to ja jeszcze dorzuce moje 3 grosze na temat tdu na ps2, dla mnie jest to swietna alternatywa dla posiadaczy slabszych kompow, (ew. brak x 360)
to co kuje w oczy ( moje zdanie) to nie otoczenie a sam widok kokpitu...szczerze mowiac kupile ta gre , zeby pozamykac sobie budzik....fakt mozna to zrobic ale ...ledwo co wida wskazowki....nie mowiac juz o liczbacz...jak dla mnie porazka..
kolejna klapa to rece kierowcy niby ladnie animowane...na pc (x360) ladnie kolo klepał w łopatki przy kierownicy np w taki astonie db9...w wersji na ps2 tego nie doswiadczymy
nastepnie gdy przechodzimy do widoku z wnetrza kolory nagle staja sie przytlumione (jakby na przedniej szybie byl jakis filtr... UV?

)
takie drobne szczegóły jak brak wyskalowanego obrotomierza ..czy licznika...odbieraja tej grze uroku..no i ten widok z wnetrza..
aha najwazniejsze..przeoralem cale menu i niestety nie da sie jezdzic na manualnej skrzyni biegow...;/ tylko automat mowie tu oczywiscie o wersji na ps2
brak motoro to chyba o tym kazdy juz wie?...
okrojony tryb singiel i multi..mnie szczegolnie boli fakt ze grasie ogranicza tylko do czasowek ...radarow..."wyscigi" no i ..zdobywanie miejsca na szczycie popularnosci danego klubu- jak dla mnie zbyt monotonne.
malo samochodow? ..jak dla kogo ...mi osobiscie brakuje ferrari ... maserati...audi bo, ogranicza sie tylko do TT....malo muscle carow..ale i tak jest dobrze. (zawsze mooze byc gorzej;) )
w/w tekst nie zmienia faktu ze gierka mega wciag...i o dziwo grafika nie razi w oczy, poprostu poszla fama , ze jet lipa i wszyscy w necie pisza ze jest do du.py, jak dla mnie daje rade, wiadomo nie ma co poruwnywac grafy do tej ze x360 , bo to tak jakby poruwnywac golfa 1 GTi z conajmniej Golfem III Gti to golf i to golf ale postep wyrazny i koniec ..ile fabryka mogla tyle dala. gra naprawde daje duzego funa, potrafi momentami chrupnąc ale to naprawde w ciagu 30 godzin (80% gry) moze z 10 razy animacja skoczyla..ale jest to zupelnie nieszkodliwe.
dzwiek silnikow daje rade. bardzo fajny model jazdy, dobra grafika, ( dla mnie wystarczajaca-adekwatna do mozliwosci sprzetu)no i najwazniejsze samochodyyyyy to wszystko daje nam TDu na ps2<---jest bdb. jak ktos chce kkupic a, nie moze sioe zdecydowac , bo boi sie ze grafa bedzie nie teges..to powiem to tak..trzeba poznac , zeby poznac...ja osobiscie bylem nastawiony (jak wiekszosc) na slaba grafe rodem z psx...rozczarowalem sie bo grafa naprawde byla spoko..tylko te wnetrza ..no i brak manuala...ale coz ....
mimo wad , sceptycznego nastawienia..bardzo , ale to bardzo polubilem ta gre