Jakiego Platformera/Serie platformówek uwarzacie za najlepszą w histori? dla wyjaśnienia, "seria", czyli wszystkie gry z danym bochaterem, np. napisałem tylko mario i chodzi mi ogólnie o wszystkie czesci mariana, a nie o jakąś konkretną, bo jest ich sporo, i nie bede wymieniał

Jeśli ktoś chce zagłosowac w Ankiecie na platformówkę, której nie wymieniłem, niech napisze mi tytuł na PM A ja dodam ten tytuł odrazu
MasterShake
28 09 2006, 20:35
tej ale neverhood platformerem?Toż to przygodówka byla
ode mnie sonic i donkey kong
QUOTE(MasterShake @ 28 09 2006, 21:35)

tej ale neverhood platformerem?Toż to przygodówka byla
ode mnie sonic i donkey kong
Ano tak, rzeczywiście, ale ftopa

a rzeczywiście, zapomniałem o donkey kongu
MasterShake
28 09 2006, 21:15
ooo, w króla lwa bym se porypał bo pamiętam że fajne było XD ino na gb na allegro ni mo
a gdzie Conker, Banjo Kazoie i wiele innych?
ja zaglosowalem na Crash'a ( mialem na mysli 3 czesc, wg mnie najlepsza ) ale mialem wielki dylemat, bo Jak3 tez byl mega!! fakt ze inna epoka, ale!
Sonic Adventure tez mega byl!! ale to klimatu takiego jak Crash3 niemialo:P
Jak
przeszedłem "jedynke", gram w "dwójkę", a juz nie moge sie doczekać gdy usiąde do "trójki"

Daxter ze swoimi tekstami wymiata...
zdecydowanie Ratchet & Clank

.
DarkSerge
18 10 2006, 13:17
tylko i wyłącznie CRASH

Jak też jest świetny ale do Crasha mam sentyment
Seria CRASH i ewentualnie seria J&D
Crash, Jak and Daxter- i wszystko jasne
Na dzień dzisiejszy wygląda to tak:
1 Miejsce - Jak i Crash Bandicoot
2 Miejsce - Ratchet & Clank
3 Miejsce - Donkey Kong i Conker
Jak widac dużo ludzi nadal uwielbia Crasha, mimo upływu czasu... tak, ta gra miała w sobie to coś... Na czele spodziewałem Jaka i Ratcheta & Clanka, to naprawde dobre platformery, ale dziwi mnie to że nikt nie zagłosował jeszcze na Sly'a, w końcu tyle osób twierdzi że to taki zaj.ebisty platformer

Ale ja i tak nadal pozostaję przy Jak'u
Chicken
19 10 2006, 09:55
QUOTE(_One_ @ 18 10 2006, 21:37)

ale dziwi mnie to że nikt nie zagłosował jeszcze na Sly'a, w końcu tyle osób twierdzi że to taki zaj.ebisty platformer
I jest zaje*isty. Może po prostu przegrywa w konfrontacji typu: 'co by tu wybrać "XYZ" czy "Sly". A niech będzie XYZ'. Już wiesz o o biega

??
A może ludzi odstrasza od Sly'a to że jest trochę grą cukierkową i dla dzieci, ale takie powinny być platformery prawda?
Ratchet najlepszy. Dla kolejnej czesci kupie PS3
Adamgermany
24 10 2006, 16:08
Crach ale tylko 1, 2 i 3 na PSX. Na PlayStation 2 to Slay
Sylvan Wielki
24 10 2006, 19:08
R&C series
Mirumoto
27 10 2006, 12:33
Crash, tylko i wyłącznie on
Przeszedłem wspaniałą trójkę,, grałem miesiącami w CTR, lecz teraz coś się im zdupczyło
Mario !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Super Mario Brios 3 Najlepsza Gra jaka byla i jest i czyba bedzie na Swiecie
Mimo że kocham Sonica to zagłosuje na Sly'a ponieważ Sly napawa mnie radością
Pandemonium 1

To były czasy...
No i oczywiscie rudy kur.wiacz
Zaglosowalem na Crasha. Jedynka byla moja pierwsza gra na psxa
Lupinator
1 11 2006, 14:11
1.Crash (czesci z PSXa)
2.Ratchet
3.Spyro
Z sentymentu zagłosowałem na Crash'a głównie za części na PSX'a [Spyro zaraz za nim], a z gier obecnej generacji to niezaprzeczalnie rządzi Jak z Daxterem.
MasterShake
8 11 2006, 09:08
Pauki Prehistorik 2 nikt nie pamięta????
"fani" XD
Jak, Crash
Ciężka sprawa ale wybrałem donkey konga ale stawiam go na równo z Crashem(1 najlepsza). Dwa tytuły które znajdua sie na mojej liście najlepszych gier Ever.Są potężne i tyle
A gdzie mój ukochany Metal Slug

.
chyba Skulmonkeys ;p
Sly jest najlepszy jak napisałęmwcześniej ale czemu nie ma Klonoy w sondzie ??
saracen
26 11 2006, 21:52
dałem głos na serię z Jakiem, IMO trylogia stoi na najwyższym poziomie, Ratchet z czasem uciekł w strzelankę, Sly ma gorszą 1 i 3 część, Crash to nie 'ten' tójwymiar, tak samo spyro... no i sma scenariusz, w JAKu2 można było się rozpłynąć! wszytsko na poziomie 'so high'
Oczywiscie Jak.Duzo nie musze sie rozpisywac- poprostu seria- cudo.
Pandemonium chyba jak na tamte czasy najładniejsza grafika i midność Leveli
Heh, widze, ze jako jedyny zaglosowalem na Sonica. Pierwsze czesci serii, wydane na Mega Drive to wspaniale gry, ktore pomimo uplywu lat potrafia bawic rownie dobrze, jak nowe produkcje. Nowe czesci Sonica to juz nie to samo, zmienil sie juz klimat, doszly jakies popier.dolki (chao), oraz nie pasujace do serii patenty (co tu robia ludzie?). Gdyby jednak brac pod uwage jedynie odslony z MD, to jest to jedna z najlepszych serii platformowek (pomimo stosunkowo niewielkich zmian pomiedzy poszczegolnymi czesciami), do ktorej chetnie wracam.
Aha, 2 pierwsze czesci maja wspanialy, wpadajacy w ucho soundtrack
MasterShake
6 12 2006, 11:23
a earthwom jim tez byl swietny ;]
QUOTE(MasterShake @ 6 12 2006, 11:23)

a earthwom jim tez byl swietny ;]
Zgadza sie, pierwsze dwie czesci rula
MasterShake
7 12 2006, 10:49
a to bylo tego wiecej?
No, byl jeszcze Earthworm Jim 3D, ale to juz nie to samo.
WESKER-DL
8 12 2006, 17:47
Zdecydowanie nieśmiertelna Seriia na PSX'a czyli Crash i Spyro ehh aż łezka w oku się kręci jak sie bylo młodszym i szpilało w te serie odkrywając wszystko na 100% (Gemy i jajka/orby)
_Dreamcast_Fan_
24 12 2006, 13:57
Oczywiście "lisek" (Crash)
Pomimo, iż za platwormówkami nie przepadam, lubie także Sonic'a, Spyro i Gex'a.
PS. W najnowszej części Sonic'a na 360 niebieski jeż umiera... ;(
karmaster
1 01 2007, 20:43
Crash Bandicoot

Pamiętam jak w pierwszej części po pokonaniu bossa Crash wydawał okrzyk w stylu: Wohaa, a ja nie mogłem się powstrzymać od śmiechu:P Albo jak jechał na dzikiej świni przez dżungle
Niezapomniane chwile
Moim zdaniem Mario nie ma konkurencji. Zawsze zazdrościłem Maria64 dla posiadaczy N. Grę zaliczyłem na emulatorze, ale bez pełnej kolekcji gwiazdek.
Od tego czasu już mi żaden platformer nie podszedł.
Wcześniej podobał mi się Crash i Skullmonkeys (Muza!!!)
BTW: Zapomniałem o Raymanie. To dla mnie po Mario druga seria. Zwłaszcza wersje 2D i Rayman na Dreamcasta.
Jak można bylo nie dać tej opcji w ankiecie? Przecież to na każdą niemal konsolę jest.
LONGER_TOM
29 01 2007, 14:56
Ratchet & Clank

chociaż szacunek dla Mariana
-głównie dlatego, że mam jeszcze dużo do nadrobienia => szkoła - i wszystko jasne
Crash 2,3,1 na PS-a te na 2 byly slabe przynajmniej w moim odczuciu.
1. Crash Bandicoot (31 głosów)
2. Jak (16 głosów)
3. Mario (14 głosów)
4. Ratchet & Clank (12 głosów)
5. Sly, Spyro the Dragon (4 głosy)
No ładnie, nasz wąsaty hydraulik wysunął się na przód

Nie dziwi mnie że tyle osób uważa serię Crasha za najlepszą w historii, ile to ja się w to nagrałem kiedyś, z kilkanascie razy przeszedłem 3 częśc
Crash Bandicoot, głównie z sentymentu.
Conker - za jajca jakie odstawia
Junkhead
20 02 2007, 20:11
Jeśli obie częsci Maximo to platformówki to nie ma lepszych na PS2

Ale najlepsze platformówki robili na PSXa Crash, Spyro... to były czasy. Chociaż Donkey Kong na SNESa też niezły był.
Zagłosowałem na pandemonium 1
Jedna z pierwszych gier na psxa a pokazała klase
do tej pory wspominam rewelacyjną muzykę i ''przestrzenną epickość'' poszczególnych etapów
jak dla mnie crasz po mimo tego że nie grałem we wszystkie innne wymienione w zaytaniu
Konar$ky
17 03 2007, 20:36
Jak i niema ch*ja we wsi! Takiego poczucia humoru to ze świecą szukać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.