Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ulubiona broń, ulubione Ultimate Technique
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Ninja Gaiden
Ozi
Topic "zapchajdziura" do ogólnego rozeznania w Waszych preferencjach. hyh.gif
matek_79
Ulubiona bron- oczywiscie Dragon Sword, bron ktroa pozwal na najwiecej- laczy w sobie szybkosc z dobrym damage, a jednoczesnie jest najbardziej robudowana ze wszystkich dostepnych broni i do tego bardzo efektowna. Bynajmniej, nalepszy UT (specjal) ma wioslo- born poprostu niezastapiona, moze nie tak efektowna jak reszta, ale jej moc jest adekwatna (nawet nadto) do wysilku potrzebnego do jej zdobycia.
Diabeu
weapon to dragon sword (logiczne:f) a UT to vigoorian flail - zaklepie kilku bez problemu
Yap
Od momentu kiedy jest już dostępny tylko UF. Pawie każdy boss pada od jego ciosów po 20-30 sekundach. Lava Dragon - włażę przed walką do lawy, czekam na 1-5 % life'u i idę go młucić. Dobrze jest zapodać Armlet of Celerity na początku walki. Po prostu ładuje się specjala i połowa energii kolesia idzie w cholerę. Później ze dwa małe elixiry, wskakuję do lawy i combem XYXXXX kończę walkę smile.gif . W zasadzie nie używam go tylko na Almopodobne istoty i Holy Vigoor Emperora. Potężna broń...
Krulik
Moją ulubioną bronią jest Vigoorian Flail, uwielbiam trzaskać powyżej stuciosowe comba. Za to Dragon sword ma najlepszy specjal, po włożeniu dragon gema poprostu miażdży.
Logan
Bron to oczywiscie Dragon Sword a UT najlepsze ma Lunar hyh.gif
Dorian Gray
Wiosło rządzi i tyle. Odkąd można, czyli od 8 etapu, to walczę tylko nim. Specjal najefektowniejszy ma chyba Dark Dragon Blade po prostu czuć jego moc i brutalność, no ale jeśli chodzi o efektywność to UF jest nie do pobicia, 5% i nie ma pytań.
Yap
QUOTE(Dorian Gray @ 30 09 2006, 21:08) *

Wiosło rządzi i tyle. Odkąd można, czyli od 8 etapu, to walczę tylko nim. Specjal najefektowniejszy ma chyba Dark Dragon Blade po prostu czuć jego moc i brutalność, no ale jeśli chodzi o efektywność to UF jest nie do pobicia, 5% i nie ma pytań.

Co racja to racja Dorian. Uwielbiam challenge gdzie można wykorzystać moc wiosła...vide Collosseum Challenge. Biegam tylko od rogu do rogu ładując UT i ogry padsają jak muchy biggrin.gif . Na Very Hard'zie jest już troszkę trudniej, ale szkoła czyni mistrza. Można ten challenge zrobić przy pomocy tej broni bez draśnięcia, ale jeden cios i po tobie. Umiejętne wykorzystanie esencji pozostawianej przez berserki pozwala na szybkie uśmiercenie ogrów i zajęcie się na powrót berserkiem. Sztuka ta udała mi sie jedynie raz...
Soul
Dragon Sword jako bron nr 1 specjal moj nr 1 to Kitetsu icon_twisted.gif
il capitano
Nie wiem dlaczego ale Kitetsu - magia i orgia dla moich oczu - zaraz po nim Lunar, który nie jest aż tak mocny ale niezwykle efektowny. blush.gif być może nie efektywny ale to już moja broszka jak, kogo i czym lubie tłuc smile.gif
Soul
QUOTE(KoBik @ 7 10 2006, 21:39) *

Nie wiem dlaczego ale Kitetsu - magia i orgia dla moich oczu

Zgadza sie cos pieknego icon_twisted.gif
mr pablo
Ja najbardziej lubię Plasma Saber (wydaje fajny odgłos podczas walki smile.gif ). A ulubione UT... oczywiście, że UFa - ten power excl.gif
Pabelek
Ulubiona broń to zdecydowanie Lunar ma w sobie czysty artyzm, każdy cios wygląd maksymalnie efektownie i aż chce się nim walczyć , zeby zobaczyć co jeszcze Ryu potrafi ztym "patyczkiem" wyczyniać smile.gif UT: bezwątpienia Vigoorian Flail.
SolNaciente
Weapon - Kitetsu, za to plusa za UT zgarnia Vigoorian Flail...ta broń zaje..bie paru zombiaków naraz,nie mowiąc o tym że trwa długo i wtym okresie zgarnia wszytsko co mozliwe i zassysa jak czarna dziura, dodajać do tego ze podczas tego ów atacku Ryu jest całkowicie nietykalny {jak podczas wszytskicxh UT, ale tu akurat plus, bo długo trwa }
Jazdaone
Przepraszam za offtopa, ale nie chce otwierac nowych tematow. mam pytnko dotyczace wiosla. widzilem ta bron na wielu filmikach i po prostu wymiata. niestety nie mam pojecia skad ja wziac. przeszedlem gre na normal, teraz gram na hard.
dla uscislenia chodzi mi o cos na ksztalt wiosla. bron jest w kolorze czarnym z czerwonymi napisami. niestety nie znam jej nazwy.
z goty dziekuje za odpowiedz.

pozdrawiam biggrin.gif
Dorian Gray
Wiosło to na maksa upgradowany wooden sword. Potrzebujesz na to jakieś 110 tys esencji, ale warto.
mr pablo
Dla Jazdaona chodzi chyba o Dark Dragon Blade. A dostajesz go za 50 zebranych skarabów, od poziomu Hard wzwyż.
SolNaciente
Niech Mi ktoś powie....po co Ten Kitetsu ?0_o ? Wiecie, sam nim od kiedy go nabyłem przechodze gre, przyczym NG jest jeszce trudniejsze.Tymbardziej, ze za DS nie przepadam jakos zbytnio, to tyle co do Kitetsu mam poprostu słabośc...jak widze, X,X,Y to aż...ślinka leci, nie mowiac o kombosach X,X,->X,Y,Y,Y...poprostu czad z (pipi). biggrin.gif...nic wiecej,....i tu własnie me pytanie.Czy jest jakiś/jakaś kreatura na która kitetsu ukazuje się byc najlpeszym swordem? Czy raczej tego nie doświadczymy?
Dziobak_
A ja będe oryginalny i owiem Dabilahro, ale na ostatnim poziomie, bo tak to trochę wolne jest
Yap
Jeśli przecgodzi się dla Karmy wówczas nie upgraduje się Debilka wogóle wink.gif .
A Kitetsu nie używam...choć są ludziska, którzy żyć bez tego mieczyka nie mogą. Znają wszystkie combosy i wykorzystują głównie do no-elixir runs (czyli akcji fdzie nie używasz elixirów, a zasysasz life od przeciwników). Najczęściej używane bronie przeze mnie to: Dabi i War Hammer na pierwszych levelach (najkrótsza sekwencja UT pozwala na zaliczenie więcej takowych przy okazji jednego encountera), Dragon Sword (wszechstronność), no i 5% Unlabored Flawlessness (speed kille).
Edziu
CYTAT(mr pablo @ 28 10 2006, 12:54) *
Ja najbardziej lubię Plasma Saber (wydaje fajny odgłos podczas walki smile.gif ). A ulubione UT... oczywiście, że UFa - ten power excl.gif

wiesz, Plasma saber to prawie to samo co DS tylko PS ma inny odgłos i wyglad niz DS a Ryu ma najfajniejszy stroj zwykly a szczegolnie z chapteru 3 do konca.
WESKER-DL
Zdecydowanie najczęściej używam Lunara, specjal też ma konkretny happy.gif koncentruje się na kilku przeciwnikach osłabiając ich lub odrazu zabijając, poza tym broń szybko zbija gardę, jak nie pierwszy Combos to drugi, praktycznie zawsze. Na drugim miejscu Dragon Sword
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.