
Świrol
Nic tylko zbierac na klocka 360, TDU, Forza 2 ja kce fto grać.
cosmaty
http://ps2.ign.com/articles/746/746711p1.html

Kevin 'Zaph' Burfitt, jeden z developerów z Melbourne House, napisał parę zdań o różnicach pomiędzy wersją na XO a PS2.
MeL
qrde kiedy preeemieeeeraaa na PC alboo na Ps2222222222222

nigdzie jej nie widze !!!
cosmaty
Na IGN'ie wiszą daty odpowiednio [dla wersji PS2]:

US: February 2007
Europe: February 28, 2007
Australia: February 23, 2006

ale czy to prawda tego nikt nie wie, poza samymi deweloperami. Zresztą sami piszą [z linka powyżej]: ''Welcome to the first in a series of journals documenting the development of the game leading up to its release in February.''
Nitro619
Lol, tylko ciekawe jak PS2 poradzi sobie z graniem online, bo SONY w tej dziedzinie za mocne nie jest closedeyes.gif
Assaji
No dobra mineło trochke czasu i już wiemy jak wygląda tdu na PS2. A wiec co mi radzicie bo mam dylemat. Chce kupic sobie tdu ale teraz na co? Na PS2 czy PC-ta. Błagam na szybką odpowiedz.PS.Mam bardzo dobrego kompa( załóżmy)
jaszczoor
Jeżeli masz bardzo dobrego kompa to na mój prosty chłopski rozum lepiej kupić własnie na niego. Grafika powinna byc wtedy taka sama albo zblizona do wersji na x360 a grafa na Ps2 umówmy się za dobra nie jest.
Linek
Zależy jak rozumieć dobrego kompa. Ja mam co prawda co najwyżej średniaka (Semp 2900+, 1gB DDR RAMu , GeForce 6800GT, dysk na SATA2 (to też się liczy)) no i tak... grając na 800x600 w high jest w porządku, na medium lepiej - całkiem płynnie i przyjemnie, ale np. w 1024 na high nie do ugrania, jakieś 12 klatek na oko. W 800x600 w high wygląda.. zadowalająco powiedzmy. Wolę wersję na X360 - dużo płynniejsza i ładniejsza. Tym bardziej, że wersja PC czeka na patche, bo to, co wyszło teraz to dokładnie to samo, co open beta. NIC nie poprawili w stosunku do niej. Pozostaje czekać na patche.
MeL
mi najbardziej zależy na motorkach
estel
Gram w wersje na PCta jednak... cos ciezko mi idzie ze sterowaniem. Nie wiem czemu, ale przy predkosci 200 km/h auto praktycznie nie skreca. Oczywiscie, ja wiem ze to jest realistyczne i w ogole, ale ktos wie jak mam skrecic o 90 stopni i trafic w jednopasmowa ciasna uliczke? ;] Ogolnie prosilbym o jakas pomoc, czy jezdzic z pomocami (kontrola trakcji itd.) czy bez, jak jezdzic itd.
Linek
estel - zwolnić wink.gif A co do pomocy - zależy, czy chcesz mieć łatwo, czy trudniej - z pomocami naprawdę dużo łatwiej opanować furę i generalnie możesz bez większych problemów śmigać nawet największymi potworami. Co do tego skrętu - to dobrze, przydaje się w zadaniach, gdzie szybko trzeba gdzieś dojechać, mam większą precyzję, a jeśli zwolnimy i wejdziemy w lekkim poślizgu w zakręt to naprawdę tracimy niewiele czasu, zresztą kto to widział, żeby wlatywać 200km/h w zakręt 90? tongue.gif Co do pomocy - zależy co chcesz wiedzieć.
Pablo el
Na poczatku gralem sobie padem - ot fajnie sie pomyka ale jakos nie sprawia szczegolnego wrazenia. No a potem ruszylem leniwe 4 litery i podpialem swoje Momo.

Gra po prostu ZABIJA. Model jazdy blisko idealu, swietnie zrealizowany ruch uliczny. Ide do sk
lepu po pudelkowa wersje smigac online biggrin.gif

Tak zeby nie bylo za pieknie:
- grafa mocno srednia i to przy bardzo wysokich wymaganiach sprzetowych
- fizyka po prostu nie istnieje - sprobojcie przy duzej predkosci zapikowac w drzewo...
Linek
Pablo no nie wiem, czy grafa mocno średnia. To takie 2 przykładowe shoty ode mnie - jak dla mnie, to na pewno należy do czołówki wyścigów.

A co do fizyki - twórcy tłumaczyli, że jeśli już nie ma uszkodzeń, to nie będą robić tego, co było w poprzednich TD - czyli dwudziestu salt samochodu po zderzeniu. Co do uszkodzeń - miały być (co widać, po ruchu ulicznym - na pewno by je zrobili), ale wiedzieli, że byłoby to bardzo frustrujące - wyjeżdżasz sobie nowiutkim Enzo z salonu, a tu jakiś gość Ci je kasuje powiedzmy Golfem.
Pablo el
- Zniszczenia moglyby sie resetowac po resecie - chodzi o sama mozliwosc skasowania Enzo wink.gif A fizyka nie istnieje - nawet zeby byly zniszczenia nic to nie zmieni. Problemem jest sam system kolizj
i obiektow - uderzenie przy 250MPH konczy sie przyklejeniem do drzewa.
- NFS Carbon wyglada duzo lepiej pod kazdym wzgledem. Niektore autka wygladaja wrecz brzydko vide Ascari. Nie wspominam juz o bugach typu kratki na przednim bumperze w lotusie exige...
- nie wspomnialem jescze o tragicznym udzwiekowieniu. Praktycznie ZADEN samochod nie wydaje chocby podobnego dzwieku do jego odpowiednika w RL! Dodatkowo dziwiek sie czasami wysypuje sad.gif
- jazda z/pod gorke to porazka - dziury niczym na polskich drogach tongue.gif

Najlepsze jednak jest to ze gra mimo wielu bledow i wypaczen wssysa strasznie biggrin.gif

Linek
No z tym, że Carbon wygląda lepiej, to się nie zgodzę, bo tam bryki mi się baardzo nie podobają, ale wiadomo, każdy ma inny gust - mi bardziej pasuje graficznie TDU akurat wink.gif To przyklejanie tłumaczyłem już, że spowodowane jest tym, że nie chcieli wielkich lotów bryką po zderzeniu, więc przesadzili w drugą stronę po prostu. Mnie też to wkurza. Dźwięk jest dobry, ale trzeba mieć niezłą kartę - wtedy fury brzmią dobrze - Audigy2 w zupełności wystarcza. Co do jego podobieństwa... no fakt, nie jest to ideał, ale i tak jest nieźle - brzmią chociaż po części podobnie do odpowiedników w RL. A jazda pod górkę może być związana z tą fizyką. Chociaż przy niektórych modelach samochodów jest ok.
Pablo el
Jazda pod gorke zwiazana jest z dwoma sprawami.

1. Generalnie wszystkie auta na pelnym gazie maja lepsza przyczepnosc. Jak puszczamy gaz lecimy juz przy ~100MPH a jak ladnie podejdziemy z gazem (lekki drift) mozna jechac 130 i wiecej.

2. Trasy sa wymodelowane tak a nie inaczej wink.gif Mozna jechac po zewnetrznej troche oszukujac gre ale mimo wszystko model wyspy jest niedopracowany.

Nie zmienia nic natmiast ze juz stuknelo mi 40h grania i powoli champion sie zbiliza rolleyes.gif

Przedtem zrobilem duzy blad i jezdziilem z kamera z wnetrza - kierownica, dash te klimaty wink.gif Niestety ten widok wogle nie oddaje uczucia predkosci. Zdecydowanie lepszy jest widok z maski biggrin.gif
Linek
No fakt, też chciałem o tym napisać, ale większość fur (sportowych swoja drogą) zachowuje się, jakby miała w pewnych momentach kompletnie padnięte zawieszenie. Tak, czy inaczej graj dalej, dojdź do odblokowania poziomu hardcore wink.gif Jest fajnie. Ja też na początku się "wczuwałem" z jazdą "od środka", ale teraz jeżdżę z kamerą ze zderzaka - o wiele lepiej (inna sprawa, że tak chodzi najszybciej i mogę sobie pozwolić na np. podbicie rozdzielczości).
Pablo el
hardcore odblokowany - i tak jezdze na driving aid ma off wiec jedyna zmiana to fajny hud wink.gif

Smigalem sobie online - moc, moc i jeszcze raz moc. Wyscigi klasowe wymiataja na calej lini, custom challenges, races itp Nie w
spominajac o free ride po calej wyspie biggrin.gif Jedyna wada to ze ciezko sie znalezc - gra ma problemy z doczytywaniem innych graczy z mapy na nasz widok. Praktycznie
 spotkac sie moge z kims tylko pod klubem confused.gif

Zakochalem sie w McLarenie F1 GTR wub.gif
adamcky
Czy TDU wspolpracuje z LOGITECH DRIVIN FORCE PRO?? Ktos juz jezdzil w takim zestawieniu?? Jak sie spisuje??
Pablo el
CYTAT(adamcky @ 27 05 2007, 18:32) *
Czy TDU wspolpracuje z LOGITECH DRIVIN FORCE PRO?? Ktos juz jezdzil w takim zestawieniu?? Jak sie spisuje??
z logitechem bedzie git. Gra dziala nawet z G25 z pelna obsluga sprzegla smile.gif
adamcky
No to mnie pocieszyles.;] Skoro wykorzystuje sprzeglo w g25 to chyba nawet nie musze sie pytac, czy 900 stopni obsluguje;]
Musze powiedziec, ze dla mnie to duzy plus. Cos czego brakuje mi od zawsze w GTA a nawet w Driv3r. Jakis dobry free roaming z wykorzystaniem mojej kierownicy;] W driv3rze nawet zwykle stare z wejsciem dualshockowym nie dzialaly... A ja naprawde czerpie korzysc z jezdzenia po wirtualnych ulicach. Cos innego niz ta szara polska rzeczywistosc;]
dewalt
Witam!

Mam ukonczone 83% gry na PS2, mam zaliczone wszystkie wyscigi na zloto i "kanapy". Na koncie ponad 4mln, punkty przejechane 2,75 mln.
Samochodow duzo nie kupowalem, gralem glownie tymi wygranymi, mieszkan mam tez sporo gdzie jest miejsce na kolejne samochody.

Mam podswietlone wszystkie ikony (wypozyczalnie, malowanie aut, dealerzy itp).
Poziom gry to master.

Co ma delej robic by, bo w tym momencie stanalem w grze?
Kiedy sie odblokuja motocykle?

Pozdrawiam
ArturP

Pablo el
musisz wyjezdzic wszystkie drogi na wyspie - odkryje sie pare challenge a po odkryciu wszystkich salonow motocykle
dewalt
A skad mam wiedziec, ktore drogi mam przejechane, a ktore nie?

Pozdrawiam
dewalt
Linek
Wyjeżdżone drogi zaznaczają się na mapie na niebiesko. A na motocykle nie licz - nie ma ich w wersji PS2 (dużo nie tracisz, bo IMHO są kiepskie - słaba fizyka jazdy i zderzeń). Tak samo, jak i pewnej części samochodów, oraz zadań.
dewalt
Witam!

Przepraszam ze jeszcze zawracam glowe, ale jak wchodze w mape to drogi nie sa zaznaczone zadnym kolorem. Biore zblizenie max i wszystkie drogi sa na czarno. Czy trzeba wlaczyc jakas opcje w mapie?

Na GPS-ie tez wszystkie drogi sa na czarno.

Pozdrawiam
dewalt
Linek
Wiesz, szczerze mówiąc to nie pamiętam jak to jest z mapką na PS2, bo gram w wersje na X360 i PC, a na PS2 widziałem 2 razy u znajomego. Zapytam go, w każdym razie na PC i X360 tak jest.
Emet
Śmieszna sprawa jest na PS2. Jak wiadomo grafika jest pocięta, domki są mniej urozmaicone i prostsze, nie ma trawy w 3D itp. Ale... na PS2 można spotkać czasami niewidzialne ściany. Niektórzy się mogą zdziwić gdy mijając blisko jakiś domek nagle staną w miejscu. Otóż dzisiaż postanowaiłem nieco porównać sobie 2 wersje (PS2 i PC) i odkryłem że o ile widoczne obiekty na PS2 są biedniejsze, o tyle "materializacja" świata jest taka sama. I tak na PC mamy domek z altanką (or sth) a na PS2 jest sam "kwadratowy" domek bez altanki (jest tam tylko trawka) ale kiedy podjedziemy w miejsce gdzie na PC jest ta altanka okaże sie że jest tam nieiwdzialna ściana (na PC mozna pod nią wjechac, po bokach sa ściany, na PS2 można tam wjechać i dookoła są niewidzialne ściany, dokładnie tam gdzie na PC są ściany altanki). Wsio wink.gif
bukos0
to ja jeszcze dorzuce moje 3 grosze na temat tdu na ps2, dla mnie jest to swietna alternatywa dla posiadaczy slabszych kompow, (ew. brak x 360)
to co kuje w oczy ( moje zdanie) to nie otoczenie a sam widok kokpitu...szczerze mowiac kupile ta gre , zeby pozamykac sobie budzik....fakt mozna to zrobic ale ...ledwo co wida wskazowki....nie mowiac juz o liczbacz...jak dla mnie porazka..
kolejna klapa to rece kierowcy niby ladnie animowane...na pc (x360) ladnie kolo klepał w łopatki przy kierownicy np w taki astonie db9...w wersji na ps2 tego nie doswiadczymy
nastepnie gdy przechodzimy do widoku z wnetrza kolory nagle staja sie przytlumione (jakby na przedniej szybie byl jakis filtr... UV? turned.gif )
takie drobne szczegóły jak brak wyskalowanego obrotomierza ..czy licznika...odbieraja tej grze uroku..no i ten widok z wnetrza..
aha najwazniejsze..przeoralem cale menu i niestety nie da sie jezdzic na manualnej skrzyni biegow...;/ tylko automat mowie tu oczywiscie o wersji na ps2
brak motoro to chyba o tym kazdy juz wie?...
okrojony tryb singiel i multi..mnie szczegolnie boli fakt ze grasie ogranicza tylko do czasowek ...radarow..."wyscigi" no i ..zdobywanie miejsca na szczycie popularnosci danego klubu- jak dla mnie zbyt monotonne.
malo samochodow? ..jak dla kogo ...mi osobiscie brakuje ferrari ... maserati...audi bo, ogranicza sie tylko do TT....malo muscle carow..ale i tak jest dobrze. (zawsze mooze byc gorzej;) )
w/w tekst nie zmienia faktu ze gierka mega wciag...i o dziwo grafika nie razi w oczy, poprostu poszla fama , ze jet lipa i wszyscy w necie pisza ze jest do du.py, jak dla mnie daje rade, wiadomo nie ma co poruwnywac grafy do tej ze x360 , bo to tak jakby poruwnywac golfa 1 GTi z conajmniej Golfem III Gti to golf i to golf ale postep wyrazny i koniec ..ile fabryka mogla tyle dala. gra naprawde daje duzego funa, potrafi momentami chrupnąc ale to naprawde w ciagu 30 godzin (80% gry) moze z 10 razy animacja skoczyla..ale jest to zupelnie nieszkodliwe.
dzwiek silnikow daje rade. bardzo fajny model jazdy, dobra grafika, ( dla mnie wystarczajaca-adekwatna do mozliwosci sprzetu)no i najwazniejsze samochodyyyyy to wszystko daje nam TDu na ps2<---jest bdb. jak ktos chce kkupic a, nie moze sioe zdecydowac , bo boi sie ze grafa bedzie nie teges..to powiem to tak..trzeba poznac , zeby poznac...ja osobiscie bylem nastawiony (jak wiekszosc) na slaba grafe rodem z psx...rozczarowalem sie bo grafa naprawde byla spoko..tylko te wnetrza ..no i brak manuala...ale coz ....
mimo wad , sceptycznego nastawienia..bardzo , ale to bardzo polubilem ta gre yes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.